27 Mayıs 2009 Çarşamba

Bank Asya 1.Lig'in En İyileri !!!!!!!!!!!!!

Bank Asya 1.Lig'in en iyileri!

Bank Asya'nın Türk futboluna ve kulüplerine verdiği maddi desteğin yanında, Türkiye’de ilk kez kulüplerimizin kurumsal yapılanmalarına da destek olmak amacıyla belirli kategorilerde ödüller verildi.

Bank Asya 1.Lig Ödülleri: En Centilmen Takım, Yılın Genç Yeteneği, Kurumsal Başarı, Yılın Teknik Direktörü, Yılın Futbolcusu, Yılın 11'i ve Yılın Spor Kulübü şeklinde 7 ayrı kategoride dağıtıldı.

Gecede ödül alanlar ve kategorileri şöyle:

En Centilmen Takım Ödülü
Boluspor

Yılın Genç Yeteneği
Rıdvan Şimşek (Karşıyaka)

Kurumsal Başarı Ödülü
Altay

Yılın Teknik Direktörü
Coşkun Demirbakan (Diyarbakırspor)


Yılın Futbolcusu
Sezer Öztürk (Manisaspor)




Yılın 11'i
Ufuk Ceylan (Manisaspor), Evren Kürkçü (Kasımpaşa), Ferhat Öztorun (Manisaspor), Güven Varol (Manisaspor) Ersan Adem (Adanaspor), Cihan Yılmaz (Karşıyaka), Yiğit İncedemir (Manisaspor), Engin Öztonga (Diyarbakırspor), Sezer Öztürk (Manisaspor), Özgürcan Özcan (Sakaryaspor), Sertan Eser (Kasımpaşa)

Yılın Spor Kulübü
Manisaspor

Play-Off'ların en değerli oyuncusu
Erhan Küçük (Kasımpaşa)

Yılın 11'i www.bankasyabirincilig.com internet sitesinde futbol severler tarafından mevkilerine göre en fazla oyu alan futbolculardan oluşturuldu.

2008-2009 Bank Asya 1. Lig Yılın 11'i şöyle oluştu:

Ufuk Ceylan (Manisaspor), Güven Varol (Manisaspor), Ferhat Öztorun (Manisaspor), Evren Kürkçü (Kasımpaşa), Ersan Adem Gülüm (Adanaspor), Yiğit İncedemir (Manisaspor), Engin Öztonga (Diyarbakırspor), Cihan Yılmaz (Karşıyaka), Sezer Öztürk ( Manisaspor), Özgür Can Özcan (Sakaryaspor), Sertan Eser (Kasımpaşa).

Ufuk Ceylan (Manisaspor):

23 Haziran 1986 doğumlu. Futbola Altay altyapısında başladı. 2005-06 sezonunun devre arasında Manisaspor’a transfer oldu. Birçok kategoride milli takım formasını giydi. Bu sezon Bank Asya 1. Lig’de 30 maça çıktı. Oynadığı 11 maçta kalesinde gol görmedi. 2 sarı kart gördü. Bu seszonki performansıyla ilk defa A milli takım kadrosuna çağrıldı.

Evren Kürkçü (Kasımpaşa):

8 Kasım 1982 Rize doğumlu. Rizeli olması sebebiyle 53 numaralı formayı bu sezon Kasımpaşa'da giydi. Futbola Çaykur Rizespor altyapısında başladı, 1.5 senedir Kasımpaşa forması giyiyor. Daha önce Yozgatspor, Samsunspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımlarında da forma giydi. Bu sezon Bank Asya 1. Lig’de Play-Off maçları dahil 32 maçta oynadı. Defansta oynamasına rağmen 4 gol kaydetti. 10 sarı 1 de kırmızı kart gördü.

Ferhat Öztorun (Manisaspor):

8 Mayıs 1987 İstanbul doğumlu. Futbola Galatasaray altyapısında başladı. 2005-06 sezonunun ikinci yarısında Galatasaray A takımında oynamaya başladı. 1.5 sezon oynadıktan sonra 2007-08 sezonunun başında Hakan Balta ile takas edilerek Manisaspor'a geçti.

Bu sene ilk kez Bank Asya 1. Lig'de mücadele etti. 31 maçta forma giydi, 1 gol attı, 6 sarı kart gördü. Siyah-beyazlı takımın değişmez sol beki oldu. Takımının Sezer ile beraber en istikrarlı futbolcusu oldu (2711 dakika). Genç yaşına rağmen bugüne kadar 78 defa milli takımlara çağrıldı. Bu sezon 5 kez Ümit Milli Takım formasını giydi.

Güven Varol (Manisaspor) :

2 Haziran 1981 Adapazarı doğumlu. Pendikspor, Beykozspor, Denizlispor takımlarında forma giydi. Denizlispor’da oynarken bir Manisaspor maçında ayağı kırıldı. Talihsiz sakatlığı nedeniyle uzun süre futbol oynayamadı. Manisaspor'a transfer oldu ve siyah-beyazlı formayla eski formunu yakaladı. Sağ ve sol tarafta hem önde hem geride oynayabiliyor. Bu sezon Bank Asya 1.Lig'de 31 maçta forma giydi. 3 gol attı. 5 defa sarı kart, 1 defa kırmızı kart gördü.

Ersan Adem Gülüm (Adanaspor) :

17 Mayıs 1987 Avustralya doğumlu. Türkiye'ye 2006-07 sezonun başında Manisaspor’da oynamak için geldi. 1.5 sezon burada oynadıktan sonra Elazığspor’a geçti. Geçen sezon başında Adanaspor'a geldi. Bank Asya 1. Lig'de 30 maça forma giydi. Stoper mevkiinde başarılı maçlar çıkardı, gol atamadı. 7 sarı 1 kırmızı kart gördü. Daha önce Avustralya ümit milli takımında forma giydi.

Cihan Yılmaz (Karşıyaka) :

15 Haziran 1983 Tokat- Erbaa doğumlu. Futbol altyapısını Almanya’da aldı. 2007-08 sezonunun başında Karşıyaka’ya gelerek Türkiye’deki futbol kariyerine başladı. Bu sezon Play-Off dahil 34 Bank Asya 1.Lig maçına çıktı. Kaleci Kerem İnan’dan sonra en çok maçta forma giyen Karşıyakalı oldu. Atilla Güneş ve Ahmet Çağıran’dan sonra takımın 3.kaptanı konumunda. Bu sezon 5'i penaltıdan olmak üzere 9 gol attı.4 defa sarı kart gördü.

Yiğit İncedemir (Manisaspor) :

9 Mart 1985 İzmir doğumlu. İzmirspor ve Karşıyaka takımlarında oynadıktan sonra Adana Demirspor'a transfer oldu. Manisaspor'a bu sezonun başında geldi. Takımın en çok oynayan oyuncularından biri oldu. 31 maçta forma giydi. 2 gol attı. 7 defa sarı, 2 kere kırmızı kart gördü. Genç takımlar düzeyinde milli olmasına rağmen yaklaşık 5.5 senedir milli takımlara çağrılamadı. Orta sahada oynuyor.

Engin Öztonga (Diyarbakırspor) :

10 Ağustos 1978 doğumlu. Kocaelispor, Gaziantepspor, Eskişehirspor formalarını giydikten sonra bu sezon başında Diyarbakırspor'a geldi. Geçen sezon Eskişehirspor ile yaşadığı Süper Lig'e çıkma sevincini bu sene yeşil-kırmızılı forma altında yaşadı. 30 maçta 2 gol atarak takımına katkıda bulundu. Orta sahada mücadeleci kimliğiyle göze çarpan Engin 7 defa sarı kart gördü.

Yılın Futbolcusu : Sezer Öztürk - Manisaspor :

Sezer Öztürk 3 Kasım 1985 yılında Almanya'nın Köln şehrinde doğdu. Futbol altyapısını B.Leverkusen takımında tamamladı. 2006-07 sezonunun başında Türkiye’ye gelip Manisaspor forması giyemeye başladı. Manisaspor’daki 3. sezonunu tamamladı. Bu sezon takımın kaptanlığını da yapan başarılı futbolcu, Bank Asya 1.Lig'de 31 maçta forma giydi.

Orta sahada forma giymesine rağmen takımın en golcü futbolcusu oldu. Attığı 14 golle Bank Asya 1.Lig’in en çok gol atan futbolcuları arasına girdi. Türkiye’ye geldiğinden beri hiç kırmızı kart görmeyen başarılı futbolcu, bu sezonu da kırmızı kart görmeden tamamladı. Oynadığı futbolla adından sıkça söz ettiren Sezer Öztürk, sezonu 8 sarı kart görerek tamamladı.

Özgürcan Özcan (Sakaryaspor) :

10 Nisan 1988 Antalya doğumlu. Ferhat gibi o da Galatasaray altyapısından yetişti. Daha önce Kayserispor ve Gaziantepspor takımlarına kiralandı. Bu sezon başında Sakaryaspor'a kiralanarak ilk defa Bank Asya 1.Lig'de forma giydi. 31 maçta oynadı, penaltı kullanmadan 17 gol attı. Bank Asya 1.Lig’in en golcü ikinci futbolcusu oldu. 5 kez sarı, 1 kez kırmızı kart gördü. Bank Asya 1.Lig Yılın 11’inin en genç futbolcusu.

Sertan Eser (Kasımpaşa) :

18 Mart 1974 Almanya doğumlu. Özgürcan’ın aksine Bank Asya 1.Lig Yılın 11'inin en yaşlı futbolcusu. Tecrübeli oyuncu buna rağmen Bank Asya 1.Lig Yılın 11'inin bu sezon en çok maç yapan futbolcusu. Sertan bu sezon Kasımpaşa'nın Bank Asya 1.Lig'de Play-Off ile birlikte oynadığı 36 maçın 35'inde görev yaptı.

Forvetteki partneri Erhan Küçük ile beraber Kasımpaşa'nın da en çok maçta oyanayan futbolcusu oldu. 5 gol attı 3 defa sarı kart gördü. Türkiye'de futbol oynamaya Konyaspor'da başladı. C.Daum zamanında Beşiktaş forması giydi. Birçok takımda oynadıktan sonra bu sezonun başında Kasımpaşa'ya transfer oldu. Daha önce İBB ile yaşadığı Süper Lig'e çıkma sevincini Kasımpaşa formasıyla bir kez daha yaşadı.

(Bank Asya 1. Lig Play-Off En Değerli Oyuncu- Erhan Küçük-Kasımpaşa)

26 Şubat 1981 yılında İstanbul’da doğdu. Futbol altyapasını Galatasaray takımında tamamladı. 2005-06 sezonunda Mustafa Kemalpaşaspor'dan Kasımpaşa'ya transfer olan golcü futbolcu Bank Asya 1. Lig'de bu sezon Play-Off maçları ile birlikte 35 maç oynadı ve 15 gol atma başarısı gösterdi.

Kasımpaşa'nın en etkili silahı olarak dikkat çeken Erhan Küçük, sezonu kırmızı kart görmeden tamamladı. 28 yaşındaki tecrübeli futbolcu biri Play-Off finalinde olmak üzere 5 sarı kart gördü.

(İstatistiki Bilgi ve Haber: REMZİ KILIÇ-KUTAY ERSÖZ - http://www.bankasyabirincilig.com.tr)


0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler