22 Temmuz 2009 Çarşamba

Fenerbahçe Kampı Mağlup Bitirdi.1-2




Son hazırlık maçında Hoffenheim ile karşılaşan Fenerbahçe, sahadan ummadığı bir skorla ayrıldı...

Yeni sezon hazırlıklarını Almanya'da sürdüren Fenerbahçe, 4. ve son hazırlık maçını Bundesliga ekibi Hoffenheim'a karşı yaptı. Sarı lacivertli takım Alex ile öne geçerken, Hoffenheim karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Fenerbahçe'nin golünü 26. dakikada Alex atarken, Hoffenheim'ın golleri 69. dakikada Terrazino ve 76. dakikada Gross'tan geldi.

Fenerbahçe, Hoffenheim karşısında sahaya Volkan Demirel, Gökhan, Önder, Bilica, Emre, Deniz, Uğur, Deivid, Alex ve Kazım'dan oluşan ilk 11'le çıktı.

İkinci yarıda oyuna giren Mehmet Topuz, bu sezon ilk kez Fenerbahçe forması giyerken, Almanya kampına dün katılan Güiza da son 20 dakikada görev yaptı.

HAKEMLER: Felix Brych, Carl Valentin, Michael Emmer
TFG 1899 HOFFENHEİM: Haas (5) - Beck (5) (Conrad 6 Dk. 35), Simuniç (6), (Obasi 6 Dk. 46), Compper (5), Eichner (5) (Wellington 5 Dk. 46) - Weis (6) (Vorsah 6 Dk. 46), Gustavo (5) (Grobb 7 Dk. 46), Salihoviç (6) (Alex 5 Dk. 46), Maicosuel (5) (Terrazino 7 Dk 46)- Tagoe (5) (İberrstberger 5 Dk. 46), İbiseviç (5) (Vukceviç 6 Dk. 46)
FENERBAHÇE: Volkan Demirel (5) - Gökhan (5) (Bekir 4 Dk. 65), Önder (5), Bilica (6), Roberto Carlos (5) (Vederson 4 Dk. 65) - Deivid (5) (Mehmet 4 Dk. 65), Deniz (5) (Selçuk 5 Dk. 65), Emre (6) (Abdülkadir Dk. 86), Uğur (6) (Onur Dk. 86) - Alex (6) (Ali Bilgin 5 Dk. 65), Kazım (5) (Güiza 5 Dk. 65)
GOLLER: Alex (Dk. 26), Terrazzino (Dk. 69), Grobb (Dk. 76)

22 Temmuz Çarşamba 2009

Fenerbahçe’nin oynadığı hazırlık maçlarından ve yapılan son iki transferden anlaşıldı ki, Teknik Direktör Daum, gitmeden önceki sisteminde yine devam edecek. Zaten kadro ile fazla oynamak istemiyor. Geçen yıldan farklı bir tablo ortada yok. Sadece orta alanda Selçuk yerine Deniz üzerinde yoğunlaşmış. Ancak yeni gelen iki oyuncunun biri Deniz’in, diğeri de Uğur’un yerinde oynayacak. Yani kısacası dönüp dolaşıyoruz, karşımıza aynı şablon çıkıyor.
İlk yarı kıran kırana bir maç oldu. Sanki puan mücadelesi vardı. Normal kurallara göre oynansa her iki takımdan da oyuncu atılırdı. 25. dakikada hazırlanış ve son vuruş bakımında mükemmel bir gol buldu Fenerbahçe. Tek toplarla çabuk oynadılar ve sağdan Deniz’i kaçırdılar. Bu oyuncunun güzel ortasında Kazım’ın boşalttığı yere koşan Alex kafayla durumu 1-0 yaptı.
İkinci yarıda oyuncu değişiklikleri geldi ve maç da kaybedildi. Ancak Daum en azından alternatif isimleri görme şansı buldu. Fenerbahçe yine yavaş oynuyor. Hızlandığı zaman da mutlaka pozisyon yakalıyor. Hızlanma yeri sadece rakip ceza sahasına yakın bölge. Alex’in, Deivid’in yaratıcılığı ile pozisyon bulmaya çalışıyorlar. Tabii ki bu bölgede çabuk oynamak önemli. Denersin denersin, golü bulursun. Ama bir yıldır savunma ve orta sahadaki yavaş oyun rakip takımların önlem almasını sağlıyor. Yani savunma ve orta sahada da hızlı oynamalılar. Yeni oyuncuların ligleri devam ettiği için hazır gelecek olmaları bir avantaj. Yapılan transferler 4-2-3-1’e uygun. Gönül isterdi ki, orta sahanın her yerinde oynayabilecek oyuncular olsalardı.

*********************

Maçı gene seyredemedik.

Sebep olanlara lanet olsun.

O yüzden ayrıntlı yorum yapma durumunda değilim.

Sadece kısa özeti ve golleri izledim.

Attığımız gol süper organize bir goldü.Bravo.

Yediğimiz goller de ne yazık ki klasik.

Hele 2.gol tam bir Volkan klasiği.

Hazırlık maçı da olsa yenilmek çok üzücü.

Yazı tura atışında bile kaybetmeye tahammül edemem.

Daum maç sonrası ''Amacımız kazanmak olsaydı kazanırdık,çok oyuncu değiştirerek

eksiklerimizi görmek istedik v.s diyor.65'den sonra 6 oyuncu birden değiştirmiş.

(Selçuk, Bekir, Ali Bilgin, M.Topuz ,Wederson, Guiza girmiş.Dk 84'te
Onur ve Abdulkadir ,Emre ve Uğur'un yerine girmiş.)

İyi de rakipte 2.yarıya Kaleci ve 1 defans oyuncusu hariç 9 değişiklikle çıkmış.

Yazılanlara göre de çok sert maç geçmiş.

Saçma sapan bir organizasyondu Almanya Kampı.

Uzun ,yorucu yolculuklarla panayır yeri gibi yerlerde yapılan maçlar ve

tipik gurbetçi rezaletleri.

Bugün gene 2,5 saat yolculuk yapıp maça çıkmışlar ve gene ilk yarı ve maçın sonunda

gene sahaya dalma ilkellikleri.

Bir an önce şu Topuk Yaylası tesisleri bitsin de kurtulalım şu rezaletlerden yahu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler