7 Temmuz 2010 Çarşamba

Uruguay - Hollanda : 2-3 ( Yazık Oldu Uruguay'a)

Portakal bayramı

URUGUAY: 2 - HOLLANDA: 3

STAT: Green Point Stadı
HAKEMLER: Ravşan İrmatov (Özbekistan), Rafael İlyasov (Özbekistan), Bahadır Koçkarov (Kırgızistan)
URUGUAY: Fernando Muslera, Diego Godin, Mauricio Victorino, Walter Gargano, Maximiliano Pereira, Martin Caceres, Diego Perez, Alvaro Pereira (Dk. 78 Sebastian Abreu), Egidio Arevalo, Edinson Cavani, Diego Forlan (Dk. 84 Sebastian Fernandez)
HOLLANDA: Maarten Stekelenburg, Khalid Boulahrouz, John Heitinga, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst, Dirk Kuyt, Mark van Bommel, Wesley Sneijder, Demy de Zeeuw (Dk. 46 Rafael Van Der Vaart), Arjen Robben (Dk. 90 Eljero Elia), Robin van Persie
GOLLER: Dk. 18 Van Bronckhorst, Dk. 70 Sneijder, Dk. 73 Robben (Hollanda) Dk. 41 Forlan, Dk. 90 2 Maximiliano Pereira (Uruguay)
SARI KARTLAR: Dk. 22 Pereira, Dk. 29 Caceres (Uruguay), Dk. 29 Sneijder, Dk. 78 Boulahrouz, Dk. 90 5 Van Bommel (Hollanda)

1.JPG

3.JPG

 Maç öncesi iki takımdaki eksiklikler,Uruguay'ın Avrupalı rakiplere karşı galip gelememe sorunsalı (Son 13 Dünya Kupası maçında hiç bir Avrupalı rakibini yenememişler),Hollanda'nın klasik futbolundan revizyona gidip sağlamcı bir yapıya gitmesi ve bunun sonucunda da 25 maçtır yenilmemeleri,12 (13 oldu) maçtır üst üste kazanmaları,2010'da oynadığı tüm maçları kazanmaları ve Robben-Sneijder gibi 2 final maçlarının adamı yıldızlara sahip olması gibi nedenlerle Hollanda favoriydi.Bir de Özbek hakem ve yardımcılarının açık lojistik desteği ve müthiş balları eklenince 32 yıl sonra finale çıkmaları olağan hale geldi.
 2 takımdaki eksikler en çok Uruguay'ı etkiledi.Hollanda Van der Wiel'in yerine Boulahrouz,De Jong'un yerine de De Zeeuw 4-2-3-1 sistemindeki yerlere monte edildi.İkinci yarıda da Maarwick risk alarak De Zeeuw'u alıp,Van der Waart'ı alarak ofansif gücü arttırdı.Uruguay'daki eksikler ise hem nitelik olarak hem yapısal olarak çok etki yaptı.En başta Luis Suarez'in olmaması hücumda efektifliği çok azalttı ve hücumda kısırlık
yaşadılar.Golü de Forlan uzaktan bir şutla attı.Lugano'nun olmaması da hem defans hem hücumda duran toplarda arandı.Sol bek Fucile ve sol kanat Lodeiro'nun da olmaması ile Tabarez farklı 11 çıkarmak zorunda kaldı.Kurguda değişti.İlk kez oynayan oyuncular da oldu.Sol bek'te Caceres ve Ön liberoda Gargano bu turnuvada ilk kez forma giydiler.Lugano'nun yerine Godin oynadı.İyi de oynadı ama 3.golde bir anlık gecikmesi Robben'in kafayı vurmasına neden oldu.Sol bek Caceres (Juventus) ilk başlarda heyecandan çok tutuktu ama sonradan açıldı.Orta sahada Gargano göbeğe girince,Perez sağ kanata çekilmişti.Gargano'da çok çalıştı.Forvette Luis Suarez olmayınca çift santrfora döndüler ,Forlan'ı da Cavani'nin yanına sürdüler.
Halbuki Forlan Cavani ve Luis Suarez'in arkalarında orta sahaya çekilerek daha iyi oynuyordu.İleride defans oyuncuları ile yakın kontakta kalınca çok top kaybı yaptı.Ömer Üründül'de sallıyordu ama ne kadar klas bir futblcu olduğunu gene gösterdi ve solunu çaktı ,eşitliği getirdi.

2.JPG
 Uruguay zorunla yapısal değişikliklere rağmen gayet iyi oynadı.Tek eksikliği hücumdaki üretkenliğinin az olması ve Hollanda kadar şanslarının olmamasıydı.
 Maç dengede giderken Van Bronkhorst'un beklenmedik füzesi çataldan ağlara gitti.O ana kadar bir şey oynamayan Hollanda öne geçti.Forlan dengeledi her şeyi.İkinci yarıda da denge devam ediyordu.Marwijk'in
De Zeeuw - Van der Waart hamlesi etkisini gösterdi.68-75 arası biraz tempo yaptılar ve bu anlarda hakemler ve şasında etkisiyle 2 gol buldular ve rahatladılar.2.gol ofsayttı.Van Persie kalecinin görüş alanı içerisinde aktif
alanda kaleciyi engelliyordu.Sneijder'in vuruşunun tıngır mıngır direkten ağlara gitmesi,3.golde Robben her ne kadar kafayı iyi vursa da gene direkten ağlara gitmesi büyük şanstı.1.gol de de direk vardı sanırım.
Danimarka ve Brezilya maçlarında  da şans golleri bulmuşlardı.Demek ki futbol tanrıları Portakallara ''Yürü Ya
Kulum'' diyor.2.gol Uruguay'ı bitirdi.Adeta maçı bıraktılar ve 3.golü de yediler.O golü yemeseler belki de uzatmaya gidecekti maç.Tabarez bile kabullendi ve Forlan'ı çıkardı.Uzatmada gelen sürpriz gol nefesleri kesti.
Son saniyelerde uzun boylu Cavani ve Abreu'nun bir türlü kafayı vuramamaları da çok ilginçti.
Son saniyede çekilen şutun koldan dönmesi,ilk yarıda Cavani'nin ortasında Heitinga'nın açık kolundan dönmesi penaltı verilebilecek pozisyonlardı ama çok kötü maç yöneten Özbek hakem ve yardımcıları Hollanda'nın 14'ünü tamamladılar.Çok yazık oldu Uruguay'a.Elbette Yarı Finale çıkmaları büyük başarıydı ama final neden olmasın dı ? Böyle kaybetmek  kötü oldu.Tabarez ''Kaybetme seçeneğimi sorsalar böyle kaybetmeyi tercih ederdim'' diyor ama böylesi de üzücü oldu.
 Hollanda iyi oynamıyor.2 Finallerin adamı yıldızları Sneijder ve Robben'in sırtında finale kadar geldiler ama bundan sonrası kupa için şans yanlarında olmazsa teknik olarak işleri zor.
 Son olarak şu Van Bommel kılına bir çift lafım var.Bu ezik,sinsi emek hırsızı gene bildiğimiz gibiydi.
13 faul yapmış şimdiye kadar ve hepsi kartlık ama tek sarı kartını 90.dakikada itirazdan gördü.Maç sonrası da ortalığı karıştırdı gene.Tam gs'ye yakışan bir oyuncu.Zaten gs'nin Almanya şubesi B.Münich'te oynuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler