25 Haziran 2010 Cuma

Kaya Peker - Oğuz Savaş 2 yıl Fenerbahçe Ülker'de !!!!


Yeni sezonda Avrupa’da Final-Four hedefleyen geçtiğimiz sezonun BEKO Basketbol Ligi şampiyonu Fenerbahçe Ülker’de transfer atağı sürüyor.

Genel koordinatörlüğe Aydın Örs’ü, takımın koçluğuna da Neven Spahija’yı getiren Fenerbahçe Ülker Hırvat Milli oyuncu Marko Tomas ve Engin Atsür’ün ardından çok önemli bir yıldızı daha kadrosuna kattı.


Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen ve A Milli Basketbol Takımı’nın başarılı ismi Kaya Peker’i 2 yıllığına renklerine bağladı.


Takımımız ayrıca Hırvat yıldızı Roko Ukic’in ardından bir başka yıldızı Oğuz Savaş’la da 2 yıllık sözleşme yeniledi.


2006 yılında Fenerbahçe Ülker forması giymeye başlayan 23 yaşındaki milli oyuncu, geçtiğimiz sezonu Beko Basketbol Ligi’nde 8.28 sayı, 3.9 ribount, 1,1 asist, 0.5 blok ve 0.4 top çalma istatistikleriyle tamamladı.


KAYA PEKER KİMDİR?


Fenerbahçe Ülker’in yeni transferi Kaya Peker, 1980 yılında Ankara’da dünyaya geldi.

Basketbola Pınar Karşıyaka alt yapısında başlayan Kaya Peker uzun boyu ve geniş yapısına rağmen atletik olması ve dış atışlarda ki başarısı ile dikkat çekiyor. Milli basketbolcu 1996 - 2000 yıları arasında Pınar Karşıyaka forması giydi.

Pınar Karşıyaka’daki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Kaya Peker 2000/2001 sezonunda Efes Pilsen’e transfer oldu.


Efes Pilsen’de 6 sezon geçiren Kaya Peker buradan rotasını yurt dışına çevirdi ve İspanya’nın TAU Ceremica takımına transfer oldu. İspanya’da bir sezon forma giyen milli basketbolcu Tau Ceramica’dan Beşiktaş Cola Turka takımına geçti.


Bir sezon Beşiktaş Cola Turka forması giyen yıldız basketbolcu siyah beyazlı ekipten 6 sezon formasını giydiği Efes Pilsen takımına transfer oldu.


Kariyerinde bir çok kupayı kaldıran Mili basketbolcu Ay-Yıldızlı formayla 2001 Avrupa Şampiyonası’nda ikinci, 2006 Dünya Şampiyonası’nda da altıncılık sevinci yaşadı.


Son olarak Efes Pilsen forması giyen Milli basketbolcu artık Fenerbahçe Ülker’in başarısı için mücadele edecek. 

 fenerbahce.org

click to zoom

click to zoom
click to zoom

click to zoom
click to zoom

OĞUZ  SAVAŞ 
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-02-20_oguz001.jpg
click to zoom

click to zoom
click to zoom

Duyulan transfer haberleriydi,resmi site kesinleştirmiş.
Kaya Peker için ne söyleyebilirim ki.Nefret ettiğim ''Kaya Teker'' dediğim bir adam için Hoşgeldin,Hayırlı Olsun,Tam Destek '' diyecek kadar hazımlı profesyonel (!) FB taraftarı olamıyorum ne yazık ki.
Henüz o mertebeye erişemedik.Benim Mrsiç'ime küfür etmiş adam yahu.Ne işi var bu adamın bu takımda diyorum ama Aziz Yıldırım'ın olduğu yerde ''FB Değerleri'' diye bir kavramın olmadığını sayısız kere - en sıcak örnek Daum konusu - görmüş biri olarakta fazla yadırgmıyorum.Endüstriyel Sporun Baş Rol Oyuncularından Aziz Yıldırım'ın bu tasarrufları artık olağan hale geldi.Fakyeller,Tümerler,Emre'ler,Remzi Dilli'ler,FB TV'de çalışan gs'liler,Naz Aydemir'ler,Fatih Terim'e 2 kez teknik direktörlük teklif etmeler v.s uzar gider.Anlaşılmaz olan FB taraftarının büyük çoğunluğunun bu akıma çabuk ayak uydurup profesyonel olmaları..Hemen imzayı görmeden başlamış ''Hep Destek Tam Destek'' afyonu.Yahu bu kadar mı mideniz geniş ?
Benim midem geniş değil valla o yüzden hazmetmem kolay değil.
Bu transferi ''etik açıdan'' doğru bulmuyorum.Teknik olarak ihtiyacımız olsa bile yabancı oyuncu alırdım bu adam yerine.Ki bu transferin çok önceden bittiğini de biliyoruz.Profesyonel taraftarların can simitleri ''Aydın Örs aldırdıysa bir bildiği vardır '' argümanı da çürük.Çünkü Aydın Örs gelmeden anlaşılmıştı.
Geçen yıl onların Mirsad ile bize yaptığını bu kez biz Kaya ile onlara yaptık.Etik mi değil ? E zaten bu transferin etik olmadığını söylemiştik.Tek iyi tarafı tek rakibin dopingçilerin Ermal'den sonra 2.yerli uzununu
kaybetmiş olması ama Telekom'dan Dudley'i almışlar hemen.
 Oğuz'a gelince ; Hayırlı Olsun diyorum.Herkes kalmasına sevinmiş.Ben nötürüm bu konuda.Oğuz çok ağır bir uzun.Savunmada yok,hücumda istikrarsız.Yıllardır bu genç uzunlar var diye adam gibi bir yabancı uzun alamadık pota altına.Tamam yerli uzun sayısı az alınacak falan ama Oğuz,Semih gibilerle de olmuyor.

3 yorum:

  1. Suç üstü yakalandın Gürol Hocam,
    Yazdığın listede Naz Aydemir'i de saydın ya şimdi Naz hayranları (ben de Naz'ın hayranıyım ama...) eski yazılarını bulup Naz hakkındaki önyargı ile davranıyor derler de derler :)
    Kaya Peker'i oyuncu olarak çok tutmam. Gelmesinin çok faydalı olacağına da inanmıyorum. Oğuz konusunda ben de karar veremeyenlerdenim. Keçi boynuzu yemek gibi. Kilo ile ye 5 gram şeker tat. Değmez.
    Bu sene yaptığımız transferleri anlamak zor bana göre. Ukiç ile sözleşmeyi uzatmak doğru karar ama hem Engin AtsürÜ hem de Markoyu aynı pozisyonlarda oynayan oyuncuları almak ne kadar doğru bilemiyorum. Greer gidici demektir bu.
    Bizim asıl 3-4 oynayacak iyi oyunculara ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.
    Dostlukla...

    YanıtlaSil
  2. Yok bilerek yazdım Sevgili Murat.
    Eczacı'da oynarken bizim maçlardaki hareketleri ve gs'li oluşu benden veto yemesine neden olmuştu
    ama madem geldi bundan sonra beyaz sayfa açmak düşer bize demiştim transfer haberi ile ilgili yaptığım başlıkta.Önyargım yok ,yaptığım yorumlar hep oyunculuğu ile ilgiliydi.
    Naz fanatiklerinin ne dediği umurumda değil.
    Babası da yorum yazmış,cevap verdim mail ile ama dönmedi geriye.

    Transferleri Kaya'yı teknik olarak değerlendirirsek bile fena değil bence.
    Tomas 2 ve 3 numara oynuyor.O yüzden Ukiç ve Engin'i yanına değil.Orada Emir'de süre alıyor zaman zaman zaten.Greer tabii ki gitmeli.
    3-4 konusunda katılıyorum,bir de baba bir yabancı 5 numara istiyorum ben.
    Br keskin şutör 3 numara,bir 4 numara (Matt Nielsen) bir de 5 numara (Mariç veya başka biri olabilir) alınırsa bu takım F8 yapar.Türkiye liginde rakip olmaz zaten.

    YanıtlaSil
  3. Emre'yi Tümer'i bize layık görenler Kaya'yı da layık görmüşler çok mu?! Fenerbahçelilik olgusunu mezara gömeli birkaç yıl olmuştu, üzerine biraz toprak kaya serpildi!!

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler