30 Haziran 2009 Salı

U 21 Avrupa Şampiyonu Almanya !!!!!!!!


Almanya'yı


Mesut Özil Almanya'yı şampiyonluğa taşıdı.


Almanya U21Millî Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonu oldu. Finalde İngiltere’yi 4:0’la aşan Almanların zaferinde bir gol ve iki asistle Werder Bremenli Mesut Özil büyük rol oynadı.

Şampiyon Almanya - 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası final maçında İngiltere'yi 4-0 mağlup eden Almanya şampiyon oldu.

İsveç'in Malmö kentinde oynanan final maçında ilk gol 23'ncü dakikada Leverkusenli Gonzalo Castro'dan geldi. İlk golün pasını veren Mesut Özil, ikinci yarının başlamasından üç dakika sonra muhteşem bir frikikle ikinci golü attı.

79'ncu dakikada Duisburglu Sandro Wagner'in golünü de Mesut Özil hazırladı. Karşılaşmanın dördüncü ve son golünü de bundan beş dakika sonra yine Wagner kaydetti.

Mesut Özil maçın en iyi oyuncusu


Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:

Maçın en iyi oyuncusu seçilen Mesut Özil, Werder Bremen ile daha önce Almanya Federasyon Kupası şampiyonluğunu tattığını belirterek, Avrupa Şampiyonluğu'nun ise apayrı bir duygu olduğunu söyledi.

Mesut Özil, “Antrenörümüz Horst Hrubesch'in taktiğini uyguladık. İşimizi böylece daha da kolaylaştı” dedi.

Almanya 21 Yaş Altı Millî Futbol Takımının teknik direktörü Horst Hrubesch ise, “Büyük keyif alarak oynadık. Bu maç benim açımdan da unutulmaz bir gün oldu” şeklinde konuştu.

U21 Avrupa Şampiyonası finalini Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini ve Alman A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'ün de bulunduğu çok sayıda ünlü isim tribünlerden izledi.

Alman gençleri bir ilk başardı

Böylece kıta tarihinde ilk kez bir ülke, bir yıl içinde yapılan her üç gençlik turnuvasını (U17, U19 ve U21) da kazanmış oldu. Teknik Direktör Hrubesch ise U19'un ardından U21'le de aynı başarıya ulaştı.

U19 ve U21'i şampiyon yapan teknik direktör Hrubesch, U20 ekibi için de aynı hedefi belirledi

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:

U19 ve U21'i şampiyon yapan teknik direktör Hrubesch, U20 ekibi için de aynı hedefi belirledi

Mayıs ayında Hollanda'yı 2-1 yenen Alman 17 yaş altı Milliler, İtalya'yı 3-1'lik skorla aşan 19 yaş altı Milliler kupayı müzelerine götürmüşlerdi.

Almanya 21 Yaş Altı Millî Futbol Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda şimdiye kadar kayda değer başarılara imza atamadı. 1982 yılında turnuvada final oynayan takım, 1980, 1992 ve 1996'da çeyrek finallerde elendi. 1998'de Romanya'da oynanan şampiyonada 5'ncilikle yetindi.

Hrubesch başarıya doymuyor

U21'le Avrupa Şampiyonu olan "kafa topu canavarı" lakaplı Hamburg'un unutulmaz golcüsü Horst Hrubesch, aynı zamanda Alman U20 Milli Takımı'nın da teknik direktörlüğünü yapıyor. Hrubesch, Eylül ayında Mısır'da yapılacak Dünya U20 Futbol Şampiyonası'nda da şampiyon olmayı hedeflediklerini söyledi. Bu durumda Horst Hrubesch, farklı yaş gruplarında çalıştırdığı takımlarla bir yıl içinde iki Avrupa ve bir de dünya şampiyonluğu kazanmış olacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler