12 Ağustos 2010 Perşembe

SÜPERLİG TAKIM İNCELEMELERİ : GALATASARAY

gs 1.JPG

gs.JPG


gs 2.JPG 

gs.JPG

İDEAL 11
 (4-3-3)
                        Aykut
Sabri   Neill    Servet    Hakan Balta
       Mustafa Sarp  Cana  Arda
    Serdar Özkan   Baros   Kewell
(Elano)

ANALİZ
 Galatasaray'da Fenerbahçe gibi sorunlu bir takım.Yönetimde özellikle Haldun Üstünel'in istifası ve bazı üyeleri küskünlüklerine bir türlü yapılamayan transferlerin sonucu teknik açıdan da ciddi  sıkıntıların görülmesi sezona tatsız başlamalarına yol açıyor.Her ne kadar Adnan Polat yapılan eleştirileri acımasız bulup,iyi yolda olduklarını söylese de her şey o topun 3 direğin arasından geçmesine bağlı.
 Adnan Polat önceliği transfer yerine borçları azaltmaya yönelik mali disipline veriyor.Şu ana kadar transferde gelenlere ve gidenlere baktığımızda takımın güçlenmediği görülüyor.Lorik Cana ve Pino gibi 2 yeni yabancı ne verebilir ? Lorik Cana ,Mehmet Topal gibi genç ve yerli bir ön liberodan sonra aynı veya daha fazla  maliyetle sadece oyunun defansif yönünü oynayan ve adil hakemlerle her maç kart görme ve takımı eksik bırakma potansiyeli olan bir oyuncu.Ki şu ana kadar hala hazır bir görüntü vermedi.Pino,Keita'nın Bonusu bile olamaz.
G.Saray için sezonun en ciddi transferleri Kewell ve Baros'un dönüşü olacaktır.Açıkcası Kewell'ın devam etmesine üzüldüm.Çok önemli bir futbolcu.Gs yönetimi kerhen devam ediyor ama Beograd maçlarında bile hemen etkisini gösterdi Kewell.Ancak yönetimi de o davranışta bulunduran müzmin sakatlığı da sorun tabii.
Zaten G.Saray'ın Arda ile beraber Baros ve Kewell'ın gösterecekleri performans kaderlerini belirleyecektir.
Tabii hala gelmesi beklenen 1-2 oyuncunun kimler olacağı ve ne verecekleri de önemli.Elano'nun gidici olduğunu tahmin ediyorum.Kalırsa da geçen yıldan bir farklı performansı olmaz.
G.Saray'da ufukta gözüken bir diğer sorun kalede olacak gibi.Aykut ve Ufuk hazırlık maçlarında pek güven vermediler.Gs'de de Fenerbahçe'de olduğu gibi forma giymemesi gereken oyuncular var.Barış gibi,Ayhan gibi.
Yapılan yerli transferler de Serdar Özkan dahil alternatiften öteye gidemez.Mehmet Batdal'ın bir Hakan Şükür olması bekleniyor ama çok zor.Çok ağır bir genç.Gol vuruşları da henüz yeterli değil.
Kısacası G.Saray'da ezeli rakibi Fenerbahçe gibi Şampiyonlukta Beşiktaş ve Trabzonspor'un gerisinde bir şansa sahip bana göre.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler