26 Mayıs 2009 Salı

Hıncal'dan Peşkeştepe İçin Tayyip Erdoğan'a Çağrı !!!!!!!!

6.Saray'ın kaderi, Fenerli Başbakan'ın elinde..

Oldukça tahrik edici bir başlık var değil mi, yazının başında.. Öyle..
Çünkü durum acil..
Onun için bilerek tahrik ediyorum..

Önce olaylar..
Pazar günü iki gazetede, ayni konuda çok farklı iki haber çıktı..
İlki Hürriyet'te..
6alatasaray inşaatı devam eden Seyrantepe Stadı'nda 87 locayı satmış ve 30 milyon doları kasasına koymuştu. Bu hızla, geri kalan loca ve VİP koltuklarının da kısa zamanda satışıyla 100 milyon dolar daha bekleniyordu.
Hürriyet'in haberi 6alatasaray camiası için müthiş bir müjdeydi.
Böylece 6alatasaray içinde bulunduğu büyük mali krizi atlatabilecek, yığılmış borçlarını tasfiye edecek ve geleceğe güvenle bakacak hale gelecekti. Bu ayni zamanda yeni sezon için düşünülen teknik direktör ve oyuncu transferlerinde de, daha özgür ve daha seçici olabilmek demekti.
Hürriyet okuyanların yüzü gülerken, Haber Türk alanlar fena halde sarsıldılar.
Seyrantepe Stadı inşaatının durdurulması, Eren Talu'dan geri alınması ve yeniden ihaleye çıkarılması gündemdeydi.

Bu inşaatın, sonu belirsiz bir tarihe ertelenmesi, yani satışların bıçak gibi kesilmesi anlamına geliyordu..
Yani Galatasaray'ı içinden çıkılması adeta imkânsız bir mali kriz bekliyordu..


İşin ilginç yanı, her iki gazetenin haberi de doğruydu..
Localar peynir ekmek gibi satılıyordu, ama stadın kaderi de henüz belli değildi.

Küresel kriz, parayı parayla kazanan Arap sermayesini fena halde etkilemiş, özellikle Arapların paralarını yatıran banka ve finans kurumlarının hemen hepsi batmıştı. Bu yüzden Eren Talu'nun Katarlı ortakları ödeme güçlüğüne düşmüşler, stadyum inşaatı durma noktasına gelmişti.
Bunun üzerine Talu, yerli kredi kaynaklarına başvurmuştu.

Bir devlet bankası, kredi açmayı kabul etmişti. Stat inşaatını ihaleye çıkaran Toplu Konut İdaresi (TOKİ) de, krediye kefil olacağını açıklamıştı.

İşler tam yoluna girmişken, banka içinden bir bürokrat "Kefalet yetmez. TOKİ garantör olmalı" diye itiraz etti..


(Alnından Öpüyorum O Bürokratın)

TOKİ'nin "Bizim kuruluş yasamızda böyle bir şey yok. Olmayan bir yetkiyi kullanamayız. Kefalet yeterli" demesi itirazı kaldırmadı ve son aşamaya gelmiş işlemler askıya alındı.

Şimdi kredi gecikirse, TOKİ, işlerin ilerlemediği gerekçesi ile Eren Talu'ya ihtarname çekme ve ihaleyi ondan alma durumuna gelebilecek. O zaman da yeniden ihale açılması, bu ihaleyi kazananın inşaatı devralıp çalışmaya başlaması çok uzun bir ertelemeye sebep olacak. Stadın bitişi meçhul bir tarihe kalacağı için, loca ve koltuk satışları da duracak..


Peki durumu kim kurtarabilir?.

Aslantepe projesinin altında imzası bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan..

TOKİ de, banka da, neticede devlet kurumları.. Başbakan müdahale eder ve "Hızlandırın" derse iş biter..
Demezse..
6alatasaray biter..


"Galatasaray'ın kaderi, Fenerli Başbakan'ın elinde" derken bunu kast ediyorum. Başbakanın şu günlerdeki iş yoğunluğu içinde Galatasaray'ın sorunlarına eğilme şansının çok az olduğunun da farkındayım.
Tahrik edici başlığın sebebi de, işte bu!..


http://www.sporyazarlari.com/FFutbol/galatasaray/hincal-uluc/26-05-2009/gsarayin-kaderi,-fenerli-basbakanin-elinde/111330.aspx

Habertürk'ün Haberi Şöyleydi ;

6.Saray´a Seyrantepe Şoku !

Seyrantepe´de olaysız gün geçmiyor. 15 gün içerisinde kredi bulunamazsa Eren Talu´nun aldığı ihale kesin olarak feshedilecek. Proje başka firmaya verilecek. Habertürk´ün haberine göre: "Galatasaray´ın üst kullanım hakkını 49 yıllığına elinde bulundurduğu Seyrantepe´de inşa edilen Türk Telekom Arena´da Eren Talu son şansını kullanıyor. Stat inşaatının finansman sıkıntısı nedeniyle yaklaşık üç aydır durma noktasında olduğu projeyi Toplu Konut İdaresi´nin (TOKİ) kesin olarak Talu´dan alması gündemde.
Alınan bilgilere göre‚ TOKİ kefaletine rağmen Halkbank´ın vermediği 115 milyon TL´lik kaynak gelecek 15 gün içinde bir biçimde temin edilemezse‚ yüklenici Mimar Eren Talu ve Abu Dabili ortaklarının proje üzerindeki hakları TOKİ tarafından feshedilecek. İptal gerçekleşirse‚ Seyrantepe´deki inşaatı ve Mecidiyeköy´deki Ali Sami Yen Stadyumu´nun yerine yapılacak projeyi başka bir şirket üstlenecek.

BU DEFA KARAR KESİN

Mart ayında işçilerin paralarını alamadıkları gerekçesiyle Galatasaray bayrağını yarıya indirmeleri ve eylem yapmaları sonucu yeni bir mali krizin yaşandığı gözler önüne serilen Seyrantepe projesinde inşaat da bir süredir temsili olarak yürüyor.

Edinilen bilgilere göre‚ TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar gelecek hafta başında Talu´ya ihtarname çekecek ve 15 gün kadar olan yasal sürede 115 milyon TL´lik kredinin gelmesini bekleyecek. Aksi halde‚ Seyrantepe ihalesi bu defa kesin olarak Talu´dan alınacak.

YAZIN DA UYARI YAPILDI

Haziran 2008´de TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar‚ Eren Talu´yu işaret ederek‚ Programa uymuyorlar. Düzeltmezlerse temmuzun ilk haftasında ikinci bir ihtar çekmek zorundayız. İhtardan sonra işler düzelmezse‚ 20 gün sonra‚ temmuz sonunda ihaleyi iptal ederiz demişti. Talu ise revizeli iş programı uyguladıklarını belirtmiş ve inşaattaki kayıp zaman giderilmişti.

Bayraktar bankaya kadar gidip görüştü

Halkbank´ın TOKİ´nin kefaletine rağmen 115 milyon TL´lik krediyi çıkarmaması üzerine Başkan Erdoğan Bayraktar´ın Halkbank Genel Müdürlüğü´ne kadar gittiği de gelen bilgiler arasında. Bayraktar´ın bankanın yönetim kurulu başkanı ile görüştüğü ve Para geri ödenmezse TOKİ ödeyecek‚ biz kefiliz deyip krediyi istediği‚ ancak bankanın buna rağmen teklifi kabul etmeyip Biz parayı size verelim‚ siz kullanın yanıtını verdiği bildiriliyor. Ancak krediyi bu şekilde TOKİ´nin kullanma hakkı bulunmadığı için finansman sorunu çözülemiyor.

Ağaoğlu: Halkbank ile hiç çalışmadım

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu‚ Seyrantepe projesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Eren Talu´nun kendisiyle görüşmek için randevu talep ettiğini‚ Talu ve Abu Dabili ortakları ile Ataşehir´deki ofisinde iki kez görüştüğünü belirten Ağaoğlu‚ açıklamasında‚ Türk sporunun en değerli kurumlarından biri olan ve gönlümde ikinci takım olarak yer alan‚ daha önce sponsorluklarla desteklediğim güzide Galatasaray camiasına ve Türk sporuna kazandırılacak önemli bir stadyumun durumuyla ilgilenmeyi bir sorumluluk addettim. Başka örneklerde de görüldüğü gibi‚ yabancı sermayenin eksik ve yanlış bilgilerle yanıltılarak zarara uğratılması sonucu Türk ekonomisinin itibar kaybetmesine engel olmak amacıyla ve projeyi ticari anlamda da uygun gördüğümüz için soruna çözüm üretmek istedik dedi. Proje için Halkbank´tan çıkacak krediye banka üzerinde ağırlığı olduğu için engel olduğu öne sürülen Ağaoğlu‚ Halkbank´ta kişisel bir hesabı veya şirketleri namına bir hesabı olmadığını‚ söz konusu bankayla bugüne dek hiçbir projesinde birlikte çalışmadığını da açıkladı.

234.5 milyon TL TOKİ´ye kalacak

Seyrantepe ihalesi‚ yaklaşık 2 yıl önce‚ Ağustos 2008´de TOKİ tarafından rekabet oluşmadı ve tatmin edici gelir payı teklif edilmedi´ gerekçesiyle bir kez daha iptal edilmişti. İlk ihaleyi Bozoğlu İnşaat kazanmış‚ ancak iptal sonrası verilen yeni teklifler sonucu ikinci ihale Eren Talu-Alke İnşaat ortak girişiminde kalmıştı. Ortak girişimin önerdiği toplam gelir miktarı 777 milyon 777 bin 777 TL‚ İdare´ye ödenecek tutar ise 234 milyon 567 bin 890 TL olmuştu. Ancak ihalenin kazanıldığı dönemden beri Talu´ya yönelik eleştiriler hiç bitmedi. Yeterli finansman kaynağı sağlanamadığı için Talu önce ABD´li Crescent Heights ile ortak olma yoluna gitmiş‚ fakat geçtiğimiz yaz Körfez sermayeli Abu Dhabi Groop ve Al Zarooni ortaklığını kendi konsorsiyumuna dahil etmişti."

Kaynak: Habertürk

*************************
Adam tek başına nasıl kamuoyu oluşturuyor görüyormusunuz ?

İŞ BİTTİ.
HINCAL YAZDIYSA TAYYİP ERDOĞAN HEMEN YERİNE GETİRİR.
BAŞLATAN,TÜM ENGELLERİ KALDIRAN DA KENDİSİ DEĞİL MİYDİ ZATEN ?

Göreceğiz bakalım.

Ama benim çoktan Allaha havale işlemim geçerliliğini her zaman koruyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler