28 Nisan 2010 Çarşamba

Fenerbahçe Ülker - Bornova Belediye : 83-58 !!!!

Fenerbahçe Ülker, seriye galibiyetle başladı.
28.04.2010
Beko Basketbol Ligi play-off ilk turunda Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada Bornova Belediyesi'ni 83-58'lik skorla mağlup ederek seride durumu 1-0'a getirdi.


Beko Basketbol Ligi play-off ilk tur mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Bornova Belediyesi’ni 83-58'lik skorla mağlup etti. Bu sonuçla Sarı Lacivertliler seride 1-0 öne geçti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, Gasper Vidmar, Lynn Greer ve Semih Erden’in sayılarıyla 2.dakika sonunda durumu 8-0 yaptı. Yalçın Azizmahmutoğulları’nın turnikesiyle maçtaki ilk sayılarını bulan Bornova Belediyesi, 5.dakika sonunda farkı 2 sayıya indirdi (8-6). Reklam molasının ardından Ömer Onan ve Emir Preldzic ikilisiyle skor üreten Sarı Lacivertliler, ilk çeyreği de 20-10 önde tamamladı.

İkinci periyotun ilk hücumunda Roko Ukic’in üç sayı isabetine Bornova Belediyesi’nde Frank Elegar karşılık verdi. Mirsad’ın boyalı alandaki etkili oyunu ve Oğuz Savaş’ın da katkısıyla Fenerbahçe Ülker farkı 15 sayıya çıkarttı (29-14). Yalçın’ın turnikesiyle rakibinin serisine nokta koyan Bornova Belediyesi, Josh Shipp’in serbest atışları ve Umut Durmuş’un da orta mesafeden isabetiyle durumu 32-25’e getirdi. Hücumda skor bulmakta zorlanan Fenerbahçe Ülker, fark erimesine karşın devre sonunda soyunma odasına 41-38 üstünlükle giden taraf oldu.

Üçüncü periyotta Gasper Vidmar ile boyalı alanı iyi kullanan Fenerbahçe Ülker, Ömer Onan'ın da üç sayı isabetiyle skoru 46-38'e getirdi. Josh Shipp ve Frank Elegar'ın beş sayısıyla farkı yeniden 3 sayıya indiren Bornova Belediyesi karşısında Mirsad Türkcan ile roparlanan Sarı Lacivertliler, 27.dakikada durumu 54-43'e getirdi. Fenerbahçe Ülker, özellikle savunmada kaptığı toplar sonrasında üçüncü periyotu 62-45 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyotunda ilk 1.5 dakikada iki takımda hücumda skor bulamazken, Lynn Greer'in üç sayı isabetiyle Fenerbahçe Ülker farkı 20 sayıya çıkarttı (65-45). Josh Shipp ile dördüncü periyottaki ilk sayılarını bulan Bornova Belediyesi karşısında Emir Preldzic'in turnikesiyle Sarı Lacivertliler durumu 74-52'ye getirdi. Fenerbahçe Ülker, karşılaşmadan da 83-58 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Aytuğ Ekti – Fatih Arslanoğlu – Turgut Işık

FENERBAHÇE ÜLKER (83): Roko Ukic 15 (1 ribaund- 5 asist), Mirsad Türkcan 15 (7 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 8 (1 ribaund), Semih Erden 10 (1 ribaund), Damir Kaan Mrsic, Gasper Vidmar 9 (9 ribaund), Lynn Greer 11 (1 ribaund- 5 asist), Oğuz Savaş 2 (2 ribaund), Tarence Kinsey 2 (3 ribaund), Emir Preldzic 11 (8 ribaund- 5 asist)

BORNOVA BELEDİYE (58): Josh Shipp 13 (1 ribaund), Umutcan Özyıldırım (1 asist), Umut Durmuş 4, Yalçın Azizmahmutoğulları 7 (6 ribaund- 3 asist), Tyler Smith 10 (5 ribaund- 2 asist), Çağdaş Doğan 5, Frank Elegar 14 (4 ribaund), Serdar Yavuz 5 (1 ribaund), Cüneyt Erden (2 asist)

1.PERİYOT: 20-10
2.PERİYOT: 21-28
3.PERİYOT: 21- 7
4.PERİYOT: 21-13

Maçı seyredemiyoruz,yorum da yapamıyoruz haliyle.
İlk 3 periyot skorları  dikkatimi çekti hemen.
1 periyot 7 sayı,diğer periyot 28 sayı yemek ne iş anlamadım.
    En iyisi Ertuğrul Erdoğan'ın maç sonrası söylediklerini alalım
en iyi yorumu o yapar çünkü ;
 
Bornova Belediyesi’nin son 5 dakikada ABD’li oyuncularını kenara aldığını belirten Antrenör Ertuğrul Erdoğan, “Bu maçta yakaladığımız farkın önemi bulunmuyor. Sonuçta rakibimiz son bölümde yabancı oyuncularını kenara aldı. Çok derin kadroya sahip olmamasına karşın eldeki oyuncuları iyi kullanan bir takıma karşı oynadık. Bu sadece kazandığımız bir maç. Biz seriyi maç-maç değerlendiriyoruz. İnişli çıkışlı bir performans sergilememize rağmen bunu ilerleyen karşılaşmalarda geçeceğiz. Tahmin ediyorum en azından 3 periyot savunma ve hücum dağılımımız iyi oldu. Bir tek ikinci periyotta rakip karşısında biraz sıkıntı yaşadık. Zaten rakibin 28 sayı atarak geri gelişi bu noktada oldu. Savunma ve hücum dengesini oturtmamız lazım ve bunu play-off ilerledikte gerçekleştireceğimizi umuyorum. Yavaş yavaş takımın da sezon sonu forma girme zamanı geldi ve bizim bütün yüklememiz de Play-off'a yönelikti zaten. O durgunluğu üzerimizden atıyoruz diye düşünüyorum. Tabii bugün ribaundlardaki üstünlüğümüz bir anlamda bizi çok rahatlattı. Rakibe çok fazla ikinci atış şansı vermedik" dedi.

 Erdoğan sakatlık sonrası forma giyen Roko Ukiç için de "Roko Ukiç'in takımımız için ne kadar önemli bir oyuncu olduğu son 5 maçta görülmüştü. Gerçi diğer arkadaşlar da iyi performans sergilediler. Roko tam hazır değil, ama tahmin ediyorum Play-off ilerledikçe daha iyi duruma gelecek. Bizi sevindiren nokta hemen adapte olması ve takımın yeniden önemli bir parçası haline gelmesi" yorumu yaptı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler