2 Mayıs 2009 Cumartesi

Bugün El Clasico Var !!!!!!!!!!!!!!



Bu futbol olayı daha önce La Liga'da 157 kez gerçekleşti. Sadece İspanya değil tüm dünya bu müthiş derbiyi konuştu günlerce, haftalarca.

''EL CLASICO''

Resim
Bu futbol olayı daha önce La Liga'da 157 kez gerçekleşti. Sadece İspanya değil tüm dünya bu müthiş derbiyi konuştu günlerce, haftalarca... Bu maçı 'bir futbol olayı' diye nitelerken düşünmeliyiz aslında, çünkü bu aynı zamanda iki kültürün, iki politik görüşün çarpışması.

Evet bir tarafta 'Kral'ın takımı Real, diğer tarafta 'Katalan' halkının temsilcisi Barça.

Zaman mı? 2 Mayıs 2009 Cumartesi akşamı saat 21:00'de Santiago Bernabeu Stadı'nda... Öyleyse şimdiden bu müthiş kapışmanın havasına girin ve futbolun yıldızlarının büyülü dansı için hazırlanın.

Dünyanın derbisi: El Classico

Resim

Dünyanın derbisi: El Classico
Barcelona - Real Madrid.. İspanyolların tabiriyle El Classico.. Dünyanın en ateşli karşılaşması.. Her yıl, tüm dünyada sonucu merakla beklenen karşılaşma.. Saha içi ve dışında iki ezeli ekibin bitmeyen rekabeti.. Bir çok insana göre Kraliyet: Güç, Cumhuriyet: Özgürlük anlamına gelir. Ancak İspanya'da durum biraz farklı. "Kraliyet" Real Madrid'le, "Cumhuriyet" ise Barcelona ile özdeşleşmiş durumda...

İspanya'da, Kraliyet takımı Real Madrid ile Katalonya'nın sembolü Barcelona arasında, 1 asırdan fazladır süre gelen bir çekişme yaşanıyor. Yıllardan beri her iki takım da birbirlerini ezebilmek için her şeyi yapıyor. Barcelona ve Real Madrid arasındaki nefret tarihsel ve politik nedenlerle başlamış olsa bile şimdilerde ise rekabetin daha çok mali niteliklere sahip, reklam yapma telâşı, futbol endüstrisinin bu iki devinin arasındaki rekabetin en büyük yapıtaşlarından biri hâline geldi.

Bernabeu Stadı, Real Madrid-Barcelona maçına, nam-ı değer El Clasico'ya ev sahipliği yapacak. Bir tarafta bu sezonki resmi maçlarda 134 gol atan Barcelona, diğer tarafta ise ligdeki son 19 maçta 18 galibiyet 1 beraberlik alan Real Madrid... İki ezeli rakibi ligde 158. kez karşı karşıya getirecek bu randevu öncesinde Barcelona, Real'in 4 puan önünde lider durumda bulunuyor. Maçı Real'in kazanması halinde kalan 4 haftada müthiş bir şampiyonluk yarışı yaşanacak iki dev ekip arasında. Eğer cumartesi gecesi gülen taraf Katalan ekibi olursa şampiyonluğu büyük ölçüde garantilemiş olacak.

REKABETTE REAL MADRID ÜSTÜN

İki ekibin ligdeki mücadelesinde daha önce 68 kez Madrid ekibi gülen taraf olurken, Barcelona'nın 59 galibiyeti bulunuyor. 30 maç ise berabere sonuçlandı. Real'in 260 golüne Barça 236 golle cevap vermiş.

ROBBEN SÜRPRİZİ

El Clasico öncesi Real Madrid'de sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Getafe maçında sakatlanan ve Barcelona maçında oynayamayacağı açıklanan Arjen Robben'in cumartesi gecesi görev verildiği takdirde forma giyebileceği öğrenildi. Gago ve Sneijder'in de durumları maç saatinde belli olacak. Madrid ekibinde sakatlıkları bulunan, Diarra, Van Nistelrooy, Guti, De La Red, cezalı Pepe ve ailevi nedenlerden dolayı ülkesine giden Drenthe El Clasico'da forma giyemeyecek. Katalan ekibinde ise Milito ve Chelsea maçında sakatlanıp sezonu kapatan Marquez dışında eksik bulunmuyor.

İlk maçı 2-0 Barca'mız kazanmıştı.



***************
Sahadan istediğimizi alır çıkarız.
Yenilmeyiz.
En kötü beraberlik diyorum.
Maç trafiği öyle kötü ki.Cehennem tüneli gibi.
Önce Sevilla ile içeride oynadık.4-0 kazandık.Sonra Valencia deplasmanı 2-2,
sonra Chelsea 0-0,şimdi RM deplasmanı,hafta içi gene Chelsea maçı.
20 gün içinde oynadığımız ve oynayacağımız maçlara bakın.
Üstelik sakat ve cezalılar da çok.
Bakalım nasıl çıkacağız bu tünelden.
Başarılar Barca'mız !!!!!!!!!!

1 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler