8 Haziran 2009 Pazartesi

Potanın Perileri Litvanya karşısında Galip 69-66 !!!






Potanın Perileri'nden Muhteşem Galibiyet (66-69)
08.06.2009 15:29

Avrupa Şampiyonası'na 6 önemli eksik ile giden A Milli Bayan Takımı, şampiyonanın 2. gününde güçlü rakibi Litvanya karşısında 69-66 galip gelerek tur için önemli bir avantaj kazandı.


Bayan Milliler, 32. Avrupa Şampiyonası’nda C Grubu’ndaki ikinci maçında bayan basketbolunun önde gelen takımlarından Litvanya ile karşılaştı. Yaşanan şanssız sakatlıklar nedeniyle şampiyonada eksik kadrosu ile mücadele eden Ay Yıldızlılar, özellikle ikinci yarısı büyük bir çekişmeye sahne olan maçtan 69-66 galip ayrıldı. Mücadeleci oyunu ile taraflı tarafsız herkesin takdirini alan A Milli Bayanlarda Nevin Nevlin, 18 sayı, 10 ribaund ile maçı tamamlayarak Millilerimizin galibiyetinde önemli rol oynadı.

Maça hem hücumda hem de savunmada çok iyi bir başlangıç yapan Bayan milliler, Tuğba Palazoğlu ve Şaziye İvegin içerden ve dışarıdan bulduğu sayılarla etkili oldu. 4 dakika boyunca rakibine sadece 2 sayı şansı veren Ay Yıldızlılar, Yasemin Horasan ve Nevin Nevlin’in serbest atışlardan bulduğu sayılarla 4. dakikayı 14-2 önde geçti. Agne Ciudariene ile suskunluğunu bozan Litvanya, Birsel Vardarlı’nın üst üste bulduğu basketlerle engel olamadı. Naile İvegin ve
Bahar Çağlar ile basketler bulmaya devam eden Potanın Perileri, 8. dakikayı da 22-10 önde geçerken, ilk periyodu Birsel Vardarlı’nın son saniyede bulduğu 3 sayılık basket ile 25-13 önde tamamladı.


İkinci periyoda hızlı başlayan ve savunmasını sertleştiren Litvanya, Egle Stakneviciene ile çok etkili oldu. Bu periyodun ilk 4 dakikalık bölümünde sadece 3 sayı çizgisinin gerisinden Tuğba Palazoğlu ile bir basket bulan Kırmızı Beyazlılar karşısında Litvanya, 16-3’lük bir seri yakaladı ve maçta ilk kez öne geçti (28-29). Bahar Çağlar’ın basketi ile rakibinin serisini sonlandıran Millilerimiz, Nevin Nevlin ve Bahar Çağlar ile serbest atışlardan skor üretti. Litvanya Egle Stakneviciene’nin skorer oyunu ile ilk yarıyı 36-40 üstün tamamladı.

İkinci yarıya Ay yıldızlılar, hızlı hücumdan Tuğba Palazoğlu’nun, 3 sayı çizgisinin gerisinden de Şaziye İvegin’in basketleri ile başladı. Litvanya bu basketlere Egle Stakneviciene ve Sandra Valuzyte ile cavep verdi. Yasemin’in Horasan’ın basketinin ardından Birsel Vardarlı ile 3 sayılık bir basket daha bulan Potanın Perileri 24. dakikayı 46-45 üstün geçti. Özellikle hücum ribaundlarında etkili olan Litvanya, boyalı alandan skor bulurken, Nevin Nevlin’in oyuna girmesi ile rakibinin pota altı üstünlüğüne son veren Millilerimiz, savunma direncini de arttırdı. İki takımın da skor bulmakta zorlandığı dakikaların ardından Litvanya Egle Stakneviciene’nin bulduğu 3 sayılık basket ile son periyoda 50-51 önde girdi.

Final periyoduna iki takım da karşılıklı basketlerle başlarken, Kırmızı Beyazlılar, 3 sayı çizgisinin gerisinden Nevin Nevlin, boyalı alandan da Yasemin Horasan ile skor üretti. Maçın 35. dakikası 61-61 eşitlikle geçildi. Takımlar birbirlerine üstünlük kurmakta zorlanırken, 3 dakikalık bölümde sadece Bayan milliler 1 sayı üretebildi ve rakibine de sayı şansı vermedi. Şaziye İvegin’in 3 sayılık basketinin ardından potasında gördüğü sayılara Nevin Nevlin ile yanıt veren Ay Yıldızlılar maçtan 69-66 galip ayrıldı.

TÜRKİYE (69):Şaziye İvegin 12 (1 ribaund, 2 asist), Birsel Vardarlı 11 (5 ribaund, 9 asist), Nilay Yiğit (1 ribaund), Tuğba Palazoğlu 10 (1 ribaund), Gülşah Gümüşsay 2, Sariye Gökçe (2 ribaund), Melek Bilge, Naile İvegin (1 ribaund, 1 asist), Yasemin Horasan 8 (4 ribaund, 2 asist), Nevin Nevlin 18 (10 ribaund), Bahar Çağlar 8 (4 ribaund),

LİTVANYA (66): Milda Sauliute 5 (2 ribaund, 1 asist), Ausra Bimbaite (4 asist), Agne Ciudariene 16 (8 ribaund), Daina Staugaitiene 2 (5 ribaund, 3 asist), Gintare Petronyte 1 (5 ribaund), Sandra Valuzyte 12 (6 ribaund, 4 asist), Egle Stakneviciene 30 (10 ribaund, 1 asist)

1. PERİYOT: 25-13
2. PERİYOT: 11-27
3. PERİYOT: 14-11
4. PERİYOT: 19-15


***********
Kutluyorum Potanın Perilerini.
Çok değerli bir galibiyet aldık.
Özellikle oyuncularımız Nevlin ve Birsel mükemmel oynadı.
Hele Nevlin maçın sonunda çok kritik 2 blok yaparak eksik kadroyla Litvanya gibi
basketbol ekolü olmuş bir takımı yenmemizi sağladı.
Yarın 13.30'da NTV SPOR'dan yayınlanacak Sırbistan maçı çok önemli .
Başarılar takımımıza.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler