17 Mayıs 2009 Pazar

Genç Bayanlarda Şampiyon Fenerbahçe !!!!!!!!!!!!




Samsun’da gerçekleşen Genç Bayanlar Türkiye Şampiyonası finalinde Antalya Koleji’ni 95-67 mağlup eden Fenerbahçe şampiyonluğa ulaştı.

Samsun’da gerçekleşen Genç Bayanlar Türkiye Şampiyonası finalinde Antalya Koleji’ni 95-67 mağlup eden Fenerbahçe şampiyonluğa ulaştı.

Genç Bayanlar Türkiye Şampiyonası'nda mutlu sona Fenerbahçe ulaştı. Finalde Antalya Koleji'ni 28 sayı farkla 95-67 mağlup eden Fenerbahçe, 15 yıl sonra Genç Bayanlar kategorisinde mutlu sona ulaştı.

Şampiyon Fenerbahçe, kupasını Samsun Vali Yardımcısı Hasan Ersan'ın elinden aldı. Turnuvayı ikinci olarak bitiren Antalya Koleji'nin kupasını Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Akyüz, üçüncü olan Ceyhan Belediye'nin de kupasını ise Samsun İdare Mahkemesi Başkanı Cevdet Erkan takdim etti.

Fenerbahçe'de beş oyuncu çift haneli skorlara ulaşırken 29 sayı kaydeden Ayşegül Günay karşılaşmanın da en skorer ismi oldu. Ayşegül Günay’ın dışında 19 sayı- 8 ribaund ile oynayan Duygu Fırat takımının şampiyonluğunda önemli bir rol üstlenirken, Ecem Güler ve Özge Kavurmacıoğlu da 11'er sayı üretti. Ayrıca, double double yapan Olcay Çakır da mücadeleyi 6 sayı- 11 ribaund ve 12 asist ile tamamladı.

Antalya Koleji'nde ise üç oyuncu skora katkıda bulunurken, Merve İnce 22 sayı- 5 ribaund ile takımının en etkili isimlerinden biri oldu. Double double yapan Emel Türkyılmaz 15 sayı- 12 ribaund ile mücadeleyi tamamlarken Özge Yavaş'ın 15 sayı- 5 ribaund ve 9 asistlik performansı farklı mağlubiyeti engelleyemedi.

Karşılaşmaya Antalya Koleji, Özge Yavaş'ın basketleriyle başladı. Fenerbahçe ise Ayşegül Günay ve Duygu Fırat ile rakibine karşılık verince ilk iki dakika 4-4 eşitlikle geçildi. Olcay Çakır, Ayşegül Günay ve Duygu Fırat üçlüsüyle hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla 14-2'lik bir seri yakalayan Fenerbahçe, farkı bir anda 12 sayıya çıkarttı. Hücumda kullandığı atışlarda isabet bulamayan Antalya Koleji, geriye koşmakta zorlanınca Sarı Lacivertli takımın hızlı hücumlardan bulduğu basketler farkın açılmasına sebep oldu. Emel Türkyılmaz ve Merve İnce ile uzun bir sürenin ardından sayılar bulan Antalya Koleji, ilk periyodun bitimine iki dakika kala skoru 23-12'ye getirdi. Özlem Öztürk ve Duygu Fırat ile skor bulmakta zorlanmayan Fenerbahçe, yüksek isabet yüzdesiyle oynadığı ilk periyodu 27-12 önde kapattı.

İlk periyodun son sayılarını kaydeden Duygu Fırat, ikinci periyoda da sayılarla başladı. Duygu Fırat'ın basketlerine Antalya Koleji Merve İnce ve Emel Türkyılmaz ile cevap verirken Özge Kavurmacıoğlu ve Ayşegül Günay'ın da devreye girmesiyle ilk beş dakika geçilirken fark 16 sayıya kadar çıktı. Gizem Kazali'nin turnikesinin ardından Emel Türkyılmaz ile çember altından başarılı atışlar bulan Antalya ekibi, son üç dakikaya girilirken yakaladıkları 5-0'lık seri ile farkı 11’e indirdi. İvme yakalayan ve moral bulan Antalya Koleji'nde Özge Yavaş'ın sakatlık yaşayarak kenara geldi. Ancak etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe Ayşegül Günay'ın hızlı hücumlardan bulduğu basketler ile son bir dakikaya girilirken farkı bu kez 20 sayıya çıkardı (49-29). Fenerbahçe, soyunma odasına da 53-31 önde gitti.

Üçüncü periyoda Antalya Koleji, Merve İnce'nin turnikesiyle başlarken Fenerbahçe bu oyuncuya Tuğçe Murat'ın üç sayılık basketiyle karşılık verdi. Ayşegül Günay'ın üç sayılık basketiyle ilk dakika 59-33 geçilirken, Merve İnce'nin üst üste bulduğu sayılara bu kez Olcay Çakır yanıt verdi. Antalya Koleji, Emel Türkyılmaz ve Merve İnce ile skor bulsa da Ayşegül Günay'ı durduramayan Antalya ekibi son bir dakikaya 71-43 geride girdi. Fenerbahçe son 10 dakikaya da 76-43’lük skorla önde girdi.

Final periyoduna Antalya Koleji, Merve İnce'nin hızlı hücumdan bulduğu sayı ile başlarken Fenerbahçe'de Duygu Fırat ve Ecem Güler ile cevap verdi. Oyunun kontrolünü elinde bulundurmaya devam eden farkı giderek açan Fenerbahçe, son 5 dakikada da Özlem Öztürk ve Duygu Fırat ikilisi ile basketler buldu. Kalan dakikalarda da üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe, karşılaşmadan 95-67 galip ayrıldı.

FENERBAHÇE (95): Olcay Çakır 6 (11 ribaund, 12 asist), Özlem Öztürk 11 (4 ribaund, 1 asist), Gökçe Kasap (1 ribaund), Ayşegül Günay 29 (5 ribaund, 4 asist), Elif Doygun 2, Tuğçe Murat 3 (7 ribaund, 3 asist), Büşra Öztürk 1, Yasemin Hüner, Ecem Güler 11 (4 ribaund, 2 asist), Duygu Fırat 19 (8 ribaund, 3 asist), Bade Parlak 2 (1 ribaund), Özge Kavurmacıoğlu 11 (5 ribaund, 1 asist)

ANTALYA KOLEJİ (67): Ferda Yılmaz (1 ribaund), Merve İnce 22 (5 ribaund, 2 asist), Çiğdem Anaç 3, Selin Varol, Büşra Akgün, Özge Yavaş 15 (5 ribaund, 9 asist), Beste Elveren, Yeliz Doğan 6 (5 ribaund), Çağla Coka 4 (5 ribaund), Gizem Kazali 2 (3 ribaund), Emel Türkyılmaz 15 (12 ribaund)





Aydın Uğuz: “Bu sene çok büyük gelişme gösterdik”
17.05.2009 19:42

Genç Bayanlar Türkiye Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşan Fenerbahçe’de antrenör Aydın Uğuz değerlendirmelerde bulundu.



Genç Bayanlar Türkiye Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşan Fenerbahçe’de antrenör Aydın Uğuz değerlendirmelerde bulundu.

Turnuva boyunca iyi mücadele ettiklerini ve maç kaybetmediklerini ifade eden Uğuz, İstanbul’a da yenilgisiz geldiklerini hatırlattı.

15 sene sonra şampiyonluğa ulaştıklarını belirten Aydın Uğuz yaptığı açıklamada "İstanbul'da hiç yenilmeden buraya geldik ve buradan da namağlup dönüyoruz. Fenerbahçe Genç Bayan takımı 15 yıldır şampiyon olamıyordu. 15 sene sonra bu şampiyonluğu getirdiğimiz için çok mutluyuz. Oyuncularım bu sene çok büyük gelişme gösterdiler. Biz kulüp olarak şampiyonluğun önünde oyuncu yetiştirmeyi düşünüyoruz. Bu oyuncularımız da A takımda gördüğümüz zaman mutluluğumuz daha da katlanacaktır” dedi.


Genç Bayanlarda En Değerli Oyuncu; Ayşegül Günay
17.05.2009 19:34

Genç Bayanlar Türkiye şampiyonası bugün oynanan final maçı ile tamamlanırken, bireysel ödüller de sahiplerini buldu.


Genç Bayanlar Türkiye şampiyonası bugün oynanan final maçı ile tamamlanırken, bireysel ödüller de sahiplerini buldu.

15 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe takımından Ayşegül Günay turnuvada gösterdiği performans ile “En Değerli Oyuncu” ödülünün sahibi oldu. Final maçında 29 sayı- 5 ribaund ve 4 asistlik performans sergileyen Ayşegül Günay’a ödülünü, Genç Bayan Milli Takım antrenörü Ayhan Avcı verdi.




****************
Tebrikler Genç Kraliçeler.
Tebrikler Aydın Hoca.
Tebrikler Ayşegül.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler