1 Şubat 2011 Salı

FİBA Bayanlar Euroleague Top 16 1.Maç : Fenerbahçe - Gs MP Öncesi.


FİBA Bayanlar Euroleague Top 16  1.Maçı

Tarih: 01.02.2011
Saat: 20:00
Yayın: FB TV
Salon: Caferağa Spor Salonu 

FENERBAHÇE

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwwFGBd7r4AhGDVl86dAy8g_vv1QCvMjPGAvwTxbQDqxlGEz8AeuR02D9vjrzpctoIjA_bZ2hf7WFAdWM8c4r8UUwiZliIC9u2FiNAAgTrFLtEaw8sbVlK359UQb_UL8K1rqV-mg2mmzgn/s1600/fenerbah%25C3%25A7e-ekaterinburg.png


Oyunun Kaderini Etkileyecek Oyuncuları : 
Angel Mc Coughtry

Nevriye Yılmaz
İvana Matoviç
Anete Jakobsen Zogota

G.Saray Medical Park




Oyunun Kaderini Etkileyecek Oyuncuları :
Sylvia Fowles

Seimone Augustus
 
 2 Takımın İstatistiki Karşılaştırması :


 ********************
   * Evet merakla beklenen seri bu akşam başlıyor.
Daha önce bu eşleşmeden pek hoşlanmadığımı yazmıştım.Bunlardan çekindiğimden,korktuğumdan falan değildi,malum camianın aradaki güç farkını bildikleri için elemek için her türlü çirkefliğe başvuracakları ,gereksiz gerginlik ve stress yaşayacağımız içindi.
* Dediğim gibi 2 takım arasında güç farkı var.Zaten bu sezon oynadığımız 2 maçı CB Kupası (75-58) ve ligte 74-68 kazanmıştık.Ayrıca Euroleague'de yaşadığımız ciddi travmaya rağmen 10/10 ile namağlup lider çıktık gruptan,gs ise deplasmanlarda hezimete uğrayıp maç kazanamadan son maçta averajla 4.olarak kendini Top 16'ya atabilmişti.1-16 eşleşmesi oldu.Bundan bence gs karlı çıktı.Zira UMMC,Halcon gibi takımlardan kurtularak her şeyin olabileceği derbi oynama şansı buldular.
 Aslında pekala istesek bu eşleşmeden kaçılabilirdi.Son maçı kaybedebilirdik ama bize yakışmazdı.
Aynı şartlarda gs olsaydı eminim bizden kaçarlardı.Tersine gs ile eşleşmek için Başkan'ın 100 bin dolar prim verdiği yazıldı.
*  Gelelim turu geçmenin şifrelerine ;
Tek tek ve mevkii karşılaştırması yapmak gereksiz aslında ama önce kısa bir değerlendirme yapacak olursak ;
Guardlar; 
Birsel - Horokova ,2 numara oynayan Esmeral'i de sayabiliriz.
Onlarda Işıl - Yasemin Saylar saf 1 numara.2 numara oynayan  Hodges ve Tuğba Palazoğlu'nu da sayabiliriz.(Son Beşiktaş maçında ayağı burkulmuş.O yüzden oynayamayacakmış)
Yasemin Saylar'da sakat olduğu için Hodges, Işıl ile birlikte saf Guard oynuyor. 
 Bu mevkii de açık ara çok öndeyiz.Birsel Avrupa'nın en iyi ilk 3 guard'ı içine girer bana göre.Horokova da zaten son Dünya Şampiyonasının MVP'si.Horokova'nın hem fizik avantajı,hem savunması hem içeri hızlı penetreleri ile Birsel'in uzunları iyi beslemesi ve ceza üçlükleri,hiç bir zaman iyi bir guard olmayan,sakatlıktan sonra daha da geriye giden Işıl ile vasat bir guard olan Hodges'a üstünlük sağlar.
 Forvetler ;
Esmeral,Zogota,Mc Coughtry,Şaziye.Rakipten Tuğba,Augustus,Nihan Anaz,Gülşah,Bahar
  Bu mevkii de de ağır basıyoruz.Ki Taurasi ve Penny gibi süper yıldızları kaybetmemize rağmen.
Gerek şube sorumluları gerekse Ratgeber burdaki krizi Angel ve Zogota gibi kaybettiğimiz 2 süper yıldız kadar olmasada bir level alt ve daha değişik oyun karakterindeki yıldızlarla en iyi şekilde kapattık.Özellikle Angel değişik stili ile maçın kaderini lehimize çizecektir.Şuttan ziyade içeri penetre ederek uzun kolları ile yukarıdan şuta kalkarak sayıya gidiyor.Angel'i 3 numarada dinlendirmede Şaziye eski formunda olmadığı için eşdeğer oyuncu sıkıntısı çekiyoruz.Hoca daha kısa Zogota ve bazen Horokova'yı da oraya çekerek çare arıyor.Esmeral ve Zogota dışarıdan zone savunmaya döndüklerinde ceza üçlüklerini sokabilecek yetenekteler.Özellikle Zogota bu seriden itibaren Stop Jump Shot'ları ile birlikte üçlüklerini de sergilemeye başlayacaktır.Ratgeber bir kaç set çizecektir Ona.
(gs -spartak 85-83 maçında  Zogota 14s.(9/5 ikilik,3/0 üçlük.İlk sm-gs 66-40 maçta 5 sayı atmış)
 Onlarda sakatlıktan sonra şut ritmini kaybetmiş gözüken - ama dikkat etmek lazım gene de - Augustus ve Bahar Çağlar'ın dış şutları var.Bahar Çağlar eleşme sorunu da yaratabilir.Tabii savunmada da zaaf gösterir.Nihan ,bu maçta oynamayacak ama diğer maçta oynarsa Tuğba Palazoğlu gibi arada bir kaç tane üçlük tutturabilen elemanları da var.Ancak bizim Şaziye bile onlardan daha güvenilir atıcı.Bu mevkii de de üstünüz.
Uzunlar ;
Nevriye-Matoviç-Newlin-Tammy.Onlarda Fowles-Petronyte, Michelle Campbell (Melisa Can)
(Melek Bilge'yi Ceyhan Bel.'ye kiraladılar.)Bahar Çağlar'ı 4 numara da oynatabiliyorlar.
 Bu mevkii de de Fowles gibi  takımlarının % 70'i olan bir oyuncuya rağmen 4 iyi uzunumuzla gene ağır basıyoruz.Fowles bu takımın her şeyi söylemeye gerek yok.Petronyte onu dinlendirme amacıyla kullanılıyorlar.Melisa Can 4 numarada istedikleri katkıyı her zaman veremiyor.İstikrarsız.
Bizde ise Nevriye ve Matoviç gibi çok formda Avrupa'nın en iyi uzunları var.Newlin'i hoca son maçlarda daha uzun süre vererek forma sokmaya başladı.Ve Tammy takviyesi yaptık.Tammy 4 Aydır basketbol oynamıyordu ama idmanlarını yapmıştır herhalde.Zaten rotasyona girecek.

* Taurasi ve Penny'den sonra oyun formatımız değişti.Daha tempolu ve belli oyuncuların daha çok top kullandığı ve öne çıktığı oyundan daha kontrollü,topun iyi paylaşıldığı,herkesin top kullanabildiği ve savunmaya daha fazla önem veren bir formata döndük.Zogota yeni geldi,Ona da biraz daha top kullandırtacaktır hoca.En önemlisi Taurasi ve Penny gibi süper yıldızların takım liderliğini kabul edip,geri planda rol oyunculuğunu kabul etmiş oyuncuların onlardan sonra sorumluluk almaya soyunmlarıdır.Horokova ve Matoviç gibi lider özellikli oyuncuların performanslarının artışı görülüyor.

* Yukarıda verdiğim karşılaştırmalı istatistiklerde de üstünüz.Sadece ofansif ribauntta onlar 13.1,biz 11.5 ortalama ile oynamışız.Bizim sayı ortalamamız 89.1,onların 69.4.

* Şimdi şifreleri yazalım kısa kısa.
1-Kraliçeler ''Sahaya yüreklerini koyacaklardır'' ''Koymalılar''
2-Fowles'a önlem almak.İkili oyunları kesmek ve faul problemine sokmak lazım.
3-gs'nin bir diğer skor obsiyonu Augustus'u iyi kontrol etmek.Angel Onu iyi savunacaktır.Yalnız faul problemine dikkat etmeli.
4-gs'nin Fowles ve Augustus'tan sonra 3.cü ve 4.cü skora katkı yapacak oyuncu çıkarmasını önlemek.
gs 69.4 sayı ortalaması ile oynayan bir takım ve Fowles - Augustus bunların % 70'ini atıyor zaten.
Onların bize önlem alması gereken çok nokta ve oyuncu var tabii.
5-İki takım arasındaki en önemli fark bizim yerli oyuncuların kalitesi ve daha fazla katkısı.
Gene öyle olacaktır.
6-Oyunun kontrolünü elimizde tutmalı,onlara vermemeliyiz.Onların amacı oyunun kontrolünü ellerine geçirmek.Caferağa'daki lig maçında 3 çeyrek ellerinde tutmuş ve önde götürmüşler,4.çeyrekte öne geçip kazanmıştık.
7-gs aradaki güç farkını kapatmak için sert,kirli faullü basketbol oynayarak yıldırıp,durdurmaya çalışacaktır.Hakemlerin tavrı çok önemli.Maç öncesi hakemleri uyarmak lazım.
8-Savunmaların önemli.Ratgeber UMMC maçında sürpriz bir şekilde çok iyi uygulattığı
 Matc-up zone defence (eşleşmeli alan savunması) gibi güzellikler yapabilir,yapmalı.Onlar da içeri gömülerek dış şutlarımızı riske edecek alan savunması deneyeceklerdir.İşte o zamanlarda Zogota,Esmeral,Birsel ve Horokova hatta Angel,Matoviç (tepeden) üçlük sokmalı.
9-Ön alanda Işıl ve diğer top getiren oyuncularına iyi baskı yapmamız lazım.
10-Angel - Fowles düellosu olacaktır.Angel'ın 20+ atacağını düşünüyorum.
11-Ratgeber farkı.Ceyhun Yıldızoğlu her ne kadar maç öncesi iddialı konuşsa da ;

"Fener kadar şansımız var"
FIBA Bayanlar Avrupa Ligi´nde 1. turda (B) Grubu´ndaki 10 maçı da kazanarak‚ üst tura yükselen 16 takım arasında birinci sırada yer alan Fenerbahçe ile eşleşen Galatasaray Medical Park´ın antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu‚ 2. tur mücadelesinde en az Fenerbahçe kadar şansları olduğunu ifade etti.


Basketbol Federasyonu´nun internet sitesinde açıklaması yer alan Yıldızoğlu‚ 16 takım arasına kalma iddiasını son maça bırakmalarını talihsizlik olarak değerlendirerek‚
´´Bunun nedeni takım kimyasını oturtmamızla ilgili yaşadığımız problemdi. Ama sonuçta çok geç de olsa‚ birtakım acılar çekmiş‚ deplasmanda kazanmamız gereken maçları kaybetmiş de olsak Top 16´ya kalarak buralarda var olduğumuzu gösterdik´´ dedi.
Fenerbahçe ile eşleşmelerini ise şöyle değerlendirdi:
´´Grup maçlarında arzuladığımız kadar başarılı olamasak da o aşamayı bitirirken gelişme kaydederek Top 16´ya kaldığımızı düşünüyorum. Bu turda en az Fenerbahçe kadar şansımız var. Grupta kazandığımız tecrübeyi eleme turunda gösterip gerçek bir Euroleague takımı olduğumuzu kanıtlamak istiyoruz.´´

 Bence Ceyhun Yıldızoğlu ''Karanlıkta, mezarlıktan geçerken ıslık çalmış'' :))
 Ratgeber kendisine iyi bir ders verecektir.

12-Taraftarımız ve Caferağa ambiansı.Cehennemi yaşatmalıyız onlara.Öyle de olacaktır.

SONUÇ;
2.Maçta her türlü çirkefliği yapsalarda işin tabiatı gereği bu eşleşmenin favorisi olduğumuz için 2-0 ile Çeyrek finale çıkarız diyorum.

BAŞARILAR KRALİÇELER.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler