3 Mayıs 2009 Pazar

NİCE 102 YILLARA FENERBAHÇEM !!!!!!!!!!!!!!!!



Atatürk ve “Fenerbahçe”si;

Fenerbahçe’nin müttefiklerle mücadelesi sadece yeşil sahalarla da sınırlı kalmayacak, Cihan Harbi’nde vatana feda ettikleri diğer sporcuları gibi, futbolcularının büyük bir bölümünü yine işgal yıllarında İstanbul’dan Anadolu’ya silah aktarılmasında etkin bir rol oynatarak vatanının ihtiyaç duyduğu konuda hayatlarını budaktan esirgemeyeceklerdi.
“ İttihad ve Terakki’nin bir kolu olduğu ” ithamı ile işgal kuvvetlerinin devamlı olarak bastırması sonucunda kulübün kapatılma çalışılmaları ortamına rağmen, yurdun düşmandan kurtulması yolunda üstlendiği tarihi misyonu en ulvi bir biçimde yerine getirerek, bir başka idealde de yarınlara örnek olacak olan Fenerbahçe Spor Kulübü, aydınların, işgal yıllarının acılı şehit ailelerinin, hulasa Türk ulusunun şeref ve cesaret duygularının yurda adeta armağanı oluyordu.

İşte bu nedenledir ki ulu önderimiz Mustafa Kemal Paşa, 1918 yılında ilk spor kulübü olarak Fenerbahçe Spor Kulübü’nü ziyaret ediyor ve de kulüp şeref defterinin nezdinde de, tarihin altın sayfalarına da şu mısraları geçiyordu;

“ Fenerbahçe Kulübünün her tarafta mazhar-ı takdir olmuş (takdirle şereflendirilmiş) bulunan asar-ı mesaisini(yaptığı üstün çalışmaları) işitmiş ve bu kulübü ziyaret ve erbab-ı himmetini (üstün hizmet veren kişileri) tebrik etmeyi vazife edinmiştim. Bu vazifenin ifası (yerine getirilişi) ancak bugün müyesser (mümkün) olabilmiştir. Takdirat (takdirlerimi) ve tebrikatımı (tebriklerimi) buraya kayt ile (kaydetmekten dolayı) mübahiyim ( mutluyum).






3. 5 . 1334 (1918). Ordu Kumandanı
(Yıldırım Orduları Gurup Kumandanı) : MK (İmza) ”


EN BÜYÜK FENERBAHÇE'Lİ ATATÜK ;
1928`de FB- GS arasında oynanan ve 3-3 biten Gazi Kupası maçından sonra 3`ü GS`li 2`si Fenerli 5 kişinin önünde şunları söylemiştir:
`Burada üçe üçüz, çünkü ben de Fenerbahçeliyim.`

ATATÜRK FENERBAHÇELİ'YDİ
ÇÜNKÜ ;


1) 5 Haziran 1932`de Fenerbahçe`nin Kuşdili`ndeki binası yanınca, Ata 500 kuruş bağışlar.

2) Atatürk kulüp ziyaretinde hatıra defterine şöyle yazar: `Fenerbahçe Kulübü`nün her tarafa mazhar-i takdir olmuş bulunan aşari mesaisini işitmiş ve bu kulübü ziyaret ve erbab-ı himmeti tebrik etmeyi vazife edinmiştim. Bu vazifenin ifası ancak bugün müyesser olabilmiştir. Takdirat ve tebrikatımı buraya kayd ile mübahiyim.`


Atatürk'ün El Yazısı Atatürk'ün Tarihi Yazısı:

"Fenerbahçe Kulübü'nün her tarafa mazhar-ı takdir olmuş bulunan asari mesaisini işitmiş ve bu Kulübü ziyaret ve erbab-ı himmeti tebrik etmeyi vazife edinmiştim. Bu vazifenin ifası ancak bugün müyesser olabilmiştir. Takdirat ve tebrikatımı buraya kayd ile mübahiyim."

05.05.1334 (03.05.1918)
Ordu Kumandanı Mustafa Kemal Atatürk



(Fenerbahçe Kulübü'nün her tarafta beğenilip değer verilen, ortaya çıkmış eser ve çalışmalarını duymuş ve bu kulübü ziyaret edip bu işte emeği, yardımı olanları tebrik etmeği görev edinmiştim. Bu görev ancak bugün yerine getirilebilmiştir. Takdir ettiğimi ve kutladığımı buraya kaydetmekle övünüyorum.)

3) Atatürk İstanbul`a her gelişinde yakın arkadaşı aynı zamanda Kulüp Başkanı olan Sabri Bey`in Moda`daki evinde kalırdı.

4) 3 Mayıs 1918`de Filistin Cephesi`ne giderken birkaç günlüğüne İstanbul`a uğrayıp, Fenerbahçeyi ziyaret etti.

5) Heykelinin stada dikilmesine izin verdiği tek kulüptür.

Gazi hazretleri gençliğe ve Fenerbahçe’ye büyük ve kıymet biçilmez bir iltifatta bulundular. Heykellerinin Fenerbahçe stadına dikilmesine müsaade ettiler. Bütün Fenerbahçeliler aczimizle, bu aczi mutlakla buna nasıl teşekkür edeceğimizi bilmiyoruz. Bu heykelle bu saha yıkılmaz ve dağılmaz bir kütle haline gelmiştir. Bu topluluk, bütünlük ve birlik aynı zamanda bütün memleketin bir sembolüdür de. Bu heykel burada azmin ve tesanütün ve disiplinin bir resmi olarak yükseliyor. Bu heykele bakanın kalbi temiz ve yeni bir hamle ile çarpar. Bu heykele bakan bozguncu ve serkeş olamaz bu heykele bakanın kalbi yenilmez ve yenilemez."

******************************

Bilindiği gibi BÜYÜK ATATÜRK'ÜN Kulübümüzü ziyaret ettiği

3 MAYIS (1918) günü kuruluş yıldönümü kabul edilerek her yıl bugün kuruluş yılımızı kutluyoruz.

Kulübümüzün kuruluşunun 102. ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kulübümüzü ziyaret edişinin 91. yıldönümü, Dereağzı Tesislerimizde yoğun katılımın olduğu bir törenle kutlandı.


NİCE ŞANLI ,ŞEREFLİ 102 YILLARA FENERBAHÇEM.

SONSUZA KADAR YAŞA FENERBAHÇEM !!!!!!!!!!!!!!!

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler