20 Şubat 2011 Pazar

Beşiktaş - Fenerbahçe Maç Öncesi !!!

* Maça 2,5 saat kala yazmak için geç kaldık ama bir kaç satır karalayalım.
* Uzun uzun analiz yapmak isterdim ama hem geç hem de ne yazık ki içimde sıkıntı var.
Ümidim az.
* Evet pek ümitli değilim.Kabusta gördüm zaten.Beraberliğe çok sevinirim açıkcası.
* Kiev hezimeti ezikleri ''Olmak ya da olmamak '' maçı haline getirdi.Çok konsantre ve çok istekli olacaklardır.Bu tür maçlarda favori olan,iyi olan değil ''çok isteyen'' kazanır.Umarım bizim son 5 maçtır kazanmamız ve rakiplerin puan kaybı ''İlle de kazanmak zorundayız'' şartından ''beraberlik obsiyonumuz var'' haline gelmiş durumumuz maça arzu ve isteğimizi düşürmemiştir.
* Tabii ezikler ''çok isteyecekler'', ''kendilerini affettirme maçı'' olarak görecekler dememiz onlara avantaj da olabilir ''büyük baskı'' dezavantaj da olabilir.Umarım üstlerindeki bu baskı onların hata yapma şansını artırırır ve sinir katsayılarını arttırıp,kart görüp eksik kalma riskini doğurur.
* Kadrolar önemliydi.Alınan son bilgilere göre onlarda Bobo ve Sivok yabancı kontenjanı dışı kalmışlar.
Bobo bizim maçları seven bir elemandı.Yokluğuna sevindim.Sivok konusunda kararsızım. Elbette Ferrari'nin Ona göre daha ağır oluşu ve uzun süredir oynamaması ve olaydan kopuk oluşu da avantaj ama Sivok çok faullü oynayan ve kart görme riski çok olan bir stoperdi.O açıdan da oynamasını isterdim.
Bjk'nin Şu 11'le çıkacağı söyleniyor ;
  Rüştü   - Ekrem Dağ, İbrahim Toraman, Ferrari, İsmail Köybaşı -  Necip - Ernst - Guti - Simao, Quaresma, Almeida
  İyi bir kadro gibi görünüyor.Tabii falsoları da yok değil.4 Ofansif oyuncu (Guti-Quaresma,Simao ve Almeida)nun defans yapmamalarını formsuz ve güçsüz bir Aurelio ile Fernandes ne kadar tolere edebilecek ? (demiştim Necip ve Ersnt oynuyormuş,daha iyi gibi onlar adına) ,Defansif yönü zayıf olan İsmail  ? ,Göbekte ağır Ferrari ve saatli bomba İ.Toraman.
Kaleci Hakan Arıkan bombası.(demiştim Rüştü oynuyormuş.Ona da güveniyoruz :))) Ve son 6 maçta gol yemeden maç bitirmeyen takım savunmaları ciddi dezavantajları.Duran toplarda en büyük sorunları.11 tane duran top golü yemişler şimdiye kadar.
Ve en büyük dezavantajları ve bizim avantajımız Schuster bana göre.Ona çok güveniyorum.
 Avantajları da Guti'nin defansımızın arkasına atacağı toplar,kanatlardaki Simao ve Quaresma,Almeida'nın fizik üstünlüğü ile her topu indirebilmesi sayılabilir.Tabii ki saha ve seyirci avantajları.
* Bizim ise en büyük sorunumuz Emre ve Gökhan Gönül'ün durumlarıydı.Son bilgiler Gökhan Gönül'ün ağrılarının hala devam ettiğiydi.Emre de oynayabilir.GG oynamazsa büyük eksiklik.Bekir oynar ama Q7 karşısında maalesef çok zorlanır.Kart sınırında olması sorun değil haftaya için ama bu maçta kart riski fazla olur.Hele de Cüneyt Çakır gibi ota,moka kart gösterme meraklısı bir tip hakem varken.
 Bizim 11'imiz belli.
Volkan, Gökhan, Lugano, Yobo, Andre Santos, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Dia, Alex, Niang. 
Son haftalardaki form durumumuz,motivasyonumuz avantaj.Alex gibi bir ustanın olması,Mehmet Topuz'un formu,Lugano'nun formu aynı şekilde avantajlarımızdan biri.Duran toplarda Lugano'ya güveniyorum.
Defanslarının arkasına Niang ve Dia hızlı bir şekilde sızmalı.Bjk'nin defansta çok açık verdiğini bilmeyen yok.Aykut Kocaman umarım bu zaaflarını anlatmıştır.
* İlk golü atmamız çok önemli.Zira zaten patlamaya hazır bomba halinde olan seyircileri terse dönecektir dakikalar ilerledikçe.Kaldı ki şöyle  bir istatistikte var ;
''Beşiktaş bu sezon öne geçtiği 8 maçı da kazanırken, geriye düştükleri 13 karşılaşmanın sadece birinden üç puan çıkarabildi. Siyah-beyazlı ekip, skor olarak geriye düştüğü maçlarda sadece deplasmanda Kardemir Karabükspor’u yenebildi. Diğer 12’sinden 7’sini yitirdi, 5’inde berabere kalarak, mutlaka puan yitirdi''
 * Yüreğimizi ortaya koymalıyız.Mücadele etmemiz yeter.Zaten yorgunlar ve son maçlarda fizik olarak düşüş içindeler.Biz ise iyiyiz.60'dan sonra biten Fener yok artık.
* Yönetim üstüne düşeni yapmış.1,5 m.dolar prim vermiş ve 30 bin dolar peşin olarakta hesaplarına yatırmış.
Daha ne olsun artık ?
* Önde basan oyun anlayışımızı gene uygulayacağımızı düşünüyorum ama bunu sürekli yapamayız.Kontrollü yapmak lazım.Zira maçın sonlarında kondisyon sorunu çekmeyelim.
* Sakin olmalıyız.Gerginlik onlara zarar verir.Tahriklere kapılmamalıyız. Özellikle Lugano.Bu maçta takımı kırmızı kart görerek eksik bırakan ihanet etmiş demektir.Aman haaaaaaaaa.
* A.Santos'un arkasına dikkat.Simao veya Q7 kanat değiştirdiğinde oranın kademesine dikkat.
* Maçın kilidi orta sahada.Orta sahada üstünlük sağlayabilirsek kazanma şansımız artar.

* BEŞİKTAŞ-F.BAHÇE ARASINDAKi AVANTAJLAR

465 KANAT AKINI

Ligin en iyi kanat akını yapan takımlarından Beşiktaş. Tam 465 kanat akını yapıp bunlardan 119’unda isabet sağladı. Simao, Almeida ve Fernandes’in transferinin ardından ligin ikinci yarısının ilk 4 haftasında ise tam 132 kanat akını ile açık ara ligin en çok kanat akını yapan takımı durumuna geldi siyah beyazlılar. Fenerbahçe ise bu 4 haftalık dönemde sadece 71 kanat akını yaptı.

FENER TOP HIRSIZI!

Sarı lacivertliler 542 top çalma ile ligin en çok top çalan takımı. Beşiktaş ise 404 top çalma ile ligin bu konudaki en başarısız ikinci takımı. Siyah beyazlılar ayrıca 507 top kaybı ile ligde en çok top kaybeden takım. Fenerbahçe eğer rakibinin oyun kurmasını top çalmaları ile engelleyip orta alan hakimiyetini eline alırsa karşılaşmayı kazanma adına avantaj sağlar.

Kritik dakikalar

61-75

Fenerbahçe bu dakikalarda sezon başından beri 7 gol yedi. Sarı lacivertliler en çok golü bu dakikalarda kalesinde görürken, bu dakika diliminde Beşiktaş ise 6 gol ile en çok golü atmayı başardı.

16-30

Fenerbahçe bu dakikalar arasında tam 16 gol attı. Beşiktaş bu dakikalarda Fenerbahçe’ye karşı çok daha dikkatli olmalı. Siyah beyazlılar bu dakika dilimi içinde rakiplerinden sadece iki gol yedi.

* Cüneyt Çakır maça etki edecektir.Umarım bizi yakmaz.Hiç güvenmiyorum Ona.
* Sonuç ; en başta dediğim gibi beraberliğe razıyım.Kazanırsak ''yeme de yanında yat '' olur.
* Başarılar oyuncularımıza.Allah yardımcıları olsun.
AMİN

* Akşam Gazetesinin koyu bjk'li ama çok sevdiğim yazarı Burhan Ayeri'den;
ÖZEL NOT: 
Beşiktaş bugün de Fenerbahçe'ye kaybederse 'Bu akşam ölürüm beni kimse tutamaz' yeniden hit olur. Tek fark, şarkıyı Schuster'in seslendirecek olması. Belki Yıldırım Demirören vokal yapar. Hatta  '17'de 17'nin mucidi' Sinan Engin ile destekleyicisi Mustafa Denizli dahi katkıda bulunabilir.
İnşaallah dediklerin çıkar Burhan Baba :))

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler