1 Mayıs 2010 Cumartesi

Vergi Yüzsüzü Beşiktaş !!!!!!

Beşiktaş’a büyük şok!

Siyah-beyazlı kulübün devlete KDV borcunu ödemediği ortaya çıktı. Kartal, 7 Mayıs’a kadar bu yükümlülüğünü yerine getiremezse Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurumu’ndan öngörülen onayı alamayacak ve gelecek sezon Avrupa Ligi’ne katılamayacak.

Beşiktaş kulübü 7 Mayıs tarihine kadar devlete olan  KDV borcunu ödemediği takdirde gelecek sezon Avrupa kupalarına katılma hakkını kaybedecek.
Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu tarafından UEFA'nın öngördüğü mali kriterlerini yerine getiremediği için dün açıklanan lisans listesinde yer almayan siyah-beyazlı kulübün naklen yayın gelirleri ve bilet hasılatının KDV’lerini ödemediği ortaya çıktı.

31 Mart’ta sona eren lisans başvurusundan sonra kulüplerin UEFA kriterlerine uygunluğunu denetleyen Kulüp Lisans Kurulu Bursaspor,Fenerbahçe,G.Saray,Kayserispor ve Trabzonspor'a uygunluk onayı verirken, aralarında Beşiktaş’ın da bulunduğu 11 kulüp söz konusu lisansı alamadı. Küme düşen Ankaraspor'un yanı sıra Gaziantepspor'un da lisans başvurusunda bulunmadığı belirtilirken, diğer kulüplere eksiklerini tamamlamaları için 7 Mayıs 2010 tarihine kadar süre tanındığı ifade edildi.
Beşiktaş kulübünün KDV borcu nedeniyle Kulüp Lisans Kurulu tarafından daha önce yazılı olarak uyarıldığı öğrenilirken, dün yapılan toplantıya kadar söz konusu borcun ödendiğine dair belgenin federasyona ulaştırılmadığı kaydedildi.
Borç 10 milyondan fazla
Siyah-beyazlılar devlete olan 10 milyon liranın üzerinde olduğu iddia edilen KDV borcunun 7 Mayıs tarihine kadar ödeyemez ise sezon sonunda UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkını elde etse bile bu şansını yitirecek.
Bilindiği gibi UEFA bir süre önce TFF'nin Kulüp Lisans Departmanıyla ilgili yaptığı incelemede bazı kulüplerin kriterlere uymadığı halde lisans aldığını saptamış ve para cezası kesmişti. Kulüp Lisans Kurulu, UEFA ve TFF Kulüp Lisans Talimatları’ndaki süre ve hükümlere uygun olarak;  7 Mayıs 2010 tarihinde yapacağı bir sonraki toplantıda, T.Süperlig ve Bank  Asya1.Lig’de yer alan diğer kulüplerin kulüp lisans başvurularını görüşecek.
UEFA tarafından başlatılan ve 6 sezondan beri düzenli olarak uygulanan Kulüp Lisans Sistemi, kulüplerin sportif, altyapı, personel-idari, hukuki ve mali açılardan sistemlerini belli bir standarda ulaştırıp, bu seviyenin gelişimi ve sürekliliğini sağlamayı amaçlıyor.

******************

   Sağa sola mok atacağınıza,bık bık öteceğinize önce verginizi ödeyin  RENKSİZ SEMT TAKIMI.

BOŞUNA MI DİYORUZ ASLA BÜYÜK OLAMAYACAKSINIZ DİYE !!!!

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler