30 Nisan 2009 Perşembe

Allah Rahmet Eylesin Sedat Balkanlı !!!!!!!!!!



Fenerbahçe Sedat'ı unutmuyor


Gaziosmanpaşa'da başladığı futbol hayatını Bursaspor'da sürdüren, Galatasaray'da yıllarca top koşturduktan sonra Fenerbahçe'ye gelen Sedat Balkanlı, bir süre sonra sağlık problemleri yaşamaya başladı.

Amerika'da yapılan araştırmalar sonucunda Balkanlı'nın milyonda bir görülen ALS hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. İlerleyici bir sinir sistemi hastalığı olan ALS, Sedat'ın tüm yaşamını alt üst etti. Doktorlar Sedat Balkanlı'nın, tedavi imkanı olmayan bu hastalığa ancak iki yıl dayanabileceğini söylenmişti. Önce konuşması, sonra yürümesi, ardından da gözleri hariç tüm organları çalışmaz oldu.

Suni solunum cihazına bağlıydı ve hareket edemiyordu. Büyük bir fedakarlıkla eşine sarılan Şükran Hanım, onu 12 yıldır bir an olsun yalnız bırakmadı. Şükran Hanım, Sedat ile ile alfabe yardımı ile iletişim kurabiliyordu. Sedat, "2 yıl yaşarsın" diyen doktorlara inat ALS ile savaşını tam 12 yıl sürdürdü. Evinde televizyonun karşısında tek çalışan organı olan gözlerini ekrandan ayırmıyor, dünyaya bu ekran sayesinde bağlanıyordu.

Sedat Balkanlı'nın durumu dün ağırlaştı ve Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen ne yazık ki bu güzel insan kurtarılamadı.

*************
Allah Rahmet Eylesin.
Mekanı Cennet Olsun.
Başta Cennetlik eşi Şükran Hanım olmak üzere çocuklarına ve ailesine
sabırlar diliyorum.
Kolay değildi.
Yazık ,kendisi 2010 yılına kadar yaşayacağım ,2010'da bu hastalığın tedavisi
bulunacak ve kurtulacağım diyordu.
Ama olmadı ..............
Dileyelim bu hastalığın tedavisi bir an evvel bulunur ve bu hastalığın pençesinde
olan hastalara derman olur.
Trabzonspor'lu İsmail de bu hastalığa yakalanmış durumda.
Ona da acil şifalar diliyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler