6 Ağustos 2010 Cuma

Fransa Ligi (Ligue 1) 2010-2011 Sezonu Başlıyor.

Fransa'da heyecan başlıyor!

Fransa Ligue 1'de 2010-2011 sezonu, yarın yapılacak maçlarla başlıyor.

Sezonun ilk haftasında, geçen yılın şampiyonu Marsilya, lige yeni yükselen Caen'i sahasında ağırlayacak. Marsilya'nın geçen sezon 78 puanla şampiyon olduğu ligde, Lyon ikinci, Auxerre üçüncü sırada bitirmişti.


Fransa Ligue 2'de geçen sezon ilk 3 sırada bitiren Caen, Brest ve Arles Avignon bu sezon birinci ligde mücadele edecek.

UEFA klasmanında beşinci sırada yer alan Ligue 1'de bugüne kadar 18 farklı takım şampiyonluğa ulaştı. Fransa'da 1932'de kurulan futbol liginin ilk şampiyonu Lille oldu.

Fransa'da en çok şampiyon olan takım son şampiyonluğunu 1981'de kazanan Saint Etienne. Son yıllarda çok başarılı olan 2002-2008'de 7 kez üst üste şampiyon olan Lyon'un başka şampiyonluğu bulunmuyor.   

Fransa'da şampiyonluk kazanan takımlar ve şampiyonluk sayıları şöyle:
Saint-Etienne (10), Marsilya (9), Nantes (8), Monaco (7), Lyon (7) Stade de Reims (6) Bordeaux (6), Lille (3), Nice (4), Sochaux-Montbeliard (2), FC Sete (2), Paris Saint-Germain (2), RCF Paris (1), FC Rouen (1), Roubaix (1), Strasbourg (1), Auxerre (1), Lens (1).

İLK HAFTA FİKSTÜRÜ
Sezonun ilk haftasında şu maçlar oynanacak:

7 Ağustos Cumartesi:
Auxerre - Lorient
Lens - Nancy
Lyon - Monaco
Marsilya - Caen
Nice - Valenciennes
Rennes - Lille
Sochaux - Arles-Avignon
Toulouse - Brest
Paris Saint Germain - Saint-Etienne

8 Ağustos Pazar:
Montpellier - Bordeaux

TAKIMLARIN KADROLARI :
Auxerre
Bordeaux
Brest
Caen
Lens
Lille
Lorient
Lyon
Marseille
Monaco
Montpellier
Nancy
Nice
Paris Saint-Germain
Rennes
Saint-Etienne
Sochaux
Toulouse
Valenciennes
 TRANSFER RAPORU

Arles
Gelenler : Frederic Nimani (loan, AS Monaco), Chafik Najih (free, Clermont), Jamel Ait Ben Idir (free, Le Havre), Hameur Bouazza (free, Blackpool), Remy Cabella (loan, Montpellier), Vincent Plante (loan, Caen), Amin Erbati (free, Moghreb Tetouan), Mihaita Plesan (loan, Steaua Bucharest), Fabien Laurenti (free, Brest), Yann Kermorgant (loan, Leicester City), Franck Dja Djedje (free, Strasbourg), Kamel Ghilas (loan, Hull City), Alvaro Mejia Perez (free, Real Murcia)
Gidenler : Marvin Esor (free, Clermont)
AS Monaco
Gelenler :  Petter Hansson (free, Stade Rennes), Daniel Niculae (free, Auxerre), Sebastien Chabbert (free, Charleroi), Pierre-Emerick Aubameyang (loan, AC Milan)
Gidenler : Pierre-Noel Ettori (free, Nimes), Frederic Nimani (loan, Arles), Yohann Thuram-Ulien (loan, Tours), Yohan Mollo (loan, Caen), Nene (€5.5m, Paris Saint-Germain), Yvan Erichot (loan, Clermont)
AS Nancy Lorraine
Gelenler : Mahama Vahirua (free, Lorient), Alexandre Cuvillier (loan, Boulogne)
Gidenler  : Bocundji Ca (loan, Tours),İssiar Dia (Fenerbahçe)
Auxerre
Gelenler :  Soumahoro Johnson (free, Amiens), Anthony Le Tallec (€3m, Le Mans)
Gidenler : Gabriel Tamas (undisclosed, West Bromwich Albion), Daniel Niculae (free, AS Monaco), Moussa Narry (undisclosed, Le Mans), Damien Dufour (free, Chateauroux), Kevin Lejeune (free, Tours) 
Bordeaux
Gelenler : Vujadin Savic (€1m, Red Star Belgrade)
Gidenler : Marouane Chamakh (free, Arsenal), Christopher Glombard (loan, Reims), Grzegorz Krychowiak (loan, Reims), Fabien Famolle (free, Clermont), Wilfried Moimbe (free, Tours)
Brest
Gelenler : Tomas Micola (undisclosed, Banik Ostrava), Mario Licka (undisclosed, Banik Ostrava), Gaeten Deneuve (free, Chateauroux), Filipos Darlas (free, Panathinaikos), Grandi Ngoyi (loan, Paris Saint-Germain), Fodie Traore (free, Quevilly)
Gidenler :  Mathias Autret (free, Lorient), Cedric Fabien (free, Boulogne), David Bouard (free, Vannes), Fabien Laurenti (free, Arles)
Caen
Gelenler : Romain Hamouma (€1m, Laval), Benjamin Morel (free, Dives), Branko Lazarevic (free, OFK Beograd), Damien Marcq (€2m, Boulogne), Yohan Mollo (loan, AS Monaco)
Gidenler : Julien Toudic (loan, Reims), Nicolas Florentin (free, Angers), Clevid Dikamona (free, Le Havre), Vincent Plante (loan, Arles)
Lens
Gelenler :  Sidi Keita (loan return, Xerez)
Gidenler :
Lille
Gelenler : Moussa Sow (free, Stade Rennes)
Gidenler :  Jim Said (free, Valenciennes), Omar Benzerga (free, Nantes), Ludovic Butelle (loan, Nimes), Nicolas Fauvergue (loan, Sedan), Jonathan Rivierez (loan, Le Havre)
Lorient
Gelenler : Mathias Autret (free, Brest), Francis Coquelin (loan, Arsenal), Alaixys Romau (undisclosed, Grenoble), Bruno Ecuele Manga (free, Angers), Remi Mulumba (free, Amiens), Lamine Kone (undisclosed, Chateauroux)
Gidenler : Sylvain Marchal (free, St. Etienne), Mahama Vahirua (free, AS Nancy Lorraine), Benjamin Genton (free, Le Havre) 
Lyon
Gelenler :  Jimmy Briand (€6m, Stade Rennes)
Gidenler : Eric Tie Bi (loan, Evian), Yoann Court (free, Sedan), Mathieu Bodmer (€2.5m, Paris Saint-Germain)
Marseille
Gelenler : Samir Malcuit (free, Racing Paris), Cesar Azpilicueta (€7m, Osasuna) 
Gidenler :  Charley Fomen (loan, Dijon), Fabien Barillon (free, Istres)
Montpellier
Gelenler :  Marco Estrada (€1m, Universidad de Chile), Hasan Kabze (free, Rubin Kazan)
Gidenler : Johann Carrasso (undisclosed, Stade Rennes), Victor Montano (undisclosed, Stade Rennes), Alberto Costa (€6.5m, Valencia), Remy Cabella (loan, Arles)
Nice
Gelenler : Renato Civelli (undisclosed, San Lorenzo), Nemanja Pejcinovic (loan, Rad Belgrade)
Gidenler : Onyekachi Apam (undisclosed, Stade Rennes)
Paris Saint-Germain
Gelenler : Sofiane Hanni (free, Nantes), Mathieu Bodmer (€2.5m, Lyon), Nene (€5.5m, AS Monaco)
Gidenler :  Brice Dja Djedje (loan, Evian), Alexandre Letellier (free, Angers), Grandi Ngoyi (loan, Brest)
Sochaux
Gelenler : David Sauget (free, Grenoble), Kevin Anin (free, Le Havre), Modibo Maiga (undisclosed, Le Mans)
Gidenler : Sloan Privat (loan, Clermont), Stephane Dalmat (€1.5m, Stade Rennes)
St. Etienne
Gelenler : Sylvain Marchal (free, Lorient), Gervais Sanou (free, Centre Saint-Etienne), Laurent Batlles (free, Grenoble), Carlos Bocanegra (€500k, Stade Rennes), Albin Ebondo (free, Toulouse)
Gidenler :
Stade Rennes
Gelenler : Jean Armel Kana-Biyik (€2m, Le Havre), Onyekachi Apam (undisclosed, Nice), Johann Carrasso (undisclosed, Montpellier), Georges Mandjeck (undisclosed, VfB Stuttgart), Victor Montano (undisclosed, Montpellier), Stephane Dalmat (€1.5m, Sochaux)
Gidenler : Petter Hansson (free, AS Monaco), Jimmy Briand (€6m, Lyon), Maxime La Marchand (free, Le Havre), Moussa Sow (free, Lille), Carlos Bocanegra (€500k, St. Etienne), Vincent Pajot (loan, Boulogne), Yohann Lasimant (free, Grenoble)
Toulouse
Gelenler : Wassim Ben Yedder (undisclosed, Alfortville), Adrian Gunno (loan, Boca Juniors)
Gidenler : Kevin Dupuis (free, Chateauroux), Olivier Blondel (free, Troyes), Albin Ebondo (free, St. Etienne)
Valenciennes
Gelenler : Nicolas Pallois (undisclosed, Quevilly), Jim Said (free, Lille), Salim Haroun Nze (free, Boulogne-Billancourt), Christopher N’Zay (free, Servette)
Gidenler : Mody Traore (loan, Le Havre)
 (31 Temmuz 2010 Güncelleme)

Fransa Ligi'nde sezonun en pahalı 5 transferi şöyle:

OYUNCU             YENİ TAKIMI  ESKİ TAKIMI

Dieumerci Mbokani  Monaco       Standard Liege  (7 milyon avro)
Cesar Azpilicueta  Marsilya     Osasuna         (7  milyon avro)
Victor Montano     Rennes       Montpellier     (6.5  milyon avro)
Jimmy Briand       Lyon         Rennes          (6  milyon avro)
Nene               Paris SG     Monaco          (5.5 milyon avro)

Ligin yeni transferleri arasında Montpellier'in Rubin Kazan'dan transfer ettiği Hasan Kabze de yer alıyor. 



@Auxerre
2009-2010 sezonunda herkesi şaşırtarak ligi üst sıralarda bitiren ve oynadığı iğrenç futbol ile antipati uyandıran Auxerre,yaz transfer sezonunu sakin geçiriyor.Polonyalı forvet Jelen takımın her şeyi ve bu oyuncunun geçen seneki performansı Marsilya ve Lyon gibi bu ligin ağır abilerinin iştahını kabartıyor.Jelen'i kaybederlerse sıradan bir takım olabilirler.Geçen sene forvet arkasında iyi işler yapan Niculae ile yollar ayrıldı.Bu önemli bir kayıp bana göre! 2009-2010 sezonunda Le Mans takımını bu ligde tutabilmek için çok çaba sarfeden Le Tallec alındı.Jelen ile iyi bir ikili olabilir zira kumaşı sağlam!...

@Bordeaux
Geçen seneyi ahlar vahlar içerisinde yiyip bitiren ve şampiyonluk ancak böyle verilir dedirten bir takım Bordeaux.Belki'de Blanc'ın Milli Takımın başına geçeyimde ne olursa olsun fikri sebep oldu bu faciaya.Takımın Gourcuff ile birlikdeki en önemli oyuncusu Chamakh, Arsenal takımına transfer oldu.Placante ise San Lorenzo takımına gitti.Nancy takımından Ayite,Diabate ve Marange alındı.Belgrad takımından alınan 20 yaşındaki Savic, Chamakh'ın eksikliğini dolduracakmı? çok zorrrrr.....Bordeaux başkanı "Para yok ve küçülmeye gidiyoruz.Loic Remy ile ilgilendiğimiz doğru ama West-Ham takımının verdiği ücret ile boy ölçüşmemiz mümkün değil."dedi..

@Lille
Geçen sene izlerken zevk aldığım takımların başında gelen Lille, Fransa futbolunun tabiatına aykırı olan hücum kere hücum anlayışı ile ligin en sevilen takımıydı.Gervinho,Frau,Cabaye'li zengin hücum hattına Rennes takımının yıldızlarından hücumcu Sow ile takviye yaptı.Fazla forma şansı tanınmayan Aubameyang takımdan ayrıldı.

@Lorient
Bir takım ancak bu kadar sabote edilebilir! Koscienly, Vahirua,Marchal,Ducase ve Mansouri...Şaka gibi....Takımda direkt oynayan bu oyuncular satıldı.Üstelik yerlerini dolduracak oyuncular hala alınmadı.İyi para kazandık diye böbürlenen başkan, Gameiro'yuda satarsa şaşırmam..!!!!

@Lyon
Lale devri dönemi biten Lyon, artık şampiyon olmak zorunda zira taraftarları bu kadar beklemye alışık değil.Rennes ve Milli takımın yıldızı genç yetenek Briand'ı kadrosuna katarak sükse yaptı.Sunderland takımından defans oyuncusu Mensah alındı.Bodmer ve Govou takımdan ayrıldı zaten zamanı gelmişti.

@Marsilya
Geçen senenin şampiyonu Marsilya, Osasuna'dan defans oyuncusu Azpilicueta(7M.Euro) alarak şu ana kadar'ki en pahalı transfere imza attı.Yükselen yıldız Ayew ve Valenciennes takımının golcüsü Samassa kadroya dahil edildi.B.Kone,Morientes gibi hücumcuları takımdan ayrıldı.Birde şu Brandao ayrılsa ne hayırlı olacak Marsilya adına.Gignac veyahut Gameiro geçti içimden düşünseniz ya Niang-Gignac ne gider ama....

@Monaco
Transfer sezonunun en hareketli takımlarından olan Monaco,Nene,Pino ve Maazou gibi önemli oyuncularına kaybetmesine rağmen,Hansson,Niculae gibi önemli transferlere imza attırdılar.İyi bir golcü şart!.Zira Park yalnız kalacak....

@Montpellier
Costa ve Montano gibi çok önemli 2 oyuncusunu kaybeden Montpellier,Bocaly ve Hasan Kabze ile anlaştı.Ait-Fana-Kabze iklisinin ne yapacağı merak konusu...

@PSG
Nene transferi başlı başına bir olay,Mevlüt ve Hoarou ile hücum hattı mükemmel olan PSG, Nene ile duran top,asist ve skor anlamında sıkıntı yaşamaları çok zor gibi.

@St.Etienne
Mirallas,Dabo!!!!!!,Diakhite ve Tavlaridis takımdan ayrıldı.Rennes takımından USA Milli takımında oynayan Bocanegra,Toulouse takımının defansif orta saha oyuncusu Ebondo,Lorient takımının sağ kanat savunucusu Marchal kadroya dahil edildi...



(http://www.turkbetcenter.com/forum) 


Fransa Ligini bu sezonda KANAL A ekranlarından izleyeceğiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler