1 Temmuz 2010 Perşembe

2010 DÜNYA KUPASI - Çeyrek Final Maçları Öncesi.

http://www.dlcoyun.com/wp-content/uploads/2010/01/watch-fifa-2010-world-cup-online-live-stream-free.png
02.07.2010 Cuma
17:00  Hollanda - Brezilya

Çeyrek finalin Arjantin - Almanya ile birlikte en zor eşleşmesi.
İki takımda aynı sistem ile oynuyor.4-2-3-1.Ve ikiside geçmişte hücum futbolundan güzel resitaller sunmalarına rağmen Şampiyonluğun sağlam defans yapmaktan geçtiğini iyi idrak etmişler.Göbekteki çift ön libero ve ön stoper ile 6'lı bir alan savunması cenderesi uyguluyorlar.Buraya kadar iki takımı da fazla zorlayan takım çıkmadığı için bir sıkıntı çekmediler.
 Brezilya'da Elano sakat yok.Yerine oynayan Ramires'te cezalı yok.D.Alves oynayacak ama Alves sırtı dönük top almaya alışmadığı için sağ önde bocalıyor.Brezilya her ne kadar Portekiz maçı hariç gol bulup maçlarını zorlanmadan kazandı ama Kaka ve Robinho'nun eski günlerindeki gibi formda olmadıkları,sol bek M.Bastos'ta idare ediyor.Luis Fabiano golcülğünü gösterdi ama etik dışı davrandığını da gördük.
Felipe Melo da sakattı oynayıp oynayamayacağını bilemiyorum.Brezilya'nın en iyi  yerleri kale ,sağ bek ve 2 stoperler Juan ve Lucio.
Hollanda maçlarından sonra yazdığım gibi kendilerini zorlayacak rakiplerle şu ana kadar oynamadıkları için
 güçlerini test etme imkanı bulamadı.En zor maçları ilk güçlü rakibi ile olacak.
Kaleci Stakelenburg ve defans hattı iyi gibi.Sadece stoperlerden Heitinga biraz güven vermiyor.
Önlerinde 2 ön stoper Van Bommel ve De Jong çok iyiler.Onların önlerindeki üçlüde kanatlarda Robben ve Kuyt,ortada Sneijder ve en ileride tek Van Persie veya Huntelaar.Burada Van Persie oranın adamı olmadığı için iyi oynayamıyor.Bence Huntelaar,Babbel veya Kuyt merkez santrfor oynamalı.
 Neticede şanslar hemen hemen eşit.Uzatmaya giden maç olabilir.% 55-45 Brezilya şanslı desem de gönlüm tabii ki Hollanda'dan yana.


02.07.2010 Cuma
21:30  Uruguay - Gana

Afrika'nın tek temsilcisi Gana bakalım bir kez daha tarih yazıp son 4'e kalıp,en azından 4.cülüğü garantileyebilecek galibiyeti alabilecek mi ?Aslında Çeyrek finale kalarak görevlerini yaptılar çoktan.
5 genç oyuncu ve aslarının sıkıntılı olmasına rağmen - Essien yok,Appiah mazisini arıyor.Muntari kriz adam - başarılı oldular diyebiliriz.Kevin Prince Boateng sakatlığı nedeniyle yok ama Muntari ,Rajevac'ın affına mazhar olacak ki ilk 11'de oynayacakmış.Yalnız en güçlü yerleri defansın göbeğindeki 2 isim İsaac Vorsah sakat,Jonathan Mensah'ta sarı kart cezalısı olduğu için oynayamayacak.Bu Forlan-Cavani-L.Suarez gibi müthiş bir hücum üçlüsü olan Uruguay için büyü avantaj olacaktır.Uruguay'da defansta Godin'in sakatlığı var belli değil oynaması ama oynamazsa Victorino oynayacak.Başka bir değişiklik olmaz.
Dengeli,sağlam ve daha büyük yıldızlara sahip Uruguay Yarı Finale çıkar.
John Mensah ,Luis Suarez'i ne kadar durdurabilecek maçın kilit noktası.Tabii Gyan-Lugano da aynı şekilde.

03.07.2010 Cumartesi
17: 00 Arjantin - Almanya

İşte bir dev eşleşme daha.Şimdiden futbolcular arasında ve Maradona'dan - konuşmazsa duramaz ki :)) -
salvolar başladı.Arjantin büyük bir hücum gücüne sahip Messi henüz golle buluşamamasına ve bildiğimiz efektiflikte olmamasına rağmen ama artık bu maçta sahneye çıkar.Savunmada vasat oldukları malum.Samuel yetişirmi bilmiyorum.Yetişirse çok iyi olur.O zaman sağ bek'e Burdisso'yu çekebilirler,Ottomendi zayıf kalıyor.
Orta sahada Veron mutlaka oynamalı.Maradona iyi bir 11 çıkarmalı.Almanya 4-2-3-1 oynuyor ve ters gelebilir.Kanatlardaki Podolski ve Müller'e önlem almalı,Klose'nin stoperleri sağa sola taşımasını önlemeli.
Stoperler asla göbeği boşaltmamalı.Ancak kesinlikle kanatlara önlem almalı.Tabii Löw'de önlem almak zorunda başta Messi ve Tevez,Higuain gibi isimlere.Denk bir durum var gibi ama gönlüm ve daha çok sonuç değiştirecek yıldızları olan Arjantin geçer diyorum.% 60-40 Arjantin.


03.07.2010 Cumartesi
21: 30 Paraguay  - İspanya

Fazla değerlendirme yapmaya gerek yok.Zaten Paraguay da penaltı şanslarına dua edip çoktan biz görevimizi yaptık,tarihimizde ilk kez Çeyrek finale çıkarak ,bundan sonrası Şam'da Kayısı diyor.
Bu rahatlık İspanya'ya acı bir sürpriz yaptırabilir mi ? Hiç sanmam.
İspanya açık ara favori.% 80 falan geçer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler