9 Şubat 2009 Pazartesi

TBBL - Bayanlar Basketbol Liginde 15.Haftanın Değerlendirmesi



15. haftada alınan sonuçlar:

BOTAŞ Spor-Bahçeşehir Burhaniye Belediyesi: 86-79
Samsun Basketbol-Ceyhan Belediyesi: 66-49
Mersin Büyükşehir Belediyesi-Çankaya Üniversitesi: 78-70
Galatasaray-Tarsus Belediyesi: 88-77
Panküp TED Kayseri Koleji-Fenerbahçe: 83-85



15.Haftanın Yıldızı Nicole Powell (Fenerbahçe)
26 sayı,11 ribaunt,4 asistlik performans ile takımını galip getirdi.









TBBL’de heyecan tüm hızıyla sürerken, 15. hafta oynanan maçların ardından sona erdi. Fenerbahçe bir maç eksiği ile liderliğini sürdürürken, 10 galibiyeti olan Samsun Basketbol ikinci ve yine 10 galibiyeti olan Mersin Büyükşehir Belediye de averajla 3. sırada yer aldı.

TBBL’de 15. hafta mücadelesi 7 Şubat Cumartesi günü oynanan 3 maç ile başlarken, haftanın ilk maçlarında Botaş ile Bahçeşehir Burhaniye Belediye ve Samsun Basketbol ile de Ceyhan Belediye karşı karşıya geldiler.

Ligdeki ilk galibiyetini Beşiktaş Cola Turka’dan alan Bahçeşehir Burhaniye Belediye, Botaş deplasmanına da galibiyet parolası ile gitse de karşılaşmadan 86-79’luk skorla Botaş galip ayrıldı. Günün aynı saatte başlayan bir diğer maçında ise zirve mücadelesi veren Samsun Basketbol, Ceyhan Belediye’yi 66-49 yenerken, özellikle savunmadaki başarısı ile rakiplerine gözdağı verdi.

Cumartesi günü oynanan, günün son maçında ise Mersin Büyükşehir Belediye ile Çankaya Üniversitesi karşı karşıya gelirken, karşılaşmadan 78-70’lik skorla galip ayrılan taraf Mersin Büyükşehir Belediye oldu.

TBBL’de 15. hafta mücadelesine Pazar günü oynanan 2 karşılaşma ile devam edildi. Günün ilk maçında Galatasaray, zorlu bir Avrupa Kupası mücadelesi ardından Tarsus Belediye’yi de 88-77’lik skorla mağlup ederek zirveden uzaklaşmadı.

Ligde haftanın son maçında ise lider Fenerbahçe, Kayseri deplasmanında Panküp TED Kayseri Koleji ile karşı karşıya geldi. Galatasaray gibi, hafta için zorlu bir Bayanlar Eurolague mücadelesi veren Fenerbahçe, zaman zaman Panküp TED Kayseri Koleji karşısında zorlansa da karşılaşmadan 83-85’lik skorla galip ayrılarak zirvedeki yerini korudu.

-16. HAFTA-
Ceyhan Belediyesi'nin maç yapmadan geçeceği 16. haftada ise
Çankaya Üniversitesi-Panküp TED Kayseri Koleji,
Fenerbahçe-Galatasaray
Bahçeşehir Burhaniye Belediyesi-Mersin Büyükşehir Belediyesi
Beşiktaş Cola Turka-BOTAŞ Spor
Tarsus Belediyesi-Samsun Basketbol
karşılaşmaları yapılacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler