7 Haziran 2009 Pazar

Şampiyonluğa 2 Varrrrrrrrrr !!!!!!!!!!!!!!!! 67-70



Fenerbahçe Ülker ,Seride Durumu 2-0'a getirdi.(67-70)

Beko Basketbol Ligi Play Off Final Serisi 2.Maçında Fenerbahçe Ülker Ayhan
Şahenk Spor Salonunda Efes Pilsen'i 67-70 yenerek seride durumu 2-0'a getirdi.

Karşılaşmaya iki takımda hücumda tutuk bir başlangıç yaparken, ikinci dakikaya girilirken Bootsy Thornton'ın basketiyle Efes Pilsen maçtaki ilk sayıları kaydetti. Devin Smith ile Damir Kaan Mrsic'in top kayıpları sonrası Charles Smith ile basket faul sonrası üç sayı birden bulan Lacivert Beyazlılar, skoru da 5-0'a getirdi. Gasper Vidmar'ın smaç basketleri ve Mirsad Türkcan'ın da turnikesiyle hücumdaki tutukluğunu üzerinden atan Fenerbahçe Ülker, 6.dakikada farkı 1 sayıya indirdi (7-6). Kaya Peker'in smacıyla reklam molasına giren Efes Pilsen, penetre ederek hücum etmeye çalıştı. Son bölümde özellikle boyalı alanı iyi kullanan Lacivert Beyazlılar, Willie Solomon'un basketine karşın ilk çeyreği 14-11 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Solomon'un top kaybını Sinan Güler ile iyi değerlendirerek başlayan Efes Pilsen, Preston Shumpert'in de basketiyle ilk dakika sonunda skoru 18-11'e getirdi. Semih Erden'in turnike basketiyle rakibine karşılık veren Fenerbahçe Ülker, Ömer Onan'ın da skora katkı yapmasıyla durumu 18-15'e getirdi. Serbest atış çizgisinden Shumpert ile iki sayı bulan Lacivert Beyazlılar, Solomon'un top kaybında Kakiouzis'in turnikesiyle 14.dakikada farkı 7 sayıya çıkarttı (22-15). Semih ile rakibinin serisine son veren Sarı Lacivertliler, Willie Solomon'un üç sayı isabetiyle skoru 27-22 yaptı. Mola alan Efes Pilsen, hücumda skor bulmakta sıkıntı yaşadığı bölümde Sinan Güler ile üç sayı isabeti buldu. Karşılaşmanın ilk yarısını Lacivert Beyazlılar 32-27 önde tamamladı.

Preston Shumpert ile Mirsad Türkcan'ın karşılıklı basketleriyle üçüncü çeyreğin ilk dakikası geçilirken, Kaya Peker'in kaçan iki serbest atışı sonrası Willie Solomon ile Fenerbahçe Ülker skoru 34-32'ye getirdi. Kerem Tunçeri'nin asistini iyi değerlendiren Kakiouzis, üç sayı isabeti bulurken, Preston Shumpert orta mesafeden bulduğu basketle durumu 39-32 yaptı. İki takımında hücumda skor bulmakta zorlanmadığı bölümde Ömer Onan ile dış atışları iyi değerlendiren Sarı Lacivertliler, buna karşın savunmada rakibini durdurmakta sıkıntı yaşadı. Reklam molasının ardından Bootsy Thornton'ın serbest atışları ve Charles Smith'in de kaptığı top sonrası bulduğu smaç basketle Efes Pilsen skoru 47-40'a getirdi. Son dakikaya Semih Erden'in serbest atışlarıyla giren rakibi karşısında Lacivert Beyazlılar periyodu 49-45'lik skorla üstün tamamladı.

Mücadelenin final periyoduna iki top kaybıyla başlayan Fenerbahçe Ülker karşısında ev sahibi takım, Thornton'ın basketiyle skoru 51-45'e getirdi. Kenar oyununda Emir Preldzic ile üç sayı isabeti bulan Sarı Lacivertliler, 33.dakikada farkı 1 sayıya indirdi (51-50). Kerem Tunçeri'nin isabetsiz üç sayı denemesinin ardından Preldzic'in asistinde Marques Green ile ikinci üç sayı isabetini bulan konuk takım, 51-53'lük skorla maçta ilk kez öne geçti. Savunmasını sertleştiren Fenerbahçe Ülker, hücum ribaundu sonrası Solomon ile üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketle 35.dakikada farkı 4 sayıya çıkarttı (52-56). Kaya Peker'in beşinci faulünü alarak kenara gelmesinin ardından Mario Kasun oyuna dahil oldu. Kerem Tunçeri ve Preston Shumpert ikilisinin dış atışlardaki iki isabeti ile Efes Pilsen yeniden öne geçen taraf oldu. Mola alan Fenerbahçe Ülker, Semih Erden ile serbest atış çizgisinden kullandığı dört atışta sadece bir isabet çıkartabildi. İki takımın da serbest atışlarda sorun yaşadığı dönemde Emir Preldzic'in üç sayı isabetiyle Sarı Lacivertliler durumu 64-63'e getirdi. Son dakikaya Mario Kasun'un pota altı basketiyle 66-64 önde giren Efes Pilsen, Kerem Tunçeri ile turnikesinden isabet bulamadı. Marques Green ile iki serbest atışı da kaçıran Fenerbahçe Ülker, Ender Arslan'a taktik faul yaptı. 21 saniye kala Ender ile bu atışlardan birini değerlendiren ev sahibi takım, skoru da 67-64'e getirdi. Kenardan topu oyuna sokmaya çalışırken Green ile topu kapan konuk takım, Willie Solomon'un kendisine yapılan faullerden bir isabet bulmasıyla durumu 67-67'ye getirdi. İkinci atış sonrası hücum ribaundunu Mirsad Türkcan ile alan Sarı Lacivertliler, Damir Kaan Mrsic'in üç sayılık basketiyle karşılaşmadan 67-70 galibiyetle ayrılmayı başardı.

SALON: Ayhan Şahenk Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman - Ahmet Ersan Ergüler - Fatih Arslanoğlu

EFES PİLSEN (67): Mario Kasun 5 (6 ribaund), Charles Smith 5 (1 ribaund- 1 asist), Preston Shumpert 14 (2 ribaund- 2 asist), Bootsy Thornton 11 (4 ribaund), Kerem Gönlüm 3 (4 ribaund), Kaya Peker 11 (2 ribaund- 1 asist), Michalis Kakiouzis 5 (4 ribaund- 2 asist), Kerem Tunçeri 7 (1 ribaund- 7 asist), Sinan Güler 5 (2 asist), Ender Arslan 1 (1 ribaund- 1 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (70): Marques Green 3 (1 ribaund- 3 asist), Willie Solomon 14 (7 ribaund- 6 asist), Mirsad Türkcan 7 (9 ribaund- 3 asist), Ömer Onan 11, Semih Erden 12 (3 ribaund), Damir Kaan Mrsic 8 (2 ribaund- 1 asist), Gasper Vidmar 4 (3 ribaund), Oğuz Savaş, Ömer Aşık 2 (2 ribaund), Devin Smith (1 ribaund- 2 asist), Emir Preldzic 9 (4 ribaund- 3 asist).

1.PERİYOT: 14-11
2.PERİYOT: 18-16
3.PERİYOT: 17-18
4.PERİYOT: 18-15

‘Yüzde 1 gerçekleşti’

Efes Pilsen Coachu Ergin Ataman, karşılaşma sonrasında “Kazandık dediğim maçı Fenerbahçe şansıyla kazandı” açıklamasını yaptı. Maçın büyük bölümünü önde oynadıklarını söyleyen Ataman, yüzde 99 iş bitti diye düşünürken yüzde 1 gerçekleşti. Abdi İpekçi’ye aslanlar gibi gidip mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

‘Mücadeleyi hiç bırakmadık’

Fenerbahçe Coachu Bogdan Tanjevic ise, takımının maçı bırakmadığını ve büyük bir mücadele örneği göstererek kazandığını söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı, “Rakip sahada iki maçı kazanmak büyük avantaj getirdi. Oyuncularım kaybetmeyi kabullenmedi ve son saniyelerdeki hırslarıyla maçı kazanmayı bildi” dedi

Mrsiç'im üçlüğünün Videosu :

http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=14&ArticleID=1103790&Date=07.06.2009&b=Mrsic%20mucizesi&ver=72#65


http://www.4shared.com/file/110282581/6190eef9/Damir.html


61128237.jpg
17822287.jpg




















Fener şampiyonluğa koşuyor!

MAÇTAN NOTLAR


İlk maçta iki takım antrenörü Ergin Ataman ve Bogdan Tanjevic arasında yaşanan gerginlik ikinci karşılaşmaya da yansıdı.

Serinin ikinci karşılaşması öncesi takım oyuncuları birbirlerine başarı dilemesine rağmen iki takım teknik heyetin bu yönde bir harekette bulunmaması dikkati çekti. Karşılaşma sonrası da yine iki takım antrenörü yan yana gelmedi.

Mücadelenin ilk dakikasından itibaren saha içinde oyuncular arasında gerginlik yaşandı. Maç boyunca söz konusu afmosfer sürerken, mücadeleyi yöneten hakemler teknik faullerle bunu önlemeye çalıştı. Karşılaşmanın 3. periyodunda bu sefer Smith ve Kaya arasında yaşanan ikili mücadele ortamı gerdi. Smith, Kaya'ya yaptığı hareket sonrası sportmenlik dışı faul alınca Fenerbahçe Ülker kenar yönetimi buna tepki gösterdi.

Son periyotta Solomon'un yaptığı hareketler Efes Pilsenli taraftarları kızdırdı. Lacivert-beyazlı takımın teknik heyeti de hakemlere bu yönde uyarılarda bulundu.

Saha içindeki oyuncuların her basket için büyük mücadele verdiği maçta yedek oyuncular da aynı havayı yaşadı. Kenarda oturan oyuncular, takımlarının her hücumunda ayağa kalkarak arkadaşlarına destek vermeye çalışırken, hakemler oturmaları yönünde sık sık uyarılarda bulunmak zorunda kaldı.

Karşılaşmayı kazanan Fenerbahçe Ülker'de büyük sevinç yaşandı. Maç sonrası özellikle takımını galibiyeti getiren basketi yapan Demir Kaan büyük sevinç yaşadı. Son saniyede attığı 3 sayılık basketle takımını galibiyete taşıyan tecrübeli oyuncu, basketi attıktan sonra hakem masasının üzerinden ve canlı yayın ekibinden bir kameramanın üzerinden atlayarak sevincini takım arkadaşlarıyla paylaştı.

Fenerbahçe Ülker oyuncuları ve taraftarları, kazanılan galibiyeti birlikte doyasıya yaşadı.

Bu arada, normal sezon içinde Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda yaptığı 3 maçı da yitiren Fenerbahçe Ülker, play-off final serisinde ise bu salonda oynadığı 2 maçı üst üste kazanarak büyük avantaj yakaladı.

Diğer yandan, takımlarını deplasmanda destekleyen Fenerbahçe Ülker taraftarları, transferi konusunda Beşiktaş ile sıkıntılar yaşanan Kayserisporlu futbolcu Mehmet Topuz'un alınmasına tepki göstererek, ''Mehmet Topuz'u istemiyoruz'' diye tezahürat yaptı.

''Fenerbahçe şansıyla galip geldi!''

''Fenerbahçe şansıyla galip geldi!''

Ataman, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, çok iyi oynadıkları ve büyük bölümünü önde götürdükleri bir karşılaşmayı yitirdiklerini belirterek, ''İyi oynadığımız ve yüzde 99 (Kazandım) dediğimiz maçı kaybettik'' dedi.

Seyir zevki açısından müthiş bir mücadelenin ortaya çıktığını ifade eden Ataman, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Yüzde 90'lık bölümde kontrol bizdeydi. Geçen maça göre daha pozitif oynadık. Tek aksayan yönümüz takımın en skoreri olan Charles Smith'in kötü bir dönem geçirmesi. Fenerbahçe Ülker kazandı. Ama tesadüf sonucu kaybettik.''

İkinci karşılaşmada cesurca hakem kararları gördüklerini savunan tecrübeli teknik adam, ''Saha avantajı gözetmeksizin çalıyorlar. Ümidimiz, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda de böyle devam etmeleri. Böyle olursa çekinilecek bir şey yok. Bunun yanında Solomon'un durmadan küfür etmesi bir diğer sıkıntı. Basketbolun içinde bunların olması demoralize ediyor. Bu tür hareketler yakışmıyor'' diye konuştu.

-''ASLANLAR GİBİ APDİ İPEKÇİ SPOR SALONU'NA GİDECEĞİZ''-
Ataman, maçın hemen sonrasında Fenerbahçe Ülkerli yöneticilerin, basın danışmanları Cenk Araştıran'ın boğazına sarıldığını iddia ederek, ''Bakalım Abdi İpekçi Spor Salonu'na nasıl geleceksin?'' dediğini ileri sürdü.

Abdi İpekçi Spor Salonu'na gideceklerini belirten Ergin Ataman, ''Aslanlar gibi de oyunumuzu oynayacağız. Sonunda kazanırız veya kaybederiz ama bu tarz hareketler yakışmıyor. Bunun sorumluluğu da bana yükleniyor. Sonrasında bildiğiniz olaylar yaşanıyor. Şansla yendiler. Bu tip gerginliklere gerek yok'' diyerek sözlerini tamamladı.

-MAÇ SONRASI GERGİNLİK-
Karşılaşmanın sona ermesinin ardından, Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker tarafları arasında gerginlik yaşandı.

Fenerbahçe Kulübü yöneticilerinden Murat Özaydınlı'nın, Efes Pilsen Basın Danışmanı Cenk Araştıran'ın boğazına sarıldığı iddia edilirken, kısa süreli bir arbede yaşandı. Gerginlik büyümeden yatıştırıldı.

Efes Pilsen basın sorumlusunun henüz maç bitmeden önce lacivert-beyazlı takımın maçı kazandığı şeklinde aldığı notun Fenerbahçe Ülker tarafının tepkisine neden olduğu ileri sürüldü.


ALLAHIN SOPASI YOK EZİK EFES !!!!!!!!

Makyavelist Vampir Müessese takımı ezik Efes her şeyi yaptı kazanmak için ama nafile.Hepsine koyduk.
Sahaya 3 eyyamcı Engin Kennerman,Ersan Ergüler,Fatih Arslanoğlu ile
birlikte 15 kişi çıkmışlardı.Ayhan Şahenk serisi için seyirci bilet politikası,
hakem desteği her türlü lojistik tedbiri aldılar,2 maçtır kenar yönetimi ve
oyuncuları her türlü etik dışı çirkefliği yaptılar ama gene hüsrana uğradılar.
Çünkü Allahın sopası yok,yukarıda Allah var derler.
Ezik G-Ergin çıkmış maç sonrası hala ''Fener şansı ile galip geldi,hakemler,Solomon küfür ediyor diye ağlıyor.
Zavallı Ergin Söyle Ne Olduuuuuuuuuuu !!!!!!!!!!!

Bu değerli galibiyet için takımı,teknik heyeti ve muhteşem taraftarı kutluyorum.

Çoluk çocuk pankart yaptırmış Şampiyonluğa 4 Galibiyet Kaldı.Kralı Gelsin diye.

Hala 4 galibiyete ihtiyaçları var ama Kral'ı geldi ve 2 kaldı dedi.:))))))))))))))

Maça gelince ;

Gene iyi oynamadık.Onlar son şansları olduğu için hakemlerin de izin vermesi ile

daha sert ve iyi oynadılar.

Hakemlerin hangi kararını sayayım ki ,dokunmaya faul çaldılar bize.

Kakiouzis'in son topu sokuşundan öncekinde kaç saniye geçti elinden çıkaramadı topu.

Mrsiç'in hücumunda Thornton'un sportmenlik dışı faul çalmadılar.

Onlara Masa hakemleri de yetişti.Green'in 2 kritik serbest atışı öncesi nasıl olduysa (!)

maç saati bozuldu ve Green soğudu 2/0 attı.

(Maç sonrası oyuncularımızın hakemlerin yönetimini beğenmesi efendiliklerinden,

Mahmut Uslu aynı görüşte değil ama)

Kaya'nın Smith'e tahriki ve sportmenlik dışı faul aldırması sonra Kaya serbest atışları atmasın diye‚ Kaya´yı çıkartıp yerine Thornton´u almaları

Dirseği yedi ama iyi oldu.Ellerin dert görmesin Smith.Kaya azıcık insan takliti yap be koçum.

İşte her şeyi yaptılar ama 2 sn.kala O üçlük Mrsiç'in elinden değil Tanrının elinden çıktı.

İYİLER HER ZAMAN KAZANIR.

Helal Olsun hepsine,hepimize.

Kiminin alın teri,kiminin gırtlaklarının ,avuçlarının patlarcasına
emekleri,ekran başında bizim gibilerin duaları ve sinerjileri ile

İŞTE ÇUBUKLUNUN ZAFERİ BUDUR.

Teknik olarak baktığımızda gene iyi mücadele ettik ama iyi oynamadık.

İlk maçın tekrarı gibi oldu.Gene top kayıpları had safhadaydı.9-19.

6'sı Solomon'dan.

Üstelik ilk maçta serbest atış yüzdemiz ortalamamızın (% 67.4)üstündeyken (28-24,% 86)

bugün 24/11 % 46 gibi berbat bir parametredeydi.Oğuz gene kötüydü.(O Sayı)

Smith'te sıfır çekti.Ömer Aşık 2s.2r.ile etkisiz kaldı.

Allahtan bugün King Solomon sahneye çıktı da 6 top kaybına rağmen 14 sayı,

7 ribaunt,6asis ile Maçın yıldızı oldu.

Kral'a Efsane Kaptan Damir,Mirsad,Ömer Onan, Genç yıldızımız Emir ile Semih'te katılınca

Ergin ve tüm Efeslileri kudurttuk.

Vidmar gene görevini yaptı.Green savunmada gayretliydi , hücumda kritik bir üçlük

sokup,3 asist yaptı ama daha efektif olmalı.

Kaptan'a ne desek az.Laf eden taş olur.Hala sağ da sol da az da olsa abuk subuk çamur

atan ukalalar çıkıyor.

Telekom serisinde Serkan Erdoğan'ı iyi savunmasından bu yana bu seride de Ömer Onan

ile birlikte C.Smith'i bitirmekle kalmadı,3.çeyrek ve maçın kazanılışındaki 2 öldürücü

üçlüğü ile ben daha ölmedim dedi.

C.Smith demişken 5 sayı.(6/0 üçlük,5/2 ikilik) .Drew Nicholas'a özeniyor:))

Emir Preldziç tam bir joker gibi 9 sayı,4 ribaunt,3 asist ve sürekli içeri penetreleri

ile hocanın isteklerini yerine getirdi.

Maçın kırılma anlarından birinde 2.20 kala 64-60 iken kritik üçlük ile 64-63'e getirdi.

Ömer Onan aynı şekilde sadece 5/3 üçlük 11 sayı ve iyi savunma ile temiz bir katkı yaptı.

Ve Semih ;skor bulmakta güçlük çekerken ve uzunlardan katkı gelmediği bir maçta

12 sayı,3 ribaunt,2 blok ve müthiş bir savunma ile ciddi katkı yaptı.

Mirsad 7 sayı,9 ribaunt,3 asist,2 blok ile gene yapacağını yaptı.

Katkı yapan yapmayan hepsine helal olsun.

Efes'te C.Smith gene hayal kırıklığı yaratırken,Shumpert,Thornton ikilisine Kaya

destek çıktı.

Gelelim Tanjeviç'e ;

Kurt Hocanın bu maçtaki sürprizi 3 Guard idi.Son çeyrekte Solomon,Green ve Mrsiç

ile oynadı ve Efes'in 7-8'lerde gezen farkını eritip,öne geçti.

3 Guard'a Emir'i de 4 numaraya alarak,sonra da Mirsad'ı 5 numaraya alarak

tamamen kısa rotasyon ile Ergin'i bir kere daha mat etti.Bravo Tanjeviç.

Bizim statükocu dediğimiz Tanjeviç adeta kimlik değiştirdi.:))

Gricek'in olmaması hücum gücümüzü etkiliyor.O yüzden hücumda etkili olabilmek

için şapkadan tavşan çıkartacak hamleler lazım.:)))

Kısa Kısa notlarla bitireceğim.

Top kaybı ve Serbest atışlarda eksideydik ama Ribauntlarda 25-32,Asistlerde 16-18

ve yaptığımız 6 blok ile telafi etmesini bildik.

25/11 % 44 gibi bir üçlük yüzdesi ile Ayhan Şahenk sendromunu da lanet sert çemberler

fenomenini de yerle bir ettik.Bu parametreler 20/4 % 20 üçlük ile onlara bumerang oldu.

Maçın kırılma anları ;

Yukarıda yazdığım 2.20 kala farkı 1'e indiren Emir'in üçlüğü.

47-40 iken üst üste kaçırdıkları üçlükler.

5.42 kala Kaya'nın 5'lemesi.

40 saniye kala 66-64 iken Kerem Tunçeri'nin turnikesinde Mirsad'ın aldığı ribaunt.

Solomon'un 2.serbest atışı kaçırdığında Mirsad'ın aldığı ribaunt.

Ender'in kaçırdığı 2.serbest atışta günün kötülerinden Smith'in aldığı ribaunt.

15 saniye kala Ergin'in orta sahadan başlatmak için aldığı mola.

(Dezavantaj oldu)

10 saniye kala Solomon'un çaldığı top.

****

Ali Koç ve Murat Özaydınlı'nın sevinçleri.

3.Çeyrek Sendromu yalan oldu.Ama Tanjeviç'in mola almama inadı devam ediyor.

Sinan Güler iyi savunma yaptı deniyor.Sürekli ayaklarını,dizlerini kullanarak faulle savunma

yaptı.

Cenk Akyol sittin senedir havlu sallamaya devam et koçum sen.

Tüncay Özilhan yetmez mi artık bu 20 m.euroluk pahalı oyuncak ?

Kapat git hiç olmazsa o paraları şu işsizlikte bir kaç kişiye daha iş imkanı

yaratarak sevaba gir.

Kapat dedik te ''Efes Kızları'' kalsın ama.:)))

Reklamlardan pek seyredemedik ama gösteri organizasyonları ile onları bizden

mahrum etme şubeyi kapatırken.:)))

Şu anda uyuyabiliyorlar mıdır Tuncay,Engin,Ergin ve şürekası acaba ? :)))))))))))))

Ne fena koymuştur Mrsiç'in üçlüğü beeee.:))))))))))))))))

Efes'e karşı son yıllardaki galibiyet serimiz 14-2 oldu sanırım.

Kral geldiğinden beri de 10.üst üste galibiyetimiz.

Artık ipler elimizde Salı ve Perşembe bu işi bitirerek 3'lemeliyiz.

Kupayı 12 bin kişi önünde kaldırmak yakışır.

Başarılar takıma.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler