8 Mayıs 2009 Cuma

Solomon Türk oluyor !!!!!!!!!!!

Fenerbahçe´nin ‘Kral´ lakaplı oyuncusu Solomon´un Türk vatandaşı olacağı belirtildi. Yıldız oyuncu, daha önce de Ay-Yıldızlı formayı giymek istediğini söylemişti.

Fenerbahçe Ülker’in kritik maçlarında adeta kurtarıcı rolüne soyunan ve ortaya koyduğu mücadeleci ruhuyla taraftarının kalbinde taht kuran yıldız basketbolcu Willie Solomon’un Türk vatandaşı olmasıyla ilgili konu yeniden gündeme geldi. Bu sezon NBA takımlarından Toronto ve Sacramento’da forma giydikten sonra tekrar Türkiye’ye dönerek Sarı-Lacivertli ekiple 2,5 yıllık sözleşme imzalayan Solomon’un, Türk vatandaşı olması için kulübün harekete geçtiği öğrenildi. Ligde daha önce Efes Pilsen’de forma giyen ABD’li oyuncu, 2006-2007 sezonunda Fenerbahçe’ye gelerek takımıyla bütünleşti. Sarı-Lacivertli forma altında üst üste 2 kez lig şampiyonluğu yaşayan yıldız basketbolcu, ayrıca Euroleague’de de çeyrek final oynama başarısı gösterdi.

‘Sultan Süleyman’
Sarı-Lacivertli taraftarların da vazgeçilmez ismi haline gelen Solomon’a hırslı oynaması nedeniyle ‘Sultan Süleyman’ lakabı takıldı. Başarılı oyun kurucu, bundan 2 yıl önce de Türk vatandaşlığına geçerek Milli Takım’da oynamak istediğini dile getirmiş, Federasyon Başkanı Turgay Demirel de bununla ilgili, “Kendisinden böyle bir talep geldiği zaman bu konuyu gündemimize alırız” diyerek açıklamada bulunmuştu. Solomon, Türk vatandaşlığına geçirildiği taktirde hem Fenerbahçe önemli bir oyuncusunu yabancı statüsünde çıkartarak bünyesine katmış, hem de çağırıldığı taktirde Ay-Yıldızlı takımın oyun kurucu mevkiisi güçlenmiş olacak.

Fanatik

TBL Sitesindeki röportajdan ;

http://www.tbl.org.tr/beko/roportaj_detay.asp?roportaj=5655

*************

Gerçekleşirse çok güzel olur.

Hem Milli takım hem eğer değerlendirebilirse (!) Fenerbahçe Ülker 1 yabancı

kontenjanı daha kazanmış olacak.

Haberi büyük ihtimalle Ümit Avcı veya Gökhan German yapmıştır.

Doğruluğu yüksek bana göre.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler