2 Aralık 2008 Salı

Altın Top Ronaldo'nun !

Altın Top Ronaldo'nun!

France Football dergisi tarafından verilen Ballon d'Or ödülü sahibini buldu! Barcelona'nın süper yıldızı Lionel Messi ve Liverpool'un golcüsü Fernando Torres'i geride bırakan Manchester United'ın Portekizli oyuncusu Cristiano Ronaldo, Altın Top'un sahibi oldu!

Avrupa'da Yılın oyuncusu olarak da bilinen ödülü kazanan Ronaldo, bu onura layık görülen 4. Manchester Unitedlı futbolcu oldu. George Best, Denis Law ve Bobby Charlton daha önce ödüle layık görülen ManU'lu isimlerdi..

Avrupa'da Yılın oyuncusu olarak da bilinen ödül, 96 gazetecinin verdiği oylarla sahibini buldu. ManU'nun süper yıldızı, 77 gazetecinin oylarını aldı ve ödüle layık görüldü.

France Football dergisi tarafından açıklanan sonuçlarda Ronaldo 446 puan alırken, Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi 281 puanla ikinci, Liverpool'un yıldız golcüsü Fernando Torres ise 179 puan alarak 3. oldu.

Geçen sene Milan'ı yıldızı Kaka'nın arkasında ikinci olan Cristiano Ronaldo, bu sezon mutlu sona ulaşırken, Kaka ise 31 puanla 8. oldu.

Geçen sezon Manchester United'ın Premier League şampiyonu ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmasında büyük pay sahibi olan Portekizli yıldız, attığı 42 golle göz doldurmuştu.

Ödülü almasıyla ilgili konuşan Ronaldo, "Hayatımın en mutlu günlerinden bir tanesi.. Çocukluğumdan beri bunu hayal ediyordum. Beni tanıyan, benimle yaşayan kim varsa, bir hayalin sonunda gerçeğe döndüğünü biliyor" dedi.

Ronaldo ayrıca, 2001 yılında bu ödülü kazanan Liverpool'un eski forveti Michael Owen'den sonra bu onura ulaşan ilk Premier League oyuncusu oldu.

Öte yandan yıldız oyuncu, Altın Top'u 1965'te kazanan Eusebio ve 2000'de Real Madrid formasıyla kazanan Luis Figo'dan sonra, ödülün sahibi olan 3. Portekizli oyuncu oldu.

Ronaldo, Ekim ayının sonunda da FIFA Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPro) tarafından ''Yılın Oyuncusu'' ödülüne değer görülmüştü.

Altın Top ödülünün son 10 yıldaki sahipleri şöyle:


1998 Zinedine Zidane (Juventus)
1999 Rivaldo (FC Barcelona)
2000 Luis Figo (Real Madrid)
2001 Michael Owen (Liverpool)
2002 Ronaldo (Real Madrid)
2003 Pavel Nedved (Juventus)
2004 Andriy Shevchenko (AC Milan)
2005 Ronaldinho (FC Barcelona)
2006 Fabio Cannavaro (Real Madrid)
2007 Kaka (AC Milan)
2008 Crıstıano Ronaldo (Manchester United)

******************************************************************

Gönlüm çok sevdiğim Lionel MESSİ'den yanaydı ama Ronaldo geçen yıl ki

performansı ile bu ödülü hak etti.

Geçen sezon Manchester United'ın Premier League şampiyonu ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmasında büyük pay sahibi olan Portekizli yıldız, attığı 42 golle göz doldurmuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler