24 Ekim 2011 Pazartesi

Fenerbahçe - Samsunspor : 0-0 (Hava Yok,Gol de Yok) !!!

* Maalesef çok önemli 2 puan kaybettik.İyi oynamadık.Manisa maçında hatta daha ilk hafta 1-0 kazandığımız Orduspor maçında olduğu gibi koskoca bir ilk yarıyı boşa geçirdik.Ancak ikinci yarı aklımız başımıza geliyor ama rakibin direnci zaman geçtikçe artıyor tabii.
* Evimizde kaybettiğimiz bu beklenmedik puanlar deplasmanlardan getirdiğimiz ''altın galibiyet puanları''nı heba ediyor.Rakiplerin puan kaybettiği haftada kazanıp puan farkını daha da açmak lazımdı.
* Geçen sezon evimizde oynadığımız maçlardaki basan,pres yapan,rakibe nefes aldırmayan tempolu futboldan ne yazık ki eser yok.Rakipler orta sahayı elini kolunu sallaya sallaya geçiyor,pozisyonlar buluyorlar.Allahtan becerikli değiller daha kötü sonuçlarla karşılaşabilirdik.
* Tamam özel bir gündü,moraller bozuktu,konsantrasyonu sağlamak zordu ama ilk yarıyı pas geçecek kadar kötü oynamamalıydık.
Manisa maçında da özel bir ortam vardı.Aynı sorunu yaşadık.
* Yaşadığımız süreç kolay değil ama Aykut Kocaman hem bu konsantrasyon sorununu hem de ilk yarıları boşa geçiren bu kısır futbola ilerisi için çözüm bulmalı.
* Ne yazık ki Lugano ve Niang'ı arıyoruz.Özellikle Lugano'yu.Bu tip maçlarda kafa golleri ile kilidi açıyordu.Yobo ve Bekir bunu yapamıyor.
Niang'ta çok aranıyor.Semih oldukça formsuz.Bienvenü bir Niang değil henüz tabii.
Devre arası mutlaka iyi bir golcü alınmalı.Bu forvetlerle gitmez.
Dia'yı forvette kullansa diye düşünüyorum ama adam daha kanatta şans bulamıyor,bulmuşken gitti.O güç,kuvvette bir oyuncu düşüp omuzunu nasıl sakatlıyor anlamadım.
* Semih.Aykut Kocaman Onu kazanmak istiyor ama olmuyor.Milyon kere denendi ilk 11'de çıktığı maçlarda verimli olamıyor.Sonradan girme rolünü devam ettirmeli.
* Mehmet Topuz'un olmaması ve GG'ün sakatlıktan dönüşü işleyen Sağ kanadın eskisi gibi işlememesine yol açıyor.Özer sağ önde olmuyor.Zaten içeri kaçıyor.
* Alex'te de düşüş devam ediyor.Yoğun tempo yordu ama hala toparlanamadı.
Dileyelim Perşembe günü çok sevdiği İnönü'de çıksın sahneye.
* Emre tek iyi oyuncumuzdu.Giderek formuna kavuşuyor.
* Kaleci Mert bir topu sektirdi,tehlike oldu ama iyiydi.Güven veriyor.
* Kaleci Mert demişken,beraber yetiştikleri rakip kaledeki Ertuğrul Taşkıran da kendini ispat etti.Kadıköy'de sahaya çıkıp,başarılı olmak testi geçmek demek.2 puanımıza mal oldu ama bir kaleci daha kazandık.Aynı zamanda Türk futboluna bir kaleci daha kazandırdık.
 Sektirdiği o topta Semih vuracakken Kemal son anda kornere atmasa,goldü ve gene başlayacaklardı yazmaya.Aykut Kocaman da aynı şeyi demiş zaten,iyi ki gol olmadı diye.
* Hakem İlker Meral
*15.dakikada Murat'ın tabanını Bekir'in kafasına dayamasına penaltı vermeyerek oyunun kaderini etkiledi.Kural çok açık.Temas varsa ki var penaltı.Yokda endirekt vuruş.
Halböyleyken Bünyamin Gezer'in TRT'de kıvrım kıvırım kıvranıp temas olduğunu kabul edip,söylediği halde penaltı değil demesi,faul ama nasıl  faul gibi kıvırması çok komikti.
Sonunda Hikmet Karaman ile birlikte Bekir kafayı sokuyor deyip çıktılar işin içinden ya olacak şey değil.Selçuk Dereli ise Milliyet'teki köşesinde bu pozisyonu hiç görmeyip,Yobo'nun Bance'ye yaptığı hareket penaltı demesi içlerindeki ezikliği gösteriyordu.
 Penaltıydı
Maçın büyük bir bölümü denk mücadele şeklinde geçti. Takımlar çok net gol pozisyonlarına giremediler. Fenerbahçe’de iyi performans sergileyen oyuncu yok gibiydi. Samsunsporlu oyuncularise beraberliğe razı bir oyun ortaya koydular.
Hakem İlker Meral vasat bir maç yönetti. Disiplin uygulamalarında doğru kararlar verdi. Oyunun kontrolünde genel olarak başarılıydı. Ancak faullerde çelişkili kararlar veren Meral, ilk yarının sonlarına doğru çalmış olduğu üç serbest vuruş düdüğünde de hatalıydı. Baraj mesafelerinde ise bir türlü standart uygulamalar yapamadı.
İlker Meral’in maçtaki en önemli hatası Fenerbahçeli Yobo’nun kendi ceza sahası içinde Samsunsporlu Bance’ye yapmış olduğu müdahaleye bir penaltı vuruşu vermemesiydi. Yobo bu pozisyonda topu kurtaran rakibini iki eliyle birden tutarak yerde bıraktı.
Selçuk Dereli

Yobo-Bance mücadelesinde hiç bir şey yok.Bu tip tutmalar sık oluyor.Bance kendini bırakıyor.
* Tribünlerde muhteşem görüntüler vardı.
* Samsunspor'da Stoper Kemal Tokak ve sol bek Ergün Teber çok başarılı oynadılar.
Antrenörleri Petkoviç'in şansı bir kez daha tuttu.Young Boys ile canımızı yakmıştı.Dün kaybetse belki de gönderilecekti ama istediği 1 puanı aldı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler