2 Şubat 2011 Çarşamba

Erkekler Euroleague Top 16.3.Maç : Fenerbahçe Ülker - Zalgiris Maç Öncesi

Fenerbahçe NTV'de coşacak!
      Bir ''kritik eşik maçı'' daha.
Kazanmamız bize Çeyrek final kapısını biraz daha açacak.Zalgiris'i ise devre dışı bırakacak.
Onların son şansı bu maç.
Bazı sakatlık sorunlarına rağmen iyi durumdayız.Hoca  "Her maçta iyi olmalıyız. Avrupa’da bir üst tura çıkmak istiyorsak, evimizde oynadığımız her maçı kazanmalıyız" diyor.
 Takımda bilindiği gibi Vidmar ve Engin zaten yok.Kinsey'in sakatlığı konusunda net bilgi yok.FB TV Vidmar ve Engin dışında eksik yok dedi.NTV ise Kinsey oynamayacak diyor.
Kaya Peker'in de dizinde ağrıları varmış.Oynarsa sanırım az süre alır.Son lig maçında da az süre almıştı.
 Ayrıca Kaptan Ömer Onan'ın soğuk algınlığı varmış ve son antrenmanlara katılmamış.Fakat Ömer Onan'ı tanıyoruz,hiç bir şart bu maçta oynamasına engel olamaz.
 Ömer Onan'a nazar değmesin çok formda.Ukiç,Saras,Tomas,Emir,Mirsad da aynı şekilde iyi durumdalar.
 Sert savunmamızı gene koyar,Valencia maçındaki top kayıplarını azaltıp (Top 16'nın en fazla top kaybeden takımıyız) ,verdiğimiz hücum ribauntlarına da dikkat edersek fazla sorun yaşamayız.Hücum ribauntlarına dikkat çünkü Zalgiris'in de en iyi yaptığı işlerden biri hücum ribauntu kovalamak.Mirsad'dan ribauntlar konusunda daha fazla yararlanma yoluna gidebiliriz.
Kaya da az süre alacaksa zaten Mirsad ,Lavri,Oğuz,May gibi süresini arttıracaktır.

 Zalgiris'e gelince ;
Euroleague sezonuna iyi başladılar ama sonradan düşüşe geçtiler.Başlarda aldıkları galibiyetlerin katkısı ile 5 galibiyet,5 mağlubiyet ile grubu 3.cü bitirerek Top 16'ya kaldılar.Ancak son 7 Euroleague maçında 6 mağlubiyet aldılar.
 Genellikle kendi evlerinde seyirci desteği ile başarılı oluyorlar.
Top 16'da şu ana kadar oynadıkları 2 maçı da kaybettiler.

 İlk maçta Valencia'ya 73-59 kaybettiler.
  Takımında en önemli oyuncusu konumunda olan Milli oyuncu Martynas Pocius 9 sayı ile en skorer oyuncuları olmuş bu maçta.Ondan sonra 8'er sayı ile Pailius Jankunas ve Travis Watson geliyor.De Juan Collins 7s.7r.4a.ile başarılı isimlerden biri olmuş.Bu maçta da Euroleague'in en çok top kaybeden takımı ünvanına sahip olduklarını göstermişler ve tam 17 top kaybı ile oynamışlar.Kalnietis 4,Collins 3 top kaybı ile dikkat çekiyor.22/6.% 27.2 ile üçlük atmışlar.Tomas Delininkaitis 4/2 ile en iyi yüzdeye sahip.

2.maçı evlerinde 64-71 kaybettiler.

  Özellikle ikinci yarı çok zorladıkları bu maçta da Pocius 17s.6r.4a.ile en başarılı isim olmuş.
6/4 ikilik,4/2 üçlük,4/3 serbest atış atmış.Bu maçta 26 dk.Valencia maçında 25 dk.süre almış.Takımın en fazla süre alan oyuncusu aynı zamanda.Pocius'tan sonra Marjanoviç 12s.7r.4 tk ile oynamış.
 Milli oyuncular Kalnietis ve Delininkaitis 9'ar sayı ile oynamışlar.De Juan Collins ise 20 dk.da hiç sayı atamamış.
 Bu maçta da tam 21 top kaybı yapmışlar.12/5.% 41.6 üçlük ile oynamışlar.

 Boban Marjanoviç demişken 2.20'lik bu dev oyuncu Real Madrit'e giden Mirza Begiç'in yerine CSKA'dan transfer edildi.Ancak iyi haber bu akşam oynaması çok zor görünüyor.Çünkü sakatlığı nedeniyle 1 haftadır antrenmanlara çıkmıyormuş.Bazı Sırp sitelerine göre oynamayacağı söyleniyor.

Litvanyalı oyuncular ağırlıklı oynuyorlar.ABD'lilerden sadece De Juan Collins fazla süre alıyor.Trevis Vatson ve 37'lik Marcus Brown daha az süre alıyorlar.Brown Valencia maçında 11.11 dk.3s.,Oli maçında 6 dakika.0s. süre almış.Sloven Guard Alexandr Chapin de sadece Oli maçında 03.31dk.3s.ile oynamış.

Dediğimiz gibi en etkili oyuncuları Martynas Pocius. 11.8 Genel.Top 16'da ise 13s.ortalaması var.

Ayrıca Litvanya Milli takımında da oynayan Mantas Kalnietis (Guard),Tomas Delininkaitis (Guard),Paulius Jankunas (Forvet),Tadas Klimavicius  (Forvet) da dikkat çeken oyuncuları.
Marjanoviç'i de ABD'li oyuncuları söylemiştik.
Kağıt üstünde isim olarak fena bir kadroları yok ama vasat bir takım görüntüsündeler.

Kuzminskas'ta sakatlığı nedeniyle oynayamayacak NTV haberlerinden yanlış duymadıysam.

* Kalnietis'in de oynamayacağı haberleri var.Doğruysa önemli eksik onlar adına.
Her ne olursa olsun bu takımın bir ''Litvanya Ekolü'' takımı - Son Dünya 3.cüsü - olduğunu unutmamak lazım.Rakibi asla ve asla küçümsememek lazım.Taraftar hafife alabilir ama koç ve oyuncular almamalı.Onlar işin bilincindedir.

 Daha geçen sezon evimizde bizi yenerek elenmemize neden olduklarını unutmamak lazım.

Fenerbahçe Ülker, Euroleague A Grubu'ndaki 10. ve son maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Zalgiris Kaunas'a son saniyede Efes Pilsen'in eski oyuncusu Marcus Brown'dan yediği 3 sayılık basket ile 76-68 mağlup oldu ve Euroleague'e veda etti.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Fabio Facchini (İtalya) – Sreten Radovic (Hırvatistan) – Luis Lopes (Portekiz)

FENERBAHÇE ÜLKER (68): Roko Ukic 20 (6 ribaund- 4 asist), Mirsad Türkcan 2 (2 ribaund), Ömer Onan 5 (2 ribaund- 1 asist), Rasim Başak, Semih Erden 8 (10 ribaund), Gordan Giricek 16 (8 ribaund), Damir Kaan Mrsic (1 ribaund- 2 asist), Oğuz Savaş 2 (1 ribaund- 2 asist), Tarence Kinsey 11 (1 ribaund), Emir Preldzic 4 (3 ribaund- 2 asist)

ZALGİRİS KAUNAS (76): Marcus Brown 17 (5 ribaund- 4 asist), Aleksandar Capin 4 (4 ribaund- 2 asist), Martynas Pocius 18 (4 ribaund- 4 asist), Mantas Kalnietis 13 (3 ribaund- 2 asist), Mirza Begic 6 (3 ribaund), Dainius Salenga 5 (2 ribaund- 2 asist), Sander Vene 2 (2 ribaund)

1.PERİYOT: 19-23
2.PERİYOT: 18-20
3.PERİYOT: 14-25
4.PERİYOT: 17- 8

 Tabii biraz nostalji yaparsak Zalgiris'in Euroleague Şampiyonu olduğu sene ezdiğimizi de hatırlatalım.


24 Eylül 1998-Fenerbahçe-Zalgiris Kanuas Erkek Basketbol maçı.jpg
24 Eylül 1998-Fenerbahçe-Zalgiris Kanuas Erkek Basketbol maçı.


* BAŞARILAR CENGAVERLER !!!!!!!!!!!!!!!!

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler