8 Temmuz 2010 Perşembe

2010-2011 Erkekler Euroleague'de Rakiplerimiz Belli Oldu.

1.JPG


MAÇ PROGRAMI


 REGAL FC BARCELONA

 




 Geçen sezonki kadroları ;
Barcelona.JPG



barca.JPG

Geçen yılın Euroleague Şampiyonu.Ancak İspanya ligi ACB'de şok bir şekilde Caja Laboral'a 3-0'la süpürüldüler ve Şampiyonluğu kaybettiler.Koç Xavi Pasqual önderliğinde yıldızlarla dolu takımda öne çıkan
isimler Juan Carlos Navarro,Ricky Rubio ve Erazem Lorbek.Kadrolarını koruyorlar.Valencia'dan  pivot Kosta Peroviç'i aldılar.T.Morris ile sözleşme yenilediler.
Palau Blaugrana'da EL'deki geçen yıl ki başarılı çizgilerini devam ettirmek isteyeceklerdir.

 MONTEPASCHI SIENA

Montepaschi Siena 




Geçen sezonki kadroları ;
Siena.JPG


SİENA.JPG
 
Şüphesiz son yıllara damgasını vuran İtalyan sistem takımı.2004'ten bu yana 3 kez EL F4'ü ve arka arkaya 4 kez İtalya lig Şampiyonluğu gördüler genç ve başarılı koç  Simone Pianigiani önderliğinde.
Yeni sezonda bir revizyona gidiyorlar.Montepaschi Siena Başkanı Ferdinando Minucci ''Bizim strateji değişti ve yeni bir proje, farklı oyuncularla yeni bir ekip var. Barcelona'ya karşı oynamak her zaman duygusal bizim için çünkü ben çok mutluyum. " diyor.
Takımın beyni Mc Intyre Malaga'ya gitti.Benjamin Eze'de Khimki'ye.
Romain Sato'nun da ayrılacağı söyleniyor.Shaun Stonerook, Ksistof Lavrinovic ve Nikos Zisis üzerine yeni bir takım kuruyorlar.Milovan Rakovic ve  Andrea Michelori yeni transferler.
Milovan Rakoviç (Pivot) Rusya Süperlig takımlarından Spartak St.Petersburg'tan geldi.17 maç oynadı.15.2s.6.4r.1,5 blok ortalamaları ile oynadı.2007'den beri Rus takımındaydı.Daha önce Sırp takımları Mega Ishrana Beograd, Atlas Banka Novi Beograd, Polet Keramika ve Partizan'da oynadı.
Andrea Michelori (PF).Pepsi Juve Caserta takımından geldi.9,5s.5.3r. ile 38 maçta oynadı.
Daha önce oynadığı takımlar  VidiVici Bologna, Cantu, Biella ve Milano.                                                        Thomas Ress ile 2 yıl daha uzattılar.
 


 LIETUVOS RYTAS

Lietuvos Rytas





 Geçen sezonki kadroları.
Rytas.JPG

Rytas.JPG

Litvanya ligi Şampiyonu Rytas bu sezon çok  iddialı.Top 16'yı minimum,F4'ü büyük hedef olarak görüyor Başkanları Jonas Vainauskas. Şimdiden önemli transferler yaptılar.Brad Newley, Jerry Johnson ,Arvydas Siksnius Kenan Bajramovic, Jonas Valanciunas ve Martynas Gecevicius yeni isimler.gs'nin meşhur Cemal Nalga'sı da bu takıma gitmişti onu da hatırlatalım.
Tecrübeli ve gençlerden oluşan iyi bir takım kurduklarını söylüyor Başkan.

CIBONA ZAGREP


Cibona




 Geçen sezonki kadroları ;
C.Zagrep.JPG

CİBONA.JPG

Koç Perasoviç'i Dopingçilere,en önemli silahları Marko Tomas'ı bize kaptıran Hırvatistan Şampiyonu C.Zagrep gene de bilinen sistemleri sayesinde Top 16 hedefi için yola çıkacaktır.
Perasoviç'in yerine Zdravko Raduloviç geldi.Jamont Gordon (Fortidudo Bologna),Samo Udrih (Polzela-Slovenya),Luksa Andriç (Pivot-Dubrovnik),Vedran Vukusiç (Nahariya - İsrail) yeni isimler.

 CHOLET BASKET

Khimki




 
Season 2009-2010

CHOLET.JPG

Erman Kunter'in uzun süreli  başarılı Fransa macerasının meyvesi Cholet takımını Şampiyon yapması ve 10 yıldır ilk kez EL'ye taşıması oldu.2.kez Euroleague'deler.Kunter ,2008'de geldiği Cholet'de genç oyuncularla büyük işler yaptı. Erman Kunter Dopingçiler de istiyorken,2 yıllık yeni sözleşme imzaladı.

 ******************************************************************
Öncelikle Hayırlı Olsun Kura diyeyim ve nedir bu kura şanssızlığı bu takımın demeden geçmeyeyim.
Enteresan bir kura oldu şaka gibi.Barcelona,Siena ve Cibona ile geçen yıl olduğu gibi aynı gruptayız.Sadece Litvanya ve Fransız takımlarının isimleri değişti.Zalgiris yerine L.Rytas,Asvel yerine Cholet var.Şampiyonlar grubu C Grubu.Barca haricinde hepsi ülke Şampiyonları.Barca da EL Şampiyonu.
 Geçen yılki grup gibi dedik ama bizim takım geçen yıldan çok farklı.Bu sezon her şey çok farklı olacak.En başta artık Bogdan yok.Takıma küsen taraftar koşa koşa olmasa da yürüye yürüye - kafi - salona gidecek.
Salon dolmasa da geçen sezonki sayı olmayacak.Ki zaten biz dolu salondan ziyade 3 bin efektif taraftar istiyoruz diyoruz her zaman.Bu sezon EL maçlarında 5 bin'in altına düşmemeliyiz.Bu rakamda yakışmıyor ama buna da şükür diyelim.Artık çok geç kalan ''FB Basketbol Kültürü'' oluşmalı ve buna göre salonlardaki seyirci sayısı artmalı.Hakikaten bize yakışmıyor.
  Gruba dönersek tekrar.Barcelona için diyecek bir şey yok.Banko 1.olurlar.Beşik kertmesi statüsüne geldiğimiz Siena'ya artık bir şeyler yapmalıyız.Her ne kadar sistem takımı,çok iyi bir organizasyon olsalar da
Mc İnteyr'ın ayrılması onlar için büyük darbe.Takımın beyni,kalbi gitti.Bu kez Siena'yı altetmemiz lazım.
Siena ile grup 2.liği için çekişmeliyiz.Madem F4 hedefimiz var diyoruz amaç bu olmalı.Ben F4 demiyorum asla.
Önce Top 16,F8'lerin gediklisi olmalıyız.Cibona,Rytas ve Cholet'ye sürpriz mağlubiyetler almamamız lazım.
Rytas bu grupta sürpriz yapabilecek ve belirleyici bir takım olabilir.
 Dediğim gibi uçmamak,beklentileri yüksek tutmamak lazım.Yeni bir döneme başladık.Her şeye yeniden adım 
adım başlamak lazım.Teknik heyet organizasyonu ve transfer hamleleri şu ana kadar güzel adımlar.Bir,iki rötuş daha yapmak lazım takımda.Vidmar kalabilir ama Greer yerine iyi bir keskin şutör almak lazım.
4 ve 5 numara demiştik.Orada Lavrinoviç,Mirsad,Oğuz,Kaya,Vidmar rotasyonu idare eder.
Kısalarda Kinsey beğenilmiyor ama bence kesinlikle kalması lazım.Sadece şutuna bakmamak lazım.Kinsey bu takımda her şeyi yapan adam.Nasıl kolay vazgeçeriz anlamıyorum.Tomas da iyi şutör ama alabilirsek Trajan Langdon ''Arizona Atıcısı''nı alsak süper olur.
 Hayırlısı bakalım.Basketbol aşkımız yeniden depreşti valla.Soğutmuşlardı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler