25 Temmuz 2009 Cumartesi

QTM Fenerbahçe'ye Saldırmaya Çok Erken Başladı.

Bizim kulübün iletişim politikasını ben de eleştiriyorum.
Çünkü taraftara ve kamuoyuna bilgilendirme yetersiz.Böyle olunca
kasıtlı,bilinçli olarak veya haber kıtlığından çarpıtma haberler uyduruluyor.
Medya bundan çok şikayetçi.Ancak Daum ve Aykut Kocaman döneminin
başlamasından sonra bu konuda iyimser rüzgarlar esmeye başlamıştı.
Ancak ''Huylu Huyundan Vazgeçmez'' hesabı Medya Fenerbahçe aleyhine
kasıtlı haber yapmaktan asla vazgeçmiyor.
Ben de bu konuda sıkıntılıyım ama QTM'ye de ''Bu ne perhiz Bu ne Lahana
Turşusu'' diyorum.

Bugün ve bir kaç gün önce çıkan haberlerden bir kaç örnek ;

1-

Milliyet'ten İmzasız bir Haber ;

Fenerbahçe'de Lucio kavgası

Lucio ile anlaşan hatta verilecek parayı bile konuşan Alman hocayı asbaşkan Özaydınlı şu sözle frenledi

.

F.BAHÇE’NİN Inter’in ABD kampına katılan Lucio’yu kulüp içi hiyerarşi yüzünden İtalyan Kulübü’ne kaptırdığı ortaya çıktı. Sarı-lacivertlilerle anlaşmasının ardından zaman kaybetmeden oyuncu arayışlarına giren Christoph Daum, Bayer Leverkusen’den eski öğrencisi Lucio ve kulübü Bayern Münih ile prensipte anlaştı. Hatta verilecek paralar bile belliydi.

BAYERN’E bonservis ücreti olarak 6.5, Lucio’ya ise 3.5 milyon Euro ödenecekti. İşi sadece imzaya bırakan Daum, Almanya kampında ’B.Münih’ten bir oyuncu alacağız ama adını söylemem’ açıklamasını yapacak kadar net konuşmuştu. O zaman bu ismin Hamit olduğu düşünülmüş, Brezilyalı savunma oyuncusu 2. planda görülmüştü. Hâlbuki Hamit, F.Bahçe’nin tekliflerine teşekkür edip hepsine olumsuz yanıt vermiş Lucio ise düşünmeden Daum’a ’evet’ demişti.

FENER’İN ELİNDEN INTER’E GİTTİ PEKİ nasıl oldu da ’biten’ Lucio transferi gerçekleşmedi? Nedeni ise şu: Almanya kampının ilk gününde Daum, Lucio ile toplantı yapıp söz aldı. Ancak yönetim bu görüşmeyi öğrenirken, asbaşkan Murat Özaydınlı, Alman hocayı telefonla arayarak kibarca ’Hocam sen karışma, biz gerekeni yapacağız. Transferi yönetim adına Aykut Kocaman yürütüyor’ der. Bunun üzerine Daum kenara çekilir. Kocaman da Cristian ve Santos için Brezilya seferine çıkınca görüşmeler durma noktasına gelir. Lucio, F.Bahçe’den cevap gelmemesi üzerine sabırsızlanır ve eski hocasını arayıp ’Inter beni istiyor, gidiyorum’ der ve Milano ekibine transferi gerçekleşir.

Aynı haberi bir Fenerbahçe Haber Sitesi

Özaydınlı – Daum kavgası! başlığı ile veriyor.

daum ozaydinli Özaydınlı   Daum kavgası!



Doğru olmamasını umduğum bir haber.

Resmi Site henüz yalanlamadı.

Muhtemelen basenden uydurulmuş bir haberdir.


2.

Gene Milliyet'ten.

Kanarya transfere dünyaları verdi

Yeni Sambacılarıyla transferi tamamlamak üzere gibi görünen Fenerbahçe, transferde tam 31.6 milyon avro harcadı. Beşiktaş'ın bu sezonki bonservis harcaması 17.7 milyon avro düzeyinde. Şu âna kadar bonservisiyle bir tek Keita'yı alan Cimbom'sa 8 milyon avro harcadı. Goal.com internet sitesinde Erhun Geyisi imzası ile yayınlanan araştırma şöyle...

Fenerbahçe'yi 3 sene üst üste şampiyon yapmaya ant içen Aziz Yıldırım, yeni transferlerle ciddi bir kadro revizyonu gerçekleştirdi. Futbolculara ödenecek olan maaşlar bir yana, sarı-lacivertli kulüp, şu âna kadar yaptığı transferlerle, 2006-2007'de kırdığı harcama rekoruna yaklaşarak 31.6 milyon avroyu çeşitli kulüplere ödedi. 2006-2007 sezonunda Anelka, Lugano, Kezman, Deivid gibi isimlere büyük paralar ödeyen Fenerbahçe, toplam 37.7 milyon avroluk transfer alışverişi yapmıştı.

Fenerbahçe'ye en yakın harcamayı yapan kulüpse, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde iz bırakmak isteyen Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılar17.7 milyon avroluk transfer bedeli ödediler.

Yeni transferler yapması beklenen Galatasaray'sa, şu âna kadar bonservisiyle yalnızca Keita'yı renklerine katarken, bu oyuncu için Olimpik Lyon'a 8 milyon avroluk transfer ücreti ödedi.

İşte 3 büyük kulübün şu âna kadar yaptığı harcamalar:

FENERBAHÇE Futbolcu Harcama (€)

Mehmet Topuz ~ 10.6 milyon (9 milyon + Gökhan Emreciksin

) Andre Santos 7 milyon

Cristian 5 milyon

Özer Hurmacı ~ 5 milyon (4.2 milyon + İlhan Parlak + Özgür Çek)

Fabio Bilica ~ 4 milyon (2.7 milyon + Yasin Çakmak)

Bekir İrtegün Bedelsiz

TOPLAM ~ 31.6 MİLYON AVRO

**************

Sanki bütün bu imzalar atılırken yanlarındaymış ve rakamları bire bir biliyorlarmış gibi abartılı rakamlarla uçurmuşlar.

3-

Kulübün İletişim politikasından en çok şikayet eden ,yeni dönemdeki uygulamalardan
da çok memnun olduğunu yazan Fotomaç'tan Emre Bol gene dayanamamış ve kusmuş.
Bugünkü Köşe Yazısı ;

8 Brezilyalı

Fenerbahçe'de yapılan iki yeni transfer biraz olsun herkesi rahatlattı. Ama yıllardır süregelen, "Brezilya çetesi" muhabbeti bu sezon daha fazla konuşulacağa benziyor. Takımın yarısı Brezilyalı, diğer yarısı ise Türk. Aykut Kocaman, "Farklı ülkelerden, farklı özelliklere sahip oyuncuları almaktansa, aynı dili konuşan oyuncuları almak daha mantıklı değil mi?" diyor. Bu söylem bana da mantıklı geliyor ama takımda 8 Brezilyalının bulunması başta Daum olmak üzere herkes için büyük tehlike oluşturuyor. Bu ekibin istemediği kimsenin takımda yaşama şansı yok! Alex artık takımda her zamankinden daha güçlü. Onun yüzünden Anelka'nın, Kezman'ın yaşadıklarını biliyorsunuz. Fenerbahçe yönetimi bari oldu olacak forveti de Brezilyalı alsaydı. Çünkü bu çete Güiza'yı daha sezonun ilk yarısı bitmeden imha eder. Pas atmazlar, konuşmazlar, dışlarlar...

Yıldırım'ın dengesini bozar
Bırakınız takımda bir oyuncuyla uğraşmalarını Daum'un bile rahat edebileceğini düşünmüyorum. Çok ciddi bir disiplin sorunu onu bekliyor. Bunu sadece başkan Aziz Yıldırım'ın desteğiyle aşabilir. Demek oluyor ki önümüzdeki sezon Yıldırım soyunma odasını daha çok ziyaret edecek! Yani aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık! Arsene Wenger'in Brezilyalı oyuncularla ilgili dedikleri aklıma geldi: "Bir Breziyalı yarar, iki Brezilyalı karar, üç Brezilyalı zarar" demiş! Peki kadrosunda tam 8 Brezilyalı olan F.Bahçe'nin durumu bunlardan hangisine uyar? Ben söyleyeyim: "8 Brezilyalı çok yakında başkan Aziz Yıldırım'ın dengesini bozar!"


Amaç belli.
Şimdiden Brezilyalı - Yerli Kavgası çıkartmak.


4-

Dün İmza Töreninde Kanaltürk Muhabiri olduğunu söyleyen ismini unuttuğum bir
zat (Gargamel'in adamı) Aykut Kocaman'a
''Bu transferlerde son kararı siz mi, Daum mu verdi ?"
şeklindeki bir soru sordu.
Aykut Kocaman'da rahatsızlığını belirterek , "Bu neyi değiştirir ki!' şeklinde yanıt veren Kocaman, "Benim anlayamadığım, bunun neyi değiştireceği? Bizim mantığımız böyle çalışıyor. Bu karar ortak, müşterek bir karardır. Bu Fenerbahçe Spor Kulübü'nün ortak kararıdır. Sonunda bu oyuncular Fenerbahçe'nin oyuncuları. Kötü oyuncu yoktur, uyumsuzluk olabilir. Bundan sonra tek dileğimiz, bu oyuncuların uyum süreçlerini en kısa sürede atlatarak, Fenerbahçe tarihindeki yerlerini almalarıdır" diye cevap verdi.

5-

Sabah Gazetesi ,2 Yeni Brezilyalı Oyuncunun Maliyeti hemen çıkarılıp 31 Trilyon Çok Para diye haber yaptı.maraton.com.tr de hemen oradan alarak koydu.

¤ Maraton | iddaa ¤ SAMBACILAR PAHALIYA PATLADI!..
SAMBACILAR PAHALIYA PATLADI!..

Sabah Gazetesi'nin haberine göre Fenerbahçe, uzun bekleyişten sonra ön libero ve sol kanat transferlerini önceki gece açıkladı. Sarı-lacivertliler Corinthians'ta forma giyen ön libero Cristian Mark Junio Nascimento Oliveira Baroni ve sol kanat oyuncusu Andre Clarindo Dos Santos'u 5 yıllığına renklerine bağladı. Bugün 16.55'te İstanbul'da olması beklenen iki transferin maliyeti hakkında Fenerbahçe'den bir açıklama yapılmadı. İtalyan tuttomercato sitesi, Andre Santos için 9, Cristian için ise 5 milyon Euro bonservis bedeli ödendiğini yazdı. Fransız Gazetesi L'Equipe Andre Santos'un 7, Cristian'ın 5 milyon Euro'ya mal olduğunu ileri sürdü. İspanyol EFE Ajansı ise, Fenerbahçe'nin Santos'a 6, Cristian'a 4 milyon Euro bonservis verdiğini bildirdi. Fenerbahçe'nin 5'er yıllık sözleşme imzalattığı iki oyuncudan Andre Santos'a yıllık 2.2 milyon Euro, Cristian'a ise 1.2 milyon Euro ödeyeceği öğrenildi. Resmi olmayan rakamlara göre, iki oyuncunun Fenerbahçe'ye 5 yıllık maliyeti, 31 milyon Euro...

2 Oyuncunun 5 Yıllık Maliyeti bu.31 Trilyon rakamı doğru
mu değil mi meçhul.
Hadi doğru diyelim.5 Yılda Ödenecek be kardeşim.
Ki bu oyucuncuların piyasası var ,belki de satıp daha fazla para kazanılabilecek.


6-

Bir çok yerde geçiyor.

"Yabancı Gelin” yarışmasıyla ünlenen Litvanyalı Akvilina:

"Kaleci Volkan peşimde!"


“Yabancı Gelin” yarışmasıyla adını duyuran Akvilina, birkaç gündür Fenerbahçeli Volkan’ın yakın markajında... Ünlü kaleci, takımın yeni formalarının tanıtıldığı defilede podyuma çıkan Litvanyalı güzelle tanışmanın yollarını arıyor.

Yarışmanın ardından ülkesi Litvanya’ya dönmeyip ıstanbul’da kalan Akvilina, çok geçmeden de şov dünyasına atıldı. Bir yandan mankenlik, bir yandan sunuculuk yapan güzel, görev aldığı son defilede ise Fenerbahçe takımının kalecisi Volkan Demirel’in göz hapsinde kaldı.

Yeni formaların tanıtıldığı defileyi izlemeye giden Volkan, defile sonunda yanına giderek Akvilina’ya kartını verdi. Litvanyalı güzel, gözü önünde kartı yırtsa da Volkan ısrarcı çıktı. Ve ertesi gün numarasını bulup Akvilina’yı cep telefonundan aradı. Bu durum karşısında şaşkına dönen güzel, “Onu terslemek zorunda kaldım, ama bu tarz yaklaşımlara açık değilim” dedi.



Al İşte basenden uydurulmuş bir haber daha.
Forma Tanıtımındandan bir şey uydurmak lazımdı.
Bu kızı kullanmışlar.Kız da zaten reklam yapmak istiyor tanınmak için.
Uydur baseninden.
Volkan Sözlü bir kere.Kız arkadaşı var.
Daha yeni tatil yaptı Sözlüsü ile.
Ama amaç şimdiden yıprtmak işte.


7-

Selçuk Manav'ın haberi Sabah ve fotomaç'ta çıkmıştı bazı internet siteleri de alıp koydu.

Fener Shakhtar’ı oyaladı!

lewandowski Fener Shakhtarı oyaladı!

Genel menajer Palkin: Lewandowski transferinde bizi oyaladılar. Oliveira’yı almaları bizim için büyük sürpriz.

Anlaşıldı ama
Fenerbahçe, Brezilyalı futbolcular Oliveria ve Dos Santos’u transfer ederken, Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk, sarı-lacivertlilere tepki gösterdi. Bunun nedeni olarak da Christoph Daum tarafından kandırıldıklarını ileri sürdü. Shakhtar’a göre Fenerbahçe, Polonyalı orta saha Mariusz Lewandowski ile 20 Temmuz’da anlaşma sağladı ancak onun yerine Oliveira’yı transfer etti.

Zor bir durum
Shakhtar Donetsk Dış İlişkiler Sorumlusu Sergei Burlaka, Daum’un Lewandowski transferiyle çok yakından ilgilendiğini söyledi. Burlaka, “Oyuncunun menajerine Brezilya’dan sol kanat futbolcusu ve Lewandowski’yi de alarak transferi kapatacağız” denilmişti. Buna rağmen son anda böyle bir manevra yapmaları bizi zor durumda bıraktı” diye konuştu.

Fener’i istiyordu
Fenerbahçe’nin gündeminde Oliveira’nın olmadığını söyleyen Burlaka sözlerini şöyle sürdürdü: “Lewandowski, Daum’dan hiç beklemediği bir tavır gördü. Kendisini Fener’de oynamaya hazırlamıştı. Şimdi boşlukta. Fenerbahçe, onun kalitesindeki bir oyuncuya böyle yapmamalıydı. UEFA finalinin en değerli futbolcularından birine böyle davranmamaları gerekirdi”

Lucescu üzüldü
Genel menajer Sergei Palkin ise “Christoph Daum’un, oyuncağı olduk. Fenerbahçe’nin, Dos Santos’u alacağını biliyorduk ama Oliveira gündemlerinde yoktu. Cristian’ı almaları bizim için büyük süpriz. Lucescu da bu duruma çok üzüldü” şeklinde konuştu.

Daum'u ve Fenerbahçe'yi yıpratma haberi.
Bir de Christian iyi çıkmazsa,taraftarın keşke Lewandovski'yi alsaydık demesi için
uydurulmuş menajerlerin üfürdüğü bir haber.

8-

Gene Vatan Gazetesinin Klasik basenden Sallama haberlerinden biri.

Eto’o: ”Fener’den teklif aldım”

25 Tem, 2009

SPAIN SOCCER

Dünya futbolunun gündemindeki Kamerunlu golcü Samuel Eto’o, Fransa’nın ünlü tatil beldesi Saint-Tropez’de Türkler’e ilginç açıklamalar yaptı…

İbrahimoviç ile takas edilen ve 10.8 milyon Euro karşılığında Inter’le anlaşan Kamerunlu yıldız, F.Bahçe’den çılgın bir teklif aldığını anlattı.

İsmi bizde saklı bazı Türk tatilciler ile dünyanın en gözde tatil beldelerinden Saint-Tropez’de sohbet eden Eto’o, “F.Bahçe’den yakın zamanda teklif aldım. Çok cazipti. Hatta uçuk bir rakam önerdiler. Ama kabul etmedim” şeklinde konuştu… Kamerunlu rakam konusundaki ısrarları ise yanıtsız geçti… Barcelona’da uzun bir dönem 5 milyon 4 bin Euro alan, ücreti geçen sezon 7.5 milyon Euro’ya çıkartılan Eto’o’ya F.Bahçe’nin 10 milyonun üzerinde bir rakam önerdiği tahmin ediliyor.

Kaynak: Vatan

Breh Breh Brehhhhh.
Fenerbahçe sadece Etoo'nun kendisine yıllık 10 milyon euro'nun üzerinde teklif etmiş
ama kabul edilmemiş haaaa.
Ulan Feridun uydurulur da bu kadar uydurulmaz lan.


Bir bakışta toparladıklarım bunlar işte.
Daha çok var aslında.
Bu QTM'nin veya ''Fenerli Medya''nın uslanacağı yok.
Bence Yönetim biraz şeffaf olsun iletişim konusunda,istedikleri bilgi akışını
sağlasın.Bakalım gene bu şekilde sallıyorlar mı görelim.
Politikayı değiştirsin bir kez.
Gene devam edeceklerdir ama bir de bu şekilde denemek lazım.
Çünkü doğru bilgi verilmediği takdirde bu haberler,bu uydurulan rakamlara inanan
çarşıda,pazarda,manavda,markette,kahvede internet ile alakası olmayan Fenerbahçe
haberlerini bu gazetelerden okuyarak bilgi sahibi olan milyonlarca
Fenerbahçeli var ve çok etkileniyorlar.
Yönetimin İletişimde yeni adımlar atması şart.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler