11 Haziran 2009 Perşembe

Avrupa Liglerinden Transfer Haberleri















Real Madrid çıldırdı!..



Real Madrid'teki ikinci başkanlık döneminde de dünyayı sarsmaya kararlı olan Florentino Perez yeni bombasını patlattı. Kaka için AC Milan'ı 67.2 milyon Avro karşılığında ikna eden Perez, İspanyol ekibinin uzun süredir renklerine bağlamaya çalıştığı Cristiano Ronaldo'yu da aldı!..

Zinedine Zidane için 2001 yılında 73 milyon Avro ödeyerek kırdığı rekoru pazartesi günü Kaka'yı renklerine bağlamak için AC Milan'a 67.2 milyon Avro sayarak zorlayan Florentino Perez sonunda muradına erdi; Manchester United "Los Galacticos"un Portekizli süper yıldız Cristiano Ronaldo için önerdiği 94 milyon Avro'ya "Evet" dedi.

Manu' da doğruladı!..

Manchester United da ay sonunda sonuçlanacağı tahmin edilen transfer haberini doğruladı ve resmi internet sitesi aracılığıyla aldıkları 80 milyon Poudn'luk (94 milyon Avro) teklifi kabul ettiklerini bildirdi.

"Kulübümüzden ayrılmak istediğini belirten Cristiano Ronaldo için Real Madrid'in 80 milyon Pound'luk teklifi yönetim kurulumuz tarafından kabul edilmiştir. Oyuncumuz ve menajerleri İspanyol ekibiyle transfer görüşmeleri yapabilir."

İngiltere Premier Lig şampiyonu Manchester United'ta yönetim, Real Madrid'in, Portekizli kanat oyuncusu Cristiano Ronaldo için 131,2 milyon dolarlık transfer teklifi yaptığını bildirdi.

Manchester United Kulübü'nün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, La Liga takımı Real Madrid, AC Milan'dan 67,2 milyon avroya transfer ettiği Brezilyalı Kaka'nın ardından, Ronaldo için de 131,2 milyon dolarlık (80 milyon sterlin/93,058 avro) rekor transfer teklifi yaptı.

Açıklamada, “Takımdan ayrılmak istediğini bir kez daha yineleyen Cristiano'nun ricası ve futbolcumuzun menajerleriyle yapılan görüşmeler üzerine, Manchester United, Real Madrid'in Ronaldo ile görüşmelere başlamasına izin vermiştir. Görüşmelerin, 30 Haziran'a kadar sonuçlanması bekleniyor” denildi.

İspanya basınında son günlerde yer alan haberlerde de söz konusu rakam, 96 milyon avro olarak telaffuz ediliyordu. Ronaldo, Real Madrid ile anlaşırsa, futbol tarihinin en yüksek rakamlı transferi gerçekleşmiş olacak.

6 günde 161.2 milyon!..

Real Madrid böylece 6 günde ikinci bombasını patlatarak Avrupa'da manşetlere oturmayı başardı. Kaka ve Ronaldo toplam 161.2 milyon Avro'ya maloldu.

Real Madrid tarihinin en pahalı 15 transferi

Para Ad Ülke Nereden Tarih

94.0 Cristiano Ronaldo POR Manchester United 11 Haz 2009

75.8 Zinedine Zidane FRA Juventus 09 Tem 2001

65.0 Kaká BRA AC Milan 09 Haz 2009

61.3 Luis Figo POR FC Barcelona 24 Tem 2000

45.0 Ronaldo BRE Internazionale 31 Agu 2002

36.0 Arjen Robben HOL Chelsea 23 Agu 2007

35.1 David Beckham ING Manchester United 17 Haz 2003

34.0 Nicolas Anelka FRA Arsenal 01 Agu 1999

30.0 Pepe BRE FC Porto 10 Tem 2007

29.0 Mahamadou Diarra MLI Olympique Lyon 20 Agu 2006

27.1 Sergio Ramos ISP Sevilla FC 31 Agu 2005

27.0 Wesley Sneijder HOL Ajax 12 Agu 2007

27.0 Klaas-Jan Huntelaar HOL Ajax 02 Ara2008

24.5 Robinho BRE Santos 30 Tem 2005

23.0 Walter Samuel ARJ AS Roma 20 May 2004

Bu transferden önceki en pahalı ilk 10 transfer şöyleydi:

1. Zinedine Zidane (FRA) Juventus'tan Real Madrid'e (2001) - 75 milyon Euro

2. Kaka (BRA) Milan'dan Real Madrid'e (2009) - 67.5 milyon Euro

3. Luis Figo (POR) Barcelona'dan Real Madrid'e (2000) - 61 milyon Euro

4. Hernan Crespo (ARG) Parma'dan Lazio'ya (2000) - 56 milyon Euro

5. Gaizka Mendieta (ESP) Valencia'dan Lazio'ya (2001) - 48 milyon Euro

6. Rio Ferdinand (ENG) Leeds United'dan Manchester United'a (2002) - 47 milyon Euro

7. Andrei Shevchenko (UKR) Milan'dan Chelsea'ye (2006) - 46 milyon Euro

8. Juan-Sebastian Veron (ARG) Lazio'dan Manchester United'a (2001) - 46 milyon Euro

9. Ronaldo (BRA) Inter Milan'dan Real Madrid'e (2002) - 45 milyon Euro

10. Manuel Rui Costa (POR) Fiorentina'dan Milan'a (2001) - 43 milyon Euro

Kaka resmen Real'de!



Ve beklenen oldu, merakla beklenen transfer gerçekleşti! Milan'ın yıldızı Kaka, artık Real Madrid'in oyuncusu! Milli takım kampında sağlık kontrolünden geçirilen Brezilyalı için resmi açıklamalar da yapıldı! İki kulüp de, Brezilyalı'nın artık İspanyol ekibine forma giyeceğini duyurdu..

Real Madrid ve Milan kulüpleri internet sitelerinde yayınladıkları resmi kulüp bildirileriyle Kaka'nın transferini duyururken, 27 yaşındaki Brezilyalı futbolcunun İspanyol kulübüyle 6 yıllık sözleşme imzaladığı belirtildi.

İspanyol basını Kaka'nın transferi için Milan'a ödenen bonservis bedeli ve futbolcunun menajerine ödenen komisyonun toplamının 67.2 milyon Avro olduğunu, Kaka'ya da sezon başına net 9 milyon Avro ödeneceğini yazdı.

Manchester United’ın hedefleri

The Guardian Ronaldo’yu 80 milyon pounda Real Madrid’e satan Manchester United’ın gelen parayla yapabileceği olası transferleri kaleme almış.

Ribery; Ronaldo’nun yerini almak için en mantıklı seçim gibi gözükse de Real’in 50 milyon pounddan daha fazlasını teklif ederek alamadığı Fransız’ı Manchester’ın alması oldukça zor.

David Villa; Ronaldo’yu kaybetmek iki futbolcuyu birden kaybetmek gibi oldu Manchester için; hem kanat hem de golcü. Villa transferin gözde isimlerinden ama onu da Real kapacak sanki.

Aguero; Ferguson’un oyun sistemine uyabilecek bir oyuncu olsa da Atletico Madrid satmaya pek niyetli değil. Eğer satmaya karar verirlerse Chelsea ve Manchester City’yle kapışmak zorunda kalacaklar.

Douglas Costa; Ferguson’un yeni yıldızı olabilir. Kanatta, göbekte nereye koyarsan oynar, frikikleri de çok etkilidir. Gremiolu oyuncunun bonservisi 21 milyon pound.

Antonio Valencia; Wigan’da forma giyen ve uzun zamandır Ferguson’un takibinde olan Valencia, kanatta oynamasına rağmen bu sezon çok gol attı. Valencia’nın bonservisi 16 milyon pound civarında.

Benzema; Ferguson’un zaman zaman övdüğü Fransız’ın Manchester’a gelmesi oldukça zor. Lyon’un genç forveti satmaya pek niyeti yok.

Javier Pastore; Maradona’nın Huracan’da forma giyen yetenekli Arjantinli’yi Milli takıma çağırmaması oldukça eleştiriliyor. Manchester’a gelirse Milli takım yolu da açılır belki.

Nilmar; Bu sezonun en çok konuşulan genç Brezilyalısı Nilmaradona.

http://www.footballove.com/2009/06/12/manchester-unitedin-hedefleri/


Mario Gomez Bayern'de!



Milli futbolcu Hamit Altıntop´un takımı Bayern Münih, VfB Stuttgart´ın forvet oyuncusu Mario Gomez ile anlaştı.

Bundesliga’yı ikinci sırada tamamlayan Bayern Münih Kulübü’nden yapılan açıklamaya göre, bir süredir görüştükleri Gomez ile anlaşmaya varıldı. Gomez de kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, yeni takımına gitmek için gün saydığını belirtirken, "Bayern Münih, çok özel bir takım. Lig şampiyonluğu ve Avrupa Şampiyonlar Ligi için elimden gelenin en iyisini yapacağım" ifadelerini kullandı.

Almanya Milli Takımı formasını da giyen 23 yaşındaki Mario Gomez, Bundesliga’yı 3. sırada bitiren takımı Stuttgart’ta bu sezon 24 gol kaydetti.

REKOR FİYAT

VfB Stuttgart takımından Bayern Münih’e transfer olan ve yaklaşık 30 milyon Avro alması beklenen Gomez’i, Olympique Marsilya’dan Bayern Münih’e geçerken 25 milyon avro alan Franck Ribery ve yaklaşık 20 milyona Deportivo La Coruna’dan Münih’e gelen Roy Makaay izliyor.

Bayern'e Hollandalı sol bek!



Transferin hızlı takımlarından Bayern Münih; Twente'nin 26 yaşındaki sol beki Edson Braafheid için kulübüyle anlaşma sağladı. Sağlık kontrolünden geçirilecek olan başarılı oyuncuyla önümüzdeki günlerde resmi sözleşme imzalanacağı bildirildi.


Bavyera ekibi Mario Gomez, Anatoli Tymoschuk, Danijel Pranjic, Alexander Baumjohann ve Ivica Olic'in ardından transferdeki 6. bombasını patlattı, Twente'nin 26 yaşındaki sol beki Edson Braafheid için kulübüyle anlaşma sağladı.

Adı Ajax'la da anılan milli futbolcu için Twente'ye 2 milyon Avro ödeneceği ve sağlık kontrolünden geçirilecek olan başarılı oyuncuyla önümüzdeki günlerde resmi sözleşme imzalanacağı bildirildi.

Bayern'e Hırvat oyuncu !!!



Bundesliga takımlarından Bayern Münih'in, Hollanda'nın SC Heerenveen takımında oynayan Hırvatistan Milli Takımı oyuncusu Danijel Pranjic'i tranfer ettiği bildirildi.

Bild gazetesinin internet sayfasında yer alan haberde, takımın yeni teknik direktörü Luis van Gaal'in istediği Pranjic'e yaklaşık 10 milyon Avro transfer ücreti ödendiği ifade edildi.

İngiltere'nin FC Liverpool takımın da peşinde olduğu Pranjic, Bayern Münih'in gelecek sezon için Mario Gomez, Ivica Olic, Alex Baumjohann ve Anatolij Timoschtschuk'tan sonra beşinci transferi oldu.

Hırvatistan Milli Takımı'nda 18 kez forma giyen Pranjic'in, sol kanatta, forvette ve savunmada oynayabilen bir oyuncu olduğu kaydedildi.

Ancelotti Chelsea !!!!!!!!!



Ada devi Chelsea Milan ile sezon sonunda yollarını ayıran Carlo Ancelotti'yi göreve getirdi. Takımın Rus patronu Roman Abramovich transfer için kesenin ağzını açtı.

İşte Daily Telegraph gazetesine göre Chelsea'nin transferi için uğraştığı Top 10 isim...

1-Andrea Pirlo 24 m.avro
2-Yuri Zhirkov 18-24 m.avro
3-Emmanuel Adebayor - 25-30 m.avro.
4-Ashley Young - A.Villa - 18-24 m.avro
5-Marko Arnautoviç - FC Twente - 16 m.avro
6-David Villa - Valencia - 45 m.avro
7-Frank Ribery - B.Münich - 35-40 m.avro
8-Kaka - Milan - 65 m.avro - Yalan Oldu -
9-Sergio Aguero - A.Madrit - 45 m.avro
10-Carlos Tevez - Manu - 27-35 m.avro

İşte M.City'in ilk bombası!



İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City, Aston Villa'nın yıldız futbolcusu Gareth Barry'i transfer ettiğini açıkladı.

Manchester City, uzun süren pazarlıklar sonucunda Barry için Aston Villa'ya 12 milyon sterlin bonservis bedeli ödeyerek bu transferi gerçekleştirdi.

Liverpool teknik direktörü Rafael Benitez'in de ısrarla kadrosuna katmak istediği Gareth Barry'in Manchester City ile 5 yıllık sözleşme imzaladığı ifade edildi.

23 Şubat 1981 doğumlu Gareth Barry, 1997 yılından beri formasını giydiği Aston Villa Takımı'nda kaptanlık görevini yürütüyordu. Başarılı orta saha oyuncusu İngiltere Milli Takımı'nın formasını ise 20 kez sırtına geçirdi.

Diego Ribas Juventus'ta !!!



Juve bombayı patlattı!

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Juventus, transfer sezonuna hızlı başladı ve Fabio Cannavaro'dan sonra Werder Bremen'den Diego'yu da renklerine bağladı.

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Werder Bremen'de forma giyen Brezilyalı Diego'nun, Juventus'a satışından takımının kasasına 25 milyon avro girdi.

Bu sabah sağlık kontrolleri tamamlanan yıldız futbolcunun 5 yıllık kontrata imza attığı ve senelik 4 milyon avro alacağı belirtildi.

25 yaşındaki futbolcunun adı sezon boyunca Juventus ile anılmıştı. Serie A'da son haftalarda uzun süre galibiyet alamayan siyah-beyazlı takım zirve yarışında oldukça geriye düşmüş, Real Madrid'den eski oyuncusu Fabio Cannavaro'yu alarak, transfer döneminin hızlı takımlarından olacağını göstermişti.

İşte Milan'ın yeni hocası



İtalya Ligi Serie A'nın son gününde Ancelotti'nin Milan'la yollarını ayırdığını açıklamasının ardından takımın başına geçecek yeni hoca da açıklandı. Milan Asbaşkanı Adriano Galliani yeni teknik direktörün Leonardo olacağını kamuoyuna resmen ilan etti. Galliani, "Leonardo Milan'ın yeni teknik direktörü. Ancelotti ile dostluğumuz devam edecek. 8 muhteşem yılı geçirdik. Soyunma odasında hüzün ve gözyaşı vardı" diye konuştu.

Milan'ın eski oyuncularından olan Brezilyalı Leonardo, şimdi Milan'ın yeni patronu olacak.


Marsilya'da Deschamp dönemi başladı



Fransa 1. Futbol Ligi takımlarından Marsilya, Eric Gerets'in sezon sonunda girevinden ayrılmasının ardından anlaşmaya vardığı Fransız Didier Deschamps ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Kameni Espanyol'da kaldı..



İspanya Birinci Futbol Ligi takımlarından Espanyol, kalecisi Carlos Kameni'nin sözleşmesini 2013 yılına kadar uzattı..

La Liga ekiplerinden Espanyol, Kamerunlu file bekçisi Carlos Kameni'yle nikah tazeledi.
Kulüpten yapılan açıklamada, sözleşmesi 30 Haziran'da sona erecek olan 25 yaşındaki başarılı file bekçisinin 2013 yılına kadar takımda kalacağı ifade edildi. Kameni 2004 yılından beri Espanyol forması giyiyordu.

Ağustos ayında yeni stadyumuna taşınacak olan Espanyol, Arjantinli teknik direktörü Mauricio Pecchettino ile de iki yıllık daha sözleşme yenilemişti.



Felix Magath Schalke ile anlaştı.


Şampiyon VfL Wolfsburg'un teknik direktörü Felix Magath'ın, gelecek sezon için Schalke 04 ile anlaştı.



Leverkusen Heynckes'e emanet..



Almanya Birinci Futbol Ligi'nde mücadele eden Bayer 04 Leverkusen'de, teknik direktörlük görevine Jupp Heynckes getirildi..

Jupp Heynckes ile 2 yıllık sözleşme imzalandı.

Bayer 04 Leverkusen'de, eski teknik direktör Labbadia, 2010 yılına dek sözleşmesi sürmesine karşın sözleşmesi feshedilerek Hamburg SV'nin teknik direktörlüğüne getirilmişti.

Labbadia Hamburg'ta..



Almanya Birinci Futbol Ligi takımlarından Hamburg SV'nin, Bayer 04 Leverkusen Teknik Direktörü Bruno Labbadia ile anlaştığı bildirildi.

Bild gazetesinin internet sayfasında yer alan haberde, Hamburg SV'nin, görevden ayrılan teknik direktör Martin Jol'un yerine Bruno Labbadia ile 3 yıllığına anlaştığı ve Bayer 04 Leverkusen'e 1.3 milyon Avro transfer ücreti ödeyeceği ifade edildi.

Köln Soldo'ya emanet



TOLGA GÜRSOY - KÖLN / DHA

Alman ekip FC Köln'de, teknik direktör Christoph Daum'dan boşalan teknik direktörlük görevine Zvonimir Soldo getirildi.

Eski bir Stuttgart oyuncusu olan ve en son Dinamo Zagreb'de teknik direktörlük yapan Soldo, Köln'ün yeni hocası oldu.

FC Köln Kulübü Başkanı Başkanı Wolfgang Overath ve Menajer Michael Meier'in, Hırvat hocayla yaptıkları görüşmelerin ardından takımı genç teknik adama emanet etme kararı aldı. Soldo'nun deneyimsiz olmasına rağmen, kariyer hedefleyen bir çalıştırıcı olmasının bu kararda etkili olduğu bildirildi. Ancak Köln taraftarları antrenör seçiminden memnun kalmazken, Soldo ile hedeflere ulaşmanın zor olduğu yönünde görüş bildirdiler.


Michael Skibbe E.Frankfurt'ta !!!!
















Galatasaray'ın eski teknik direktörü Michael Skibbe, Almanya Birinci Lig (Bundesliga) takımlarından Eintracht Frankfurt ile anlaştı.

Kulüpten yapılan açıklamada, 43 yaşındaki Skibbe'nin, görevinden ayrılan eski teknik direktör Friedhelm Funkel'in yerine getirildiği belirtildi.

Michael Skibbe, Bundesliga'da daha önce de Bayer 04 Leverkusen ve Borussia Dortmund takımlarında da görev almıştı.


Porto'ya 17'lik Türk




Portekiz'in ünlü kulüplerinden FC Porto, Hollanda'nın PSV Eindhoven kulübünde oynayan 17 Yaş Altı Genç Milli Futbol Takımı'nın oyuncularından Engin Bekdemir'i transfer etti.

Dünya futboluna birçok yıldız kazandıran FC Porto ile 3 yıllık profesyonel sözleşme imzalayan 1992 doğumlu oyuncu, imza törenin ardından, ''Çok büyük bir kulübe geldim. İnşallah en kısa zamanda burada kendimi kanıtlayarak, (A) takıma yükseleceğim'' dedi.

15 Yaş Altı Milli Takımı ile 2007 yılında ilk maçına çıkan ve şimdiye dek genç milli takımlarda 32 kez forma giyen Engin Bekdemir, Türk Milli Takımı'nda oynayan bir oyuncu olarak, Türkiye'nin adını da Portekiz'de en iyi şekilde temsil edeceğini belirtti.

FC Porto Kulübü Başkanı Nuno Pinto da Costa ise PSV Endhoven ile girdiği çetin mücadele sonrasında Engin'i kadrolarına kattıklarını belirterek, ''Engin, çok genç ve büyük bir yetenek. Önümüzdeki yıllarda Avrupa'da adını duyuracak ve Porto'ya çok yarar sağlayacak bir oyuncu. Porto olarak ondan çok şey bekliyoruz'' dedi.

FC Porto'nun Fatih Sonkaya'dan sonra transfer ettiği ikinci Türk olan Engin Bekdemir, Giresun'dan Belçika'ya göç eden bir gurbetçi ailenin çocuğu ve forvet arkası olarak da tabir edilen orta sahanın ortasında görev yapıyor.

Arsenal Ajax'tan Thomas Vermaelen'i transfer etti.



Rekor ücret!

İngiliz Kulübü Arsenal'in Hollanda'nın Ajax takımından transfer ettiği Thomas Vermaelen transfer ücreti ile İngiltere Premier Lig'de bir rekora imza attı.

Ajax'tan 13 milyon euro karşılığında transfer olan 23 yaşındaki futbolcu İngiltere Ligi'ndeki en pahalı ikinci Belçikalı futbolcu ünvanını elde etti. Everton'da forma giyen Marouane Fellaini ise 18.5 milyon euroluk transfer ücreti ile zirvede bulunuyor.

En pahalı Belçikalı oyuncular

Euro İsim Geldiği kulüp Yeni kulübü Yıl

18.5 Marouane Fellaini Standard Liège Everton 2008
13.0 Thomas Vermaelen Ajax Arsenal 2009
11.3 Daniel Van Buyten Standard Liège Olympique Marseille 2001
10.0 Daniel Van Buyten Hamburger SV Bayern München 2006
10.0 Vincent Kompany Anderlecht Hamburger SV 2006
8.5 Emile Mpenza Standard Liège Schalke 04 2000
8.5 Vincent Kompany Hamburger SV Manchester City 2008
8.0 Mémé Tchité Anderlecht Racing Santander 2007
6.4 Bob Peeters Roda JC Vitesse 2000
6.2 Bart Goor Anderlecht Hertha BSC 2001

Hoffenheim'a Ganalı forvet!



Almanya Birinci Futbol Ligi takımlarından Hoffenheim, geleceğin yıldız adayları arasında gösterilen Ganalı golcü Prince Tagoe'yi renklerine bağladı.

Bundesliga'da bu sezon gösterdiği çıkışla dikkatleri üzerine çeken TSG Hoffenheim, birçok üst düzey Avrupa kulübünün de peşinde olduğu Gana Milli Takımı'nın golcüsü 22 yaşındaki Prince Tagoe'yi transfer etti.

Kariyerinin büyük bölümünü Suudi Arabistan'da geçiren Tagoe, Al-İttifak takımında gösterdiği performansın ardından 2006 Afrika Uluslar Kupası için Gana Milli Takımı'nın kadrosuna çağrılmıştı. Tagoe, daha sonra çıktığı 13 milli maçta 10 gol atarak büyük bir patlama yaptı ve bir anda Avrupa'nın üst düzey takımlarının da dikkatini çekti.

Aralarında Valencia ve Villarreal gibi İspanyol ekiplerinin yanı sıra İngiltere Premier Lig'den takımların da talip olduğu Tagoe'nin Hoffenheim'la 3 yıllık sözleşme imzaladığı bildirildi.

Bizim Kezman transferi de yer alıyor.
Bu sezon kiralık,gelecek sezon bonservisi ile verilmişti.




Le Mans’ın yeni antrenörü Pablo Duarte

Le Mans yeni teknik direktörünü Afrika’dan buldu. Le Mans’ta teknik direktörlük görevine Portekizli Pablo Duarte getirildi. Futbolculuk yıllarında 1988-2004 arasında Boavista, União de Leira, Salgueiros ve Maritimo gibi takımların formasını giyen Duarte, Burkina Faso milli takımının başında bulunuyordu ve sözleşmesinin sona ereceği 31 Mart tarihine kadar da bu görevini sürdürecek.

Burkina Faso’yu Dünya sıralamasında 111. sıradan 57. sıraya kadar yükselten 40 yaşındaki Duarte, Burkina Faso gibi fakir ve geri kalmış bir ülkenin milli takımını Afrika’da dişli bir takıma dönüştürmüştü. Onun yönetiminde Burkina Faso’lu forvet oyuncusu Moumouni Dagano milli takım formasıyla 7 maçta 9 gol atarak Afrika elemelerinin ilk turunda en golcü ismi olmuştu. Dünya Kupası Afrika elemelerinde Burkina Faso’yu son tura çıkaran Duarte’nin takımdaki en önemli oyuncuları Hamburg’da oynayan ve benim çok beğendiğim Jonathan Pitroipa ve Marsilya’nın genç ortasaha oyuncusu Charles Kabore olmuştu. Burkina Faso’ya yaşattığı dönüşüm sebebiyle Duarte’ye “Afrika’nın Mourinho’su” deniliyordu.

Milan'dan ilk bomba geldi!

Milan'dan ilk bomba geldi!

Wolves'dan ilk transfer!

Wolves'dan ilk transfer!

Mathieu Valencia'da!

Mathieu Valencia'da!

Wigan'ın yeni patronu Martinez

İngiltere Premier Ligi takımlarından Wigan Athletic, teknik direktörlüğe eski futbolcusu Roberto Martinez’i getirdi.

Wigan Athletic, yeni teknik direktörünü belirledi. Premier lig kulübü, eski oyuncusu Roberto Martinez ile 3 yıllığına anlaştı.

Wigan Athletic, Steve Bruce'un bu ayın başında Sunderland'e gitmesiyle teknik direktörsüz kaldı. Kulüp, Roberto Martinez'in, Bruce'un yerini doldurabileceğine karar verdi. Ancak Martinez'in Championship kulübü Swansea City ile sözleşmesi sürüyordu. Wigan, Swansea ile tazminat konusunda anlaşınca Martinez'in takımın başına geçmesi önünde engel kalmadı. 35 yaşındaki İspanyol teknik adam da 3 yıllık sözleşme imzalamayı kabul etti.

1995'ten itibaren 6 yıl Wigan forması giyen eski futbolcu Martinez, Swansea'deki ilk tam sezonu sonunda, geçen yıl, takımı Championship'e taşıyarak parlamıştı.

Lazio'da Ballardini dönemi

İtalya Ligi takımlarından Lazio, takımın başına Davide Ballardini'yi getirdi.

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Lazio'nun yeni teknik direktörü, Davide Ballardini oldu.

ANSA Haber Ajansı'nın haberine göre, geçen ay İtalya Kupası'nı kaldıran, ancak Serie A'yı 10. sırada bitiren Lazio'da görevi bırakan Delio Rossi'den boşalan koltuğa, Palermo'nun eski çalıştırıcısı Ballardini oturdu.

45 yaşındaki İtalyan teknik adamın, Sicilya ekibiyle 750 bin avroluk 2 yıllık sözleşme imzaladığı belirtildi.


Glen Johnson Liverpool'da!

Glen Johnson Liverpool'da!

listesinde bulunan Portsmouth'un başarılı sağ kanat oyuncusu Glen Johnson'u transfer etti. Johnson'un Liverpool'a maliyetinin 21 milyon euro (yaklaşık 42 milyon TL) olduğu bildiriliyor. 24 yaşındaki Johnson, Liverpool Teknik Direktörü Rafael Benitez'in bu sezonki ilk dış transferi oldu.

Johnson, iki yıl önce Chelsea'den Portsmouth'a 5 milyon euroya transfer edilmiş ve geçtiğimiz Ocak ayında ise kulübüyle 4 yıllı yeni bir sözleşme imzalamıştı. Glen Johnson, İngiltere Milli Takımı'nda da teknik direktör Fabio Capello'nun savunmanın sağında ilk tercihi durumunda.

Dortmund'a genç Polonyalı!

Dortmund'a genç Polonyalı!

Eren Derdiyok imzaladı!

Eren Derdiyok imzaladı!

Boca Juniors'tan Almeria'ya..

Boca Juniors'tan Almeria'ya..

La Liga ekiplerinden Almeira, Arjantin Ligi 'nin güçlü takımlarından Boca Juniors ve Kolombiya Milli Takımı'nın orta saha oyuncusu Fabian Vargas'la 3 yıllığına anlaştı..

2001 yılında Kupa Amerika'yı kazanan Kolombiya Milli Takımı'nda da yer alan 29 yaşındaki oyuncu Arjantin Kapanış Ligi'nin (Clausura) sona ermesinin ardından bedelsiz olarak Almeria'nın yolunu tutacak..

Vargas'ın adı bir dönem Fenerbahçe ile de anılmıştı..

Malaga Torres'i bitirdi!

Malaga Torres'i bitirdi!

maçını geçen sezonun sonlarında yapmıştı.

Hoffenheim'e genç Tangocu!

Hoffenheim'e genç Tangocu!

Nakamura Espanyol'da!

Nakamura Espanyol'da!

İspanyol ekibiyle yıllık 1.2 milyon Avro karşılığında 2 sene için anlaşan 31 yaşındaki Nakamura'nın gelecek pazar Liverpool'la yapılacak özel maçta maçta forma giyeceği bildirildi.

Santa Cruz imzaladı


Santa Cruz imzaladı
Manchester City, Blackburn ROvers'ta forma giyen Paraguaylı oyuncu Roque Santa Cruz'u 17 milyon Euro karşılığında renklerine bağladı.

Geçen sezondan beri Paraguaylı oyuncuyu kadrosuna katmak isteyen Manchester City Blackburn Rovers'ın menajeri Mark Hughes ile yaptığı görüşme sonucunda amacına ulaştı ve 27 yaşındaki oyuncuyı 17 milyon Euroluk bonservis ücreti karşılığında anlaşma imzaladı.

-----

Birmingham'a tecrübeli savunmacı!

Birmingham'a tecrübeli savunmacı!

Westham İnter'den Luis Jimenez'i kiraladı.

Jimenez West Ham'da!

*****

İspanya Liginin Yeni Takımlarından Xerez ,Villareal'den ABD Milli Takım

Santrforu Josh Altidore'u kiraladı.

Villareal Castella'dan 33 Yaşındaki kaleci Xavi Oliva ile 2 yıllığına anlaştı.

Villarreal'e tecrübeli kaleci!

Espanyol'a İsrailli golcü..

Espanyol'a İsrailli golcü..

19 yaşındaki genç oyuncu Chelsea formasını ilk defa 2007 yılında giymişti. Ben Sahar İsrail Ümit Milli Takımının kadrosunda yer alıyor.

Genç forvet Chelsea'ye 2006 yılında İsrail Hapoel Tel Aviv takımından gelmiş, geçtiğimiz sezon Hollanda ekiplerinden De Graafschap'ta kiralik olarak forma giymişti.

Espanyol ayrıca Celtic'ten Nakamura ile anlaştıYıllık 1.2 milyon Avro karşılığında 2 sene için anlaşTI 31 yaşındaki oyuncu.

Nakamura Espanyol'da!

Marin Werder Bremen'de!

Marin Werder Bremen'de!

Bundesliga'da 2008/09 Sezonu'nu 45 puanla 10. sırada tamamlayan ve Brezilyalı yıldızı Diego'yu 25 milyon Avro karşılığında Juventus'a veren Uefa Kupası finalisti Werder Bremen transferde ilk bombasını patlattı; Almanya U-21 Milli Takımı ve Borussia Moenchengladbach'ın 20 yaşındaki yıldızı Marko Marin'i renklerine bağladı.

Marin için fiyatı 12 milyondan açan sportif direktör Max Eberl; genç oyuncunun 2009/10 sezonu sonunda serbest kalacak olması sebebiyle 8.4 milyon Avro'ya razı oldu.

Bremen genç oyuncuyla 4 yıllık sözleşme imzaladı.

********

Catania'ya Arjantinli kaleci!

Catania'ya Arjantinli kaleci!




Stuttgart'a iki yeni isim!

Stuttgart'a iki yeni isim!

VfB Stuttgart'tan yapılan açıklamada, Karlsruhe'nin 20 yaşındaki Alman futbolcusu Celozzi ile 3 yıllığına sözleşme imzalandığı belirtilirken, ''Geçen sezon takımında iyi birpeformansgösterdi, biz de bizimle devam etmesi konusunda ikna olduk'' denildi.

2. Bundesliga'da küme düşen takımlardan Ingolstadt'ın 21 yaşındaki orta saha oyuncusu Matthias Schwarz ile de 2 yıllığına anlaşıldığı kaydedildi.

Marcelo Moren (Shakhtar Donetsk) —> Werder Bremen
Pele (Porto) —> Genoa
Jeremy Mathieu (Toulouse) —> Valencia
Campagnaro (Sampdoria) —> Napoli
Eremenko (Udinese) —> Dinamo Kiev
Sven Bender (1860 Münich) —> B. Dortmund
Franco Zuculini (Racing Club) —> Hoffenheim
Shunsuke Nakamura (Celtic) —> Espanyol
Luis Jiménez (İnter) —> West Ham
Orlando Engelaar (Schalke) —> PSV
Joe Hart (Man City) —> Birmingham

Malaga'dan 2 Takviye !!!

La Liga ekiplerinden Malaga, Hollanda ekiplerinden NAC Breda'nın 28 yaşındaki Danimarkalı sol beki Jan Mtiliga ile 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 3 yıllık sözleşme imzaladı..

Malaga ayrıca, Deportivo La Coruna ile sözleşmesi sona eren 31 yaşındaki Uruguaylı kaleci Gustavo Adolfo Munua Vera ile de 1 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.

Saviola Benfica'da !!!

Saviola Benfica'da!

Real Madrid Arjantinli yıldızı Javier Saviola'yı Benfica'ya verdi.

Atletico Madrid'ten kiralık aldığı José Antonio Reyes'te sorun yaşayan Benfica, Arjantinli oyuncuyu da kiralayacağı yönündeki haberlerin tersine, yıldız futbolcuyu bonservisi ile aldı.

Benfica'nın transfer karşılığında Real Madrid'e 5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyeceği ifade edilirken, 27 yaşındaki futbolcunun sağlık kontrollerinin ardından resmi imzayı atacağı belirtildi.

Bu transferle birlikte, kariyerlerinin ilk dönemlerinde River Plate forması giyen Aimar ile Saviola Benfica'da yeniden birlikte forma giyecekler.




Lucho Gonzales Marsilya'da !!!!!!!!!

Lucho Gonzalez Marsilya'da

L'Equipe Gazetesi'nin naberine göre Marsilya, Portekiz ekibi Porot'nun 28 yaşındaki Arjantinli ortasaha oyuncusu Lucho Gonzalez ile 4 yıllığına anlaştı.

18 milyon euro bonresic bedeli ödenen Arjantinli futbolcu ilk senesinde yıllık 2 milyon euro alacak.




Radamel Falcao Porto'da !!

Falcao Porto'da


Portekiz Süper Ligi'nin son şampiyonu FC Porto, Arjantin'in River Plate takımından Kolombiyalı golcü Radamel Falcao'yu kadrosuna kattı.

“Milyonerler” lakaplı River Plate'in asbaşkanı Domingo Diaz, Kolombiyalı futbolcu Radamel Falcao'nun, 5.5 milyon Avro bedelle Portekiz'in FC Porto takımına transfer olduğunu açıkladı.

Arjantinli golcü futbolcusu Lisandro Lopez'i Fransa'nın Olympique Lyon takımına kaptırdıktan sonra golcü arayışına giren Portekiz ekibi, Kolombiya Milli Takım formasını 14 kez giymiş 23 yaşındaki Falcao ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

FC Porto'nun çok büyük bir kulüp olduğunu belirten Falcao, “Porto, hem Avrupa Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış ve her sene bu ligde yer alan hem de kendi liginde son 4 senenin şampiyonu olmuş büyük bir kulüp” dedi.

Falcao, River Plate formasıyla çıktığı 111 maçta 45 gol kaydetmiş, “Milyonerler”in 2008 Clausura (Kapanış) Ligi'nde şampiyon olmasında büyük katkısı olmuştu.
9



TARİHOYUNCUESKİ TAKIMIYENİ TAKIMI
23-06-09Engelaar
Schalke
PSV
23-06-09Santa Cruz
Blacburn Rovers
Man. City
23-06-09Ben Sahar
Chelsea
Espanyol
23-06-09Jeremine Brechet
PSV
Sochaux
23-06-09Stefano Guberti
Bari
Roma
22-06-09Joe Hart Man. City Birmingham
22-06-09Franco ZuculiniRacing ClubHoffenheim
21-06-09Olof Mellberg Juventus Olympiakos
21-06-09Thomas Vermaelen Ajax Arsenal
21-06-09Tiago Dutra Grémio Villareal
21-06-09Junichi Inamoto Frankfurt Rennes
20-06-09Sven Bender 1860 MünchenDortmund
20-06-09NeneNacionelCagliari
19-06-09Pedro MoreiraPortoGil Vicente
18-06-09Djimi Traore PortsmouthMonaco
18-06-09Jordi Gomez Swansea CityWigan
18-06-09JuninhoLyonAl-Gharafa
18-06-09Eugen PolanskiGetafeMainz
18-06-09Fabian VargasBoca JuniorsAlmería
17-06-09Rivera Real BetisSporting Gijon
16-06-09Eremenko Udinese Dynamo Kyiv
16-06-09Campagnaro SampdoriaNapoli
16-06-09Glen Johnson Portsmouth Liverpool
16-06-09Stephen Kelly BirminghamFulham
15-06-09F.Campbell M.UnitedHull City
14-06-09David FusterElcheVillarreal
14-06-09Jeremy Mathieu ToulouseValencia
13-06-09Paulo MachadoSt.EtienneToulouse
12-06-09Cedric KanteNicePANA.
12-06-09Lukasz Zaluska Dunde Unt.Celtic
11-06-09Mladen KrstajicSchalkePartizan
11-06-09RonaldoM.UnitedR.Madrid
11-06-09BraafheidTwenteB.Münih
10-06- 09PelePortoGenoa
05-06-09Joan VerdúDeportivoEspanyol
05-06-09Danijel PranjicHeerenveenB.Münih
05-06-09TymoschukZenitB.Münih
05-06-09Karim Haggui LeverkusenHannover 96
05-06-09KakaMilanReal Madrid
04-06-09Gabor KiralyLeverkusen 1860 Münih
04-06-09Ricardo Osasuna Getafe
04-06-09Gareth BarryA.VillaM.City
04-06-09Marcelo MorenS.DonetskW.Bremen
04-06-09QuagliarellaUdineseNapoli

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler