4 Şubat 2009 Çarşamba

Kraliçeler Euroleague'de Çeyrek Finalde !!!!!!!!!!!!!!!!!



Fenerbahçe, Çeyrek Final Vizesi Aldı (79-76)
04.02.2009 19:30

Bayanlar Euroleague’de ülkemizi temsil eden Fenerbahçe, Polonya temsilcisi Lotos PKO BP Gydina'yı uzatma sonunda 79-76'lık skorla mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.


Bayanlar Euroleague’de ülkemizi temsil eden Fenerbahçe, Polonya temsilcisi Lotos PKO BP Gydina'yı uzatma sonunda 79-76'lık skorla mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

İki takımında kontrollü başladığı mücadelede ilk basketi temsilcimiz Fenerbahçe, Tammy Sutton Brown ile pota altından buldu. Tamika Catchings ile maçtaki ilk sayılarını bulan rakibi karşısında Sarı Lacivertliler, 2.dakikayı Birsel Vardarlı'nın serbest atışlarıyla 4-3 önde geçti. Hücumda Katie Smith'in turnikesine Catchings'in üç sayılık basketiyle karşılık veren Lotos, 4.dakikada durumu 6-9 yaptı. Ön alanda Smith'e baskılı savunma yapan konuk takım karşısında Fenerbahçe, hücumda skor bulmakta sıkıntı yaşadı. Hücumdaki suskunluğunu Nevriye Yılmaz'ın serbest atıştan bulduğu tek basket ile bozan temsilcimiz, 8.dakikaya da 9-13 geride girdi. Savunmasını sertleştiren ve Sutton-Brown ile Nevriye Yılmaz ikilisiyle etkili olan Sarı Lacivertliler, durumu da 13-13'e getirdi. İlk çeyrek, son hücumda Nevriye'nin basketi sonrası 15-15 eşitlikle tamamlandı.

Mücadelenin ikinci çeyreğine konuk takım Lotos, Tamika Catchings'in üç sayılık basketiyle başladı ve durumu da 15-18'e getirdi. Nevriye Yılmaz'ın pota altı tipiyle ikinci çeyrekteki ilk sayılarını bulan temsilcimiz, Alana Beard ve Magdalena Leciejewska'nın basketine engel olamayınca, konuk takım 13.dakikada farkı 7 sayıya çıkarttı (17-24). Pota altını sertleştiren rakibine karşı Tammy Sutton-Brown ile iki basket birden bulan Fenerbahçe, durumu da 21-26 yaptı. Alan savunmasına karşı Matovic'in asistinde Alana Beard ve sonraki hücumda da Tamika Catchings ile üçer sayılık basketler bulan Lotos, farkı da 11 sayıya çıkarttı (21-32). Pota altına Sutton-Brown'ın sayılarıyla rakibinin serisine son veren Sarı Lacivertliler, skoru da 25-32 yaptı. Mola alan konuk takım karşısında aranın ardından da pota altında Sutton-Brown ve Nevriye ikilisini iyi kullanmayı sürdüren temsilcimiz boyalı alanda da rakibine büyük üstünlük sağladı. Son dakika içerisinde alan savunmasına dönen Sarı Lacivertliler karşısında Lotos, Natalia Marchanka ile üç sayılık basket buldu ve devreye de 34-39 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe iki takımda hücumda tutuk başlarken, konuk ekip Tamika Catchings ile bulduğu turnike basketle durumu 34-41 yaptı. Pota altında Tammy Sutton-Brown'ı çok iyi kullanan temsilcimiz, boyalı alandaki etkili savunmasıyla da rakibine kolay sayı şansı tanımadı. Hücumdaki suskunluğunu Alana Beard ve Tamika Catchings ikilisinin sayılarıyla bozan Lotos karşısında Fenerbahçe, Nalan Ramazanoğlu ile basket buldu. Mola alan konuk takım karşısında ilk hücumu Nevin Nevlin ile iyi değerlendiren Sarı Lacivertliler, Nevriye Yılmaz'ın orta mesafe basketiyle de skoru eşitledi (44-44). Son dakika içerisinde Birsel Vardarlı ile serbest atışardan bir isabet bulan Fenerbahçe, skoru 45-44 yapmasına karşın, konuk takım periyodu, Alana Beard'ün sayılarıyla 45-46 öde tamamladı.
Karşılaşmanın dördüncü çeyreğine temsilcimiz Fenerbahçe iyi başladı ve Nevin Nevlin'in üç sayılık basketiyle skoru 48-46 yaptı. Ivana Matovic'in serbest atışlarıyla periyotaki ilk sayılarını bulan rakibi karşısında Sarı Lacivertliler özellikle savunmada diri bir görüntü çizdi. Boyalı alanda Sutton-Brown'ı kullanmaya çalışan temsilcimiz, Esmeral Tunçluer'in üç sayılık basketiyle farkı 4 sayıya çıkarttı (54-50). Ancak konuk takım, Catchings ve Snysina ikilisinin sayılarıyla yakaladığı 6-0'lık seriyle durumu 54-55 yaptı. Mola alan temsilcimiz, savunmada Katsiaryna Snytsina ve Ivana Matovic'in basketlerine Birsel Vardarlı ve Tammy Sutton-Brown ile karşılık verdi. Alana Beard'ün basketiyle son dakikaya 60-63 geride giren Fenerbahçe, Sutton-Brown'ın top kaybı sonrası hücum şansını da kullanamadı. Ancak etkili savunmasıyla rakibininde skor bulmasına engel olan Sarı Lacivertliler, Esmeral Tunçluer'in üç sayılık basketiyle bitime 14 saniye kala skoru eşitledi (63-63). Lotos molasının ardından konuk takım hücumu değerlendiremezken, normal süre 63-63 eşitlikle tamamlandı.

Tammy Sutton Brown ve Ivana Matovic'in karşılıklı basketleriyle başlayan dördüncü çeyrekte Sarı Lacivertliler, Nevriye Yılmaz'ın pota altı basketiyle skoru 67-65'e getirdi. Özellikle Matovic'i boyalı alanda iyi savunan temsilcimiz, hücumlarda da Nevriye ve Birsel'i iyi kullandı. Uzatma dakikalarının tamamlanmasına 1.5 dakika kala Birsel Vardarlı'nın basketine Catchings ile karşılık veren Lotos, farkı da 1 sayıya indirdi (73-72). Birsel Vardarlı ve Katie Smith'in kritik serbest atışları sonrası iyi savunma yapan Fenerbahçe, karşılaşmadan da 79-76 galibiyetle ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı.

SALON: Caferağa Spor Salonu

FENERBAHÇE (79): Esmeral Tunçluer 6 (2 ribaund- 1 asist), Birsel Vardarlı 13 (3 ribaund- 5 asist), Nalan Ramazanoğlu 4, Nevriye Yılmaz 17 (9 ribaund- 2 asist), Melike Bakırcıoğlu, Sutton Brown 28 (11 ribaund- 1 asist), Nevin Nevlin 5 (6 ribaund), Katie Smith 6 (4 ribaund- 3 asist)

LOTOS PKO BP GYDİNA (76): Natalia Marchanka 3 (3 ribaund- 6 asist), Paulina Pawlak, Katsiaryna Snytsina 9 (2 asist), Ivana Matovic 12 (2 ribaund), Magdalena Leciejewska 4 (2 ribaund- 4 asist), Alana Beard 22, Tamika Catchings 26 (8 ribaund)

1. PERİYOT: 15-15
2. PERİYOT: 19-24
3. PERİYOT: 11- 7
4. PERİYOT: 18-17

UZATMA: 16-13







ÇOK ŞÜKÜR !!!!!!!!!!!!!!



Ohhhhh beeeee demek lazım valla.
Öldük öldük dirildik.Resmen korku tünelinden çıktık.
Bu duruma getirmemeleri lazımdı.
Rakip çok dişli çıktı ve inanılmaz istediler ve dolayısıyla zorladılar.
Çok yatırım yapılan bir takım Gydina.Yepyeni sıfır salon yapıldı ve ülkenin
en büyük 2 şirketi ciddi sponsor desteği sağlıyor.
Tamika Catchings transferi müthiş fayda sağlamış.
(Seneye düşünmemiz gereken bir isim)
Biz de bir sürü gereksiz çalkantı ve kaos az daha bir çuval inciri mahvediyordu.
Hep O lanet olası ego ve iyi giden işe çomak sokma modu bitmedi,bitmeyecek.
Bugün çok kötü oynadık.Olacak iş değil.
İlk çeyrekte daha 9 olmak üzere 21 top kaybı yaptık.
Ribauntlarda 40-26 ezmemize rağmen bu top kayıpları ve 3.çeyrek hariç felç
savunmamız sayesinde yediğimiz üçlükler sayesinde maç zora girdi.
Sonlarda düştü ama 22/9 % 40 üçlük yüzdeleri var.
Bizim ise 12/3 % 25.Ve 1 tanesi de Esmeral'in son saniyede hayat veren üçlüğü.
Esmeral'in zaten 4/2 üçlük 6 sayısı var ama çok kritik 6 sayı O.
Maske ile büyük fedekarlıkla 35 dk.oynayan Esmeral'e tebrikler.
Bana göre bu ligin en iyi oyun kurucusu.
Maçın böyle gitmesinin en önemli üçüncü sebebi de maalesef Katie Smith'in sahadaki
ruh gibi haliydi.35 yaşında 1 haftada 3.maçı kaldıramadı mı bilmiyoruz halbuki WNBA'den
alışık olması lazım ,tek kelime ile çok kötüydü.Neyse ki uzatmada kritik serbest
atışları soktu.
Maçın yıldızı diğer maçlarda etkisiz kalan T.S.Brown du.Nihayet tam zamanında
sahneye çıktı.28 s.11r.ile maçın kazanılmasında baş aktör oldu.Ama 8 top kaybı ile
rekor kırdı.
Nevriye de onu destekledi.17s.9r.2a.3tk
Maalesef sınırlı rotasyon ile oynuyoruz.Yabancı kontenjanı olayı büyük sıkıntı.
Rakip bir sürü yabancı ile oynadı.Zaman zaman Polonyalı oyuncu yoktu sahada.
Gençlerden katkı alamıyoruz.
Netice de böyle zorlanıyoruz.
Taraftarlara ayrı ve özel teşekkürler ve tebrikler.
Saha avantajını hiç eden rezil hakemlere de yuhh diyorum.
Çeyrek Finaldeki rakibimiz Fiba sitesinde UMMC Ekaterinburg gözüküyor.
17 Şubat ilk maçı koymuşlar bile.Ama Remzi Dilli Halcon Avenida - CSKA
maçını CSKA kazanırsa Mizo Pecs 2010 ile karşılacağız demişti.
(Rus takımlarının fazlalığı olayı yüzünden)
Bu maçta şu anda 3.çeyrek oynanıyor.
Halcon Avenida - CSKA 34-44 devam ediyor.

Edit :
Maalesef buradan maçı verdi CSKA sivrizekalıları.
2 kez uzatmaya götürttüler son saniyede üçlük yiyerek.
Hele 2.uzatmaya gitmeden 6 sn.kala 3 sayı önde iken,top kaybı yaptılar,
4 sn.kala 3'lük yiyerek uzatmaya götürttüler ve sonucunda hem kendilerini
hem bizi yaktılar gerzekler.
Rakibimiz maalesef UMMC Ekaterinburg oldu.
Şansımız yok denecek kadar az işin gerçeği.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler