22 Haziran 2009 Pazartesi

FİFA Konfederasyon Kupası B Grununda ABD'den Büyük Süpriz !!!

confcup

Brezilya İtalya'yı ezdi geçti.

Brezilya vize vermedi!

8. Konfederasyonlar Kupası B Grubu dev bir mücadeleye sahne oldu; futbol tarihinin ezeli rakiplerinden 'Gök Mavililer' İtalya ve 'Sambacılar' Brezilya kozlarını Pretoria'daki Loftus Versfeld Stadı'nda paylaştılar.

6. dakikada Ramirez'in direkten dönen topunda tehlike sinyalleri vermeye başlayan İtalya savunması 38'de iflas etti; Maicon'un şutunda topu mükemmel bir hareketle önüne alan ve Chiellini'den sıyrılan Fabiano düzgün bir vuruşla Buffon'u mağlup ederek Sambacılar'a skor avantajını getirdi.

43. dakikada Fabiano'yla başlayan atakta Robinho mükemmel bir pasla Kaka'yı hareketlendirdi, çiçeği burnunda Real Madridli yıldızın çevirdiği topu ağlara yollayan Fabiano maçta takımı ve kendisinin ikinci golünü kaydetti.

Peşpeşe gollerle şaşkına dönen İtalya savunması 45. dakikada yine hata yaptı, Robinho'nun pasıyla sol kanattan kaçan Kaka'nın içeri çevirdiği topu Dossena ters bir vuruşla kendi ağlarına yolladı.

2005 ve 2007 yılları arasında Beşiktaş formasıyla ülkemizde mücadele eden Flamengolu Jose Kleberson Pereira mücadelenin 84. dakikasında, ilk yarıdaki peşpeşe gollerle rahatlayan ve oyunun temposunu rölantiye almayı tercih eden Brezilya'da Gilberto Silva'nın yerine oyuna girdi.

Brezilya bu galibiyetle 8. Konfederasyonlar Kupası B Grubu'nu 9 puanla zirvede tamamladı ve ev sahibi Güney Afrika Cumhuriyeti'nin yarı finaldeki rakibi oldu.

ItalyStatisticsBrazil
18Shots20
7Corner kicks6
2Yellow cards0
0Second yellow card and red card0
0Red Cards0
45%Possession (%)55


Son 27 yıldır yenemediği Brezilya karşısında sahadan silinen İtalya, ilk kez katıldığı FIFA Konfederasyonlar Kupası'na da veda etmiş oldu.

Yarı finallerde 24 Haziran'da İspanya ile ABD; Bloemfotein'de, 25 Haziran'da da Brezilya ile ev sahibi G. Afrika; Johannesburg'da karşı karşıya gelecek.

*********


Amerikan rüyası gerçek oldu!

Amerikan rüyası gerçek oldu!

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde düzenlenen 8. FIFA Konfederasyonlar Kupası B Grubu son maçında gruptan çıkma ümidi olan Mısır ile Amerika kozlarını Royal Bafokeng Stadyumu'nda paylaştı.

Yeni Zelandalı hakem Michael Hester'in yönettiği mücadeleye Mısır; Al Hadari, El Mohamady, Said, Gomaa, Fathi, Abd Rabou, Eid, Shawky, Farag, Abdel-Ghani, Aboutreika 11'i ile çıktı.

ABD ise Guzan, Bornstein, Onyewu, DeMerit, Spector, Dempsey, Clark, Davies, Donovan, Bradley, Altidore 11'i ile sahada yer aldı.

Maç öncesinde Mısır ile İtalya arasındaki averaj hesapları ön planda olmasına rağmen küçük çaplı bir mucizenin kendisini gruptan çıkaracağının bilincinde olan ABD golü bulan taraf oldu.

Dakikalar 22'yi gösterdiğinde Mısır savunmasının zincirleme hatası ve biraz da şansın yardımıyla Charlie Davies takımını 1-0 öne geçirirken, altıpas içerisinde yaşanan karambolde kafasına darbe alan Mısır kalecisi Al-Hadari kısa süreli bir sakatlık geçirdi.

İlk yarıyı 1-0 önde kapatan Amerika, gruptan çıkma umutlarını 63. dakikada oldukça arttırdı. Donovan'nın pasıyla topla buluşan Bradley, kalecinin uzanamayacağı yere plaseyi yaptı, ABD 2-0'ı yakaladı.

Gruptan çıkmak için bir gole daha ihtiyacı olan ABD, 71. dakikada skoru 3-0 yapmayı başardı. Clark'ın sağ köşeden yaptığı ortaya harika bir kafa vuruşu yapan Clint Dempsey, takımına hayat veren isim oldu!

Mısır'ı 3-0 mağlup eden ABD, Brezilya'nın İtalya'yı 3-0 yenmesi sonucu, Gök Maviler'le puanını eşitledi. Averajları da aynı olan (-2) iki ekipten ABD daha fazla gol attığı (4) için grubu ikinci sırada tamamladı. 3 puana sahip Mısır ise averajı -3 olduğu için İtalya ile birlikte turnuvaya veda etti.

Mısır'ı Davies, Bradley ve Dempsey'in golleriyle 3-0 yenen Amerika Birleşik Devletleri; gol fazlasıyla B Grubu'nda ikinci olarak A Grubu lideri İspanya'nın yarı finaldeki rakibi olmaya hak kazandı.

Yarı finallerde 24 Haziran'da İspanya ile ABD; Bloemfotein'de, 25 Haziran'da da Brezilya ile ev sahibi G. Afrika; Johannesburg'da karşı karşıya gelecek.

EgyptStatisticsUSA
13Shots16
8Corner kicks1
1Yellow cards2
0Second yellow card and red card0
0Red Cards0
53%Possession (%)47%

Group B

TeamMPWDLGFGAPts
Brazil33001039
USA3102463
Italy3102353
Egypt3102473

**************

Enteresan bir akşam oldu.

Olmayacak şey oldu ,gruptan çıkma şansı en az olan ve bir mucize gereken ABD

Yarı Finale çıktı.

Tabii Mısır'ın ilk 2 maçta Brezilya ve İtalya karşısında tüm gücünü kullanarak

çok iyi oyunlar ortaya koyduktan sonra bu maçta yorgunluk ve özellikle Muhammed

Zidan'ın sakatlığı nedeniyle oynayamaması sonucu sürpriz bir farklı mağlubiyet ile

veda etti.1 gol atabilseler gene de çıkıyorlardı.

İtalya ise ilk kez Brezilya karşısında bu kadar ezildi.

Lig bitiminden sonra oynanan bu turnuvada İtalyan oyuncular resmen tatil modundaydı.

Hiç bir varlık gösteremediler.Çok kötü oynadılar.

Brezilya'yı hiç sevmem ama şiir gibi top oynadı adamlar.

Sonuçta Brezilya - İspanya güzel bir Final seyredeceğiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler