6 Ağustos 2010 Cuma

Hollanda Ligi (Eredivise) 2010-2011 Sezonu Başlıyor.


Şifre esaretinden kurtulan bir lig Hollanda ligi.D Smart yayınlıyordu geçen sezon,bu sezon ise uydudan yayın
yapan BEYAZ TV yayınlayacak.Uydudan izleme imkanı olanlar için iyi bir imkan olduğu için bu lig ile ilgili
başlık açtım.Bu akşam 21.45'te Roda - Twente maçı ile başlıyor Eredivisie.
BEYAZ TV Cumartesi akşamı 21.45'te Heerenveen - PSV,Pazar 15.30'da ise Groningen - Ajax maçlarını
yayınlayacak.Oldukça zevkli maçlar oynanan bir lig.Böyle bir ligin açık kanaldan yayınlanması futbolseverler için sevindirici.

1.HAFTA MAÇLARI


Cuma 06/08/10 Roda JC 21 : 45 Twente

Cumartesi 07/08/10 NEC 19 : 45 VVV



Heracles 20 : 45 Willem II



De Graafschap 20 : 45 Excelsior



Heerenveen 21 : 45 PSV

Pazar 08/08/10 Vitesse 15 : 30 ADO Den Haag



Feyenoord 15 : 30 Utrecht



Groningen 15 : 30 Ajax



NAC Breda 17 : 30 AZ

TAKIMLAR

ADO Den Haag
Ajax
AZ Alkmaar
De Graafschap
Excelsior
Feyenoord
FC Groningen
SC Heerenveen
Heracles Almelo
NAC Breda
NEC Nijmegen
PSV Eindhoven
Roda JC
FC Twente
FC Utrecht
Vitesse
VVV Venlo
Willem II
Zirveye oynayacak takımlar ;geçen yılın Şampiyonu FCTwente,Ajax,PSV,Feyenoord ve AZ Alkmaar.







Geçen sezonun şampiyonu bu seneye kan kayıplarıyla başladı. En başka teknik direktörlerini kaybedeb ekip yerine geçen sezom Belçika ekibi Gent'i çalıştıran Michel Preud´homme ile anlaştılar. 51 yaşındaki teknik adam sağlam oyunu tercih eden yapısıyla tanınıyor. Oynattığı takımlarda özellikle defans hattına önem veren teknik adam gol yemeyen bir takım oluşturma düşüncesinde.
Teknik direktörün yanında, takımı sırtlayan oyuncuları Stoch da takımdan ayrılmıştı. Bunun yanında defansın önemli oyuncularından Slobodan Rajkovic, takımın golcü oyuncularından Blaise Nkufo, yine forvetin öenmli isimlerinden Marko Arnautovic takımdan ayrıldılar.
Giden oyuncuların yerine 2 tane çok önemli transfer yapıldı. Emir Bajrami ve Marc Janko. Emir Bajrami Stoch'n yerini doldurabilecek mi birlikte göreceğiz Janko ise bence çok isabetli bir trasnfer. Eğer orta sahadaki bütünlüğü tekrar sağlayabilrilerse bence Ruiz'le birlikte çok iyi bir ikilil olurlar.
Twente'nin çok kan kaybettiği aşikar. Bu sene taraftar beklenti içerisinde olacaktır. Mutlaka yine üst sıralara oyanayacaklardır fakat ben bu sene onları şampiyonluka dayı olarak görmüyorum. Belki koç McClaren gitmemiş olsaydı adaylar arasında gösterebilirdim ama yeni koç benim için tam bir soru işareti.

Mevcut Kadro

Hazırlık Maçları







Geçen sezonu Twente'yle burun buruna giderek son haftada şampiyonluğu kaptıran Ajax bu sene şampiyonluğu istiyor.
Takıma henüz bir trasnfer yapılmazken takımın önemli oyuncularından Kennedy, Rommedahl, Pantelic ve Ogararu ile yollar ayrıldı. Pantelic'in durumu daha netleşmedi ama yakın zamanda netleşeceğe benziyor ki ismi zaten Trabzonspor'la anılıyor.
Yakın zamanda iyi bir iki transfer yapılacağını tahmin ediyorum. Tabi ki de şampiyonluğun en büyük adaylarından Ajax bu sene de.Şampiyonlar Ligi  3.eleme turunda ilk maçta evlerinde 1-1 berabere kaldıkları PAOK ile deplasmanda 3-3 ile play off'a yükseldiler.Luis Suarez kaldığı yerden deva ediyor.

Mevcut Kadro



Hazırlık Maçları






Geçen sezonu şampiyonun 8 puan gerisinde bitirerek hayal kırıklığı yaratan PSV bu sezona iddalı hazırlanıyor.
Geçen seneki kadrodan sadece Ooijer ve Marcelis ile yollarını ayıran ekip kadrosuna önemli isimleri kattı.
Defans hattına 22 yaşındaki Jagos Vukovic ve 23 yaşındaki Marcelo Antônio Guedes Filho'yu katan ekipte forvet hattına Alkmaar'dan Jeremain Lens ve orta sahasına Kopenhag'dan Atiba Hutchinson'ı renklerine bağladı. Asıl sıkıntısı orta saha ve defans hattı olan PSV'nin nokta transferler yaptığını söylemek mümkün.
Yıllardır şampiyonluğa hasret olan ekibin bu sene şampiyonluk için elinden geleni yapacağına şüphem yok.

Mevcut Kadro



Hazırlık Maçları






Geçen sezonu çalkantılarla geçiren Feyenoord bana göre çok vasat bir görüntü çizdi. Şampiyonun 25 puan gerisinde 4.lükle bitirebildi sezonu.
Landzaat ve Guzman gibi önemli oyuncularıyla yollarını ayıran ekipte, Makaay ve Bronchorst da jübilesini yaparak takımı bıraktılar.
Giden oyuncuların yerine yenileri de alınmadı işin garip tarafı. Zaten çok ahım şahım oynamayan takım neler yapacak merak konusu. Rus ekibinden alınan Fedor Smolov forvet hattına canlılılık getirebilecek mi göreceğiz. Diğer takımların durumlarını da göz önüne alında bu sene yine 4-6 arasında bitirler diye düşünüyorum.

Mecut Kadro



Hazırlık Maçları

 





Geçen sezonun saçmalayan ekiplernden olan Alkmaar bu seneye de suskun gireceğe benziyor. Henüz transfer konusunda somut bir adım atmayan takımda defans oyuncusu David Mendes da Silva, forvet oyuncusu Lens takımdan ayrıldılar. Bunun yanında defans hattına PSV'den Dirk Marcellis, Waalwijk'ten foevet Charlison Benschop alındılar ki bu oyuncuaların Alkmaar gibi kaliteli bir takımda ne kadar tutunabileceklerini merak ediyorum. Geçen seneden çok fazla farkı olmayacaktır Alkmaar'ın...

Mevcut Kadro



Hazılrık Maçları
(Bu 5 takımın incelemesi turkbetcenter.com forumdan alınmıştır.)

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler