8 Şubat 2009 Pazar

Mersin B.B. Fenerbahçe Ülker'i rezil,kepaze ederek yendi.96-82

Beko Basketbol Ligi’nde 18. Haftanın son maçında Mersin Bşb, Franklin Lofton’un 47 sayı attığı maçta Fenerbahçe Ülker’i 96-82 mağlup etti.


Beko Basketbol Ligi’nde 18. Haftanın son maçında Mersin Büyükşehir Belediyesi, Franklin Lofton’un 47 sayı attığı maçta Fenerbahçe Ülker’i 96-82'lik skorla mağlup etti.

Mücadeleye hızlı başlayan taraf Mersin Büyükşehir Belediyesi oldu. Rakibi karşısında ilk dakikalarda etkili bir oyun ortaya koyan Mersin ekibi üst üste basketlerle 7-0’lık bir seri yakaladı ve skorda 7-0 öne geçti. Fenerbahçe Ülker ise ilk basketini Gordon Giricek ile buldu. Ev sahibi ekip Lester Mc Calebb’in basketiyle skoru 9-1 yaparken, sarı lacivertliler ise rakibine Semih Erden’in smaç basketiyle cevap verdi. Etkili oyununu devam ettiren ev sahibi ekip İnanç Koç, Christopher Franklin’in basketleriyle ilk periyotta son 4 dakika 51 saniyeye girilirken skoru 16-6 yaptı. Farkı kapatmak isteyen Fenerbahçe Ülker ise Ömer Onan’ın turnike basketiyle skoru 16-8’e getirdi. Sert savunması ile rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen Mersin temsilcisi, hücumda da oldukça etkili olurken farkı açmayı sürdürdü ve ilk periyodu 27-14 önde tamamladı.

İkinci periyotta Fenerbahçe Ülker oyuncu değişikliklerine gitti. Konuk ekip bu periyottaki ilk sayısını Mirsad Türkcan ile bulurken ev sahibi ekip ise rakibine Lester Calebb ile cevap verdi. Üstün oyununu sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi özellikle Chirstopher Lofton’un basketleriyle farkı 21 sayıya kadar çıkardı ve skor 37-16 oldu. Hücumda etkisiz kalan sarı lacivertliler savunmada da etkili olamadı. Periyodun ortalarına doğru toparlanan sarı lacivertli ekip Oğuz Savaş ve Devin Smith’in basketleriyle skoru 44-25’e getirdi. Mirsad Türkcan’ın da basketiyle skor 44-30 oldu. Ev sahibi ekip ise rakibinin bu basketlerine Edwad Basden ve Lester Mc Calebb ile cevap verdi (47-32). Üstün oyununu devam ettiren Mersin Büyükşehir Belediyesi ilk yarıyı ise 57-39 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci devresine her iki takımda oyuncu değişiklikleri ile başladı. Rakibi ile arasındaki farkı kapatmak isteyen İstanbul temsilcisi bu periyottaki ilk sayısına Emir Preldzic ile ulaşırken ev sahibi ekip ise ilk sayısını İnanç Koç ile buldu. Periyodun ilk dakikalarında her iki takımda karşılıklı basketler bulurken ev sahibi ekip farkı 20 sayıya kadar çıkardı ve skor 64-44 oldu. İstediği sayıları bulamayan Fenerbahçe Ülker, farkı kapatmakta zorlanırken savunmada da açıklar verdi. Bu periyotta son 4 dakika 12 saniyeye girilirken Mersin Büyükşehir Belediyesi skoru 72-49’a getirdi. Sarı lacivertli ekip oyuna dahil olan Gasper Vidmar’ın basketleriyle farkı kapatmak isterken final periyoduna ise 78-53 geride girdi.

Maçta son periyoda Fenerbahçe Ülker, Gasper Vidmar’ın basketiyle başlarken Mersin Büyükşehri Belediyesi ise rakibine Lofton ve Edward Basden ile cevap verdi (83-55). Başarılı savunması ile rakibi ile arasındaki farkı koruyan ev sahibi ekip son 6 dakika 30 saniyeye girildiğine skoru 89-58 yaptı. Bu dakikadan sonra hücumda etkili olamaya başlayan sarı lacivertliler üst üste buldukları basketlerle skoru 91-69’a getirdi. Gordon Giricek ile etkili olan konuk ekip son 2 dakika 20 saniyeye girildiğinde ise skoru 93-76 yaptı. Rakibinin farkı daha fazla eritmesine izin vermeyen Mersin Büyükşehir Belediyesi skor üstünlüğünü sürdürdü ve maçtan 96-82 galip ayrıldı.



SALON: Mersin Edip Buran Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Serkan Emlek, Ersan Ergüler,

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (96): Christopher Franklin Lotfon 47 (1 ribaund, 1 asist), Lester Mc Calebb 16 (1 ribaund, 7 asist), Nedim Yücel 2 (1 ribaund), Altan Erol 2, Ümit Sonkol 2 (3 ribaund), İnanç Koç 12 (4 ribaund, 1 asist), Edward Basden 7 (2 ribaund), Kimani Kart Ffirend 8 (4 ribaund), Onur Aydın (7 ribaund, 5 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (82): Marques Green (2 asist), Mirsad Türkcan 14 (7 ribaund), Ömer Onan 8, Rasim Başak 3 (2 ribaund, 1 asist), Semih Erden 7 (2 ribaund), Gordon Giricek 8 (8 ribaund, 2 asist), Damir Kaan Mrsic 3 (1 ribaund, 4 asist), Gasper Vidmar 9 (5 ribaund, 2 asist), Oğuz Savaş 3 (2 ribaund, 3 asist), Devin Smith 20 (2 ribaund, 1 asist), Emir Preldzic 7 (2 ribaund, 3 asist)

1.PERİYOT:27-14
2.PERİYOT:30-25
3.PERİYOT:21-14
4.PERİYOT:18-29


****************************************************

Maç sonundaki 14 sayılık farka bakmaya gerek yok.

Mersin takımı kedinin fare ile oynadığı gibi oynadı ve rezil,kepaze etti

FBÜ'yü.30 sayı farktan maçın sonlarında bıraktıktan sonra fark eridi.

Başta basketbol alimi Mahmut Uslu,basketbol profesörü (!) Bogdan

Tanjeviç,ruhsuz basketbolcuları ve en büyük taraftar forumundaki

şak şakçı polyannacıları bu üstün başarıdan (!) dolayı kutluyorum.

Yazıklar Olsun Alayınıza.

1 tane adamı durdurmaktan aciz bir koç.30 senedir koçluk yapıyormuş bir de.

Adam 47 sayı (20/13 % 65 üçlük) ile oynarken,bizim profesörün getirdiği

guard 0 (Sıfır) sayı 2 asist ile oynuyor.Öyle kepaze oldu ki 18.48 dk.oynatmak

zorunda kaldı.Yani bu seçiminin yanlışlığını kabul etmiş oldu.

Olan takıma ve gerçek taraftara oldu.

Gerçek taraftar her şeye pembe gözlükle bakmayan şak şakçı,polyannacı

taraftar değildir.Eleştirisini ve övgüsünü yapar.

Ama işte O şak şakçı zihniyet yüzünden karar vericiler doğru yaptıklarını

zannediyorlar ve hatalarından dönmüyorlar.

Bu mağlubiyette O taraftar forumlarındaki polyannacı kişiler de en az

Koç ve takım kadar suçludur.

Pek çok yapısal sorunları olan,takım kimyasında türlü arızalar olan bir

takım varken hiç bir eleştiri yaptırmadılar.Şu Green denilen zavallı oyuncu

kılıklı birini bile ölümüne savundular.Körü körüne desteğin aslında

bu takıma yapılmış en büyük kötülük olduğunu göremediler.

Hala daha birileri yahu adamın her attığı girdi,olur böyle mağlubiyet,

bir maç kaybetmek sorun değil diyor.

Geçen yıl şansımız sayesinde play off yolumuz açıktı.Her sezon öyle olacak

diye bir şey mi var ? Kaldı ki sezon sonunda Şampiyon da olsalar

böyle kepaze mağlubiyetlere hakları yok.Bu forma kutsaldır.

Vasat bir TBL takımını bile CSKA'lar seviyesine getirdik.

Yahu Onur Aydın denilen kazma bile kendini geliştirdi ,bir şey oldu

bizim Vidmar hala olacak.

Millet ne biçim yabancılar seçiyor,kimleri getiriyor bizimkiler kimleri ?

Pazar Pazar insanı çileden çıkaranların hepsini Allaha havale ediyorum.

Yazıklar olsun hepsine.

(Bu yazılanlar 1 mağlubiyet alındığı için değil,bile bile bu rezaleti

yarattıkları için)

Sponsor almadan bile bu takım bir Anadolu takımına böyle kepaze olmamıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler