29 Kasım 2010 Pazartesi

Kraliçeler ''Avans Vererek Terbiye Etti'' 74-68 !!!




Müthiş Derbi Fenerbahçe’nin.
28.11.2010
Müthiş bir derbiye sahne olan haftanın kapanış mücadelesinde Fenerbahçe, son periyotta yakaladığı seriyle 74-68 galip geldi.


Fenerbahçe, büyük bölümünü geride götürdüğü maçta, rakibi Galatasaray Medical Park’ı, son periyotta yakaladığı 15-0’lık seriyle bitime ancak dört buçuk dakika kala yakalayabildi. Eline geçirdiği bu fırsatı iyi değerlendiren Sarı Lacivertliler, kalan sürede hata yapmadı ve derbi mücadelesinden 74-68 galip ayrıldı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf, konuk Galatasaray Medical Park oldu. Rakibi Fenerbahçe’ye 4 dakika 34 saniyede yalnızca bir basket izni veren Sarı Kırmızılılar, özellikle Seimone Augustus’un isabetli atışlarının yardımıyla, periyotun sonuna 5:47 kala 2-12’lik skoru yakaladı. Bunun üzerine Fenerbahçe kenar yönetimi molaya başvurdu. Moladan Birsel Vardarlı’nın dip çizgiden bulduğu üçlükle dönen Fenerbahçe, 5:26 kala durumu 5-12’ye getirdi. Takip eden bölümde ise Galatasaray Medical Park’ın etkinliği devam etti. Bu dakikalarda çok sayıda top kaybı yapan Fenerbahçe’nin organize hücum etmekte zorlandığı gözlenirken Sylvia Fowles’ın serbest atışlarının ardından, Augustus ile üst üste 2 isabet kaydeden konuk ekip, skoru 5-18’e getirdi. Takip eden bölümde de Fowles ve Tuğba Palazoğlu ile sayılar üreten Sarı Kırmızılılar, son dakikaya girilirken 9-25 ile farkı 16 sayıya yükseltti. Kalan sürede Esmeral Tunçluer’in kaydettiği isabet sonucu ise ilk periyot, 11-25 sona erdi.

İkinci periyotun ilk sayılarını Ivana Matovic’le Fenerbahçe kaydederken bu oyuncuya karşılık veren isim Sylvia Fowles oldu. Ancak Fowles, hemen ardından yaptığı üst üste faullerle 3. faulünü aldı ve kenara gelmek zorunda kaldı. Bunun üzerine, daha rahat hücum etmeye başladığı gözlenen Fenerbahçe, 19-27 ile farkı tek haneye indirmeyi başardı. Takip eden bölümde takımlar karşılıklı isabetler bulurken periyotta 3:07 kala, Penny Taylor’ın isabetli şutu, 27-33 ile farkı 6’ya indirdi ve Galatasaray Medical Park mola aldı. Konuk ekibin moladan sonraki hücumunda 3. faulünü yapan bir diğer isim ise Fenerbahçe’nin önemli silahlardan Diana Taurasi oldu. Bu bölümde Fenerbahçe, üst üste başarısız atışlar yaparken Galatasaray Medical Park, bu şansı iyi değerlendirdi ve 1:41 kala, 27-37 ile farkı tekrar 10 sayıya taşıdı. Bunun üzerine mola alan Fenerbahçe, moladan sonraki ilk hücumu değerlendiremese de ardından üst üste iki hücumda isabet kaydederek farkı 6’ya indirdi ancak, Augustus’un son saniye basketi sonucu, devre arasına 31-39’luk skorla gidildi.

Üçüncü periyotun başında Currie ile farkı tekrar çift hanelere taşıyan Galatasaray Medical Park, Taylor ve Taurasi ikilisinin sayılarına rağmen, hücumdaki isabetlerle aradaki farkı korumayı başardı. Bahar, Augustus ve Fowles üçlüsünün sayılarıyla periyotun 4. dakikası da 38-48’lik konuk ekip üstünlüğü ile geçildi. Takip eden bölüm karşılıklı sayılarla geçilirken Galatasaray Medical Park’ın 24 saniyeyi kullanamadığı hücumun ardından, Nevin Nevlin’in, Taurasi’nin güzel asistiyle pota altından bulduğu basket 44-52 ile farkı tekrar tek haneye indirdi. Hemen ardından gelen, Galatasaray Medical Park’ın 6-2’lik serisi ise periyotta son dakikaya girilirken skoru 46-58’e getirdi. Kalan sürede Fenerbahçe, Taylor ve Nevriye ile 3 sayı bulup rakibine sayı şansı tanımayınca, son periyota 49-58’lik skorla girildi.

Final periyotunun ilk sayılarını Fenerbahçe adına pota altından Ivana Matovic bulurken Fowles, orta mesafe isabetiyle yanıt veren isim oldu. Ardından Galatasaray Medical Park, bir de Nihan’ın turnikesiyle sayı üretse de Nevriye, Taurasi ve Matovic üçlüsüyle 6-0’lık seriye imza atan Fenerbahçe, 3. dakika içinde 57-62 ile farkı 5’e indirdi. Bunun üzerine konuk ekip molaya başvursa da moladan dönüşte de rakibini top kayıplarına zorlayarak seriye devam eden Sarı Lacivertliler, Birsel ve Taurasi ile farkı 1’e kadar indirdi. Bunun üzerine Galatasaray Medical Park, bir mola daha aldı. Moladan sonra iki takım da birer hücumdan faydalanamazken Taurasi’nin bitime 4:30 kala bulduğu üçlük, 64-62 ile Fenerbahçe’yi maçta ilk kez öne geçirdi. Maçın oldukça tempo kazandığı bu bölümde, Taylor’ın turnikesiyle de seriyi 15-0’a taşıyan Sarı Lacivertliler, son 3 dakikaya, 66-62 önde girdi. Fenerbahçe’nin serisini sona erdiren ise 2 sayılık isabetiyle Tuğba Palazoğlu oldu ancak, Tuğba bu basketin hemen ardından 5 faulle oyun dışı kaldı. Tuğba’nın faulüyle çizgiye giden Taurasi, 2 atışında da isabet bularak takımının son 2 dakikaya 68-64 önde girmesini sağladı. Penny Taylor’ın bitime 1:20 kala bulduğu üçlük ise farkı, ev sahibi lehine 7 sayıya taşıdı. Son dakika içinde Fowles’ın bulduğu baskete karşın Taylor’la bir üçlük daha kaydeden Fenerbahçe skoru 74-68’e getirdi ve maçtan da bu skorla galip ayrıldı.

SALON: Caferağa

HAKEMLER: Engin Kennerman, Alper Özgök, Ziya Özorhon

FENERBAHÇE (74): Hana Horakova (2 ribaunt), Birsel Vardarlı 5 (4 ribaunt - 4 asist), Esmeral Tunçluer 3 (1 ribaund - 1 asist), Nevriye Yılmaz 12 (9 ribaunt - 2 asist), Diana Taurasi 18 (7 ribaund - 5 asist), Penny Taylor 21 (5 ribaunt), Ivana Malovic 6 (2 ribaunt - 2 asist), Nevin Nevlin 9 (2 ribaunt)

GALATASARAY MEDICAL PARK (68): Tuğba Palazoğlu 5 (2 ribaunt - 1 asist), Bahar Çağlar 5 (3 ribaunt - 3 asist), Işıl Alben 5 (4 ribaunt - 3 asist), Gintare Petronyte, Nihan Anaz 2, Monique Currie 6 (7 ribaunt), Melisa Can 3 (5 ribaunt), Seimone Augustus 24 (6 ribaunt - 1 asist), Sylvia Fowless 18 (9 ribaunt)

1. PERİYOT: 11-25
2. PERİYOT: 20-14
3. PERİYOT: 18-19
4. PERİYOT: 25-10

 





 

Taurasi ve Penny Taylor Maç Sonu Omuz Omuza

Diana Taurasi Blok


FENERBAHCE - gs mp Maç Sonu DİANA TAURASİ


Uğur Sertkaya  teşekkürler.


gs forumlarından seçmeler ; 
- 5-18 ‚umudu olmayan arkadaşlar‚neredesiniz?



- umarım aynı senaryo olmaz.ilk yarı farklı önde olup sonra maçı vermeyiz.



- Klasik Fb maçlarına dönüyor yine oyun. Maçın başı hep +10 yapıyoruz farkı‚ faul problemi‚ hücumda başarısız oluşumuz ve rakip yakalar. Fark 8e indi şuan Fowles´in 3lemesi kötü ve çok erken 4 takım faulunu yaptık.



- Bu kadar kötü bulamayiz daha bunlari‚ yakalamisken ezmek lazim. 2 dakikadir cok lüzumsuz is yaptik



- 10 sayı tekrar bence taurasi oynasın ‚topu alıp sallıyor potaya‚bizim için daha iyi‚fowles girene kadar 10 sayıyı korusak‚farkı 20 yapar maçı alırız



- Gercekten böyle dandik oynanmaz. Isil´a hic yakismadi bu top kaybi.



- Yazık oldu çok yazık oldu.



- Her maçta aynı şey. Nasıl başarıyorlar bunu hayret. Bravo...



- Resmen dalga geçiyorlar‚bunun başka açıklaması yok .



- Oyuncularda özgüven kalmadiki her önümüze gelenden 30 sayi fark yemekten dolayi inanamadilar maci kazanacaklarina. Fener 2-3 basket bulunca da paniklediler hemen koptular oyundan ve bitti.



- bişey oluyo bu fenerbahçe maçlarında tam oldu diyoruz bi anda noolduğunu bile anlamadan bakıyoruz maçı kaybetmişiz ...



- Söylenecek fazla bir şey yok. İyi mücadele ettik ama yetmedi‚ yetmez. Çünkü sahadaki oyuncularımızı yönetecek iyi bir guardımız yok malesef. Işıl sakatlıktan sonra hala eski haline dönemedi.İyi bir guard olmadan Fenerbahçe bizden 1 adım önde ama iyi bir guard alırsak onlarda 3-4 adım öne geçeriz.



- Her sene aynı şey.

Kardeşim bu son periyota hiç mi önlem alınmaz anlamıyorum ki. Her sene böyle oluyor.



- Sinirlerim bozuldu akşam akşam bu maç nasıl verilir

Halil İbrahim



-Galatasaray-Fenerbahçe basketbol derbisi hep 5-5 oynanan‚ Galatasaray´ın hep öne geçtiği ama hep kaybettiği bir oyundur.


*****************************************************************

MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ / 3 ÇEYREK AVANS 4'TE BİTER !!!
* Ekaterinburg destanından sonra böyle bir derbi oynamak mental ve fizik olarak zordu.
Ondan önce de koç'un dediği gibi 35' sıcak Ceyhan'dan ,- 15' Ekaterinburg'a gitmek,oradan dönüp yorucu yolculuklarla 2 gün sonra bu maça çıkmak takımı yıpratmıştı.gs'de Prag'tan döndü denilebilir elbette ama orada bu maçın antrenmanını yaptılar ve 30 fark yiyerek döndüler hiç mücadele etmeden.
* gs resmen bir yeni ''Dejavu'' yaşadı.Önceki maçlarda da Caferağa'da böyle farklı öne geçmişler ama sonucunda hüsran yaşamışlardı.Mesela geçen sezon ZK varken de ilk çeyrekte bu maçta olduğu gibi
21-7 öndelerdi (bu maçta 25-11 bitti çeyrek,6-22 ve 9-25 olmuştu).
* Fowles ve Augustus'un yoruluncaya kadar  ne atsalar girdiği bir maç oldu.Biz ise 3 çeyrek savunmada hiç yoktuk.El bile kaldırmadık.Taurasi de kötü başladı,3 faul ile erken faul problemine girdi.6 sayısı vardı ilk yarıda ama ikinci devre bir büyük oyuncunun yapması gerekeni yaptı ve maçı 18 sayı ile tamamladı.
* gs hakemlerinde izin vermesi ile sert bir basketbol oynadı.Sadece Fowles uzunları var derken bizim uzunlar çok yumuşak kaldılar içerideki boğuşma,didişmede.Bizim koçun çok formsuz olan Horokova yerine Vajda ile oynaması gerekirdi.Vajda en azından Melisa Can ile boğuşurdu.
* gs ikinci yarıda bizim tempomuza ayak uydurmaya çalıştı ve yanlış yaptı.Biz hızlı oynamayı seven bir takımız.gs Işıl ile  oyunu kontrol edip,yavaşlatacağına bize uymaya çalıştı ve tuzağa düştü.
Tuğba bile bodoslama içeri dalmaya çalışarak Taurası'den kafasına bloğu yedi.
* gs dediğimiz gibi 2 oyuncuya endeksli bir yapı kurmuş.Fowles 18,Augustus 24 sayı ile oynadı.
Bu 2 oyuncunun son çeyrekte yorulması,savunmada sertliği arttırmamız sonucu etkinlikleri azaldı.
Augustus yanlış şut tercihleri yaparken,Fowles'u da ikinci yarıda daha az kullandılar.
* Bize maçı getiren faktörler ; ikinci yarı hem savunmada sertlik dozajını arttırmamız hem de tempoyu arttırmamızın yanı sıra Taurasi,Penny ve özellikle Birsel'in bireysel kalitelerini koymaları oldu.
* Taurasi için diyecek bir şey yok.En iyi bayan basketbolcu demiştim zaten.
* Penny ise Augustus savunmasında bire birlerde zaaf gösterse de her zamanki çizgisini sürdürdü.
21s.5r.ile her zaman verdiği katkıyı verdi.Son 1 dakikada attığı 2 üçlük maçı getirdi.
Büyük oyuncular böyle olmalı işte.İnişli,çıkışlı değil her zaman vasatın üstüne çıkabiliyor.En azından vasatın altına düşmüyor.
* Ve Birsellllllllllllll. ''Harika Kız''ımız Ekaterinburg destanından sonra bir destan daha yazdı.
Bana göre Avrupa'nı en iyi 3 guardı arasına girer.Hatta en iyisi diyebilirim.
Horokova Dünya Şampiyonasının MVP'si ise Birsel nerenin MVP'si bilemiyorum.
Ekaterinburg maçında yazmıştım Horokova nasıl MVP olmuş dedirtti diye Batur Abi de dün aynısını söyledi.
* Hocanın formsuz Horokova ısrarı yanlış.Allahtan 2 maçı da Birsel çevirdi.Horokova tercihi yüzünden Vajda oynayamıyor.Esmeral'i de kaybediyoruz bu gidişle.Esmeral daha fazla süre alarak Birsel'e yardımcı olabiliyordu geçen sezon ve daha fazla katkı yapıyordu.
* Maçta fark yaratan en önemli faktörlerden biri de Birsel - Işıl farkıydı.
Bu şişirilmiş tribüne oynayan kızcağız Birsel'in ayakkabısı bile olamaz.
* Taraftarın katkısıda muazzamdı.Özellikle son çeyrekte Caferağa'yı yıktılar adeta.
İşte benim istediğim maçın içinde olan ve efektif taraftar modeli bu.Helal Olsun hepsine.
Kendi kendilerine takılan,gruplarının sloganını atan,maçla alakaları olmayan taraftar değil böyle taraftar lazımdı.O kızlar nasıl ıslık çalıyordu hayran kaldım.Bravo.
Maçta  kesinlikle koçunda dile getirdiği gibi '' 6.ADAM'' idiler.
* Batur Abi aman dikkat et yahu kalp ameliyatı oldun kalbine mukayet ol.
* Kıvanç'a da helal olsun arkadaş ne çene var mübarekte.3 maç arka arkaya anlattı hala anlatırdı :))
İhsan Topaloğlu şu çocuğun hakkını umarım veriyorsundur.50 milyar maaşı olması lazım valla.
Çocuk program yapıyor,maçları anlatıyor,haberlerde iç seslendirme yapıyor daha ne yapsın ?
Görmüyoruz ama belki ofisleri de süpürüyordur herhalde :))
Şaka bir yana - şaka ile karışık gerçekleri de yazdık - bir tane spiker alın çocukta biraz rahatlasın.
NOT : 
gs antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu'nun babası vefat etmiş.Baş sağlığı diliyorum.

3 yorum:

  1. Son 35 maçta 30. gs galibiyeti.

    Islık o kadar şiddetliydi ki zaman zaman kulaklarımı tıkamak zorunda kaldım.Alev fışkırıyordı herkesin gözlerinden:)

    Türkiye'nin açık ara en keyifli maç seyredilen, ambiansı en güzel olan salonu.

    YanıtlaSil
  2. Gürol ağabey, özel mesajın için teşekkürler, çok güzel bir maçtı.
    Bir de Caferağa'da tek tribün olunca tribüne yönelik resim fazla olmuyor, resmi sitede zaten hiç olmuyor. Bu resimleri nereden hangi siteden buldun, birisinde kafadan kopuk çıkmışım ama farketmez, hepsini arşivime ekledim

    YanıtlaSil
  3. Kerem'cim estağfurullah az bile yazdım biliyorsun.

    Resimler tbf.org.tr '' basketbol federasyonunun sitesi''nden abicim.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler