11 Temmuz 2010 Pazar

Almanya Bir kez daha Dünya 3.sü.3-2

Almanya 3. oldu..

 URUGUAY: 2 - ALMANYA: 3

Stat: Nelson Mandela Bay

Hakemler: Benito Archundia (Meksika), Hector Vergara (Kanada), Marvin Cesar Torrentera Rivera (Meksika)

Uruguay: Fernando Muslera, Diego Lugano, Diego Godin, Jorge Fucile, Maximiliano Pereira, Diego Perez (Dk. 77 Walter Gargano), Egidio Arevalo, Edinson Cavani (Dk. 88 Sebastian Abreu), Martin Caceres, Luis Suarez, Diego Forlan

Almanya: Hans-Joerg Butt, Marcell Jansen (Dk. 81 Toni Kroos), Arne Friedrich, Per Mertesacker, Jerome Boateng, Thomas Müller, Dennis Aogo, Sami Khedira, Bastian Schweinsteiger, Cacau (Dk. 73 Stefan Kiessling), Mesut Özil (Dk. 90+1 Serdar Taşçı)

Goller: Dk. 19 Müller, Dk. 56 Jansen, Dk. 82 Khedira (Almanya), Dk. 28 Cavani, Dk. 51 Forlan (Uruguay)

Sarı kartlar: Dk. 5 Aogo, Dk. 7 Cacau, Dk. 90+3 Friedrich (Almanya), Dk. 61 Perez (Uruguay)

İstatistikler: Uruguay Almanya
Topla Oynama Yüzdesi: 48 52
Şut Sayısı: 16 18
Kaleyi Bulan Şut Sayısı: 7 7
Korner: 6 12
Ofsayt: 2 3
Faul: 13 11
Sarı Kart: 1 3
Kırmızı Kart: - - 

ALMANYA 4. KEZ DÜNYA 3.'SÜ
Uruguay'ı önce öne geçtiği, sonra geriye düştüğü maçta 3-2 mağlup eden Almanya, 2010 Dünya Kupası'nın 3.'sü oldu. Almanya daha önce 1934, 1974 ve 2006 Dünya Kupaları'nda da 3. olmuştu. 2002'de finalde Brezilya'ya yenilerek 2'nci olan Almanya, böylece son 3 Dünya Kupası'nda ilk 3'e girmiş oldu. 3 kez kazandığı Dünya Kupası'nda 7 kez final oynayan Almanya 11'inci kez ilk 3 takım arasında yer aldı.

URUGUAY YİNE KAZANAMADI
Daha önce Dünya Kupaları'nda 2 kez 3.'lük maçı oynayan; 1954'te Avusturya'ya, 1970'de Batı Almanya'ya yenilen Uruguay, talihini Almanya karşısında da değiştiremedi ve yine 4.'lükle yetindi.

URUGUAY'IN 82 YILLIK HASRETİ
82 yıldır Almanya'yı yenemeyen Uruguay, bu mağlubiyetle, kupayı 4'üncü sırada tamamladı. Güney Amerika ekibi, Almanya'yı son olarak 1928'de yenmişti. 

*******************************************************************
 ''Futbol 22 kişi ile oynanan ama sonunda Almanların kazandığı bir oyundur'' sözü bir kez daha gerçekleşti.
Almanların müthiş balı ve Kaleci Muslera bir kez daha 3.lük getirdi.
Kaybedenlerin maçı olarak angarya görülse de '' Tarihte Dünya 3.lüğü yazması'' da önemli bir şeydir.
Klose,Podolski ,Lahm ve Kaleci Neuer'in Grip,sakatlık v.s. gibi nedenlerle olmamasını Uruguay değerlendiremedi.Yerlerine oynayan oyuncular onları arattı aslında.Fakat turnavanın başlarında iyi bir görüntü çizen Muslera'nın çok kötü performansı - adeta hediye etti maçı - Almanlara yardımcı oldu.
Tabii ki de şans da büyük faktördü.3.golün karambolde Kedira'nın bomboş önüne düşmesi ve son saniyedeki temdit frikiğinin direkten auta gitmesinden belli kaderin Almanlara güleceğini.
 Kupaya damgasını vuran yıldızlardan Forlan ve Müller'in gene gol atmaları,turnuvanın en iyi 11'ine girmesi kesin olan Schwansteiger'in ilk kez hata yapması ve gole mal olması,Luis Suarez'in bencilliği,son 20 dakikada
Uruguay'ın bitişi ve Tabarez'in buna çok geç müdahale edip Gargano'yu alması bu maçla ilgili akıllarda kalan diğer notlardı.
 Sonuç olarak,kupaya genç bir kadro ve Ballack'sız geldiği için az şans verilen Almanya oynadığı futbol ve takım içi yıldızları ile otoriteleri şaşırtarak 2006'dan sonra bir kez daha 3.oldu ama asıl önemlisi 2014 Brezilya için ümit topladı.Zira bu genç kadro çekirdek oluşturabilir.
Uruguay'a gelince ;fikstür avantajı vardı denilebilir ama ilk Fransa maçından sonraki Forlan'ı biraz arkaya çekerek sistem değişikliği ve Forlan'ın takımın yıldızı ve liderliğinde iyi bir takım görüntüsünde uzun yıllar sonra 4.lükle başarılı bir kupa geçirdiler.Forlan,Suarez,Cavani,Lugano,Godin,Arevalo,Perez,Fucile çok iyi oynayan oyunculardı.
 Arevalo demişken aklıma geldi TRT Spikeri Alper Bakırcıgil'in aymazlığı.Arevalo'ya çooooook uzun bir süre Arbeloa diye hitap etti.Herhalde uyarı geldi ki çok sonra değiştirdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler