9 Mayıs 2009 Cumartesi

Fenerbahçe Ülker P.Karşıyaka'yı Farklı Mağlup Etti (93-63)





Beko Basketbol Ligi’nin son haftasında Pınar Karşıyaka’yı konuk eden Fenerbahçe Ülker normal sezonu 93-63’lük galibiyet ile tamamladı.

Karşılaşmanın ilk sayısı Fenerbahçe Ülker’den Semih Erden kaydederken Pınar Karşıyaka rakibine Leon Williams ile karşılık verdi. Karşılıklı atılan bu sayıların ardandan Pınar Karşıyaka’nın hücumdaki ve savunmadaki hatalarını iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, hem dış atışlardan hem de pota altından bulduğu sayılar farkı arttırmaya başladı ve yakaladığı 13-0’lık seri ile maçın son 3.50 dakikasına 15-2 önde girdi. Fenerbahçe Ülker posatında bir türlü istediği sayıları üretemeyen Pınar Karşıyaka, maçın ilk dakikasında bulduğu sayının dışında ilk sayısını yine Leon Williams’ın serbest atışından buldu. İlk çeyreğin son dakikasına 20-7 önde giren Sarı Lacivertliler bu çeyrekte Oğuz savaş, Ömer Onan, Marques Green ve Semih Erden ile sayılar üretirken maçın ikinci periyoduna da 23-11 önde girdi.



İkinci çeyreğin hemen başında sahadaki beş oyuncusunu da değiştiren Fenerbahçe Ülker bu çeyrekte de sayılar bulmaya devam etti. Özellikle Ömer Aşık’ın oyuna girmesinin ardından sürekli bu oyuncu ile pota altından sayılar üreten Fenerbahçe Ülker, Willie Solomon, Damir Mrsic, Emir Preldzic’in de skora katkı vermesiyle farkı korumasını bildi ve ilk yarının son 5 dakikasına 31-17 önde girdi. Hakan Köseoğlu ile dış atışlardan, Malik Benton-Leon Williams ikilisi ile de pota altından sayılar bulmaya çalışan Pınar Karşıyaka ise istediği gibi farkı eritemedi ve Fenerbahçe Ülker maçın ilk yarısını 47-25 önde tamamladı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan taraf Fenerbahçe Ülker oldu. Sarı Lacivertlilerin pota altında yaptıkları savunmadan dolayı pota altı organizasyonları yapamayan Pınar Karşıyaka dış atışlarla sayılar bulmaya çalıştı. İzmir temsilcisinin hücumda yaptığı hataları ve top kayıplarını iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker sayılar bulmaya devam etti ve üçüncü çeyreğin son 5 dakikalık bölümüne 64-30 önde girdi. Bu dakikadan sonra 1,30 dakika boyunca top kayıpları yapan ve hücumlardan boş dönen takımlar sayı üretemezken Fenerbahçe Ülker, Willie Solomon’un elinden bulduğu sayılarla farkı 17 sayıya çıkardı (69-32) Üçüncü çeyreğin kalan dakikalarında üstünlüğünü korumasını bilen Fenerbahçe Ülker maçın final periyoduna da 80-38 önde girdi.

Final çeyreğinin ilk dakikası içinde Leon Williams ile serbest atıştan sayılar kazanan Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe Ülker’in Semih Erden ile bulduğu sayılara engel olamadı ve skor 84-43 oldu. Farkın artmasının ardından son çeyrekte daha rahat bir oyun sergileyen Sarı Lacivertliler maçın son 5 dakikasına da 88-52 önde girdi. Erhan Yetim ve Malik Benton ikilisinin pota altı organizasyonlarında sayılar bulan Pınar Karşıyaka farkı azaltmaya çalışsa da Fenerbahçe Ülker’in bu sayılara anında yanıt vermesi farkın kapanmasına engel oldu ve Fenerbahçe Ülker karşılaşmayı 93-63 kazandı.



SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman, Ersan Ergüler, Turgut Işık

FENERBAHÇE ÜLKER (93): Marques Green 6 (2 ribaund, 1 asist), Willie Solomon 19 (2 ribaund, 4 asist), Mirsad Türkcan 10 (8 ribaund, 1 asist), Ömer Onan 5 (2 asist), Rasim Başak 2 (1 asist), Semih Erden 6 (8 ribaund,1 asist), Damir Mirsic (2 asist), Oğuz Savaş 4 (3 ribaund, 1 asist), Ömer Aşık 16 (4 ribaund, 1 asist), Devin Smith 11 (5 ribaund, 4 asist), Serhat Çetin, Emir Preldzic 14 (5 ribaund)

PINAR KARŞIYAKA (63): Gökper Gen 2 (3 ribaund, 4 asist), Leon Williams 25 (5 ribaund, 1 asist), Hakan Köseoğlu 5 (2 ribaund, 7 asist), Gökhan Girenes 3 (1 ribaund), Valentine Pastal 2 (1 ribaund, 2 asist), Mirza Ahmetbasic (2 asist), Edward Brown 5 (1 ribaund, 2 asist), Malik banton 17 (10 ribaund), Erhan Yetim 4 (2 ribaund)

1.PERİYOT: 23-11
2.PERİYOT: 25-14
3.PERİYOT: 32-13
4.PERİYOT: 13-25

****************

Maçı ne seyredebildim ne takip edebildim.
Galibiyetle bitirmek güzel ama Telekom maçından beklediğim skor
gelmeyince 3.cü bitirdik ve kötü oldu.
Solomon artık ısınmış.Emir'in formunun devam etmesi güzel.
Ömer Aşık'ta iyiymiş.Mirsad'ın iyileşmesi de sevindirici.Smith'de iyi oynamış.
İlginç bir maç olmuş.
3.çeyrekte 32-13'lük üstünlüğümüz var ve 80-38 ile girmişiz sonçeyreğe
ama son çeyrekte 13-25'lik ksk üstünlüğü olmuş ve maç 93-63 bitmiş.
Son 5 dakikada çok gevşemişiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler