6 Aralık 2008 Cumartesi

Maşaallah Kraliçeler !!!! 97-83



Fenerbahçe, Ceyhan Belediye'yi Mağlup Etti (97-83)


06.12.2008 18:17

TBBL 8. hafta mücadelesinde Ceyhan Belediye'yi kendi evinde konuk eden Fenerbahçe, sahadan 97-83'lük galibiyet ile ayrıldı.


TBBL 8. hafta mücadelesinde Ceyhan Belediye'yi kendi evinde konuk eden Fenerbahçe, sahadan 97-83'lük galibiyet ile ayrıldı.

Karşılaşmaya sayı ile başlayan taraf Ceyhan Belediye oldu. Konuk ekip maçta ki ilk sayısını Marie Campell ile bulurken, Fenerbahçe rakibine Nevin Nevlin ile karşılık verdi (2-2) Ceyhan Belediye bu sayının ardından yeniden Marie Campell ile üç sayılık basket bulurken üst üste sayılar üretmeye başlayan Fenerbahçe Tamara Sutton Brown, Matee Ajavon ve Esmeral Tunçluer’in elinden bulduğu sayılarla maçın ilk üç dakikalık bölümünü 8-5 önde geçti. Fenerbahçe, kurduğu baskı ile rakibine sayı şansı vermezken bulduğu sayılarla da farkı arttırma başladı. Sarı lacivertliler skoru 13-7’ye getirirken dış şutlarla farkı azaltmaya çalışan konuk ekip istediği sayıları bulamadı. İlk periyodun son 5 dakikalık bölümüne girilirken Ceyhan Belediye Ivory Latta’nın elinden bulduğu üçlükle farkı 3 sayıya indirirken Fenerbahçe, Tamara Sutton Brown’un sayılarıyla farkı yeniden 6 sayıya kadar çıkardı (16-10) Bu dakikadan sonra toparlanan ve dış atışlarda yüzdesini yükselten Ceyhan Belediye, üst üste bulduğu sayılarla farkı azalttı ve son 2 dakikaya girilirken skoru 18-16’ya taşıdı. Farkın azalmasının ardından savunmasını daha da sertleştiren Ceyhan Belediye, Ranice Allen’in üç sayılık basketiyle de 18-19 öne geçti. İlk periyodun son 20 saniyesine 20-20’lik eşitlikle girilirken Fenerbahçe Matee Ajavon ile bulduğu basketle 22-20 öne geçti ve ilk periyot bu skorla sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci periyoduna Ceyhan Belediye skoru eşitleşerek başlarken iki tarafta ilk dakikalarda karşılıklı sayılar kaydettiler. Pota altını iyi savunarak Fenerbahçe’nin uzun oyuncularına sayı şansı vermeyen Ceyhan Belediye, ikinci periyodun ilk 2 dakikalık bölümünü 24-28 önde geçti. Her iki takımın karşılıklı kaydettiği sayılarla ikinci periyodun son 5 dakikalık dilimine girilirken Fenerbahçe Nevriye Yılmaz ve Nalan Ramazanoğlu’nun elinden bulduğu sayılarla 33-30 öne geçti. Bu dakikadan itibaren başa baş geçen mücadelede iki takım da karşılıklı sayılar kaydetse de Fenerbahçe ilk yarıyı 41-38 önde tamamlayan taraf oldu.

İkinci yarıya sayılarla başlayan Fenerbahçe yarının hemen başında 45-38 öne geçti. Pota altını iyi savunan Fenerbahçe rakibinin Ivory Latta ile kullandığı üç sayılık şutları engelleyemedi ve Ceyhan Belediye skoru 47-43’e getirdi. İki takımın da yaptığı top kayıplarının ardından ilk sayıyı kaydeden taraf yine Fenerbahçe oldu ve üst üste sayılar bularak farkı yeniden arttırdı (51-43) Farkla birlikte savunmasını da sertleştiren sarı lacivertliler yaptıkları baskılı savunma ile Ceyhan Belediye’ye sayı şansı vermezken farkı arttırmaya da devam etti ve üçüncü periyodun son 4 dakikasına 59-48 önde girdi. Fenerbahçe bu dakikadan sonra daha çok pota altı organizasyonları ile sayılar bulurken dış atışlardan sayılar aramaya devam eden Ceyhan Belediye karşılıklı kaydettikleri sayılarla üçüncü çeyreğin son dakikasına girdiler (69-58) ve çeyreği de 69-60 önde tamamladı. Ceyhan Belediye’nin bulduğu sayı ile başlayan final periyodunda savunmasını sertleştiren Ceyhan Belediye, sarı lacivertlileri hataya zorlayarak sayılar buldu ve farkı 5 sayıya kadar indirdi (69-64) Nalan Ramazanoğlu’nun basketiyle farkı yeniden 7 sayıya çıkaran Fenerbahçe, Nevriye Yılmaz ile de 73-64 öne geçti. Fenerbahçe Ülker, Melike Bakırcıoğlu, Ceyhan Belediye ise Gülşah Çelebi’nin elinden sayılar bulmaya devam ederken karşılaşmanın son 5 dakikasına Fenerbahçe’nin 81-72’lik üstünlüğü ile girildi. Karşılaşmanın kalan son 5 dakikasında da iki takım karşılıklı sayılar kaydetti. Ceyhan Belediye savunmasını sertleştirerek rakibini durdurmaya çalışsa da bunda başarılı olamadı. Esmeral Tunçluer’in etkili oyunu ile Ceyhan Belediye’nin sert savunmasını aşmayı başaran sarı lacivertliler Nevin Nevlin, Nevriye Yılmaz ikilisinin pota altından bulduğu sayılarla üstünlüğünü son saniyelere kadar sürdürdü ve karşılaşmayı 97-83 kazandı.


FENERBAHÇE (97): Emillie Gomis 3 (3 ribaund, 4 asist), Esmeral Tunçluer 24 (4 ribaund, 4 asist), Birsel Vardarlı 4 (3 asist), Nalan Ramazanoğlu 9 (6 ribaund, 2 asist), Nevriye Yılmaz 16 (6 ribaund, 2 asist), Matee Ajavon 14 (3 ribaund, 2 asist), Tamara Sutton Brown 15 (5 ribaund), Melike Bakırcıoğlu 4 (4 ribaund, 1 asist), Nevin Nevlin 8 (6 ribaund)

CEYHAN BELEDİYE (83): Deniz Boz 4 (5 ribaund, 6 asist), Gülşah Çelebi 4 (2 asist), Şirin Altuntabaklı 9 (3 ribaund, 2 asist), Hülya Özkan 11 (1 ribaund, 3 asist), Ivory Latta 21 (3 ribaund, 6 asist), Gülçin Cantekin 12 (5 ribaund, 2 asist), Ranice Allen 7 (5 ribaund), Marie Campell 15 (5 ribaund)

1.PERİYOT: 22-20
2.PERİYOT: 19-18
3.PERİYOT: 27-22
4.PERİYOT: 29-23






Aferin Kraliçeler !!!
Nazar değmesin çok iyi gidiyorlar.
Ceyhan iyi takım.İstanbul'da bjk ct'yi yenmişti.(78-81)
Özellikle 2. devre daha iyi oynadık.Ve tabii Esmeral formunun zirvesinde.
Maşaallah diyelim.Takım halinde iyi oynadık.Herkes üzerine düşeni yaptı.
Galibiyetten ayrı diğer sevindirici faktör Birsel'in uzun süre sonra sahalara
dönmesiydi.Hoşgeldin Birsel !!!!!!!

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler