29 Ocak 2009 Perşembe

Rezillik !!!!!!!!!!!! bjk'ye saha kapatma yerine 10.000 TL .ceza verildi.!!!!!!!!!!

Yazıklar olsun PFDK ve TFF'na.
Dün buraya koymuştum Fotomaçın haberini ,maç boyu edilen galiz küfürler için
neymiş sık sık anonslar yapıldığı için saha kapatma verilmeyecekmiş diye.

http://golsmacservis.blogspot.com/2009/01/inn-stad-kapatlacak-m-bakalm.html

Evet.Adamlar bugün açıklanacak kararı ,dün PFDK içindeki köstebekleri vasıtasıyla
almışlardı.
Yazıklar olsun.
Atilla Gökçe bakalım ne diyeceksin buna.
Dün Federasyonu Aziz Yıldırım ile Mahmut Özgener yönetiyor diye yazıyordun.
Gördük kimler yönetiyormuş.

Ayrıca Ümit Karan ve Zapotochny'e 2'şer maç verilmiş.
Küfür nedeniyle en az 3 maç olmalıydı.2 vermişler,tahkime giderler 1 maça indirilir.
Fenerbahçe futbolcusu olsaydı kesin 3-4 maç verirlerdi.


Karan ve Zapo'ya 2'şer maç!



İşte PFDK Kararlarından ilgili bölümler ;


2- GALATASARAY A.Ş.’nin, 24.01.2009 tarihinde oynanan SİVASSPOR - GALATASARAY A.Ş. Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 10.000.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş. sporcusu ÜMİT KARAN’ın, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle takdiren 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabaka sonrası GALATASARAY A.Ş. idarecisi HALDUN ÜSTÜNEL’in Federasyonun saygınlığını zedeleyici isnat ve eylemlerinden dolayı sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 21 GÜN HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına,

3- BEŞİKTAŞ A.Ş.’nin, 24.01.2009 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş. - DENİZLİSPOR Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 10.000.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş. sporcusu TOMAS ZAPOTOCNY’nin, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle takdiren 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,


****************
Yazıklar olsun böyle eyyamcılık yapan PFDK ve TFF'na.
Yönetmelikler açık.
Kaç defa yazdık.

4.kez küfür nedeniyle PFDK'ya sevk edilen takıma saha kapatma cezası verilmesi gerekirken
10.000 tl.para cezası verilerek KAMUOYUNA KÜFÜR EDİLMİŞTİR.
Para cezasındaki rakam ise komik ötesidir.

Antalyaspor'un bu kararı Tahkim'e götürmesi gerekir.Küme düşmeme mücadelesi yapan
bir takım seyircisiz oynayacakken,mağdur duruma düşürülmüştür.
Mehmet Özdilek,camiasını karşısına alma pahasına bu kararı almalıdır.
Ayrıca küfürlere maruz kalan Selçuk Dereli'de bu kararı Tahkim'e götürmelidir.

*******************************************************
İkisi de Sınırda

20 Aralık 2008

http://golsmacservis.blogspot.com/2008/12/ikiside-snrda.html

Bu başlıkta haberi koymuştuk.




Bu sezon üçüncü kez küfürden ötürü para cezası alan Galatasaray ile Beşiktaş´ı büyük tehlike bekliyor. İlk toplu küfürde bu kez ceza, saha kapatma olacak
1 Önceki gün PFDK tarafından 160’şar bin YTL para cezasıyla cezalandırılan Galatasaray ve Beşiktaş kulüpleri için tehlike kapıda... Üçüncü kez, devamlılık arz eden, tahrik ve taciz edici küfürlerden ötürü ceza alan iki kulübün stadı da, benzer olayın yaşanacağı ilk maçtan sonra kapanacak. Beşiktaş, 8. haftada oynadığı Sivas, Galatasaray ise 3. haftadaki Antalyaspor maçından ötürü ilk para cezasını almıştı.

2 Uslanmayan tribünler, kulüplerinin başağrısı olmaya bundan sonra da devam etti. Sarı-Kırmızılı taraftarlar, 7. haftada Ali Sami Yen’de oynanan, üstelik 3-0 kazandıkları Trabzonspor maçında küfürden ötürü kulübü 80 bin YTL zarara uğratırken, Siyah-Beyazlılar’ın bu yöndeki ikinci cezası, 12. haftada geldi. İnönü tribünleri, 2-0 ev sahibinin üstünlüğü ile biten Eskişehirspor maçında küfretti.

3 Aslında şu bir gerçek, ne talimatnameler biliniyor, ne de yeterince anlatılıyor. Ya da taraftar umursamaz bir tutum içinde inadına yapıyor. Çünkü 15. haftada her iki kulüp, bir kez daha ağır para cezasına çarptırıldı. Hem de aynı nedenden ötürü. Beşiktaşlılar, İnönü’de Ankaragücü’nü 1-0, Galatasaraylılar da 19 Mayıs Stadı’nda Gençlerbirliği’ni 3-1 yendikleri karşılaşmada tribünler küfür yuvası halindeydi.

4 Ama artık yolun sonuna gelindi. Yani kaçış yok. Çünkü talimatnameler çok açık. Yarın akşam Ali Sami Yen Stadı’nda oynanacak derbide ya da bundan sonra oynayacakları bir başka maçta yine aynı olaylar yaşanırsa, bu kez Beşiktaş ve Galatasaray’ı 80 bin YTL paranın yanında 1 maç saha kapatma cezası da bekliyor. Beşiktaşlılar sakın “Maç Ali Sami Yen’de” diye avutmasın kendini. 1.160 kişilik Beşiktaş tribünlerinin yapacakları, Beşiktaş Kulübü’nü bağlıyor çünkü!


Puan silme, az sonra!
Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi: Stadyumlarda toplu bir şekilde yapılan, devamlılık arz eden, tahrik ve taciz edici küfürler hakkında: Kurala uymayan kulüpler ilk ihlalde 40-80 bin, ikinci ihlalde 80-160 bin, üçüncü ihlalde 160-320 bin YTL para cezasıyla cezalandırılıyor. Dördüncü tekrarda ise kulüplere bir maç seyircisiz oynama cezasıyla birlikte, ilk ihlalde verilen
üst ceza sınır olan 80 bin YTL veriliyor. Bu konuda da aynı olay 3 kez tekrarlanırsa, 4.’sünde bu kez puan silme aşamasına geçiliyor.

***********************************
Bu haberi kayda geçirmek için aldım.
Daha önce Ulusoy zamanında gene bu küfürler yüzünden puan
silinme durumu ile
karşılaştıkları için sezon ortasında yönetmelik
değiştirilmiş ve yırtmışlardı.

Takipçisi olacağım bu konunun.....

***************************************************************

Küfür serbest!


Cemal Eesen- Milliyet

Beşiktaş Kulübü’nün, Denizlispor maçındaki küfür ve saha olayları nedeniyle seyircisiz oynama cezası alması beklenirken, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, küfür süresi ve sayısı belirlenen kıstaslara uymadığı gerekçesiyle siyah-beyazlı kulübü akladı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Beşiktaş - Denizlispor maçındaki küfür ve saha olayları nedeniyle seyircisiz oynama cezası alması beklenen siyah-beyazlı kulübü akladı.
Maç öncesi ve sırasında Merkez Hakem Kurulu ve gerek hakem Selçuk Dereli’ye yönelik ağır küfürler, temsilciler Vahap Şimşek ve Oğuz Özçelik tarafından detaylı bir şekilde rapor edilmesine karşın, PFDK, “küfür süresi ve sayısı belirlenen kıstaslara” uymadığı gerekçesiyle seyircisiz oynama cezası verilmesine gerek görmedi.
Kurul, Disiplin Talimatı’nın “Küfür ve Çirkin Tezahürat” başlıklı 41. maddesine göre aynı eylemi dördüncü kez gerçekleştirdiği için seyircisiz oynama cezasına çarptırılması gereken Beşiktaş’a sadece saha olayları nedeniyle 10 bin lira para cezası verilmesini kararlaştırdı. Kararda küfürlü tezahürat ile ilgili tek satır açıklama yer almaması ise dikkat çekti.
Temsilci raporlarında göre siyah-beyazlı taraftarların maçtan 51 dakika önce küfür etmeye başladığı, karşılaşma süresince yüzün üzerinde küfürlü tezahürat tespit edildiği yazılmasına karşın, PFDK tarafından belirlenen kriterler seyircisiz oynama cezası verilmesinin önüne geçti. Kurulun, “ceza şartı olarak süreklilik arz etmesi ve bir defasında en az doksan saniye sürmesi” şeklindeki kıstasının Beşiktaş - Denizlispor maçı için geçerli olmadığı ileri sürüldü.
Beşiktaş taraftarlarının kısa süreli ve aralıklı küfürlerinin yanı sıra stattan yapılan önleyici anonsların ve taraftarlara dağıtılan broşürlerin söz konusu kararda etkili olduğu öğrenildi.
PFDK geçen sezon da Galatasaray’ın benzer bir ceza almasının önüne geçmişti. Ligin 33. haftasında oynanan Galatasaray - Fenerbahçe derbi müsabakasındaki çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle sevki yapılan sarı-kırmızılı kulübe o günkü talimatın 31. maddesinin son bendine göre işlem yapılmış ve şampiyonluk turunun atılacağı Oftaşspor maçı seyircili oynanmıştı.
Aynı kurul gerekçeli kararında, “Galatasaray kulübünün çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle sevki yapılmış olsa da, disiplin talimatının 31/son maddesi uyarınca ceza tayinine yer olmadığı” ifadelerine yer vermiş, sarı-kırmızılı kulübe 10 bin lira para cezası öngörmüştü.
Cezanın görüşüleceği toplantı öncesi bazı medya organlarında yer alan, “Şampiyonluk maçı boş tribünlere oynanır mı?” şeklindeki yayınların da kararı etkilediği ileri sürülmüştü.

http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=spor&KategoriID=6&ArticleID=1053344&Date=30.01.2009&b=Kufur%20serbest&ver=08

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler