12 Temmuz 2010 Pazartesi

İSPANYA DÜNYA ŞAMPİYONU : 0-1 !!!!!!!!!!


Spain celebrate winning the 2010 FIFA World Cup South Africa 
Final

click to zoom
3.JPG
http://img15.imageshack.us/img15/4154/43643678.jpg
BOĞA KARNAVALI

************************************************************
* İspanya'yı tebrik etmek lazım.Hakederek kazandılar.Barcelona altyapısı La Masia orijinli Casillas + Ramos gibi R.Madrit'li takviyeler ve Torres,Capdevilla,Navas gibi diğerleri ile oluşan  altın jenerasyon 2008 Avrupa Şampiyonluğundan sonra 2010 Dünya Kupasını da kazandı. Euro 2012 Polonya-Ukrayna'nın da açık favorisiler.Özü hızlı pas oyununa dayalı total futbol galip geldi.Kimilerinin dediği gibi ''Cruyff'un öz değil üvey çocukları kazandı'' .Cruyff temellerini Barca altyapısında attığı bu futbolun en büyük destekçisi olduğunu maç öncesi açıklamaları ile gösterdi ve her zaman İspanya'nın oynadığı bu futbolu tercih ettiğini söyledi.
 Ne ilginçtir ki total futbolun ilk uygulayıcısı Hollanda'lılar dün akşam bırakalım kendileri bu futbolu oynamayı,tamamen İspanya'nın total futbolunu bozmak  için kirli futbola yöneldiler.
  Tamam anladılar artık eski futbollarının netice vermediğini ''Hatice değil netice önemli dediler'' ve prensibi önce savunma olan Feyenoord kökenli Maarwijk ile yeni bir anlayışa girdiler.
Sonuçta aldılar.Zira elemeler ve burada finale kadar hep kazandılar.25 maçtır kazanıyorlardı,son maçı da kazanmak için başka çareleri de yoktu ve tekme tokat,bol faullü oynatmama ve Robben'in kontraatakları + Sneijder'in uzaktan yoklamaları ile 1 tane gol sıkştırayım felsefesi ile çıkmışlardı sahaya.İlk yarım saatte tekmelerinin neticesini aldılar çünkü İspanya bilindik organizasyonunu yapamıyordu.İngiliz hakem aslında sarı kartlarla buna mani olmaya çalıştı ama maçın kaderini etkileyecek bir hata yaptı ve daha sanırım 20-25.dakikalardı De Jong'un rakibin göğsüne tekmesindeki açık kırmızı kartı es geçip sarı kart ile geçiştirdi.Çok yanlış bir karardı.
 Hollanda kendisine yakışmayacak (başka şansları olmamasına rağmen) bu anti futbol - kirli futbol - sonucu sahayı 8 sarı,1 kırmızı kart ile terketti.Haklı olarak sinirlenip karşı tepki gösteren İspanyollar da kart furyasından nasiplerini aldılar.Onlar da 5 sarı kart ile bitirdiler.Böylece rekor kartlı bir final oldu.14 sarı 1 kırmızı kart.(2 sarıdan kırmızıydı).Hollanda da kaleci ile birlikte sarı kart görmeyen  tek isim Sneijder oldu.
  Futbola dönersek;tabii Hollanda'nın bu sert müdahaleleri neticesinde orta sahadan hücuma pas kanalları,bağlantıları işlemeyince David Villa'da etkisiz kaldı.Hollanda'nın bu futbol anlayışı 
82 İspanya'da İtalya'nın oynadığı oyunu anımsattı bize.Zaten total futboldan uzaklaşmışlardı bu anlayışla futbola da ihanet ettiler denilebilir ama günümüzde önemli olan da sonuç.Aynısını İnter yaparak Barcelona'yı elemedi mi ?
  İkinci yarıda da görüntü değişmedi.Hollanda beklediği  Robben kontraataklarından 2 tane yakaladı.Robben Allahı var yalnız domuz gibi güçlü ve hızlı gidiyor.Sırtına Puyol gibi bir aygırı aldı banamısın demedi.
Kaleci Casillas'ın son anda sağ ayağı ile müdahalesi golü önledi.İkinci de de başarılıydı.
İspanya'da buldu pozisyonları ama D.Villa şanssızdı ve İniesta'nın ,Fabregas'ın bencillikleri de golü önledi.Del Bosque'nin Fabregas'ı alması doğru bir hamleydi.Giderek yorulan Hollanda'ya üstünlük sağladılar.Normal sürede beklenen gol gelmedi ve uzatmada beklenen kırmızı kart ve akabinde İniesta'nın Altın golü kulaklara İlker Yasin'in ''İniestaaaaa İniestaaaa ,(bu kez Hollanda) Yastaaaaaa'' klişesini getirdi.
 Neticede başta dediğim gibi İspanya hakederek kazandı.Hollanda'yı severim aslında Van Bommel gibi gs efekti futbolcu müsveddesine rağmen ama sadece Robben + Sneijder ile bu kadar olurdu.Umarım 3.kaybettikleri finalden sonra 4.sünü kazanırlar.İspanya ise 1960'daki 4.lükten sonra ilk kez finale çıkıp hem de ilk maçını kaybederek,kendi kıtası dışında bir finali kazanan ilk ekip olma gibi ünvanları da kazanarak mutlu sona ulaştı.

* Finali 215 ülkede 700 milyondan fazla kişinin izlediği bildirildi.

 * İspanya bu turnuvayı (Finaller rekoru olan) yalnızca 3 farklı skorerle şampiyon tamamladı.


* Şampiyon İspanya  23,7 milyon avro ödül alacak.2.Hollanda 19 milyon Avro alacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler