27 Mayıs 2009 Çarşamba

Nefesler Tutuldu : Barcelona - Manchester United !!!!!!!!




Roma imparatoru’ kim olacak?
Sadece Avrupa’nın değil dünyanın en önemli futbol organizasyonlarından biri olan Şampiyonlar Ligi’nde sezon, bu gece oynanacak olan Manchester United-Barcelona finaliyle sona erecek. İtalya’nın başkenti Roma’daki Olimpiyat Stadı’nın ev sahipliği yapacağı final karşılaşması saat 21.45’de başlayacak ve STAR TV’den canlı olarak yayınlanacak. Geçen sene Rusya’nın başkenti Moskova’daki finalde Chelsea’yi penaltı atışları sonunda mağlup eden son şampiyon Manchester United’ın daha önce bu organizasyonda 3 kupası bulunurken, Barcelona ise 2 kez mutlu sona ulaştı.
İngiliz ekibi Manchester United ile İspanyol temsilcisi Barcelona, bu geceki Şampiyonlar Ligi finaliyle birlikte Avrupa kupalarında 10. kez karşı karşıya gelecek. İki ekibin bugüne dek yaptığı 9 karşılaşmada Manchester United 3, Barcelona ise 2 kez kazanırken, 4 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.
İki takım daha önce 1990-91 sezonunda 15 Mayıs 1991’de, Hollanda’nın Rotterdam kentinde Kupa Galipleri Kupası finalinde karşı karşıya gelmiş, İngiliz ekibi rakibini 2-1 yenerek kupayı müzesine götürmüştü.
Manchester United ve Barcelona, son olarak geçen yıl Şampiyonlar Ligi yarı finalinde eşleşmiş, Barcelona’yı 0-0 ve 1-0’lık iki maçın sonunda eleyen Manchester United, finalde de Chelsea’yi mağlup edip, kupanın sahibi olmuştu.


Dev finalde Barcelona’da, Eric Abidal ile Daniel Alves, Manchester United’da ise Darren Fletcher, kart cezaları nedeniyle takımlarındaki yerlerini alamayacak.

Messi-Ronaldo düellosu
Futbolseverler, bu geceki maçta Barcelona’dan Lionel Messi ile Manchester Unitedlı Cristiano Ronaldo’ya daha fazla dikkat kesilecek. Barça’nın Arjantinli genç yıldızı Messi, bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde attığı 8 golle, “Gol Krallığı” sıralamasında birinci durumda bulunuyor. Manchester United’ın Portekizli yeteneği Cristiano Ronaldo ise takımı adına Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon 4 gol kaydetti.

Yenilmez Manchester!
Şampiyonlar Ligi’ndeki son yenilgisini 2006-07 sezonun yarı finalinde 3-0’lık sonuçla İtalya’nın Milan takımı karşısında alan Manchester United, tam 25 maçtır yenilgi yüzü görmezken; Barcelona ise bu sezonki tek mağlubiyetini UEFA Kupası’nı kazanan Mircea Lucescu’nun takımı Shakhtar Donetsk karşısında 3-2’lik skorla aldı.

Final para basacak !


Avrupa Şampiyonlar Ligi resmi sponsoru MasterCard’ın araştırmasına göre, Barcelona ile Manchester United takımları arasındaki final maçının Avrupa ekonomisine 310 milyon Euro’luk bir katkı sağlayacağı belirtildi. Araştırmada, geçen yılki finalin 267 milyon Euro katkı sağladığı hatırlatılırken, Roma’daki mücadelenin 2008’de Moskova’da oynanan finale oranla 43 milyon Euro daha fazla artı değer oluşturacağı vurgulandı.

En çok R.Madrid!
İspanya’nın Real Madrid takımı, 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000 ve 2002 yıllarında olmak üzere toplam 9 kez mutlu sona ulaşarak, Avrupa’nın en büyük kupasını en çok kazanan takım oldu. Kupayı bugüne kadar İspanyol, İngiliz ve İtalyan ekipleri 11’er kez kazandı.

****************

Dev Finale saatler kaldı.Heyecan dorukta.

Gönlümüz tabii ki 2.takımımız Barca'da.En çok sevdiğim ve en çok nefret ettiğim

Avrupa takımları karşı karşıya.

Yukarıda verdiğimiz kadrolara göre bir değerlendirme yapacak olursak

Barca'da Sağ bek Dani Alves'in yokluğunda Puyol defansif açıdan sağlam durur

ama Alves kadar bindiremez.Hoş Alves defalarca bindirse de her ortayı rakibe

ve dağlara taşlara atıyordu ya.Puyol ,RM'deki Ramos'un oynadığının yarısını oynayabilirse

çok faydalı olur.Eğer Puyol yerine Toure sağ bek oynarsa daha verimli olur sanki.

Sol bek'te Silvinho belki de Barca kariyerinin son maçını oynayacak.

Ona kademelerde yardım etmek lazım zira Ronaldo eser geçer.

Messi gene yapacağını yapar.Evra falan durduramaz.

Etoo artık Chelsea maçlarından daha iyi oynamalı.Vidiç ve Ferdinand onu döndürmez

ama sağa sola deplase olmalı.

Orta Sahamız gene en büyük silahımız.Pas bağlantılarımızı kesmek isteyeceklerdir.

Carrick,Anderson ve Scholes ile.Belirleyici olacaktır.Orta da Busquets yerine Keita

oynamalı.

Sol kanattan Henry,O'Shea'nin ağırlığından yararlanabilir.

Benchte Manu daha alternatifli.Berbatov ve Tevez gibi adamlar var.

Barca'da ise Krkiç,Gudjohnsen.

Kadrolar denk gibi görülüyor.Hakem Bussacca'nın kararları önemli olacaktır.

Maç uzatmaya yakın görünüyor.

Penaltılara gitmesin de uzatmada da olsa kazanalım yeter.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler