25 Temmuz 2009 Cumartesi

En Fazla Para Harcayan Lig İtalya Serie A.

serie-a-logo-01

Şu ana kadar transfere en fazla para harcayan lig 338 milyon Euro ile İtalya Serie A olurken, İspanya La Liga 283 milyon, İngiltere ise 264 milyon Euro harcama yaptı.

İşte detaylar…

Hareketli geçen transfer sezonunda en çok harcama yapan lig İtalya Ligi (Serie A) oldu. 338 milyon Euro harcama yapan İtalya’nın ardından 283 milyon Euro harcayan İspanya ikinci, İngiltere ise 264 milyon Euro ile üçüncü oldu. İtalya’da transfere en yüksek rakamı 63.6 milyon Euro ile Genoa harcarken, bunda kulübün oyuncak devi şirketi Preziosi’nin sahibi Enrico Preziosi’nin payı büyük. İkinci sırayı 57.5 milyon ile Inter alırken, Juventus 52 milyon Euro tutarında transfer yaptı. Kadrosuna Quagliarella, Cigarini ve Zunita’yı alan Napoli de Serie A’nın bonkör kulüplerinden.

Almanya-Fransa Durgun

Alman Ligi’nde Bayern Münihario Gomez, Tymoschuk ve Pranjiç için 48.7 milyon Euro öderken, Köln’e 10 milyon Euro karşılığında imza atan Podolski, Bundesliga’nın en yüksek bonservis bedeli ödenen isimlerinden biri oldu. Fransa’da en çok para harcayan kulüp Lyon. Geçen sezon şampiyonluğu Bordeaux’ya kaptıran Lyon, Benzema’yı satmasının ardından Lisandro Lopez ve Cissokho için 57 milyon Euro ödedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler