29 Haziran 2010 Salı

Aykut Kocaman Devri Resmen Başladı.



http://img84.imageshack.us/img84/1595/aykutkocaman.jpg
 TEKNİK EKİBİ
Yardımcı Antrenör: İsmail Kartal
Yardımcı Antrenör: Fahrudin Ömeroviç
Antrenör: Turgay Altay
Kondüsyoner: Doç. Dr. Alper Aşçı
Maç Analisti: Arda Keskin
Kaleci Antrenörü: Murat Öztürk
Bireysel Futbolcu Antrenörü: Dolu Arslan.
İdari Menajer  : Hasan Çetinkaya

2008-2009 Ankaraspor TEKNİK KADRO
Aykut KOCAMAN (Teknik Direktör)
Fahrudin ÖMEROVİÇ (Antrenör)

Kazım KONAK (Kaleci Antrenörü)
Arda KESKİN (Antrenör)
Turgay ALTAY (Antrenör)
Barış KARAKOÇ (Analist)
Alper AŞÇI (Kondisyoner)
Hasan Çetinkaya (İdari Menajer )

***********************************************************************************************************
1-Öncelikle Hayırlı Uğurlu Olsun.Başarılar.Geliş şeklini yanlış bulsam da bazılarından çok daha fazla önemsediğim '' FB Değerleri'' nin bir temsilcisi ,kendi evladımız olduğu için elbette destekleyeceğim.Bazı sözde Fenerlilerin ''değerlerimize sahip çıkalım'' deyipte en büyük değerlerimizden Rıdvan Dilmen'e linç ayinleri düzenledikleri gibi yapmayacağım.
2-Aykut Kocaman futbolculuk döneminde Rıdvan ile beraber en çok tuttuğum oyuncuydu.Attığı gollerindeki seri hareketleri nedeniyle ''Tak Tak Aykut'' lakabı takmıştım kendimce.
Ancak 2 kez beni hayal kırıklığına uğrattı.Birincisi ; 70 yaşındaki ninelerin bile büyük bir kinle apartmanın üçüncü katından FB  taraftarlarının kafasına saksı attığı Trabzon cehenneminden Şampiyonluk çıkardığımız maçtan sonraki gereksiz işgüzarlıkla yaptığı şu açıklamasında ;
"Bütün sezon uğraşıyorsunuz, bütün emekleriniz tek maçla heba oluyor. Kendi galibiyetimize seviniyorum, ama Trabzonlu arkadaşlarım için de üzülüyorum. Trabzonsporlu futbolcu arkadaşlarımın şu an yerinde olmak istemezdim. Hiçbir şampiyonluk insan hayatından daha değerli değildi. Türkiye'de başarının ölçüsü birinci olmak. Bu, yanlış. şu anda yenildikleri için Trabzonsporlular aşağılanacak. ama biliyoruz ki onların yerinde biz de olabilirdik"
Yemişim centilmenliği.Bana bir Yunan takımı gibi değil adam gibi baksınlar amenna.
İkincisi daha vahimdi.2005-2006 sezonunun 8.haftasındaki Konyaspor - FB 2-4'lük maçında Anelka'nın faulle (elle değil hala elle diyen dangalak Fenerliler bile var) attığı 1.gol nedeniyle (Halbuki o golle daha 2-1  olmuştu) maçtan sonra şu sözleri söyleyerek istifa ediyorum demesi.
"Arkadaşlar artık bu sistemden‚ bu düzenden bıktım. Bu sistem‚ bu düzen düzelmek için bir kurban istiyor. Dayanacak gücüm kalmadı ve teknik direktörlük hayatımı bu maçla birlikte noktaladım"
Bu düzen ,bu sistem derken Fenerbahçe'nin de içinde bulunduğu düzeni kastediyordu.
Ve bu çıkışından sonra bizim 3 küçük kardeş ''Temizligçiler'' olarak pankart kardeşliği yapmadılar mı ?
  Bu 2 bana göre son derece gereksiz kimilerine göre çok doğru çıkışları kafamda Aykut Kocaman'ı bitirmişti.Geçtiğimiz yıl SD olarak göreve getirildiğinde de geçmişi bir kenara bırakarak kendi değerimiz kulübüne hizmet edecek diye (zira bu kulüpte gs'lilerin ekseriyetle görev yapması yeni trend idi) Hoşgeldin dedik.
 3-Aykut Kocaman yukarıdaki gereksiz 2 çıkışındaki sözleri gibi Mart Ayında gene büyük bir gaf yaparak şu sözleri söylemişti ; "Daum'un üzerine gelmem gibi bir düşüncem yok. 
Asla olmadı, olmayacak da.Ne şimdi ne de gelecekte Fenerbahçe teknik direktörlüğü'nü düşünmüyorum"
  Bu sözü söyledikten 3 Ay sonra Daum'un yerine gelmesi ve bu yapılırken FB etik değerlerine yakışmayacak şekilde Daum'un gönderilmesi hep akıllarda büyük bir eksi olarak kalacaktır.
4-Bu görevlendirme ne bir devrimdir ne büyük bir revizyon.Aksine Aziz Yıldırım'ın son şansı ve takıma sıfır tolerans noktasında gelmesi çok büyük yüktür.
5-Oynatacağı sistem,kuracağı takımı görmek lazım başarılı olup olamayacağına dair yorum yapmak için ama en önemli nokta ''Aziz Yıldırım'ın ne kadar arkasında durabileceğidir''
Rıdvan'a yaptığını umarım Aykut'a yapmaz ve şu fotoğraftaki gibi göstermelik mesaj vermek gibi değil tam anlamıyla arkasında durur.Durmak zorunda zira kendisi de gider bu kez.

 Bir arkadaşımız çok güzel özetlemiş ; ''Umarım başkan'ın gösterdiği bu destek, bu güven, Aykut'un sahip olduğu bu kredi ,sonuçlara değil sisteme ve kişiliğe odaklıdır''
6-Başkan hem Sportif Direktör hem teknik direktör olacak titri kendisi seçecek gibi bir şeyler
söyledi.İngiliz Menajerlik sistemi olsa gerek diyelim yoksa böyle bir garip durum sadece bizim ''Kurumsal Sistem'' (!) de görülür.
7-Bugünkü basın toplantısında her şeye cevap verecek denildi ama kimse de sormadı ki Konya maçından sonraki ve Mart Ayında yaptığı açıklamaları.Çok büyük destek var deyip,basın kendileri de ileride sıkıntı çekmemek için susmayı ,beylik soruları tercih ettiler.
 En azından Konya maçından sonraki açıklamaları ile ilgili kırdığı tarafarlardan - ben de dahil - bir özür dileyebilirdi.
8-Oynatmak istediği sistemi merak ediyorum.Basında kendisine destek veren Altan Tanrıkulu,Hakan Can gibi yazarların yazılarında ve kendi demeçlerinde bahsedilen '' topa sahip olan ,agresif oynayan,toplu topsuz oyunda var olan oyunculardan oluşan hızlı ve çabuk oynayan bir sistem'' .Çabuk ve hızlı oynama düşüncesi,sorunu teşhis edip kanat oyuncu transferi stratejisi
çok güzel ama topa sahip olarak bol pas yapma gibi Parreira'nın kadük anlayışı da tezat değil mi ? Hem bol pas yaparak ,top bizde kalsın anlayışı hem çabuk ,hızlı,dikine oynama nasıl olacak anlamıyorum.O Parreira sistemi bizi deli eden yavaş oynatan sistem zaten.
Bir de Aykut Kocaman'ın golcü oynadığı için hücum futbolu oynatır diyorlar ama ben şimdiye kadar  Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı takımlara hücum futbolu oynattığını görmedim.Son Ankaraspor ligin en çok berabere kalan ,en sıkıcı futbol oynayan takımıydı.Elindeki malzemeye bağlı bir yerde tabii de Aykut Kocaman büyük bir Parreira hayranıdır ve efektidir.
Umarım özlediğimiz agresif,hızlı,dikine oynayan hücum futbol oynayan bir takım yaratır.
9-Transferde de tam yetkili madem geçen yılki vasat oyunculardan kurulu bu takıma 4-5 direkt oynayacak transfer yapmak zorunda.Geçtiğimiz sezonki takımda Alex,Emre,Lugano ve biraz da Gökhan Gönül haricinde kaliteli futbolcu yoktu.Diğerleri vasat ve vasatı aşamayan oyunculardı.
Eğer mini bir revizyon yapmazsa - aslında geniş bir revizyon lazımdı ,devrim işte o zaman olurdu - ilk sınavı CL elemelerini geçemez ve ilk büyük golü yemiş olur bizden söylemesi.
10- Aykut Kocaman'ın göreve getirilişinin artıları da olacaktır.
Birincisi ;Türk futbolunu tanıması,geçen yıl kulüp ve takım içinde olduğu için bu da avantaj.
Bir yabancı hoca gelseydi Türk futbolunun gerçeklerini tanımadığı için en az 1 sezon geçecek
ve başarısız olma şansı yüksek olacaktı.Bknz.Rijkaard ve muhtemel Schuster.
İkincisi de ; Aziz Yıldırım'dan kaynaklı FB Antipatisini azaltabilecek kişiliği.
11-Aykut Kocaman kadrosunu Ankaraspor'daki ekibinden kurmuş.
Sadece İsmail Kartal ve geçen yıl ki kaleci antrenörü Murat Öztürk farklı.
İsmail Kartal'ın olması çok iyi.İsmail Kartal çok çalışkan,futbolu iyi bilen,Sivasspor'u Süperlige çıkarma başarısı göstermiş bir antrenördür.Gönül isterdi ki madem ''Fenerbahçeliler görevde''
kaleci antrenörü olarak Nurettin Yıldız,yardımcılıklarına arkadaşları Turhan Sofuoğlu ve İlker Yağcıoğlu'nu getirsin ama yapmadı.FB TV'de yorum yapan bu değerlerimizi de hem faydalanmak için hem de vefa olarakta almalıydı.
12- O verdiği Hagi örneği de gereksiz bir laftı ve yanlıştı.Alex ve PVH dururken ne diye o emek hırsızı çirkef örnek gösterilir ? Kendisi ''Objektif - Centilmen Fenerli'' Biz ''Subjektif - Fanatik Fenerliyiz'' herhalde de anlayamıyoruz bunları.
13-Son olarak Daum konusuna değinip bitireyim.Evvela bu kulübe öyle veya böyle 2 Şampiyonluk  kazandırmış ve 2 tane de son maçta kaçırmış bir hocaya hem yapılan hem arkasından taraftarların yazdığı yazılar çok ayıp ve yazık.Heralde bu lanet olası kötü bir gelenek ki Aylin Hanım da Jan de Brandt'a sallamıştı yeni hoca imza atarken.Birini yüceltirken sana hizmet etmiş diğerini yerin dibine batırmak FB geleneklerinde olmamalı .Yapılması gereken hizmetleri için teşekkür edip güle güle demektir.Yakşmıyor Fenerbahçe'ye.
 Daum'un gönderiliş şeklinin böyle ayağa düşürülmesinin sebebi ortaya da çıktı.Yakın zamanda belli bir miktarda anlaşacaklarını söylemiştim zaten.Yöneticiler Aragones faciasından sonra kulübe gene büyük bir tazminat yüklememek için - nasıl düşündülerse - kendi ceplerinden vermek istemişler Daum'un tazminatını,öyle olunca da ceplerinden daha az para çıksın diye koskoca FB  kulübü değerlerini ayaklar altına aldılar.
 Daum silah mı dayadı 3 yıllık öyle sözleşme yapalım diye.Yaparsan katlanacaktın.
  Bir de Daum 2 son maçta kaçırdığı sezonlardaki Şampiyonluklarda önemli hatalar (Denizli'de Anelka yerine sakatlıktan çıkmış ve 3 Ay önce bjk ile anlaşmış Nobre'yi oynatması,son Trabzon maçında Semih'i almaması gibi) yapmıştır ama 2 sezonda da istediği transferler yapılmamıştır.
 İlkinde 100.yılda asıl transferleri yapmak için sadece Appiah alınmış,bu sezonda sadece Baroni alınmış,devre arasında Dentinho'yu istemiş,Aykut Kocaman 10 m.euro bonservis bedelini fazla bulduğu için veto etmiştir.Bu gerçekleri de gözardı etmeyelim.Bu yazdıklarımdan dolayı Daum'cu derler ama ne kadar çok eleştirdiğimi burada herkes bilir.Demek istediğim arkadan sallayıp,tu kaka ilan etmemek ,hizmetleri için teşekkür etmek yeter deyip önümüze bakmaktır.

2 yorum:

  1. Sevgili Gürol,
    Blogunu/bloglarını sürekli takip ettiğimi iyi biliyorsun. Bir çok konuda seninle aynı düşünsek de Aykut konusunda bazı noktalarda düşüncelerimizin farklı olduğunu belirtmek istiyorum.
    Aykut'un Trabzon'da yaptığı konuşma genel bakış açısının çarpıklığını ortaya koymak için sahip olduğu yaşam anlayışının dile getirilmesiydi. Fenerbahçede o konuşmayı yapacak futbolcu olduğu için gurur duymuştum hala da gurur duyuyorum.
    Konyaspor maçından sonra yaptığı konuşmada daha iyi ifadeler seçmesi gerektiğini düşünüyorum. Maç sonrası yapılacak konuşmaların oyunun etkisi geçtikten sonra yapılması gerektiğinin en güzel örneklerinden biridir.
    TD lik yapmayacağım, Daum'un yerine asla gelmeyeceğim gibi sözler ise asla söylenmemesi gereken sözler kategorisinde olacak sözlerdir bence. Daum'un gelişinin yanlış olduğunu ve bu sözleşmenin yanlışlarla dolu olduğunu biz taraftarlar bile bilirken yönetim/Aziz Başkan bir maceraya girmeyi göze aldı. Olan Fenerbahçenin "marka" olan ismine oldu.
    Aykut'un Ankarasporda oynattığı futbol bol pasa dayalı idi. Senin de belirttiğin gibi Parreria dan etkilenmesinin bir sonucu. Fakat Aykut hücum futbolu oynatmayı da sever yani bol yan ve geri pas anlayışı yok.Dikine ve hızlı derken bunu kasttetiğini düşünüyorum.
    Aziz Başkanın Aykut'un arkasında duracağına ise hiç ihtimal vermiyorum. Ben şans verdim daha ne yapayım der yine Fenerbahçeyi taşıyacak büyük bir TD bulacağız diye mesaj verir başarısız sonuçlar alırsak...
    Takımdaki oyuncuların kalitesi konusunda yaptığın değerlendirme ilginç. Oyuncuların rahat olamadığını bu yüzden de gerçek kapasitelerini ortaya koyamadığını düşünüyorum.
    Aykuttan en büyük beklentim ise genç ve altyapıdan oyuncuları A takıma kazandırması. Bugün bir çok Anadolu takımında FB altyapısından yetişen otyuncu var ama biz de taraftarın sabırsızlığı nedeniyle olsa gerek o oyuncular forma şansı bulamıyor.
    Geçen sene alınan Sakaryalı Furkan, Onur ve A.Gücülü A.Kadir'in (kendisi şu an kiralık olarak İBB de yanılmıyorsam) ne kadar şans bulacağını ve ne yapacaklarını merak ediyorum.
    Blogumda da bunları yazabilirdim ama çok takip edildiğini düşünmediğim için buraya yazmayı uygun buldum. Bu gidişle blogu da kaparım artık :))

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Murat öncelikle yorumun için teşekkürler.
    Elbette farklı düşündüğümüz noktalar olacak saygı duyuyorum.
    Aykut'un o konuşması sen dahil çok kişiye göre doğru olabilir belki de olması gereken O ama
    normal şartlarda yalnız.
    Sağlıklı bir spor ortamı var,spor kültürümüz yerleşmiş,eşit şartlarda rekabet ediyorsak (gs ile biz eşit şartlarda rakabet etmiyoruz değil mi ? ) ve de 17/1 gibi bize düşman muamelesi yapılmayan normal bir futbol - spor ortamında ben de yenmeyi,yenilmeyi,şampiyonlukları çok dert etmem ama görüyoruz Türkiye'deki ortamı.
    Böyle bir ortamda bu tür fair davranışların çok hafif tabiriyle saflık olduğunu düşünüyorum.
    Şartlar normal olsa amenna Aykut ve sana ben de katılırım.
    Diğer 2 konuşması gene çok hafif tabirle büyük gaf olmuştur.Konya maçından sonra o konuşmasıyla ateşlediği fitil o sezon bizim şampiyonluğumuza mal olmuştur.Temizligçiler ittifakını biliyoruz.O nedenle Aykut Antrenörlük kariyerinde bize bir Şampiyonluk borçludur diye düşünüyorum.
    Aziz Yıldırım'ın arkasında durma konusunda sana katılıyorum ama başka çaresi yok çünkü oklar direk kendisine dönecek artık.
    Bu sezon Şampiyon olmamız milyon kere şart.
    Kadro kalitesi konusunda öyle düşünüyorum.
    Ben Mehmet Topuz ve Özer'in bile FB'de şu halleri ile oynayacak kapasitede olduklarını dşünmüyorum.3,5 kişi dedim ama zorlarsak 5-6 kişiye çıkarabiliriz ama yeter mi ?
    FB bu kadrodan çok daha güçlü kadrolara sahipti bundan önce.
    Gençler konusunda boşuna ümitlenme.Olursa asrın sürprizi olur.Geçen sezonun en gözde gençlerini sen yazmışsın zaten ne olduklarını.
    Ya Baba 10 yıl emek vererek yetiştirdiğin ve kongre öncesi en zayıf noktalarından biri olan bu alyapı meselesi sorusu sorulunca tek onun Özgür Çek'in ismini verğin çocuğu Özer'e karşılık paranın yanında takasa veriyorsan hangi altyapı düzeninden bahsedelim ve ümit bekleyelim.
    Sen yaz gene blogunda Baba okuyan elbette vardır.1 kişi bile okusa kardır.
    Kapatma sakın.Kapatırsan da yerin hazır bizim dükkanlarda yer çok :))

    Selamlar.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler