12 Ağustos 2010 Perşembe

SÜPERLİG TAKIM İNCELEMELERİ : FENERBAHÇE

Fenerbahçe.JPG

Fenerbahçe 1.JPG
Fenerbahçe 2.JPG
Mamadou Niang  Senegal   F

Fenerbahçe 4.JPG
Gelenler : Mamadou Niang  (Marsilya 14.08.2010)
Gidenler :  Deivid de Souza (Flamengo 19.08.2010)


Fenerbahçe 3.JPG

İDEAL 11
(4-2-3-1)
                               Volkan
Gökhan Gönül   Lugano  Bilica    Caner
                   Mehmet Topuz  Emre
            Dia              Alex         Stoch  
                              Niang 
NOT : 
* 6 yabancı oynaması ciddi sorun.Pek çok kişi Alex'i veya Bilica'yı kesebilir ama ben A.Santos'u kestim.
Baroni  zaten kesik.

ANALİZ
  Fenerbahçe futbol takımı hakkında defalarca yazdık.Bir şey yazmakta istemiyorum ama bu çalışma serisi için bir analiz gerekiyor ne yazık ki.Evvela en baştan söyleyeyim;benim bu Aziz Yıldırım ve yönetimine,anlayışına hiç mi hiç güvenim yok.Dolayısıyla takıma da ne inancım var ne güvenim.
 Çok uzun yıllardır uygulanan yanlış politikalar sonucu Fenerbahçe Spor Kulübünün ''Amiral Gemisi'' dediğimiz futbol takımı ne yazık ki çok güçsüzleştirilmiş,sıradanlaştırılmıştır.Son 2 sezonu Sivasspor ve Bursaspor gibi vasat Anadolu takımlarının gerisinde bitirmiş ve rüyalarında görse inanmayacakları,ilk 5'e girme hedefi ile yola çıkan Bursaspor'u Şampiyon yaparak tarihe geçirmişlerdir.
 Fenerbahçe futbol takımında çok uzun süredir geniş çaplı bir revizyon yapılması gerekiyordu.Ama 1 futbolcu bile transfer etmek için 3 Ay uğraşan,adeta göbeği çatlayan FB Yönetimi elbette 8-9 oyuncu gönderip,8-9 kaliteli futbolcu almayı beceremeyeceği için oralı olmadılar.Ama sorunlar her defasında onların suratına tokat gibi vurdu.Artık 5 yaşındaki çocukların bile bildiği takımın eksik mevkiilerine transfer yapmak yerine masallar okuyarak takımın yeterli ve başarılı olduğunu hatta ''gs ve bjk'ye 10 puan fark attık'' gibi komik vecizeler bile yumurtladı Aziz Yıldırım.Takımda çapsız ve kalitesiz 2,3.sınıf futbolcular yata yata göbek büyüte büyüte para kazandılar yıllardır.Bakın 1,5 yıldır takımda olan hem sportif direktörümüz hem teknik direktörümüz Aykut Kocaman ne diyor ;
SORUNLARDAN BİRİ AİDİYET EKSİKLİĞİ
Aykut Kocaman, takımda gördüğü en önemli eksikliklerden birinin profesyonel aidiyet olduğunu belirtti. Takımda profesyonelliğin şartlarını yerine getirme ve Fenerbahçe’nin değerini anlama konusunda sıkıntılı olan isimler olduğunu ifade etti, “Hepimiz, ben de oyuncular da dünyanın en büyük kulüplerinden birinde olduğumuzu, Fenerbahçe’nin başka bir yer olduğunu iyice özümsemeliyiz” cümlesini kurdu. 

  E işte biz de onu yazıyor,çiziyoruz sürekli.O yüzden revizyon yapın diyoruz.O yüzden hem mental hem teknik açıdan kaliteli 8-9 birinci sınıf oyuncu transfer edilmeli dedik.Aykut Kocaman'da hem 5 yediği Köln hem de elendiğiYB maçlarından sonra bu minvalde açıklamalar yaptı ama lafta kalıyor hep.
İcraat yok.Gidecek tonla adam var ve alınması gereken.Bunu Aykut'ta biliyor ve çıtlatıyor ama yapamıyor.Neden ? Çünkü Padişah Aziz basın önünde yalandan Aykut tek yetkili ,her şeyi yapabilir,biz arkasındayız deyip perde arkasında veto ediyor da ondan.Niye tamam demiyor Aziz ?
 E gönderilecek adamların paso zarar hanesine yazılacak maliyeti ve alınması gereken o kadar adamın maliyetini üstlenmek istemiyor çünkü borç aşmış 300 milyon doları.Prensi ,bombası Guiza'yı geçen yıl satın dedik gene az da olsa piyasası varken,10 m.euro veren olduğu halde tıpkı Appiah gitmek istediği ve Schalke 8 m.euro verdiği zaman satmayıp çok bildiği için elinde patladı gene.Hiç ders  almıyor.Onun için kızıyoruz işte.Al Guiza'yı kim istiyor ,kim alacak ? Adam düz koşu yaparken üst adalesi atmış ve 1 Ay yokmuş.Bedava gitmek istiyor ,biliyor çünkü bu kurumsal yapıda böyle rezilliklerin olağan olduğunu.
 Çok uzatmak istemiyorum aslında ama yazdıkça bir sürü şey yazası geliyor insanın.
  Aykut Kocaman'ın istediği trasferlerin ne kadarı yapıldı ? Gerçi SD olarak kendisi yetkili ve yapması gerekiyor ''Kurumsal yapı gereği'' ya.
  Sportif Direktörlük konusu gündeme geliyor. "F.Bahçe’nin sportif direktörü kim?" diye soruyoruz. Kocaman, aidiyet duygusuna dikkat çekip "Geliş şeklim belki biraz anormal oldu ama benim tabii ki" diyor. Mosturoğlu söze giriyor: "Aykut Hoca iki görevi birden yapacak. Bu kurumsallaşma adına düşünce devrimidir."
Ne düşünce devrimi ama ya .Hahaahahahahhhaaaaaaaaaaa.
 Teknik olarak ,Aykut Kocaman'ın kafasında oynatmak istediği oyun sistemi konusunda büyük sıkıntı var bir kere.Topa sahip olup,hızlı,dikine oynayan rakibi baskı altına alan ve kısa mesafede oynayan bir takım bu oyuncularla ve bu 4-2-3-1 dizilişi ile olmaz.Takım savunmasının en ileri uçtaki oyuncudan başlayaması gerekiyor.Gyan'ı onun için istedi ama olsaydı bu kez gol sıkıntısı çekilirdi.Niang Gyan kadar pres yapamaz ama ondan çok daha fazla golcü.Alex'in de olduğu bir takım ve alınan 2 kanat oyuncusu Stoch ve Dia'nın da
klasik 4-3-3'ün kanat oyuncuları olduğu için defansif açıdan zayıf oldukları,kesici ön libero olarak Selçuk ve Baroni gibi kalitesiz oyuncularla,defans tandeminde Bilica gibi saatli bomba ve sol bekte A.Santos v Caner gibi defansif açıdan zayıf oyuncuların bulunduğu bir kadro ile Aykut Kocaman'ın işi çok zor.Kendisi de bunun farkında.6 haftalık kritik bir eşik belirlemiş.Olmazsa başka arayışlara gireriz diyor ama zaten Sıfır kredi ile başlanan bir sezonda daha kafadan YB faciası ile sıfırı da tüketmişken nasıl olacak hocam ?
 Aykut Kocaman şunu diyor ; Şu anda bizde en büyük sorun aidiyet eksikliği ve basit top kaybı. Çünkü topa sahip olamazsak, böyle koşmak zorunda kalırız.” 
 Bu kadar zannediyor sorunları.Artı Baroni'nin Aurelio'dan iyi olduğunu,Bilica'yı beğendiğini,yerli futbolcuların kalitelerinin yeterli olduğunu  söylüyor.
Bu kafa ile başarılı olması çok zor.Yönetim zaten nirvanaya ulaşmış durumda narsistlikte.
YÖNETİM KENDİSİNİ BAŞARISIZ BULMUYOR
Yönetici Şekip Mosturoğlu yönetim olarak sportif direktör ve teknik direktör (bu durumda sadece Aykut Kocaman) planlamasına göre hareket edildiğini söyledi. 3 yabancı ve belki bir yabancı ve belki bir yerli ile transferin kapatılacağını anladık. Yönetim transferin geciktiğini bir türlü kabul etmedi. “Başarısız değiliz. Hata yapmadık” dediler ki bunun aksi zaten haber olurdu. 
Serdar Ali Çeliker - Habertürk
 Ne diyelim ki daha.
  Yukarıda yaptığım 11'de 6 yabancı olayından dolayı ideal kadroda sorun olabileceğini belirttim.
 Mecburen Türk oyuncuları kullanmak zorundasın.Vasat yerlilerle ne kadar başarılı olunabilir ortada.
Kısacası ,Fenerbahçe bu kadro ve zihniyetle Şampiyonluk yarışında en az şansa sahip takım.
Bu sezon herhalde Eskişehirspor veya Gaziantepspor'a geçilmemek için mücadele ederler.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler