24 Şubat 2011 Perşembe

Fenerbahçe Ülker - Olimpiacos Maçı Öncesi !!!

 
Turkish Airlines Euroleague TOP16 5.Maç
Fenerbahçe - Olympiacos
24 Subat 2011 - Persembe
Sinan Erdem Spor Salonu
20.15 NTVSPOR



Top 16'da Sayı ortalamaları 75.8,iki sayı yüzdesi % 51.3,üçlük yüzdeleri % 27.9,serbest atış % 74.4
Ribaunt ortalamaları hücum 10.8,defansif 23.3,asist 14,5,top kaybı 10.3,
Genel ;sayı ortalaması 79.1,ikilik % 53.5,üçlük % 33.2,serbest atış % 74.2,ribaunt 36.9(10.4-26.5)
asist 15.6,top çalma 07.6,top kaybı 14.1,blok 02.3

Top 16'da 80.8 sayı ortalamamız,% 51.8 ikilik,% 47.9 üçlük,% 59,5 serbest atış,ribaunt 33,5 (8.3 hücum,25.3 defansif),15.0 asist,08,5 top çalma,16.8 top kaybı,02.0 blok ortalamalarımız var.
Genel,79.9 sayı ortalamamız,% 52.4 ikilik,% 39.6 üçlük,% 70.6 serbest atış,ribaunt 35.4(10.4 hücum,25.0 defansif),14.6 asist,08.0 top çalma,13.2 top kaybı,02.3 blok ortalamalarımız var.

*************************
* Fenerbahçe basketbol tarihinin en önemli maçı bu maç.Zira 1 sayılık galibiyetimiz bize sadece Çeyrek Finali getirmeyecek (Daha önce Çeyrek finale kalmıştık) çok büyük ihtimalle grup lideri - saha avantajı olma nedeniyle Final Four kapısını açacak.F4'ün ''anahtarı'' bu maç.
* Türlü badirelerle bu noktaya geldik.Artık geçen haftaya dövünmenin,sakatlıklar,hastalıklar v.s.'yi düşünmenin zamanı değil.Sahaya çıkabilecek 5 kişi bulabildiğimiz,hiç değişmeden oynayacak olsalar bile
''BU MAÇI ALACAĞIZ BAŞKA YOLU YOK'' 
* Olimpiakos elbette büyük takım ama orada Vidmar ve Mirsad'sız 14 sayı ile yendiysek burada neden 1 sayı ile yenmeyelim.Ki Bourousis gibi önemli bir uzunları da yokken hem de.
* Tek korkum hakemler ve bu tip eşik maçlardaki ''lanet olası şanssızlığımız''
Kıralım bu ''lanet zincirini artık''
 * Hakemler demişken FİBA yapacağını yapmış gene ve Valencia ile çekişiyorken bu maça 2 İtalyan hakemi vermiş.Muhtmel rakibimiz olacak Siena da düşünülürse 3.hakemin İtalyan olması da çok ilginç (!)
Juan Carlos Arteaga -İspanyol (Daha önce 100-70 kazandığımız Cibona maçını yönetmiş)
Paolo Taurino-İtalyan (İstanbul da Barca ya kaybettiğimiz maçı yönetmiş.Maçın sonlarında kırılma anlarındaki düdükler aklımızda hala)
Antonio Conde-İspanyol (Bu sene maçımızı yönetmemiş sanırım ama maçtaki ikinci İspanyol hakem)
(Alıntı)
* İki takımın eksiklerine baktığımızda ;
Fenerbahçe Ülker : Vidmar ve Mirsad yok.Engin oynayabilecek duruma geldi ama bu maçta süre alacağını sanmıyorum.Ukiç ve Tomas'ta oynayacak.Mahalbasiç'te hoca isterse kadroda yer bulacak durumda.
Olimpiacos : Panos Vasilopoulos,Ioannis Bourousis,Marko Keselj,sakat yok.Gordon ve Nesteroviç şüpheli.Nesteroviç son lig maçında risk edilmemiş.Oynayacaklardır.Son lig maçında oynamayan Yotam Halperin'in de oynaması zor.
 4 numara Keselj bu sezon Dünya Şampiyonasında gösterdiği müthiş performansı gösteremese de çok iyi bir oyuncu.Dış şut tehditi hele ki 4 numara savunmasındaki zaafımızda büyük sorun oluşturabilirdi bize.
Olmaması avantaj.Gordon da oynamasa keşke.Savunma yönü iyi bir Amerikalı.
* Teknik olarak kısa bir değerlendirme yapacak olursak ;
Olimpiakos'ta Bourousis'in olmaması uzun rotasyonunda yükü Nesteroviç ve Mavrokefalidis'in üzerine yıkıyor.Bizim de uzun rotasyonunda sıkıntılı olduğumuz düşünülürse biraz denge sağlandı diyebiliriz.
Nesteroviç'e dikkat yalnız.Geçen hafta izlediğim Valencia maçında üç guard ( Spanoulis,Teodosiç ve Papaloukas)'ın onu ikili oyunlarda iyi beslemeleri ve seken topları tiple tamamlaması,hücum ribauntlarını kovalayıp alması ile takımı adına çok iş yapmıştı.Sakatlık durumunu bilmiyorum.Faul problemine sokmamız lazım.Mavrokefalidis ise daha yumuşak kalır gibi özellikle Kaya ve Oğuz karşısında.
Sırp Zoran  Erceg'te atletik ve ribaunt kovalayan iyi bir  uzun.Ona da dikkat.
Oli'nin en büyük gücü tabii ki Avrupa'nın en iyi 3 oyun kurucusuna sahip olmaları.İvkoviç geçen hafta Valencia karşısında maçı kazanabilmek için son çeyrekte üçünü de birlikte oynatma çaresine başvurdu ve sonuç aldı.
3 guard'da delici,asistçi,şutu olan oyuncular.Maç boyu hiç sayıları olmasa bile her an olmadık anda çıkıp üçlük atıp sonucu etkileyebilecek oyuncular.Geçen hafta 6 sayı  öndeyken Valencia (59-53) Teodosiç o ana kadar 8/1 falan atmıştı galiba çok uzak mesafeden,çizgiye basmamak için geriye çekilerek attı üçlüğü ve soktu.O  basket kırılma anıydı maçın.Oradan döndürdüler maçı ve aldılar.Bu 3 oyuncuya ön alanda iyi baskı yapmamız şart bizim.Maçın şifrelerinden biri bu bizim adımıza.
* Bize gelirsek ; en büyük gücümüz üçlüklerimiz umarım gene girer.Düşük yüzdede kalırsak sorun yaşayabiliriz.Zira uzunlarımızdan yeterli katkı alamıyoruz.Hem post up hem kısa mesafeden yüzü dönük şut sokamıyor uzunlarımız.İnşaallah Kaya,Oğuz,Lavri ve May bugün daha iyi oynarlar.
İkinci büyük gücümüz savunmamızı da inşaallah kısa zamanda oturturuz ve etkili oluruz.Özellikle kısa savunmasında ön alanda iyi baskı yapmalıyız.
En kötü yönümüz serbest atışlarda mutlaka yüzdeyi arttırmalıyız.Top 16'da % 59,5 gibi felaket bir yüzde ile serbest atış atıyoruz.Onu mutlaka % 70'lere çekmeliyiz.
Oyunun kontrolünü elimizde tutmalıyız.Ukiç'in bu konuda önemli rolü olmalı.Zira Saras çok top kaybı yapıyor.
Top kaybı demişken,bir başka zaafımız top kayıpları.Onu da azaltmalıyız.
Emir Preldziç çok formda.Onu iyi kullanmalıyız.
Koç Spahija da dikkatli olmalı.Mola almakta gecikmemeli,oyuncu değişikliklerinde de sıcak oyuncuyu fazla kenarda bırakmamalı.
Lavrinoviç'ten Özür maçı bekliyorum.Zalgiris maçını O vermişti.Affettirmeli kendisini.
* Ve seyirci - taraftar-müşteri eksenine geldikkkkkkkkkkkkkk;
En az oyuncular ve koç kadar onlara da büyük görev düşüyor.Resmen ''6.Adam'' olmalılar.
Son zamanlarda bilinçli basketbol seyircisi olma yolunda biraz daha mesafe almış olsakta daha gidecek yolumuz var.Hele taraftar gruplarının hala daha futbol seyircisi modundan kurtulamamışken,hele yönetimin sponsorlar aracılığıyla bilet dağıttığı belli bir etkisiz profil varken.Bu maçta 1 kişi bile o koltukta ruh gibi oturmamalı.Hiç bir şey yapamıyorsan ıslık çal,alkış yap ,gürültü yap be birader.TV görüntülerinde sap sap ruhsuz ruhsuz oturan,cep telefonu ile oynayan 1 kişi dahi görürsem çok ağır küfür edeceğim o kişiye peşinen söylüyorum.Bayanların Spartak maçında ifrit oldum.Bizim Devran ,Olcay ile pota arkasında oturan genç bir erkek vardı.Eleman maç boyunca cep telefonu ile oynadı durdu.Ya biz ekran başında kalpten gidecekken,elemanı öyle gördükçe TV'ye bir şey atıp kıracaktım,kudurttu beni ruhsuz herif.
 Oli hücumdayken ıslıklar,serbest atış atarken ıslıklar,bizim takım basket attıkça alkış,oyuncumuz bir hareket yapınca alkış,bravo sesleri,hakemleri büyük baskı altına almamız lazım.Hatalı düdüklerinde salon başlarına tıkılmalı ıslık ve tepkilerle.Çok büyük baskı yapmalıyız.
Kısacası ; taraftar-seyirci-müşteri de bu akşam sınavda olacak.Umarım geçerler.
* BAŞARILAR CENGAVERLER.
1 SAYI FARKLA OLSUN ,BİZİM OLSUN !!!!!!!

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler