8 Mayıs 2009 Cuma

KRALİÇELER YİNE ŞAMPİYON HEP ŞAMPİYON !!!!!!!!!!!




Fenerbahçe Üst Üste 4. Kez TBBL Şampiyonu
08.05.2009 20:03

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi finali 3. maçında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Mersin Büyükşehir Belediye’yi 54-68 mağlup ederek seriyi 3-0’a getirdi ve şampiyonluğa ulaştı.


Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi finali 3. maçında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Mersin Büyükşehir Belediye’yi 54-68 mağlup ederek seriyi 3-0’a getirdi ve şampiyonluğa ulaştı.

Mersin Büyükşehir Belediye’yi TBBL play-off finalinde 3 maçta da mağlup ederek seriyi 3-0 ile geçen Fenerbahçe, üst üste 4., kulüp tarihinde ise 7. şampiyonluğuna ulaştı.


Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi finali 3. maçında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Mersin Büyükşehir Belediye’yi 54-68 mağlup ederek seriyi 3-0’a getirdi ve şampiyonluğa ulaştı.

Mersin Büyükşehir Belediye’yi TBBL play-off finalinde 3 maçta da mağlup ederek seriyi 3-0 ile geçen Fenerbahçe, üst üste 4., kulüp tarihinde ise 7. şampiyonluğuna ulaştı.


Karşılaşma sonrası yapılan kupa töreninde Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi’ni ikinci olarak tamamlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Takımı, ikincilik şiltini Mersin Valisi Hüseyin Aksoy’un elinden aldı. Şampiyon olan sarı lacivertlilere ise kupasını, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, TBF Bayan Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Macit Özcan verdi.

Maça iyi başlayan taraf Mersin Büyükşehir Belediye oldu. Olympia Scott ile sayılar bulan Mersin temsilcisi, rakibinin yaptığı top kayıplarını Mistie Williams ve Sariye Gökçe’nin basketleri ile değerlendirdi. Ev sahibi ekip skoru da 7-2’ye getirdi. Nevriye Yılmaz ve Katie Smith ile basketler bulan Fenerbahçe, farkın daha fazla açılmasına izin vermedi. Maçın 5. dakikasını Mersin Büyükşehir Belediye 7-6 önde geçti. Lindsey Harding ile üst üste 5 sayı bulan ev sahibi ekip farkı tekrar açtı. Ev sahibi ekip karşısında top kayıpları yapan Fenerbahçe 6.dakikaya 12-6 geride girdi. 2 dakikalık suskunluğunu Tammy Sutton Brown ile bozan Sarı Lacivertliler, Lindsey Harding’in orta mesafeden bulduğu baskete engel olamadı. 8. dakikayı Mersin Büyükşehir Belediye 14-8’lik skorla geçti. Nevriye Yılmaz ile basket faulden sayılar kazanan Fenerbahçe ilk periyodun son 1.10 dakikasına 14-11’lik skorla girdi. Mistie Williams’ın üçlüğü ile Mersin temsilcisi farkı 6’ya çıkardı. Son dakikada Esmeral Tunçluer ile sayılar bulan Fenerbahçe’ye Allie Quigley’in üçlüğü ile karşılık veren ev sahibi ekip ilk periyodu 20-13 önde tamamladı.

İkinci periyoda iyi başlayan Fenerbahçe oldu. Esmeral Tunçluer ile üst üste basketler bulan Sarı Lacivertliler, 12. dakikayı 20-17’lik skorla geçti. İlk 2.5 dakikada sayı üretemeyen Mersin Büyükşehir Belediye, ilk basketini Makbule Amachree ile buldu. Ancak Tammy Sutton Brown ile boyalı alandan üst üste 4 sayı üreten konuk ekip ilk yarının son 5 dakikasına girilirken farkı 1’e indirdi (22-21). İyi savunma yapan ve Mersin Büyükşehir Belediye’yi isabetsiz atışlara zorlayan Fenerbahçe, Tammy Sutton Brown’un sayıları ile ilk kez öne geçti (22-23). Sutton Brown ile üst üste basketler bulmaya devam eden Fenerbahçe, Esmeral Tunçluer’in de katkısıyla farkı açtı. Sarı Lacivertliler ilk yarının son 2.28 dakikasına 22-28’lik skorla girdi. Lindsey Harding’in sayılarına Esmeral Tunçluer ile yanıt veren Fenerbahçe, Nicole Powell’ın üçlüğü ile skoru 26-33’e taşıdı. Son dakikalarda ev sahibi ekip Lindsey Harding ve Makbule Amachree ile sayılar bulsa da, Fenerbahçe soyunma odasına 29-33’lük skorla girdi.

İkinci yarıya Nevriye Yılmaz’ın basketi ile başlayan Fenerbahçe farkı da 6 sayıya çıkardı (29-35). Mistie Williams’ın basketleri ile oyundan kopmayan Mersin Büyükşehir Belediye ise 23.dakikaya 33-35’lik skorla girdi. Nevriye Yılmaz ve Tammy Sutton Brown ile sayılar üretmeye devam eden Sarı Lacivertliler, iyi savunma yaptı. Olympia Scott ile kullandığı atışlarda başarılı olamayan Mersin temsilcisi, Tammy Sutton Brown ve Esmeral Tunçluer’in sayılarına karşılık veremedi. Periyodun son 3.30 dakikasına konuk ekip 35-40’lık skorla girdi. Mistie Williams ile serbest atış çizgisinden sayılar bulan Mersin Büyükşehir Belediye, Allie Quigley’in köşeden bulduğu üçlükle 40-40’lık eşitliği yakaladı. Ancak bu üçlüğe Katie Smith’in üçlüğü ile yanıt veren Fenerbahçe, Esmeral Tunçluer ve Birsel Vardarlı’nın da sayıları ile farkı tekrar açtı. Periyodun son 50 saniyesine 7 sayılık avantaj ile giren Fenerbahçe, son 10 dakikaya da 42-48’lik skorla girdi.

Final periyoduna Allie Quigley’in üçlüğü ile başlayan Mersin Büyükşehir Belediye skoru 45-48’e getirdi. İlk sayılarını Tammy Sutton Brown ile bulan Fenerbahçe, Katie Smith’in serbest atış çizgisinden ürettiği sayı ile üstünlüğünü korudu. Maçın 34. dakikasına Fenerbahçe 46-51 önde girdi. Oyunun kontrolünü elinde tutan Fenerbahçe, skor avantajını da korumayı başardı. Tammy Sutton Brown ve Nevriye Yılmaz ile skor üretmeye devam eden Sarı Lacivertliler, normal sürenin son 3.53 dakikasına 9 sayılık fark ile girdi (48-57). Uzun süren suskunluğunu Lindsey Harding ile bozan ev sahibi ekip son 2 dakikaya 50-61’lik skorla girdi. Son dakikalarda serbest atış çizgisinde sayılar bulan Fenerbahçe, Birsel Vardarlı ile üçlük bularak üstünlüğünü sürdürdü. Fenerbahçe mücadeleden de 54-68 galip ayrılarak şampiyonluğa ulaştı.

SALON: Edip Buran Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Erşan Kartal

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (54): Mistie Williams 16 (6 ribaund- 1 asist), Sariye Gökçe 3 (3 ribaund- 3 asist), Aylin Yıldızoğlu 3 (1 ribaund), Makbule Amachree 4 (6 ribaund), Allie Quigley 9 (3 ribaund- 1 asist), Lindsey Harding 17 (1 ribaund- 4 asist), Aynur Metin (5 ribaund- 2 asist), Olympia Scott 2 (8 ribaund- 2 asist)

FENERBAHÇE (68): Esmeral Tunçluer 13 (5 ribaund- 3 asist), Birsel Vardarlı 9 (5 ribaund- 8 asist), Nicole Powell 3 (4 ribaund- 1 asist), Nevriye Yılmaz 17 (7 ribaund), Matee Ajavon (3 asist), Tammy Sutton Brown 18 (12 ribaund), Nevin Nevlin (2 ribaund), Katie Smith 8 (2 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 20-13
2.PERİYOT: 9-20
3.PERİYOT: 13-15
4.PERİYOT: 12-20








Tebrikler Kraliçeler.Tebrikler İdari ve Teknik Yönetim.
Tebrikler Sponsorumuz Aras Kargo.
Final serisi kolay geçti (Asıl Final Yarı Finaldeki gs serisi idi ve biz onu geçerek o zaman Şampiyon olmuştuk ) ama bu sezon TBBL en zorlu liglerinden birini geçirdi.
Yatırım yapan çok takım vardı.Yılları ezikliği ile kafa tutmaya soyunan ve Lig ve Kupa'da
kafasına sopayı yiyip oturan gs'den lige yeni çıkan ,büyük başarı gösteren Samsun
Basketbola kadar iyi kadro kuran çok takım oldu.
Buna rağmen sezon içerisinde Antrenör krizi yaşayıp değişikliğe giden Kraliçeler
hem normal sezonu 1.sırada bitirdi,hem Teknosa Türkiye Kupasını hem Lig
Şampiyonluğunu kazanarak haklı olarak BU LİGİN EN İYİ TAKIMI olduğunu gösterdi.
Tişörtte yazan BAŞKA SÖZE GEREK YOK en uygun tabir oldu.
Bu maçı değerlendirmeye fazla gerek yok.1 sayı ile kazanmamız yetiyordu zaten.
Kötü başladıkları 1.çeyreğin ardından,2.çeyrekten itibaren iki uzunumuz Nevriye,Tammy
ve iki oyun kurucumuz Esmeral ve Birsel'in oyuna ağırlıklarını koyması ile öne geçtik
ve sonuna kadar öyle götürdük.
Birsel Final serisinde gösterdiği performans ile MVP olmayı hak etti.Bravo.
Bir kere daha emeği geçen herkesi kutluyorum.
Sezon boyunca maçları bize izlettiren FB TV ve sunucu Ömer Koçşan ,yorumcu
Batur Abi'ye de ayrıca teşekkürler.


3 yorum:

  1. Kızlara helal olsun.Yine aldılar şampiyonluğu.

    YanıtlaSil
  2. Bu yıl kadrolar çok iyiydi ama kedilerin favori gösterildiği ligde çok rahat şampiyon olduk.Son yıllardaki tek rahat şampiyonluğumuzdu bence.

    YanıtlaSil
  3. Artık hedef eurolig'de şampiyonluk olmalı.f-4'Te kesmez artık bizi.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler