13 Ağustos 2010 Cuma

SÜPERLİG TAKIM İNCELEMELERİ : ESKİŞEHİRSPOR

Eskişehirspor 1.JPG

eskişehir.JPG
Luka Vucko

TRANSFER RAPORU
 Gelenler : Batuhan Karadeniz,Erkan Zengin,Rodrigo Tello (Beşiktaş),Burhan Eşer (G.Birliği),Emre Aygün (A.Gücü),Victor Hugo Gomez Passos ''Pele'' (Portekiz),Tunay Acar (SV Wehen-Almanya),Bruno Bertucci  (Defans-Corinthians-Brezilya-Kiralık * Gönderildi.), Diego Angelo de Oliveria (Genoa-İtalya)(* Bu transfer gerçekleşmedi)

Gidenler : Mehmet Yılmaz ( G.Antepspor),Ragıp Başdağ (Karabükspor),El Saka (Serbest),Murat Önür,Tarık Mayhoş,Hüseyin Güngör,(Serbest),Ömer Yalçın,Abdullah Halman (G.Antep Bel.),Ümit Karan (Kadro dışı),Ahmet Sağlam (Kaleci-Göztepe),S.Poljak (S.Belupo),Özgür Öcal (Ordu)

''Pele'' lakaplı Vitor Hugo Gomes Passos
22 yaşında.Ön libero.İnter, Porto, Portsmount ve Valladolid'de forma giydi.
San 2 yılında İngiltere'nin Portsmouth ve İspanya'nın Valladolid takımlarında kiralık olarak forma giyen Vitor Hugo Gomes Passos, Eskişehirspor’la 3 yıllığı 1 milyon 800 bin euroya anlaştı. Bonservisi için kulübüne 420 bin euro verildi. 'Pele' lakaplı 23 yaşındaki orta saha oyuncusu.


''Pele'', Es-Es ile imzaladı..
 Rodrigo Tello
Tello Es Es'te!
 Bruno Bertucci 
(Brezilya'nın Corinthians takımından 20 yaşındaki defans oyuncusu.Kiralık)
* Bu oyuncu beğenilmeyerek gönderildi.

Es Es'e genç savunmacı..
 Diego Angelo de Oliveria
(24 yaşında.1.92.Stoper.Genoa-İtalya-1 yıl kiralık ,3 yıllık-Geçen yıl Portekiz'in Naval takımında kiralık oynadı.) (* Bu transfer gerçekleşmedi.)



HAZIRLIK MAÇLARI
Bucaspor - Eskişehirspor 2-3  55.Serdar,68.Batuhan,87 Sezer
İstanbul B.B.- Eskişehirspor 3-0 
Kecskemet (Macaristan) - Eskişehirspor 2-0

İLK 11
4-2-3-1
                                             İvesa

           Koray     Sezgin    Nadareviç      Volkan

                                        Pele   Doğa

                 Burhan ( Serdar )           Sezer              Tello

                                       Batuhan (Jaycee)
ANALİZ
Eskişehirspor  transferde epey hareketliydi.Batuhan,Burhan,Tello ve Pele gibi ses getirecek transferler yaptılar.
Açıkası Tello'nun tercihine şaşırdım.
Son olarakta bir yabancı stoper aldılar.Ümit Karan olayı keyifleri kaçırsa da - Rıza Çalımbay istemiyor,bundan sonrası yönetimle aralarında diyor - yaptıkları mini revizyon ile kadro kalitesini  arttırdıklarını düşünüyorum.
Bazı mevkiilerde alternatif eksiklikleri olsa da zirveyi zorlayacak kadro gibi görünüyor.En azından geçen sezonki 7.likten daha iyi bir derece yapabilirler.Tabii bunda Batuhan gibi yetenekli ama haşarı bir genç golcünün saha içi ve saha dışı performansı önemli bir belirleyici faktör olacaktır.
 Kalede İvesa zaman zaman yenmeyecek golleri yese de iyi ama alternafi yok.Sağ bekte geçen sezon gs maçında attığı 2 golle gündeme oturan Koray oynayacak sanırım.Yedeği soru işareti.Sol bek Volkan garanti.Nadareviç gibi sağlam bir stoperin yanına yeni transfer yapıldı.Diego eğer iyi çıkarsa çok iyi olur.  Sezgin alternatif isim orada.
Orta sahada da genç Alper Potuk,Erkan Zengin,Burhan Eşer ve Fahri Tatan gibi iyi alternatifler var.
Forvette de Emre Aygün,Jaycee,Adem Sarı gibi alternatifler var ama bir yabancı forvet daha transfer edebilseler iyi olurdu.6 yabancıları var henüz.Veya Ümit Karan affedilebilir mi bilemiyorum ama Rıza Çalımbay sanırım affetmez.
Geçen sezon sorunları kendi sahalarındaki başarılarını deplasmanda gösterememeleriydi.Bu sezon bunu aşarlarsa başarı grafiklerini yukarılara çekebilirler.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler