27 Nisan 2009 Pazartesi

Bank Asya 1.Ligine Hoşgeldin Şampiyon Bucaspor !!!!!!!!!

FIRTINA ARTIK 1.LİG'DE ESECEK

FIRTINA ARTIK 1.LİG'DE ESECEK

TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nun lideri Bucaspor, Tokatspor'u 2-1 yenerek tarihinde ilk defa Bank Asya 1.Lig'e yükselme başarısını gösterdi.
Bucaspor maçı 2-1 kazanarak tarihinde ikinci şampiyonluğu yaşadı.

Bucaspor tarihine geçmeyi başardılar

İki kez 1.Lig'e Yükselme şansını kullanamayan Buca sonunda mutlu sona ulaştı

TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda evinde Tokatspor'u yenen Bucaspor, ligin bitimine üç hafta kala gelecek sezon Bank Asya 1. Lig'de mücadele etme hakkını elde etti.
2. Lig 2. Eleme Grubu'nu lider tamamlayarak, Yükselme Grubu'na yükselen Bucaspor bu grupta 8. hafta liderliği ele geçirerek çıkışa geçti. Fırtına Tokat'ı yenip bitime üç maç kala matematiksel olarak 1.Lig'e çıkmayı garantiledi.
1989-1990 sezonunda 3. Lig'den, 2. Lig'e çıkan "Fırtına" lakaplı Bucaspor, 1994-1995 sezonunda Konya'daki 1. Lig'e yükselme mücadelesinde ilk maçta Adanaspor'a 3-2, 1996-1997 sezonunda ise Antalya'da yine ilk maçta Şekerspor'a 4-1 yenilerek 1. Lig'e yükselememişti.
2000-2001 sezonunda TFF 2. Lig Klasman Grubu'nu 7. sırada bitiren Bucaspor, 2.Futbol Ligi'nde yapılan statü değişikliği nedeniyle bir sonraki sezon 2. Lig B Kategorisi'nde mücadele etme hakkı kazandı.
2003-2004 ve 2005-2006 sezonlarında bir üst lige yükselme şansı yakalayan, ancak bunda başarılı olamayan Bucaspor, 2001-2002 sezonundan bu yana Altay, Göztepe, Karşıyaka, İzmirspor'dan sonra 5. İzmir takımı olarak gelecek sezon Süper Lig'e yükselme mücadelesi yapacak.
Bucaspor, sezon başında Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen TSYD Ege Dostluk Kupası'nda Altay'ı 2-1, Manisaspor'u da penaltılarla 6-5 yenip ilk kez kupanın sahibi olmuştu.

Seyirci rekoru kırıldı

spo_buca2.jpgBucasporlu taraftarlar Buca-Tokat maçına büyük ilgi gösterdi. Tribünler tıklım tıklım dolarken, sezonun da seyirci rekoru kırıldı. Yeni stadın ilk açılış maçını 3 bin 911 kişi izlerken, dünkü karşılaşmaya 4 bin 950 biletli seyirci geldi. Hasılattan ise 12 bin 500 lira gelir elde edildi.
Bucaspor yönetimi, hafta içinde İzmir Valisi Cahit Kıraç ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şampiyonluk maçına davet etmesine rağmen Kıraç ve Kocaoğlu maça yine gelmediler. Buca'nın yeni Belediye Başkanı Ercan Tatı ise şeref tribündeki yerini aldı. Taraftarlar Tatı ile Buca'nın eski Belediye Başkanı Cemil Şeboy'a sevinç gösterisinde bulundu.
Bucaspor'da cezalı olan Erkan ile sakatlığı süren kaleci İlker'in yanısıra hafta içinde izin alan Mustafa takımdaki yerini alamadı. Teknik Direktör Kemal Kılıç, geçen haftaki Beykoz maçında burnu kırılan defans oyuncusu İzzet'i ilk 11'de oynattı. Sezonu kapattığı açıklanan kaleci Cenk ise büyük bir vefa örneği göstererek yedek soyundu.

Kutlamalar haftaya

Tokatspor'u yenerek 19 yıl sonra Bank Asya 1.Lig'ine ilk kez çıkan Bucaspor'da büyük sevinç yaşanırken, şampiyonluk kutlamasının Diyarbakır DİSKİ ile oynanacak maçın ardından yapılacağı açıklandı. Profesyonel Şube Başkanı Bülent Karaböcek, bu maçın pazar akşamı Buca Arena'da saat 20.00'de oynanacağını belirterek, "Stadı gelin gibi süsleyeceğiz. Havai fişek gösterisi yapacağız. Futbolcu ve eşlerinin katılacağı şampiyonluk gecesi düzenleyeceğiz" dedi. Kaptan Yılmaz ise tüm sıkıntılara rağmen sezon boyunca kendilerine destek veren eşleriyle şampiyonluk fotoğrafını çektirmek için DİSKİ maçını beklediklerini söyledi.

İzmir, Kılıç ile ikinci kez 1.Lig coşkusunu yaşadı

Bucaspor Teknik Direktörü Kemal Kılıç, antrenörlük hayatında ikinci şampiyonluk sevincini de İzmir'de yaşadı. 1956 Adana doğumlu Kılıç, daha önce Bakırköyspor, Adanaspor, Gaziosmanpaşa, Konyaspor, Kayseri Erciyes, Karşıyaka, Sivas, Elazığ, Bolu, Yozgatspor ve Eskişehirspor'u çalıştırmış 2002-2003 sezonda Karşıyaka'yı şimdiki adıyla Bank Asya 1.Lig'e çıkarmıştı. Tam altı yıl sonra yeniden İzmir'e gelen Kılıç bu defa Bucaspor'u 2. Lig B Kategorisi'nde hedefe ulaştırdı. Maçtan sonra futbolcular başarılı teknik adamı kucaklayarak hayava attı. Bu arada Kılıç'a Adanaspor ile Mersin İdmanyurdu'nun ciddi teklifte bulunduğu öğrenildi.

MAÇ YORUM

HALİL KİRAZ
Buca İzmir'in yüzünü güldürdü

Eğri oturalım, doğru konuşalım. Ben sezon başında Bucaspor'un böyle 2.Lig Yükselme Grubu'nu silip süpürerak haftalarca önceden şampiyon olacağına inanmıyordum. Ama Bucalılar, kulüpleri etrafında Belediye Başkanıyla (Şeboy), yönetimiyle, taraftarıyla öyle birleştiler, bütünleştiler ki, "Gerçek Fırtına" önünde kent adları taşıyan takımlar bile dayanamadı, yıkıldı gitti. Tabii başkan Şeref Üstündağ ve yönetimini kutluyoruz ama aslan payı bana göre 19 yıl sonra bu kulübe şampiyonluk armağan eden teknik direktör Kemal Kılıç, yardımcıları ve birbirinden değerli öğrencilerinin. Çünkü onlar ne çileli günler geçirdiler, ne sıkıntılar yaşadılar ben biliyorum. Kan kustular, "Kızılcık şerbeti içtik" dediler, kulübü etrafa afişe etmediler. Oysa diğer kulüpler, parasızlıktan maddi bunalımdan ağladı, sızladı. Aslında en kötü durumdaki kulüp Bucaspor'du ama, onlar, hakları olduğu halde "Gık çıkarmadılar", futbollarını oynadılar ve hedefe ulaşmayı başardılar. Kılıç'ı, tüm Türk Antrenörlerine örnek olacak davranışları için "Şeref Köşesine" koyuyorum.
Şimdi Buca'da herkes şampiyonluğun zevkini doyasıya yaşasın, bu mutlu günlerin zevkini çıkarsın. Ama "Büyük başın büyük derdi olur" derler. Bucaspor artık Birinci Ligde ve çıta yükseldi. Şimdi artık, "Süper Lige açılan yolda nasıl kalıcı oluruz"un hesapları yapılmalı. Yönetim güçlendirilmeli, takviye almalı, teknik direktör seçimi şimdiden yapılmalı ve Bucalıların, Belediye, resmi kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve esnafıyla, "Çorbada bizim de tuzumuz omlsun" kampanyasıyla daha güçlü bir takım yaratmak görevi olmalı.

(Yeni Asır)

*********************
Bir Egeli olarak Ege takımlarının başarılı olmasını istiyorum.
Bucaspor'un başarısına da çok sevindim.
Tebrik ediyorum.
Bank Asya 1.liginde de başarılar diliyorum.
Takip ediyordum.Yorumda da bahsedildiği gibi çok zor günler geçirdiler.
En büyük destekçileri eski Belediye Başkanı Cemil Şeboy hakkındaki bir suçlamadan
tutuklandı.18 gün ceza evinde kaldı ve sonra mahkeme ceza verdi .

İzmir'in Buca İlçesi AKP'li Belediye Başkanı Cemil Şeboy ve eski imar müdürü Kerem Doğan, kaçak bir yapıyı yıkmadıkları gerekçesiyle ‘Görevi ihmal’ suçundan 3'er ay hapis ve 216'şar TL para cezasına çarptırıldı.

Kulüp bu süre içerisinde kaos yaşadı,paralar ödenmedi ama Teknik Direktör Kemal Kılıç ve
futbolcular onur savaş vererek büyük başarı göstererek 3 hafta kala tur attılar.

Darısı 3.Lig 2.Grupta Lider olan bizim Nazilli Belediyespor' a diyelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler