8 Temmuz 2010 Perşembe

İspanya Finalde : 1-0 ( Almanlar Şokta) !!!

EFSANE BOĞA 1-0
İspanya’nın tecrübeli ismi Puyol kafayla attığı golle final kapısını açtı, gelen galibiyet sayısının ardından Boğalar büyük sevinç yaşadı.

MAÇIN KARNESİ
HAKEMLER: Viktor Kassai (Macaristan), Gabor Eros (Macaristan), Tibor Vamos
(Macaristan)
ALMANYA: Neuer (7) - Lahm (6), Friedrich (6), Mertesacker (6), Boateng (5) (Dk.52 Jansen (5) - Trochowski (5) (Dk.62 Kroos (4), Khedira (5) (Dk.81 Gomez), Schweinsteiger (6), Podolski (6) -  Mesut Özil (5), Klose (5)
İSPANYA: Casillas (7) - Ramos (7), Pique (6), Puyol (7), Capdevila (6) - Alonso (6) (90+3 Marcena), Xavi (7), Iniesta (8), Busquets (6) - Pedro (6) (Dk.86 Silva), Villa (6) (Dk.81 Torres)
GOL: Puyol (Dk.73)


Paul yine bildi!
Almanya’nın 2010 Dünya Kupası’nda oynadığı tüm maçların sonuçlarını doğru tahmin ederek adı “kahin ahtapot”a çıkan Paul, Panzerlerin İspanya karşısında aldığı mağlubiyeti de bilmeyi başardı. Almanya’nın Oberhausen kentindeki Deniz Canlıları Merkezi’nde yaşayan 2 yaşındaki Paul, iki ülkenin bayraklarını taşıyan plastik kutulara konan midyelerden İspanya bayraklı kutudakini tercih etmişti.
*  (Çok enteresan bir olay şu Ahtapot olayı yahu)

********************************************************************************
* Beklediğim gibi bir oyun ve sonuç oldu. O yere göğe konulamayan bol devşirmeli Birleşmiş Milletler Alman takımı Kadıköy'e gelen tipik Anadolu takımları gibi topun arkasına geçip,kendi sahasına çekilmiş İspanya'nın pas oyununu bozmaya ve şansa bir kontraatak - duran toptan bir gol bulabilirmiyim hesabı içinde maç boyunca çırpındı durdu.Allah var kaplanlar gibi savundular kalelerini.Başları döndü pas trafiğinden ama nereye kadar dayanacaklardı ki ? Taaa ki Puyol'un o muhteşem kafasına kadar. Olacağı buydu çünkü.
*  Del Bosque ben dahil herkesi  şaşrttı.Torres'i oynatacağını söylemişti ama son dakikada Pedro'yu sürdü. İyi de yaptı.Pedro çok çalıştı,hareketli olarak defansı çok rahatsız etti ama harcadığı gol pozisyonu tam sopalıktı.Yanındaki bom boş Torres'e verse 82'de 2-0 ile iş erken bitecekti.Aslında bizimkilerin ''Yeniköy Kasabı'' lakabı taktıkları Del Bosque'ye bile gerek yok bu takımın.Haksızlık yapmak istemem kendisine ama böyle bir kadronun teknik adama ihtiyacı yok.
* Löw'de üstüne düşeni yaptı.Müller'in yerine Trochowski'yi oynattı.Tahmin ettiğim gibi Trochowski Müller'i arattı.2.yarı başında Ramos karşısında dağılan Gana'lı Boateng'i çıkarıp Jensen'i alması yerindeydi ama neden baştan oynatmadığı konuşulur.Çünkü Jensen girdikten sonra çok iyi oynadı.Gene bizimkilerin ''Çamaşır Makinası Markası'' '' Stajyer'' dedikleri Löw'e üzüldüm,severim kendisini.Senin adına üzgünüm hocam.Kaiser Franz ve Rummenige'ler biraz daha oyuncu devşirmeliler.
* Almanlar'da gene en iyi adam Schwansteiger'di.Tam bir ''Alman Robotu'' gibiydi.Bitmek,tükenmek bilmeden koştu,çalıştı.Maç sonunda da dakikalarca yerinden kıpırdayamadı,şoka girmişti üzüntüden.İniesta gelip formasını değiştirip,teselli etti.Mathias Özil'in bir şey yapamayacağını söylemiştim.Tek pozisyonu Ramos ile girdiği ve penaltı beklediği - bence değil - pozisyondu.Busquets'i bile  rahatsız etmedi.Hayatının maçını oynadı Busquets.Hiç beğenmem kendisini ama neredeyse % 100'e yakın olumlu pas ve kesicilikle oynadı.
* Temiz,centilmence bir maç oldu.Macar hakem Victor Kasai tek sarı kart çıkarmadı.İlk faul düdüğü maçın 26.52.dakikasında çalınmış.Çok ilginç.Almanlar o kadar savunma yapmalarına  rağmen pislik yapmadılar.
* Sonuçta hakeden İspanya kazandı ve tarihinde ilk kez finale çıktı ve büyük ihtimalle kupayı alacak.
* Almanlar 2006'dan sonra bir kez daha finale çıkamayarak hüsran yaşadı ama son 10 yılda devşirmelere yaptıkları yatırım ile oyun karakterlerini epey bir evrime uğrattılar.Bu genç kadro ile 2012 bizim gruptaki Avrupa Şampiyonası ve 2014 Dünya Kupası için epey şanslılar.
 Bu konuda çarpıcı rakamlar var ,Uğur Meleke yazmış.Euro 2000'den bu yana   göçmen vatandaşlardan devşirme projesi çerçevesinde  alt yapıya 800 milyon euro ve 17.000 Antrenör ile dev bir  organizasyon yapmışlar.İngiltere de toplam 900 alt yapı antrenörü varmış düşünün.
Almanlar böylece 23 kişilik kadrolarında 11 devşirme oyuncu alarak hem daha efektif ve üretken bir oyun formatı hem de son 50 yılın en genç yarı finalist takımı oluşturarak ileriki yıllar için ümit oluşturdular. Böyle bir proje  tebrik edilir ama ben sevmiyorum bu işi.
Voleybol ve Basketbolda da aynısını yapıyorlar.
* Bir not ta NTV'deki Güntekin ve Rıdvan Hoca'nın programı ile ilgili.Rıdvan Hoca futbolcuların isimlerini pek akılda tutamaz,Güntekin çok bilgilidir bu konuda 2 programdır Hollanda'nın sağ beki Van der Wiel'e Oojer diyor Güntekin Rıdvan Hoca sorduğunda.Yanlış bilgi.
Güntekin Onay Hollanda'nın sağ bekine bir daha baksın.Oojer Stoper oynuyor.Mathijsen'in yerine oynadı Brezilya maçında sadece.Gene aynı programda İspanya orta saha oyuncularının 4 yıl sonra yaşlanacağı ve alttan kimsenin gelmediği ,bu nedenle böyle bir kadronun artık olmayacağını söylediler Rıdvan Hoca özellikle.Doğru da Fabregas'ı nasıl unuttular ki .
Santi Cazorla var.4 yıl içinde herhalde mutlaka alttan orta saha oyuncuları gelecektir.Kaldı ki İniesta daha 26 yaşında.Busquets var 1988'li daha.İspanya Alt yapılarda da çok iyidir.
Nasıl bunu es geçtiler anlamadım.Xavi'de 30 yaşında şu anda ve 4 yıl sona gene oynar.
* TRT Spikeri Levent Özçelik ve Ömer Üründül gene iyi değildi.Levent Özçelik Torres'i bile oynattı yahu.Torres bizi andı diye toparlamaya çalıştı.Ömer Üründül'ü zaten herkes konuşuyor.
Mathias Özil'i çok şişirdiler sürekli.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler