29 Ocak 2009 Perşembe

İndesit Voleybol Şampiyonlar Liginde İlk Etabın En İyileri belli oldu.!!!


IECL Logo









Indesit Şampiyonlar Liginde mücadele eden oyuncularımızdan Maja Poljak ve Mirka Francia grup maçlarında en iyiler içinde yer aldılar.

Neredeyse tüm Avrupa’daki voleybolseverleri coşturan, uzun ve çekişmeli geçen grup maçlarının ardından 10 oyuncu Şampiyonlar Ligi’nin ana sponsoru olan İtalyan şirket Indesit’in prestijli ödüllerini kazandı.

Erkeklerde İspanya’dan Portol Palma MALLORCA takımı Arjantinli oyuncuları Diego German Stepanenko’nun en iyi blokör ve Juan Contreras Cano’nun en iyi manşet alan oyuncu seçilmesiyle iki ödül birden kazandı. Lig turuna iyi başlayamasalar da İspanyollar Belçika’nın Knack Randstad ROESELARE takımına karşı evlerinde mükemmel bir oyunla aldıkları galibiyetle çeyrek finallere gitmeyi garantilediler ve bu iki ödül Balear Adaları’ndan gelen ekip için bir diğer anlamlı başarıya işaret ediyor. Birkaç yıl önce Rusya’ya son şampiyon Zenit Kazan’da oynamak için taşınan Amerikalı Olimpiyat Şampiyonu Lloy Ball servis alanında en iyi oyuncu olurken, Iraklis THESSALONIKI’nin İsveçli yıldızı Marcus Nilsson 128 ralliden puanla ayrılarak lig turunun en skorer ismi oldu.

Son olarak çaylak VITORIA SC’nin oyuncusu Thiago Rey En İyi Smaçör ödülünü 2008/09 CEV Indesit Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 6 maçta gösterdiği %70’in üzerindeki muhteşem hücum performansıyla almaya hak kazandı.

Bayanlarda ödüller ise bu yılın liginde başarılı performanslarıyla göz kamaştıran kulüpler arasında nispeten daha iyi dağılmış gözükmekte. Son şampiyon Colussi Sirio PERUGIA’dan Ukraynalı Yevgeniya Dushkyevich “En iyi Blokör” (6 maçta 26 blok) ödülünü alırken, geçtiğimiz sonbahar Perugia’dan Türkiye’de Eczacıbaşı Zentiva’ya transfer olan Küba doğumlu yıldız Mirka Francia Vasconcelos en skorerler listesini 131 puanla 1. sırada bitirdi. Agnieszka Bednarek (Farmutil PILA), Silvija Popovic (Postar 064 BEOGRAD) ve Maja Poljak (Türk Telekom ANKARA) da sırasıyla En İyi Servisçi, En İyi Manşet Alan ve En İyi Smaçör ödüllerini alan isimler oldular.

2008/09 CEV Indesit Şampiyonlar Ligi

Erkeklerde Lig Turundaki Bireysel Ödüller

En İyi Blokör: Diego German Stepanenko (Portol Palma MALLORCA)
En Skorer: Marcus Nilsson (Iraklis THESSALONIKI)
En İyi Servis: Lloy Ball (Zenit KAZAN)
En İyi Manşet: Juan Contreras Cano (Portol Palma MALLORCA)
En İyi Smaçör: Thiago Rey (VITORIA SC)

Bayanlarda Lig Turundaki Bireysel Ödüller

En İyi Blokör: Yevgeniya Dushkyevich (Colussi Sirio PERUGIA)
En Skorer: Mirka Francia Vasconcelos (Eczacıbaşı Zentiva ISTANBUL)
En İyi Servis: Agnieszka Bednarek (Farmutil PILA)
En İyi Manşet: Silvija Popovic (Postar 064 BEOGRAD)
En İyi Smaçör: Maja Poljak (Türk Telekom ANKARA)

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler