29 Haziran 2010 Salı

Hollanda - Brezilya Çeyrek Finalde Buluştu.

Arjen Robben (R) of the Netherlands celebrates with team mate John
 Heitinga after Klaas Jan Huntelaar scores his side's second goal during
 the 2010 FIFA World Cup South Africa Group E match

1.JPG

2.JPG

3.JPG

 Hollanda favoriydi zaten ve herhangi bir sürprize izin vermediler.Bu maça kadar kendilerini zorlayacak bir takım olmadığı için asıl güçleri hakkında bir fikir edinememiştim.Bu maçta da edinemedim çünkü oynatmadılar Slovakya'yı ve Robben farkı ile geçtiler.Fikir edinemedim diyorum adam az da olsa bir şeyler çıktı ortaya.
Hollanda'da Almanya ve  Çeyrek finalde eleştikleri Brezilya gibi 4-2-3-1'i çok iyi uyguluyorlar.
Bir kere 6'lı defansif kurgu alan savunmasını çok iyi yapıyorlar.Kaleci Stakelenburg iyi.Göbekte Heitinga'yı zayıf halka olarak görüyordum ama yanındaki Mathijsen çok iyi örtüyor onunda açıklarını zaten fazla pozisyon vermiyorlar.Bu maçta da 1 kere göbekten yarıldılar Onu da Vittek kalecinin üstüne vurdu veya Stakelenburg çok iyi kurtardı diyelim.Bir de bizim Stoch'un şutunu iyi çıkardı.Slovakya'nın 2 pozisyonu bunlardı zaten.
 Sağ ve sol bekler Van de Viel ve Gio VB vasatı aşıyorlar.Ve orta saha göbeğindeki ikili Van Bommel ve De Jong oyunun her iki yönünde de varlar.Çok iyi oynuyorlar.Alman Schwansteiger - Kedira ikilisi gibi.
 Kanatlar sağ da Robben ve sol da Kuyt veya değişmeli çok etkililer.Forvet arkası Sneijder zaten Avrupa'da yılın oyuncularından biri.Uçta Van Persie bence en zayıf halka.Misal Çeyrek finalde L.Fabiano var orada rakipte düşünün.Hollanda bu sistemi çok iyi uyguluyor ama dediğim gibi onları zorlayacak rakip çıkmadı daha.Slovaklardan daha fazla şey bekliyordum ama oynayamadılar tabii Hollanda izin vermedi.
Antrenör Weiss neden oyun kurucu olarak Sapara'yı oynatmadı şimdiye kadar anlamadım.87'de giriyor.Hamsik'i oynatıyor orada.Oğlu Weiss'ı oynattı bu maçta gene ama bu kez beğendim JR Weiss'ı.
Vittek aradığı pozisyonu buldu ama atamadı.68.dk.idi sanırım kader anıydı.
 Stoch takım da iyi olmayınca fazla etkili olamadı ama O da o kader şutunu çekti ama yerden vurmalıydı.
2.kez golü bulamadı.İtalya maçında da böyle bir şutu auta gitmişti.
 Neticede Portakallar beklediğimiz gibi Rezilya'nın karşısına çıkıyorlar.Bence şansları hiçte az değil.Gönlüm onlardan yana.

Luis Fabiano of Brazil (R) celebrates scoring the second goal with
 teammate Kaka


1.JPG

2.JPG

3.JPG

 Beklediğim gibi çok kolay maç oldu.Bielsa Şili'yi intihat ettirdi.Çok yanlış oynatıyor takımı.İspanya maçının kopyası oldu ve göz göre göre yediler golleri.Brezilya'nın ne zaman ne şekilde 1.golü atacağı bekleniyordu.
Kornerde Ponce cezalı olduğu için olmayınca Juan kafa ile perdeyi açtı.Defansın göbeğindeki Ponce ve Medel'in sarı kart cezalarının pahalıya mal olacağını söylemiştim.Oraya eski oyuncular Contreras ve Fuentes'i çekti Bielsa ama olmadı.Beasejaur'u kanattan içeri almış kötü.Suazo hazır değil oynatıyor. O da kendini göstermek için korner,taç çizgisinin yanından ta uzaktan serbest atış olsun falan her topu kullanmaya gidiyor.
Alexis Sanchez ,Mark Gonzales falan hiç biri iyi değildi.Şili veya 40 yıllık TRT Spikeri Tansu Polatkan'ın deyimiyle Şile (!) hiç bir varlık gösteremeden elendi.
 Rezilya sağlam gidiyor ama onlarında karşısına paratoner bir takım çıkmadı onları bozacak.
2 benzer takım Hollanda ve Rezilya'dan bakalım Çeyrek Finalde kim gülecek ?
Umarım Rezilya evine döner .....

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler