21 Mayıs 2009 Perşembe

KAF-KAF'A SÜPERLİG İÇİN UMUT IŞIĞI !!!!!!!!!!!

KAF-KAF'A UMUT IŞIĞI

Ankaragücü ile Ankaraspor kulüpleri birleşirse İzmir ekibi Süper Lig'e alınacak.

KAF-KAF'A UMUT IŞIĞI

İki başkent ekibinin yönetimi gelecek ay yapılacak genel kurulda tek kulüp çatısı altında birleşme konusunda el sıkıştılar

Bu konu netlik kazanır ve federasyon da onaylarsa Play-Off'un finalinde kaybeden KSK gelecek sezon bir üst ligde yarışacak

Konunun gündeme gelmesi yeşil-kırmızılı camiayı ümitlendirdi. Karşıyaka yönetimi kulüpler ve federasyon ile temas halinde

spo1.jpgBank Asya 1.Lig Play-Off finalinde Kasımpaşa'ya dramatik bir şekilde 2-1 yenilerek Süper Lig'in kapısının eşiğinden dönen Karşıyaka'ya bu en büyük ligde oynamak için umut ışığı belirdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in önerisiyle Ankaraspor ile Ankaragücü kulüpleri birleşme konusunda anlaşmaya vardı. Önümüzdeki ay yapılacak genel kurulda Süper Lig'de mücadele eden iki kulüp Ankaragücü çatısı altında birleşecek.
Ankara Belediye Başkanı ve Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gökçek, Ankaragücü'nün ihtiyacı olan herşeyi sağlamaya hazırız. Eğer güçlerimizi birleştirirsek Ankaragücü önümüzdeki sezon ligde kalma değil, şampiyonluk mücadelesi verir. Önümüzdeki ay yapılacak kongrede güçlü bir yönetim kuracağız. Gelecek sezon da Ankaragücü'nün kuruluşunun 100. yılı. 100. yılda ligde fırtına gibi esen bir takım yaratıp 100. yılda şampiyonluğa oynayacağız" ifadelerini kullandı.

100. yılda şampiyonluk
Gökçek, İzmir'den bir takımın Süper Lig'e çıkmasının da iki kulübün birleşmesiyle mümkün olabileceğini de belirterek, "O zaman Play-Off'ta final oynayan Karşıyaka bir üst ligde mücadele edebilir. Tabii ki bu konuda son kararı federasyon, FIFA ve kulüpler verecektir" diye konuştu. Kulislerde konuşulan bu konu eğer hayata geçerse Karşıyaka için umut ışığı belirecek. Yöneticiler de bu konuda Ankara ekipleri ve federasyon ile görüşmelere başladı.

Konyaspor küme düşerse
Tabii ki sadece iki kulübün birleşmeleri de yetmiyor. Karşıyaka'nın Süper Lig'e alınması için uygun ortamın sağlanması gerekiyor. Öncelikle bu sezon ligde kalma mücadelesi veren Ankaragücü'nün ligde kalması şart. Ligden düşmesine kesin gözüyle bakılan Konyaspor'un bu hafta Fenerbahçe'ye yenilmesi halinde hem Ankara ekiplerinin, hem de Karşıyaka'nın önü açılacak.
GÜRKAN ERTAÇ

Araştırmalara başladık
Karşıyaka Profesyonel Şube Sorumlusu Tayfun Yelkenbiçer, Ankara'daki finalden döndükten sonra özellikle bu konuyla ilgili araştırmalar yapmaya başladıklarını belirterek, "Ankara'dan da birleşme olabileceğine dair haberler aldık" dedi. Yeni çıkan yasaya göre bundan sonra belediyeler, profesyonel anlamda yarışmacı takım yaratamayacaklarını hatırlatan Yelkenbiçer, "Eğer Ankaraspor-Ankaragücü birleşmesi gerçekleşirse adalet tecelli eder. Çünkü KSK bu sezon Süper Lig'e çıkmayı haketmişti" dedi.

B planı da olabilir
Spor kulüpleriyle ilgili yapısal değişiklikleri ön gören kanun tasarı bakanlar kurulunda görüşülüyor. Kanun Tasarısı'nın ikinci bölümünde yer alan "Kulüplerin tüzel kişilik kazanması" başlığı altındaki 4. maddenin 7. bendilye kulüplerin birleşmesi ve bulundukları il veya ilçeden değiştirilmesi sağlanıyor. Tasarının 7. bendinde, "Kulüpler genel kurula iştirak eden üyelerin 3/4'ünün kararı ve genel müdürlüğün izni ile kulüp merkezini bulunduğu ilin dışında il veya ilçeye taşınabilir veya haklarını devredebilir" deniyor.

Önce gündeme gelmeli
Futbol Federasyonu yetkilileri, konunun şuanda sadece kulislerde konuşulduğunu, olayın gerçekleşip önlerine geldiği takdirde de federasyonun gündemine alınacağını açıkladı. Kulüplerin birleşmesi, FIFA'nın bakış açısı, talimatlar doğrultusunda gerekenin yapılabileceğini söyleyen Koşar, "Şuanda fikir yürütmek ve açıklamalar yapmak son derece yalnış. Birleşmenin ve ligden çıkacak takımın konumunun uygun olması şart" diye konuştu.


Yeni Asır

**********
Olmayacak duaya Amin hesabı ama Hayırlısı bakalım.
Keşke Olsa.
İzmirden bir takım ve Ankaraspor'un gereksizliği ve daha güçlü bir Ankara takımı.
Tüm bunların sonucunda DAHA İYİ DAHA RENKLİ VE DAHA ZEVKLİ BİR SÜPERLİG.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler