28 Mayıs 2009 Perşembe

Hıncal'ın Peşkeştepe Çağrısına hemen Tayyip Erdoğan'ın Bakanı Ses Verdi !!!!!!!

Eren Talu bıktırdı!

İhaleyi üstlenen Eren Talu´nun bir türlü ortadaki krizi giderememesi ve gerekli krediyi bulamaması Galatasaray camiasında büyük tepki çekmeye başladı.

Akıbeti yılan hikayesine dönen Aslantepe’deki Türk Telekom Arena Stadı’nda bir süredir çalışma yapılmıyordu. İhaleyi üstlenen Eren Talu’nun bir türlü ortadaki krizi giderememesi ve gerekli krediyi bulamaması Galatasaray camiasında büyük tepki çekmeye başladı. İhalenin devlet tarafından açılmış olması sebebiyle, Sarı-Kırmızılı kulübün herhangi bir yaptırımda bulunması söz konusu değil. Ancak artık inşaatla ilgili tüm yetkinin Talu’dan alınıp, işi zamanında bitirebilecek birine verilmesi, camianın önde gelenleri tarafından yüksek sesle dile getiriliyor. Talu ve ekibi TOKİ’nin ihtarına 1 ay içinde cevap veremezse, ihale iptal edilecek.

***********

Bakan´dan G.Saray´ı rahatlatan açıklama

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak‚ (Galatasaray´ın Seyrantepe projesiyle ilgili) Galatasaray Kulübü‚ TOKİ ve sayın Başbakanımız bir formül bulmaya çalışıyor. Başlamış proje mutlaka biter dedi.


Bakan Özak‚ bir gazetecinin‚ TOKİ´nin‚ Galatasaray´ın Seyrantepe projesiyle ilgili yüklenici firmaya ihtarname çektiğini hatırlatması ve gelinen süreci değerlendirmesini istemesi üzerine‚ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın sporcu ve futbolcu geçmişi olmasının da etkisiyle statların Avrupa standartlarına getirilmesini amaçladıklarını söyledi.

Bu konuyla ilgili ilk çalışmayı Kayseri´de yaptıklarını dile getiren Özak‚ ikinci örneklerinin Trabzon‚ Bursa‚ Konya‚ Antalya´da olabileceğini‚ Antalya´daki projenin plan iptali nedeniyle duraksadığını‚ hatta Antalya´da yapılması planlanan Basketbol Dünya Şampiyonası´nı bu duraksama nedeniyle 15 Temmuz´a kadar askıya aldıklarını kaydetti.

"BAŞLAMIŞ PROJE BİTER"

Biz‚ daha modern statlarda‚ daha çağdaş şartlarda vatandaşlarımızın müsabaka izlemesini ve müsabaka yapılmasını istiyoruz diyen Özak‚ şu bilgileri verdi:
Ali Sami Yen Stadı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün‚ bu stadı vererek‚ yeni bir modelle TOKİ´nin de önderliğinde stat yapılması istendi. Hem Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü‚ hem de TOKİ kazanacaktı‚ Galatasaray da bu stadı kullanacaktı. Orada bir garantörlük ve kefalet sorunu var. Böyle bir sorun çıkınca TOKİ´nin kuruluş yasası gereği bu sorunun çözümü gerekti. TOKİ´nin ihtarname çekip çekmediğini bilmiyorum ama bu sorunu hep beraber çözmeye çalışıyoruz. Galatasaray Kulübü‚ TOKİ ve sayın Başbakanımız bir formül bulmaya çalışıyor. Başlamış proje mutlaka biter.

*******************
Bulun bakalım formül siz.
Allaha havale ediyorum sizi.Asıl formülü o bulacak.



0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler